ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.05.2017
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 21 MIN

Noul Delphin Be Grand după marea renovare

TIPĂREȘTE

Încă de la început trebuie să spun că a fost prima mea vacanță în Antalya, așa că recomand celor care citesc, mai ales celor care au mai fost la hoteluri bune și foarte bune, să țină cont de acest lucru. Este normal ca eu să fi fost impresionată de tot ceea ce am găsit la acest resort, pe care o să încerc să îl prezint cât mai obiectiv cu putință. Dacă nu reușesc în totalitate, vă rog să îmi acordați circumstanțe atenuante. :)

Cum sezonul abia începe și cum știu că, din cauza problemelor pe care le-a avut Turcia anul trecut, mulți abia așteaptă vești din Antalya, întrebându-se dacă să aleagă sau nu o vacanță aici, o să încep în primul rând cu acest aspect. Cum este în Antalya în acest sezon? Liniște, răsfăț, distracție și multă, multă relaxare. Înainte de plecare cineva m-a întrebat dacă am curaj să merg în Turcia și am zâmbit, pentru că eu cred cu tărie că dacă îți e scris să ți se întâmple ceva ți se întâmplă oriunde. Deci răspunsul este DA, am curaj și, mai ales acum, când am văzut ce înseamnă un resort din Antalya, aș merge și de 10 ori pe vară dacă aș avea posibilitatea. Nu ne-am simțit nici o clipă în pericol nicăieri, deși nu am stat doar în resort, tot ceea am simțit a fost bucuria de a fi acolo și de ne lăsa răsfățați așa cum doar turcii știu să o facă.

Drumul

Cum am fost în Antalya pentru doar 3 nopți în minivacanța de 1 mai, drumul l-am făcut, evident, cu avionul, cu o cursă charter. Zborul a durat doar o oră și jumătate, am avut masă caldă la bord și la dus și la întoarcere și, imediat ce am terminat de mâncat și de băut, am fost anunțați că în 20 minute vom ateriza pe aeroportul din Antalya.

Am ajuns târziu, pe la ora 2 dimineața, așa că în aeroport nu mai era aproape nimeni. După controlul pașapoartelor am așteptat sosirea bagajelor, timp în care am intrat, mai mult de curiozitate, într-unul din magazinele duty- free aflat chiar lângă banda la care trebuia să așteptăm. Țigările au un preț foarte bun, chiar nu merită să luați de acasă dacă stați o săptămână, pentru că erau oferte de pachete de 3 cartușe la 54 euro LM și 64 euro Malboro, un preț mult mai bun decât la noi. Același preț l-am găsit și la plecare, în alte magazinele duty free de după check-in.

La întoarcere am ajuns în aeroportul din Antalya cu o oră și jumătate înainte de ora de zbor, aeroportul era destul de gol, se vede că era abia început de sezon. În Antalya sistemul de verificare a fost altfel decât în alte aeroporturi, aici imediat după intrare este un filtru de securitate, se scanează atât bagajul de cală cât și cel de mână, am trecut și noi prin filtru și abia după ce am fost verificați am putut intra în aeroport. După ce trecut de filtru am ajuns în zona de check-in, am lăsat bagajul de cală și am urcat cu scările rulante în zona de magazine și restaurante. Fumătorilor care se întreabă (așa cum am făcut-o eu) dacă după check-in mai există vreo zonă în care se poate fuma le spun nu numai că există, dar este și cea mai mare și aerisită pe care am întâlnit-o până acum într-un aeroport. Și oferă și vedere panoramică asupra pistelor. :)

La ieșirea din aeroport am fost așteptați de un autocar și după un drum care a durat 15-20 minute am ajuns la hotel.

Hotelul

Situat în localitatea Lara, la o distanță de 15 km de Antalya și la 10 km de aeroport, Delphin Be Grand este un hotel complet renovat în 2016 (an în care a fost închis) și care are acum o față nouă, total diferită de ceea ce am văzut în pozele celor care au fost acolo în 2015 sau mai demult. Hotelul are 4 corpuri, nouă etaje și 853 de camere, iar suprafața resortului este de 112.000 mp.

La intrarea în resort este barieră, iar după ce treci de aceasta drumul se desface în două, două benzi urcă spre intrarea în hotel, iar una merge drept, spre parcare. Parcarea este gratuită și nu mi s-a părut foarte mare, dar este, cred eu, suficient de încăpătoare, având în vedere că mulți turiști vin cu avionul. Parcarea este sub nivelul intrării în hotel, așa că este amenajată lângă un zid alb, care era plin de căsuțe frumos colorate pentru păsări.

La recepție erau mereu minim 3 persoane, așa că check-in-ul a mers rapid. Surpriza plăcută a fost să găsim aici o româncă, ceea ce a făcut ca comunicarea să se facă mult mai ușor. Am primit cardurile pentru camere și cele pentru prosoapele de plajă și am fost îndrumați spre lifturi. În funcție de corpul în care ești cazat trebuie să iei lifturi diferite, pentru corpul C am folosit lifturile panoramice din apropierea recepției sau altele aflate imediat după acestea.

Lifturile, foarte importante într-un resort cu atâtea camere, sunt în număr de 19, dintre care 7 panoramice. Fiind început de sezon și hotelul doar pe jumătate plin, nu am avut nici un fel de probleme cu timpul de așteptare la lift.

Cei care vin cu copii mici, până în 4 ani, pot lua cu garanție, de la recepție cărucioare pentru aceștia, la fel și persoanele cu handicap pot găsi aici cărucioare speciale. De altfel, tot hotelul este amenajat în așa fel încât persoanele cu probleme locomotorii să aibă acces oriunde în cadrul resortului, existând peste tot rampe de acces, iar la piscina încălzită există și un lift (ca un scaun), care ușurează intrarea în apă a persoanelor cu handicap.

Holurile de acces la camere sunt frumos mochetate, ușile camerelor sunt noi și peste tot mirosea foarte bine datorită unor pietricele parfumate puse în niște tăvițe din loc în loc (deasupra unor mici coșuri de gunoi amplasate, în general, lângă lifturi). Cu orientarea a fost puțin mai greu, până am învățat să ajung din prima la cameră și mai ales să învăț care este drumul spre cel mai apropiat lift de la etajul meu. Până atunci m-am mai învârtit puțin pe holuri. :)

Normal, fiind totul nou, hotelul arată foarte bine în interior, a fost amenajat cu bun gust și multă atenție la detalii. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este motto-ul hotelului, acel BE din nume vine de la BE whatever you wanna be. În foarte multe locuri, inclusiv pe oglinzile din cameră, dar și pe baruri sau la intrarea în restaurant sunt scrise tot felul de mesaje drăguțe: be positive, be amazing, be cool și multe altele, mai lungi, dar la fel de pozitive.

Seara hotelul și fântâna arteziană din fața acestuia erau frumos luminate, ambele își schimbau culoarea la câteva secunde, așa că aveam parte de un adevărat spectacol de lumini. :)

Camera

Am fost cazată într-o cameră dublă Be Large, land view, o cameră frumoasă, ce măsoară 42 mp, situată la etajul 5 în corpul C. Accesul se face pe bază de cartelă, care trebuie pusă după intrarea în cameră în locul special amenajat lângă ușă, pentru a porni curentul.

Holul camerei este lung dar îngust, pe partea dreaptă se află dulapul, iar pe stânga baia. Dulapul, mare și încăpător, are două uși glisante acoperite cu oglinzi, ceea ce face ca holul să pară mai spațios. În partea dreaptă aveam rafturi, iar în cea stângă umerașe (cele mai multe umerașe pe care le-am găsit până acum la un hotel). În dulap se află seiful, care se putea folosi în mod gratuit, în care am lăsat, pe toată durata sejurului, pașapoartele, banii și tabletele).

Baia nu este foarte mare, dar este frumos amenajată, cel mai important este că dușul are o cabină mare, cât toată lățimea băii. În baie am găsit tot ceea ce aveam nevoie: prosoape care se schimbau zilnic, periuțe și pastă de dinți, dischete demachiante, piaptăn, bețișoare de urechi, pilă de unghii, balsam de păr, săpun lichid pentru spălat pe mâini și dozatoare cu gel de duș și șampon. Uscătorul de păr și o oglindă pentru cosmetică se aflau amplasate de o parte și de alta a chiuvetei, iar lângă vasul WC era montat un telefon. Oglinda din baie este mare și frumos decorată de jur-împrejur, cu mesaje scrise cu alb.

Atât camera cât și holul sunt acoperite cu parchet laminat deschis la culoare, iar mobila este într-o nunanță de maro deschis, asemănătoare cu parchetul. Pe partea dreaptă aveam un pat simplu și un pat dublu, ambele foarte mari, cu așternuturi impecabile, multe perne și saltele extrem de confortabile. Pe pat am găsit la sosire halate și papuci și un frumos aranjament făcut din prosoape.

În continuarea paturilor era un fel de nișă cu rafturi, în care se pot pune valizele, iar lângă aceasta este amenajată o zonă de living, în care aveam un colțar și măsuță. Această zonă avea geamuri mari, acoperite de perdele și draperii. Tot aici aveam, spre mirarea mea, un pătuț pentru bebeluși, nu știu dacă este mereu în cameră sau au uitat să îl ia de acolo, având în vedere că nu aveam bebe cu noi. Nu ne-a încurcat, spațiu era suficient, dar totuși nu i-am înțeles rostul într-o cameră în care sunt cazați doar doi adulți. Nu mă îndoiesc că dacă spuneam la recepție îl luau de acolo, dar nu avea rost să facem asta, având în vedere că nu intram deloc în cameră peste zi, iar seara, după ce stăteam puțin pe balcon, ne băgam direct în pat.

Partea opusă paturilor era acoperită dintr-un cap în altul cu mobilier frumos și minimalist, cât să nu încarce inutil camera. Într-un dulap era minibarul, iar deasupra acestuia aveam un kit de făcut cafea și ceai: cană pentru fiert apa, căni și farfurioare, pahare, lingurițe, cafea, ceai și zahăr. Tot aici am găsit și desfăcător pentru sticlele de suc/bere și un tirbușon.

O băncuță și un birou pe care era pus televizorul LCD de culoare albă, precum și o cărticică în care aveam toate informațiile despre resort (piscine, programul barurilor și al restaurantelor, serviciile cu plată sau fără de care putem beneficia), umpleau locul rămas între minibar și intrarea în balcon.

Și în cameră aveam oglinzi mari și frumoase, care acopereau atât peretele opus paturilor cât și cel comun cu baia, ceea ce, la fel, conferea senzația de spațiu.

Minibarul este gratis, se reumple zilnic și conține 4 sticle de bere Efes de două feluri (malț și blondă), vin alb și roșu la sticle de 375 ml, apă plată și minerală, Mirinda și Pepsi la sticlă de 0,25, Pepsi light și normal la doză, nectar la cutiuță mică cu pai, chipsuri și câteva ciocolățele și napolitane.

Room service-ul este disponibil și este gratuit pe timpul nopții (22-6), ziua fiind contra cost.

Internetul în hotel este gratuit, trebuie doar să cereți parola de wifi de la recepție. Probabil și datorită faptului că hotelul nu era plin internetul a funcționat perfect oriunde în interiorul resortului, inclusiv pe plajă și pe ponton (punctul care mi se părea cel mai îndepărtat de hotel). Am putut vorbi fără nici un fel de întreruperi cu cei din țară pe Whats Up, am putut folosi rețelele de socializare și citi mail-urile.

Aerul condiționat este centralizat și funcționează între anumite ore. Mare grijă însă, dacă ușa de la balcon este deschisă, aerul condiționat se oprește. Când am fost eu, nefiind nici foarte cald afară, temperatura în cameră a fost perfectă.

Curățenie în cameră se face zilnic, prosoapele se schimbă zilnic, iar așternuturile o dată la două zile. Am intrat o singură dată peste zi în cameră, doar pentru a lua ceva, în jur de ora 13 și încă nu trecuse camerista pe acolo, așa că dacă vreți să vi se facă curățenie dimineața trebuie să specificați clar la recepție acest lucru.

În rest, deși mă repet, în cameră și în baie totul era nou, totul strălucea, era acel miros plăcut de mobilă nouă.

Balconul nu era nici el foarte mare, dar suficient de încăpător pentru noi și avea o măsuță, două scaune și, evident, scrumieră. Am avut vedere la oraș, așa am putut remarca că aproape de hotel (câteva minute de mers pe jos) aveam un mall și un bazar în care puteai găsi cam tot ce doreai, de la dulciuri la haine.

În a doua dimineață, când am ieșit din cameră, am găsit atârnată de clanță, pe exterior, o geantă de plajă, cu însemnele lanțului Delphin. În drum spre lift am văzut că majoritatea camerelor aveau astfel de genți la ușă.

Check-out-ul se face la ora 12, oră până la care trebuie eliberată camera. Lângă recepție se află o cameră foarte mare în care se pot depozita bagajele, iar până la plecare poți mânca și folosi toate facilitățile resortului. Noi am predat camera și, cum aveam avionul doar la ora 16, am luat liniștiți prânzul și am plecat spre aeroport abia la ora 14.

În broșura din cameră (în care găsiți toate informațiile de care aveți nevoie scrise (și) în limba română) scria că cei care sunt nevoiți să plece înainte de a lua micul dejun, pot solicita până la ora 19 cu o zi înaintea plecării, la recepție, ca acesta să li se dea la pachet.

Lobby

Dedic un mic paragraf lobby-ului pentru că pe mine m-a impresionat, este locul în care îmi începeam plimbarea în fiecare zi, înainte să ies în grădină. Ca o paranteză, pentru a putea vedea resortul și hotelul, chiar dacă eram în vacanță, îmi puneam ceasul să sune la 6 dimineața, la 7 și un pic eram la masă, după care făceam un tur de lobby și de grădină, pentru a putea vedea totul pe îndelete și pentru a putea face poze înainte ca turiștii să mișune prin resort, pentru a nu deranja.

În fața intrării în hotel, în apropierea recepției, erau un stand pe care se găseau mereu recipiente cu limonadă cu mentă, șampanie roze și albă păstrată la gheață, rahat, bombonele și multe feluri de prăjiturele și fursecuri. O fată frumoasă, avea mereu grijă să alimenteze acest stand cu tot ceea ce trebuie.

Cea mai spectaculoasă zonă a lobby-ului este cea în care erau lifturile panoramice, unde era candelabru roșu, imens și foarte frumos. Jos, sub acesta, era amenajată o mică fântână, care avea în ea o sferă tot roșie. Lifturile panoramice sunt și ele frumos colorate la bază, iar sus era o cupolă mare care acoperea toată această zonă.

Podeaua acoperită cu marmură care strălucea, fotoliile și măsuțele frumoase care se aflau din loc în loc în lobby, aranjamentele florale care erau peste tot, decorațiunile colorate și de bun gust care se potriveau perfect cu albul de pe jos și de pe pereți, barurile frumos amenajate de care te loveai parcă la tot pasul, făceau ca plimbarea să fie plăcută și să îți vină să faci fotografii la tot pasul. Totul mi s-a părut impecabil.

Am găsit un loc, care mi-a plăcut mult și care te făcea să te simți într-o grădină, un foișor efectiv îmbrăcat în verdeață, în care erau amplasate mese și scaune.

În apropierea acestuia, undeva după patiserie, am avut surpriza să văd că există un loc interior destinat fumătorilor. Frumos amenajat, luminos, cu copaci înfloriți (de plastic, dar care arătau foarte bine), cu mese și scaune, acest loc poate fi util atunci când nu poți sau nu vrei să ieși pe una dintre terase.

Tot în lobby veți găsi și un loc din care puteți achiziționa excursii de tot felul, erau acolo birouri ale agențiilor turce și multe afișe pe pereți.

Un pian se găsea într-una din zonele mai liniștite ale lobby-ului, iar în unele seri poți asculta muzică live în timp ce savurezi un pahar de vin.

Oricum, lobby-ul hotelului mi s-a părut extrem de frumos, impresiona prin mărime și bunul gust cu care era amenajat.

La nivelul de sub cel al recepției se află și o galerie cu magazine, ale căror vitrine le mai admiram când treceam pe acolo (genți, bijuterii și un minimarket), precum și un cabinet medical, care era contra cost și funcționa numai între anumite ore.

Restaurantele

Cel mai important restaurant este restaurantul principal, cel în care se servesc, sub formă de bufet suedez, micul dejun (7-10), micul dejun târziu (10-11), prânzul (13-14.30) și cina (18.30-21.30). Restaurantul este amplasat la parter, la nivelul recepției.

Chiar înainte de intrarea în restaurant este o măsuță în care eram întâmpinați cu frapiere în care aștepta șampania pusă la gheață, carafe cu fresh de portocale dimineața și la prânz și pahare cu cockteiluri frumos colorate seara. Lângă acestea erau farfurii cu nelipsitul rahat turcesc, care era extraordinar de gustos.

Restaurantul principal este foarte spațios și este, la fel ca restul hotelului, foarte frumos decorat. Există 7 saloane frumoase pentru luat masa în interior, dintre care unul destinat exclusive copiilor, unde cei mici aveau mese și scaune pe măsura lor) și o terasă foarte mare, situată deasupra piscinei încălzite.

Despre mâncare nici nu are rost să povestesc, era atât de multă și de variată încât este imposibil să nu acopere toate gusturile. Grătar, carne preparată în diverse moduri, fructe de mare de toate felurile, pește întreg făcut la grătar, pizza, paste, aperitive gata preparate care arătau exact ca cele văzute în pozele restaurantelor cu multe stele, cartofi prăjiți sau piure, pâine de cel puțin 10 feluri, brânzeturi simple sau aromate, legume multe, proaspete sau gătite.

Deși era deschisă doar o jumătate din restaurant, atât zonele de mâncare caldă cât și cele de mâncare rece erau foarte mari.

Există mâncare pentru vegetarieni, dulciuri pentru diabetici și un loc special cu mâncare pentru bebeluși, unde pe lângă tot felul de borcănașe și cutiuțe cu mâncare pentru cei mici, părinții aveau la dispoziție blendere și cuptor cu microunde.

Prăjiturile sunt excelente și foarte multe, la prânz și seara aveam 9 feluri de baclava, fântână cu ciocolată albă și maro (alternativ), lângă care erau bucățele de fructe pe care le puteai îmbrăca în ciocolată, înghețată de 6-7 feluri am avut într-o seară, patiserie de foarte multe feluri, cremă de vanilie/lapte sau ciocolată simplă sau combinată cu fructe sau alune/nuci. Standuri de prăjituri erau multe și găseam de la prăjiturile turcești, simple, însiropate, până la prăjituri care arătau ca cele din cofetăriile de lux, cu diverse ornamente de ciocolată și fructe. Multe prăjituri cu ciocolată albă, preferata mea, foarte, foarte gustoase.

Dimineața era un bucătar care făcea pe loc omletă în care adăuga ceea ce doreai tu, clătite, iar seara îți prepara pe loc pastele sau grătarul, dacă nu îți puteai alege nimic din ceea ce era gata preparat.

La fiecare masă era un stand plin cu alune, arahide, fistic, smochine și altul de fructe. Cel de fructe mi s-a părut cel mai puțin variat, erau mere, banane și căpșuni, iar lângă căpșuni era și un bol cu frișcă.

Un loc special situat la ieșirea spre terasă este dedicat preparării cafelei și a ceaiului. Există aici tot felul de aparate, la care puteai prepara cafea turcească, expresso, latte macchiato, capucino. Asta dacă doreai să ți le prepari singur. Dacă nu, lângă aparate erau mereu 2 ospătari, cărora le spuneai ce vrei să bei, te întrebau la ce masă ești așezat și îți făceau și aduceau ei cafeaua/ceaiul. Cum sunt mare fan al cafelei turcești nu am băut altceva, dimineața cum ajungeam pe terasă ceream întâi ospătarului o cafea turcească, iar când mi-o aducea îl rugam să îmi mai aducă una mai târziu. Cafeaua turcească se servește în căni micuțe și jumătate este zaț, așa că îl rugam de la început să îmi facă două, puse în cană mare.

Pentru cei care vor să bea cafea normală, aduceau și ospătarii, direct la masă carafe din inox, care păstrau cafeaua caldă mai mult timp.

Băuturile alcoolice erau servite la masă de ospătar, veneau mereu și întrebau ce dorim, iar băuturile nealcoolice le puteam lua și din frigiderele aflate în interiorul restaurantului, în caz că nu doream să așteptăm după ospătar.

Dimineața era un loc special amenajat, pe lângă frigiderele în care erau diferite doze cu sucuri, în care se găseau în permanență carafe cu fresh de portocale și smoothie de banane și căpșuni, cutii de carton cu suc de diferite feluri și, surprinzător, între ele, vodka cu suc de roșii lângă, dovadă că rușii au revenit în Antalya. :)

Serviciile în restaurantul principal au fost în general foarte bune, acum depinde și de pretenții, am asistat la o scenă destul de urâtă în care un rus, aflat la masă cu soția, i-a făcut un scandal imens unei fete tinere, supraveghetoare acolo, din cauză că nu i s-a luat castronul de supă de pe masă imediat ce a terminat și ei se apucaseră să mănânce felul doi.

Pentru mine cel puțin, a fost foarte ok, ospătarii erau drăguți, treceau din când în când pe la mese să te întrebe dacă ai nevoie de ceva, debarasau mesele cât puteau de repede, din când în când trecea câte un băiat printre mese cu o tonetă pe care avea sucuri și fresh de portocale. În interior, în zona de bufet, erau mulți bucătari care supravegheau ca totul să fie în regulă, să se asigure că tăvile sunt mereu pline, să te ajute sau îndrume în cazul în care aveai nevoie de ceva și nu găseai. De exemplu într-o seară eu îmi luasem pește și aș fi vrut lămâie, un bucătar a văzut că mă învârt dezorientată cu farfuria în mână și a venit imediat să mă întrebe dacă am nevoie de ceva. I-am spus ce vreau, a venit cu mine până la standul cu lămâi și i-a strigat bucătarului de acolo să îmi taie câteva bucăți, așa că imediat ce am ajuns lângă el aveam câteva sferturi de lămâie în farfurie.

Tacâmuri se găseau în general pe mese, dar erau și coșulețe în interior de unde puteai să iei. Aici mai existau sincope, seara mai ales au fost moment când am găsit coșurile goale, dar durau 2-3 minute până le umpleau.

Eu la servicii chiar nu am ce reproșa, au fost amabili, atenți și, deși nu le era ușor cu atâta treabă, mereu cu zâmbetul pe buze.

Irish Pub este al doilea ca importanță și se găsește un etaj sub nivelul recepției (-1 la lift), fix sub restaurantul principal. Acesta este locul care este deschis toată noaptea, de la 22 la 6 și câteva ore peste zi (15.30-18.30).

Cum am ajuns la hotel în timpul nopții aici am fost îndrumați să mâncăm după ce am primit camerele. Mare, spațios, frumos decorat, cu un bar mare și o terasă încăpătoare, Irish Pub este locul în care pe tot parcursul nopții găsești mâncare, prăjituri sau ceva de băut. Mâncarea este evident mai puțină decât la restaurantul principal, dar nu ai cum să nu găsești ceva care să îți placă și să te facă să îți potolești foamea.

O altă variantă pentru masă sunt restaurantele a la carte, în număr de 7, cu specific diferit, la care puteți merge gratuit o dată pe sejur, făcând rezervare cu o zi înainte. Rezervarea se poate face la biroul de relații cu clienții , între orele 9 și 17, sau direct, la niște aparate ce se află amplasate în diferite locuri din lobby. Aveți la alegere între următoarele restaurante: JAIPO (mexican), IKAT (carne și vin), RUGIANO (italian), MERMAID (pește și fructe de mare), SULTAN (cu specific turcesc), ATALANTES (cu specific grecesc) și SAKURA (asiatic). Restaurantele a la carte aveau program de la 19.30 la 21.30 și oferă o alternativă bună și liniștită restaurantului principal, mare și inevitabil gălăgios. Am trecut într-o seară în care am rătăcit drumul spre restaurantul principal pe lângă două restaurante a la carte, aflate unul lângă celălalt, erau foarte frumos amenajate și ospătarii roiau în interior.

Pe timpul zilei, în cazul puțin probabil în care vi se face foame :), sau dacă nu vreți (ca mine), să mergeți la restaurant pentru prânz, aveți la dispoziție mai multe locuri în care puteți găsi ceva de mâncare. Există snack buffet (12.30-15) în apropierea piscinelor unde găsiți tot felul de gustări și vă puteți prepara singuri shaorma, kebab, lângă piscina cu valuri era un alt bar la care am găsit pizza (12.30-16) și înghețată, pe drumul spre plajă, la restaurantul SULTAN erau câteva frigidere în care erau permanent sandwich-uri și tot felul de gustări, prin resort și pe plajă se plimbau niște băieți cu tonete cu morcovi, castraveți și mere, ținute la gheață, pe care ți le tăiau pe loc sau pilav (un fel de pilaf de-al lor, cu orez fiert și legume).

La piscina cu animație se plimbau niște băieți cu patine cu rotile care serveau înghețata direct la șezlong.

În broșura din cameră scria și orele între care serveau anumite gustări mai speciale: gozleme (niște plăcinte umplute cu brânză, cartofi picanți sau carne tocată, în funcție de alegerea ta) servite cu ayran răcoritor și bun, găseam între orele 12-16.30, Kumpir (cartof copt pe care adăugai diverse umpluturi), între 16 și 17, waffle (16-17.30), gogoși (12-14.30), aripioare și cârnați (17-18). Ideea este că 24 de ore găsești ceva de mâncat sau de băut. Acum, orele sunt relative, este posibil ca ele să se mai modifice în funcție de perioadă.

Barurile

Barurile hotelului, în număr de 15, sunt amplasate în diferite locuri ale resortului, inclusiv pe plajă și ponton, astfel încât să fie ușor accesibile indiferent de locul în care alegi să te relaxezi, iar programul lor este făcut în așa fel încât să acopere toate cele 24 de ore ale zilei. Singurul bar deschis toată noaptea este Irish Pub, situat la subsol, în rest fiecare funcționa după alt program, unele se închideau la 19, altele la orele 23, 00, 1 sau 2. Barul din discotecă se deschidea la ora 23 și funcționa până la ora 2.

În conceptul all inclusive erau incluse băuturile răcoritoare, fresh-urile, băuturile alcoolice locale și anumite băuturi de import. Aici nu pot da multe amănunte, am băut în general vin roșu bun, gin tonic și cocktail. Berea Efes era la sticlă peste tot, în rest, la barurile din exterior băutura se servea la pahar de plastic, la cele din interior în pahare de sticlă.

Pentru cei mai comozi, care nu vor să meargă până la bar să își ia ceva de băut, era un băiat care împingea o tonetă cu băuturi (suc natural de mere, ceai, apă, sucuri din gama Pepsi, șampanie sau bere Efes) pe la piscine și pe plajă și care te servea direct la șezlong.

Plaja și pontonul

Plaja hotelului este lungă, foarte lată, cu nisip destul de fin și este amenajată cu șezlonguri. Șezlongurile erau frumos aliniate în partea din spate a plajei, sub o copertină, au lângă ele (la 3-4 șezlonguri) câte o măsuță de plastic și un ghiveci de lut ce servea pe post de scrumieră și/sau coș de gunoi). Evident că puteai să îți muți șezlongul unde doreai, nu trebuia să stai aliniat cu ceilalți, dar nu mai beneficiezi de umbră. Eu am putut să îl mut la soare în fiecare zi, temperatura nu a depășit 30 grade, dar în zilele călduroase nu cred că e bine să faci asta decât dimineața devreme sau mai spre seară.

La început de sezon, nefiind hotelul plin, sezlongurile erau, evident, la alegere, doar câteva se ocupau pe parcursul zilei, majoritatea turiștilor preferând piscinele, unde apa era mai caldă decât cea a mării.

Chiar lângă apă erau baldachine foarte frumoase, care erau însă cu plată și există genul acesta de căsuțe și pe ultimul rând, pe iarbă, chiar unde se termină nisipul.

Pontonul pe care se putea face plajă era frumos amenajat cu șezlonguri și măsuțe cu scaune și avea în mijloc un bar care funcționa între orele 10-00. În fața și în spatele pontonului era amenajată câte o platformă, mai aproape de apă, pe care mai era amplasat câte un rând de șezlonguri, de unde aveai o vizibilitate mai bună fie asupra plajei și a hotelului, fie asupra mării. Din loc în loc, pe ponton, erau amenajate scări pe care puteai coborî în mare.

Pe plajă erau dușuri și cabine de schimb, iar toaletele sunt amplasate foarte aproape de ieșirea spre resort. Lângă toalete sunt amplasate și dușurile pentru picioare, pe care le foloseam când plecam de pe plajă, pentru a nu duce nisipul în cameră sau piscine.

Cei mici aveau pe nisip un loc special amenajat pentru joacă, foarte umbros, unde aveau un tobogan și o mulțime de jucării de plastic (camioane, găletușe, lopățele, forme etc).

Cei mari aveau la dispoziție o tonetă la care era permanent un băiat ce oferea (contra cost) tot felul de posibilități de distracție pe apă: parasailing, excursii cu barca etc.

Intrarea în apă este relativ lină, totuși, după câțiva metri (7-8) apa avea în jur de 1,40-1,50 m. Fiind sfârșit de aprilie apa avea în jur de 19 grade, adică rece pentru cei mai mulți, eu iubesc apa indiferent cât e de rece, așa că am făcut baie zilnic, de mai multe ori pe zi, fără probleme.

Prosoapele pentru plajă se pot lua de la standul pentru prosoape, amplasat pe drumul spre plajă, în apropierea piscinelor, pe baza cardului de primit de la recepție la check-in. Pe parcursul zilei puteți schimba prosoapele de câte ori doriți.

Distracție și relaxare

Piscinele

Resortul are în total 11 piscine, dintre care două (una pentru adulți și una pentru copii), acoperite.

În fața hotelului se găsește cea mai mare piscină, cea de relaxare, care are o adâncime de 1,40 m și o suprafață de 1690 mp. Pe partea dreaptă, cum ieși din hotel, chiar în dreptul teraselor restaurantului principal se găsesc, una lângă cealaltă, piscina olimpică, cu o suprafață de 1490 mp și cea încălzită, cu o suprafață de 800 mp, ambele având adâncimea de 1,40 m.

Pe partea stângă, după ce treceți de piscina de relaxare, se află piscina cu animație, ce are o suprafață de 930 mp și o adâncime de 1,40 m. Aici este veselie pe tot parcursul zilei, muzică, jocuri, concursuri și gimnastică. Acum, din lipsă de turiști, totul a fost mai soft, dar totuși animat.

Imediat în continuarea piscinei cu animație este piscina cu valuri, cu o suprafață de 1050 mp și o adâncime de 0,60, - 1 – 1,40 m. Deși a fost piscina de care am fost cea mai interesată și de care am întrebat încă din prima zi, din păcate nu a funcționat cât am stat acolo, tot datorită începutului de sezon. Cel din echipa de animație cu care am vorbit mi-a spus că o să o pornească în curând, dar nu știa când și nu îmi putea garanta că o vor porni până plec. (dar mi-am luat revanșa în parcul tematic The Land of Legends :) )

Mai există o piscină cu jacuzzi în zona exterioară spa, de 38 mp și adâncime de 1,10 m și piscinele de la parcurile de distracții.

La piscine sunt multe șezlonguri, umbrele, măsuțe, iar barurile sunt amplasate destul de aproape de fiecare dintre ele (mai puțin de cea cu jacuzzi), există ospătari care vin și la șezlonguri cu băutură sau înghețată.

Toate piscinele aveau lângă ele un panou informativ, pe care era trecut ph-ul apei, precum și temperatura din apă și din aer. Când am fost eu apa din piscine avea 24 de grade, era numai bună de baie, iar cea din piscina încălzită avea 29-30 grade.

Aqua Parkul pentru adulți este locul care mi-a plăcut foarte mult, era frumos amenajat, cu stânci, iarbă, palmieri și flori frumoase. Există aici 9 tobogane de tot felul, abrupte sau încolăcite, cu tub sau descoperite, pe care te poți da cu colac sau fără. Piscina de aici are 323 mp și o adâncime de 1,20 m.

Cel mai mult mi-a plăcut însă că există un Lazy River, pe care te puteai plimba cu colacul, care era în așa fel amenajat, cu piatră pe margini, încât chiar să creeze senzația că te afli pe un râu. Din loc în loc râul trecea prin niște tunele, care aveau cascade și la intrare și la ieșire, asta ca să nu te relaxezi prea tare. :) Perdeaua de apă rece acoperea toată intrarea/ieșirea în/din tunel, așa că nu aveai cum să scapi, iar pentru că apa curgea foarte tare pe colac îl ținea pe loc, astfel că trebuia să dai serios din mâini pentru a putea trece.

Și aici, la aquapark sunt amplasate șezlonguri și umbrele și există în permanență salvamari care urmăresc activitatea de la tobogane.

Programul de funcționare al aquapark-urilor pentru adulți și copii este 10-18.

Aqua Parkul pentru copii este amplasat în apropierea celui pentru adulți și aici cei mici au la dispoziție 7 tobogane și o piscină de 1007 mp, cu o adâncime de 0,25 m. Mai există pentru o zonă Spray Action, de 262 mp, unde sunt tot felul de stropitori cu apă. Tot aici există și animație pentru cei mici.

Miniclubul Delphin este amplasat în continuarea aquapark-ului pentru copii și dispune de un spațiu generos, înconjurat de multă verdeață. Cei mici au la dispoziție un castel gonflabil, în care animatorii îi angrenează în tot felul de activități și o curte frumoasă, cu iarbă, pe care erau amplasate tot felul de figurine, una mai frumoasă decât cealaltă. Trecând pe acolo tot dimineața devreme nu am intrat să văd cum este înăuntru, dar nu mă îndoiesc că totul este super frumos, în ton cu restul resortului.

Într-o seară au venit în restaurantul principal fetele de la animație, haios îmbrăcate și pictate pe față, cu câte un șir de 6-7 copii de fiecare mână (cei mici făceau un șir în spatele lor, ținându-se de mânuțe), cântând cât îi țineau gura și invitând copii la distracția de seară. Am văzut cum le luceau ochișorii copiilor aflați la mese și cum se grăbeau să li se alăture, așa că nu mă îndoiesc că cei mici au parte de multă, multă, distracție.

Luna Park este situat lângă clubul copiilor și funcționa doar seara, între orele 19.30-21.30. Cei mici, dar nu numai, găsesc aici tot felul de mașinuțe (inclusiv din acelea care se tamponează), roată mare și mică, învârtitori,trenulețe și călușei.

Dinosaur Park este amenajat în continuarea parcului de distracții (înspre intrarea principal în hotel) și este locul care mă făcea și pe mine, adult fiind, să zâmbesc de câte ori mă plimbam prin el. Dinozauri mari, foarte realist realizați, erau amplasați pe iarbă, în apropierea aleilor sau a băncilor. Bineînțeles, dacă sunt atâția dinozauri, nu lipsesc nici ouăle acestora, întregi sau pe jumătate.

Cinema Hotelul are și o sală de cinema, unde în fiecare seară rulează, începând de la ora 20 câte un film de desene animate pentru cei mici și de la 21 câte un film pentru adulți. Filmele care rulează în fiecare zi sunt afișate pe un panou aflat în lobby.

Spectacolul de seară se ține în amfiteatru, de la 20.30 este mini-disco pentru copii, iar de la 21.30 începe spectacolul și pentru cei mari. Lângă amfiteatru este un bar cu o terasă foarte mare.

Despre spectacol nu pot spune mai nimic, un alt dezavantaj al începutului de sezon este că încă nu începuseră spectacolele serioase, seara organizau mini disco pentru copii, iar după aceea karaoke.

Centrul spa

În resort există două zone de spa. La spa-ul din interior, aflat la subsolul hotelului există piscină pentru adulți și copii, saună, baie de aburi, hammam de care se poate beneficia gratis și, contra cost, se fac tot felul de tratamente și masaje. În fiecare zi, atât pe plajă cât și la piscine trecea o fată de la spa și oferea oricui era interesat detalii despre tratamentele oferite și costul acestora.

Zona exterioară, Bali Village, este amenajată într-o zonă mai retrasă din grădină și este deosebit de frumoasă. După ce treci pe sub o arcadă ce ține loc de poartă, te plimbi pe o alee pietruită, având de o parte și de alta căsuțele de tip Bali, niște căsuțe de lemn care se puteau închiria pentru masaj. După ce treci de căsuțe, aleea te duce la piscina cu jacuzzi, care nu este foarte mare, 38 mp și are o adâncime de 1,10 m. În jurul piscinei erau amplasate șezlonguri și măsuțe.

Mișcare și sport

Iubitorii sportului au la dispoziție multe posibilități de a-l practica.

Be Fit, sala de fitness amplasată la subsol (-1 la lif), este, după cum spun ei, cea mai mare din Antalya. Există aici săli pentru aerobic, pilates și zone pentru stretching, cardio și bodybuiding și este deschisă între orele 7 și 19. Găsiți aici apă, prosoape și antrenori. Vitamin bar este amplasat în imediata apropierea a sălii de fitness.

Terenuri de tenis Există 6 terenuri de tenis și un teren de fotbal, care pot fi folosite inclusiv noaptea, existând instalație de nocturnă. Terenurile se pot închiria gratuit, echipamentul se poate lua, cu garanție, de la recepție, iar lecțiile de tenis sunt contra cost.

Alte posibilități de distracție

Noaptea funcționează în interiorul hotelului, la subsol, discoteca, care este deschisă între orele 23 și 2, iar barul de aici este deschis între aceleași ore.

În rest există alte posibilități de distracție contra cost: sală de jocuri, bowling, internet café.

Grădina

Grădina resortului mi s-a părut cel mai frumos și relaxant loc pe care l-am văzut (nu uitați că am ajuns pentru prima dată în Antalya :) ). Palmieri mulți și înalți, copaci frumos aranjați sub care erau amplasate, din loc în loc hamace, alei frumos luminate seara, pe care găseai balansoare și flori, foarte multe flori de toate culorile. Zona mea preferată era aleea care se întindea de-a lungul piscinei cu animație și a celei cu valuri, care avea, de o parte și de alta a ei, o adevărată expoziție de trandafiri colorați și frumos mirositori.

Pentru mine fiecare zi a început și s-a sfârșit cu câte o plimbare prelungită prin grădină. :)

Concluzie

Sunt o mare iubitoare a Greciei, a vacanțelor active și mereu am afirmat că o vacanță într-un resort, oricât de poleit ar fi el, nu este pentru mine, pentru că m-aș plictisi. Acum este timpul să recunosc public că m-am înșelat, am vorbit fără să încerc și am învățaț că este bine să nu mai fac afirmații fără să știu întâi ce vorbesc. Am stat doar 3 nopți și mi s-au părut insuficiente pentru a mă putea bucura de tot ceea ce oferă un astfel de resort, sunt locuri pe care le-am văzut pe fugă și lucruri pe care le-am încercat mult prea puțin. Mi-am pus ceasul să sune la 6 dimineața și intram în cameră la 12 noaptea și tot mi se părea că timpul nu ajunge. De plictiseală nu s-ar pune problema nici dacă aș sta 10 zile, aș găsi mereu ceva de văzut sau de făcut.

Am învățat însă ce înseamnă răsfățul, relaxarea totală, am văzut ce înseamnă serviciile impecabile, duse la nivel de artă, am văzut ce înseamnă cu adevărat să fii respectat în totalitate ca turist. Am avut practic nici 3 zile pline, un weekend obișnuit și încă o zi, dar am reușit să mă deconectez total, să mă rup de tot, astfel că atunci când m-am întors la serviciu am avut impresia că am lipsit două săptămâni. Oricât de mult mi-ar plăcea vacanțele active (la care, evident, nu o să renunț), oricâte peisaje frumoase aș fi văzut zilnic, niciodată, din nici o vacanță nu m-am întors atât de total relaxată.

Abia după ce am văzut ce înseamnă o astfel de vacanță și un astfel de resort am înțeles de ce atât de multă lume alege Antalya an de an. :)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Cris in 07.05.17 10:49:13
Validat / Publicat: 07.05.17 11:53:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6396 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

32 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
INFO membrii AmFostAcolo beneficiază de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii.PREȚURI PREȚURI
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Delphin Be Grand
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 129100 PMA (din 84 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest review

32 ecouri scrise, până acum

webmaster
[07.05.17 13:18:07]
»

Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

ANILU
[07.05.17 15:51:31]
»

@Cris: Răsfăț și relaxare ați avut voi de 1 Mai.

Vezi niciodată să nu zici niciodată.....

Nici noi nu am fost la turci într-un resort, dar după cele povestite de parcă o dată, sau de mai multe ori, merită încercat.

L-am notat la favorite, cine știe poate ajungem și noi.

A fost scumpă toată relaxarea asta?

Felicitări pentru sejur și pentru că ne-ai scris și nouă.

Toate cele bune.

eklor
[07.05.17 16:28:51]
»

Mulțumim pentru frumoasa și completa relatarea a sejurului????Dacă poți să ne spui cât a costat... să nu visăm cu ochii închiși????

CrisAUTOR REVIEW
[07.05.17 17:20:57]
»

@webmaster: Mulțumesc!

@ANILU: Doar eu am fost răsfățată, am participat la un eveniment, un fel de team building.

Și acum îmi vine să râd când mă gândesc cu câtă tărie susțineam că eu nu aș merge să stau într-un resort, dar că voi face un efort o dată pentru soțul meu, căruia i se potrivește mănușă genul ăsta de vacanță. Halal sacrificiu credeam că fac.

Deși peste 3 săptămâni plec în Grecia, de când am venit studiez non stop ofertele pe Turcia, ca să văd ce ar fi convenabil pentru sfârșit de septembrie, început de octombrie.

Mulțumesc pentru ecou și vacanță plăcută, că imediat se apropie.

@eklor Mulțumesc frumos, am încercat să relatez cât mai pe larg pentru că știam că hotelul a trecut printr-o renovare completă și m-am gândit că poate sunt iubitori de Antalya care așteaptă vești proaspete.

Așa cum am scris mai sus am participat la un eveniment și prețul a fost negociat pentru grup mare. Dar la întoarcere am studiat ofertele agențiilor și este un hotel scump, pornește de undeva de la 1500 euro la început de sezon, iar mai încolo trece de 2000 euro.

Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[07.05.17 17:21:16]
»

Este destul de scump. Ca sa va faceti o idee, asta este pretul in extra sezon amfostacolo.ro/oferte-spe ... &tid=1&sid=4#O5

In sezon, se apropie de 2000 euro, 2 adulti cu avion inclus, chiar peste in august.

sebigeanina
[07.05.17 18:47:26]
»

Salut Cris am citit şi votat cu plăcere ce ai scris, aş avea o singură întrebare ai spus că ai ajuns noaptea târziu pe la ce oră şi la ce oră ai primit camera?

CrisAUTOR REVIEW
[07.05.17 18:53:38]
»

@sebigeanina: Am ajuns pe la 2.30 și am primit imediat camera.

Hotelul nu era încă plin, deci nu erau timpi de așteptare la check-in.

sebigeanina
[07.05.17 19:02:32]
»

@Cris: Da, este se pare un hotel deosebit mai ales că este şi nou renovat ce mai de nota 10.

nrs †
[07.05.17 19:44:18]
»

te felicit mai ales pentru puterea de a recunoaste, dupa ce ai fost aici, ca ti-ai dat seama ca resort nu inseamna inchisoare si poti avea o vacanta placuta nu numai in Grecia ci si intr-un resort turcesc. oricum ai inceput destul de sus, ai vazut este un resort scump, si la o eventuala vacanta va trebui sa alegi cu mare grija sa nu fii dezamagita de urmatoarea vizita in Turcia, ar fi pacat

CrisAUTOR REVIEW
[07.05.17 21:01:05]
»

@nrs: Trebuia să recunosc, pentru ca eram prea convinsă că mie nu mi se potrivește genul ăsta de vacanță, când de fapt nu încercasem niciodată.

De partea cu comparația îmi este și mie teamă și știu că nu trebuie să am așteptări dacă nu îmi permit un alt hotel de nivelul Delphinului. Teorie știu, dar cred că inevitabil tot ajungi la comparații.

Mulțumesc pentru sfat, este foarte bun, de aici am observat că vin principalele nemulțumiri ale celor care au ales a doua sau a treia oară hoteluri mai ieftine dar și mai slăbuțe decât precedentele. O să am mare grijă.

nrs †
[07.05.17 21:07:22]
»

in primul rand intotdeauna trebuie setate asteptarile la un nivel real, nu trebuie sa speri ca vei plati putin si vei primi la fel cu cel ce va plati mai mult, atunci orice vacanta va fi reusita, indiferent de tara si de locatie

CrisAUTOR REVIEW
[07.05.17 21:12:53]
»

@nrs: Corect! Și cu cât îți cobori mai mult așteptările, mai ales când plătești puțin, cu atât vei fi mai plăcut surprins de unele lucruri care pot fi mai plăcute de cât te-ai așteptat.

krisstinna
[07.05.17 22:34:49]
»

@Cris: Mă bucur de bucuria ta, de răsfățul tău.

Sper să revii in Turcia, să te simți din nou ca o sultană.

Nu mi se pare un hotel exagerat de scump, cred că este accesibil iubitorilor de Turcia.

Când a fost prima dată băiatul meu in Thassos, la trei stele, a zis că e nașpa rău in Grecia, baia din Turcia era mai mare, mult mai mare dacât camera grecilor

Domnul C și bebelușul meu sunt fani resorturilor turcesti, acum înțelegi de ce.

Ai fost in mall-ul din Lara? Sunt prețuri uriașe acolo.

Întrebările mele referitoare la acest resort: există ospătari pe plajă, ospătari care merg prin nisipul fierbinte și îți aduc totul la nas?

Și... există animatori pe plajă, nu la piscină?

Există plajă numai pentru adulți, un loc unde familiile cu copii să nu aibă acces?

Sunt importante pentru băieții mei aceste aspecte.

Felicitări, mulțumesc

gettyy
[08.05.17 08:42:14]
»

@Cris:

Foarteeee frumos scris... în stilul tău caracteristic!!!

Ai avut o vacanță de vis și te felicit pentru asta.

Nici eu nu sunt fan Turcia dar acest hotel, zău îmi face cu ochiul. Am notat articolul tău la favorite pentru că, la fel ca și tine zic că ”nu este bine să mai fac afirmații fără să știu întâi ce vorbesc”.

Îți doresc o vacanță cel puțin la fel de frumoasă și în Grecia și... aștept cu nerăbdare impresiile!

Uffff... te invidiez!!!

CrisAUTOR REVIEW
[08.05.17 13:27:02]
»

@krisstinna: Mulțumesc frumos!

Răspunsul la întrebările tale este nu, resortul nu are nimic în plus, ca facilități, pe lângă ce am descris în articol. Cred că băieții tăi sunt obișnuiți cu hotelurile premium, iar Delphin Be Grand nu este unul dintre ele.

Cum va fi animația în sezon nu am de unde să știu, dar, când am fost eu, pe plajă nu cred că eram vreodată mai mult de 10-12 persoane, deci nu ar fi avut oricum pe cine să anime. Există teren de volei pe plajă unde vara vor organiza tot felul de campionate, probabil, dar cam atât.

Iar despre copilași pe plajă nu se punea problema, fiind apa mult prea rece pentru ei toți se bălăceau la piscină, preferată fiind cea încălzită. Așa că plaja era oricum adults only.

Acum, dacă este un hotel scump sau nu prea scump este foarte relativ, în funcție de puterea financiară a celui care estimează, dar chiar accesibil nu mi se pare, având în vedere că în sezon ajunge sau trece de 2000 euro pentru 7 nopți, așa cum a spus @Andox mai sus. Aș spune mai degrabă că este un hotel cu un bun raport /calitate preț.

La mall nu am fost, în general nu sunt fan al magazinelor, abia am răbdare să intru în ele când trebuie neapărat să cumpăr ceva.

CrisAUTOR REVIEW
[08.05.17 13:32:10]
»

@gettyy: Mulțumesc frumos!

Nu ai de ce să mă invidiezi, s-a nimerit ca vacanțele mele să fie la începutul sezonului, dar la vară, când eu voi fi la serviciu și toată lumea va pleca în concedii, cine va fi invidioasă gândindu-se ce mult mai este până vara viitoare?

În rest, îmi place că tu ești mai înțeleaptă decât mine, nu te pronunți înainte de a încerca, nu cum am făcut eu. Dacă încerci, cu siguranță vei fi surprinsă, ba mai mult, există pericolul să îți placă foarte mult.

mishu
[08.05.17 15:38:40]
»

@Cris: Minunat si detaliat totul astfel incat ai toata informatia oferita pe tava. Am citit nu doar o data articolul tau, ci chiar de doua ori, a doua data dupa ce am vazut pozele.

O experienta minunata si la fel ca si tine, nici eu nu ma mai hazardez in afirmatii gen: "eu nu o sa ajung acolo niciodata" pentru ca asa am zis despre China si uite ca am ajuns, chiar daca a fost in interes de serviciu .

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
CrisAUTOR REVIEW
[08.05.17 16:37:28]
»

@mishu: Mulțumesc frumos!

Dan&Ema
[14.05.17 09:28:01]
»

@Cris:

Ce loc minunat! Paradis!

Si daca mai citesti cat a costat, adica --, no comment!

MINUNAT!

CrisAUTOR REVIEW
[14.05.17 10:04:16]
»

@Dan&Ema: Este într-adevăr un loc minunat, mai ales grădina, care pare chiar un mic colț de paradis.

Acum, ajungând pentru prima dată într-un astfel de resort, este clar că eu am fost mult mai impresionată decât cei cu mai multă experință în resorturile turcești.

elenaadina
[14.05.17 16:12:27]
»

Felicitari pentru minunatele impresii impartasite, care pe noi ne ajuta foarte mult deoarece avem cumparat un sejur la acest resort in iulie!

Eram foarte curiosi sa vedem renovarile intrucat noi am mai fost in 2014... din pacate am observat ca a disparut zona de relaxare care era unde este acum Bali Village, si care se intindea pe o suprafata considerabila si avantajul era ca stateai cu seslongul sau in hamac unde doreai pe spatiul verde... si atunci erau tot feluri de aranjamente florale minunate... camera renovata ma dezamageste putin intrucat nu e la fel ca in reclamele de prezentare, in schimb un mare plus vine in zona restaurantelor care arata mult mai bine si a intregului resort care este modernizat. As fi vrut pe plaja sa fie umbrelute si nu copertina, ca sa ai intimitate, sper sa gasesc un loc unde sa fie mai liniste si sa ma pot relaxa, si sa nu ajunga pana la noi muzica de la piscine din timpul zilei... Multumim pentru rabdarea cu care ai asternut cu lux de amanunte impresiile despre hotel si pentru multele poze postate (stiu cat de mult timp necesita incarcarea lor...)

CrisAUTOR REVIEW
[14.05.17 19:45:18]
»

@elenaadina: Cu mult drag, tocmai la asta m-am gândit când am ales să pun cât mai multe poze: că sunt persoane care au deja luate bilete la acest hotel și sunt curioase să vadă cum arată acum, după renovarea completă.

Am văzut și eu pozele de aici de pe site cu hotelul înainte de a fi renovat și acum arată mult mai bine, după părerea mea.

Hamace în grădină erau și acum, atât în spatele zonei Bali, cât și în cealaltă parte, înspre terenurile de tenis. Nu multe, e adevărat, iar șezlonguri nu erau deloc. Dar nu era nici prea cald încă și nu erau nici mulți turiști, așa că poate în iulie vor fi mai multe.

Despre cameră nu știu ce să zic, sunt mai multe tipuri de dublă din câte am văzut eu într-un videoclip. Cea în care am stat eu era și destul de prost amplasată, fix la îmbinarea între un corp drept și unul rotund. Poate o cameră mai pe mijloc să arate altfel, aici mi s-a părut că i-a fost luat puțin spațiu din balcon. Pe de altă parte e mai bine să fii dezamăgită și acolo să descoperi că e mai frumos decât credeai.

Părerea mea e că dacă atunci când vă cazați nu vă place camera (una amplasată cum a fost a mea, de ex) să încercați să o schimbați, am înțeles citind pe aici că se poate, turcii sunt amabili, asta dacă au și alte camere libere, bineînțeles.

Îți doresc să ai o vacanță plăcută și relaxantă, resortul este foarte frumos.

voicu35*
[15.05.17 12:29:40]
»

@Cris: Foarte frumos resortul ca si impresiile,felicitări!

CrisAUTOR REVIEW
[15.05.17 16:15:50]
»

@voicu35: Mulțumesc mult!

calatorul
[25.05.17 20:52:51]
»

@Cris: Felicitari pentru scurta dar relaxanta vacanta reusita si multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, impreuna cu pozele convingatoare. Si vacanta frumoasa la mare!

CrisAUTOR REVIEW
[26.05.17 00:16:14]
»

@calatorul: Mulțumesc frumos!

toni80
[02.06.17 18:41:11]
»

@Cris: multumim mult pentru aceasta descriere... eu am asteptat cu siguranta vesti "proaspete" de la acest resort caci merg cu familia in luna iunie!!! Pt. noi e mai mult decat bine venit review-ul tau!! Nu l-am ales întâmplător resortul ci l-am cautat la agetiile de turism stiind de amplul proces de renovare din 2016 si de faptul ca l-a preluat renumitul lant Delfhin!!! Asa ca am citit cu mare atentie tot ce ai scris si desigur ma simt usurata ca nu am facut o alegere gresita!!

CrisAUTOR REVIEW
[02.06.17 18:53:07]
»

@antonelabutiu: Cu mult drag, mă bucur mult că review-ul meu îți este de folos!

Îți doresc să ai o vacanță frumoasă și relaxantă!

arub
[12.07.17 16:40:40]
»

@Cris: multumesc pentru rewievul detailat. Vom fi acolo din 31 iulie... dar sunt foarte ingrijorat de ceea ce citesc despre acest hotel pe saituriile straine... voi reveni cu un rewiev la intoarcere

CrisAUTOR REVIEW
[13.07.17 06:05:27]
»

@arub: Cu mult drag și îți doresc ca în ciuda veștilor nu prea plăcute să ai totuși o vacanță așa cum ai visat!

Am citit și eu de curând comentariile negative și, din păcate, se pare că în sezon sunt depășiți de situație și serviciile s-au degradat foarte tare. Poate vor face ceva să rezolve situația până ajungi tu, poate vei ajunge acolo îngrijorat și vei avea surpriza să fie mai bine decât ai crezut.

Iar dacă nu, sper să găsești puterea să te bucuri de vacanța pe care o aștepți un an întreg încercând să rezolvi cumva la fața locului problemele întâmpinate și să te poți bucura măcar de resort și de tot ce oferă el în rest.

Drum bun și o vacanță frumoasă și relaxantă să ai!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
unchesu
[13.09.18 20:09:20]
»

@Cris: buna seara, am citit cu interes postarea dumneavoastra motivat de faptul ca anul viitor intentionez sa achizitionez un sejur de 7 zile la acest resort in perioada 27 aprilie 4 mai. In acest context m-ar interesa sa stiu daca se putea face baie in toate piscinele sau numai una dintre ele era incalzita asa cum cred ca ati si mentionat si doar aceea putea fi utilizata? ... sunt toate facilitatile hotelului active in acea perioada? ... in ce perioada a lunii aprilie ati fost? ... daca apreciati ca ar fi necesar sa cunosc si alte amanunte va rog mult sa le mentionati in masura in care timpul va permite.

Multumesc anticipat pentru disponibilitate, seara frumoasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
CrisAUTOR REVIEW
[15.09.18 06:14:54]
»

@unchesu: Eu am fost la Delphin Be Grand la sfârșit de aprilie, din 29 și am putut face baie în toate piscinele, nu doar în cea încălzită. Acum, depinde mult și de voi și de ce considerați a fi apă bună pentru baie. Apa din piscine a a avut 24 de grade în fiecare zi, o temperatură potrivită pentru mine.

Apa mării, în schimb, este rece în acea perioadă și este posibil să nu puteți face baie sau să nu puteți face baie atât de mult cât v-ar plăcea.

Chiar dacă era abia luna aprilie, ne-am putut bucura de aproape toate facilitățile hotelului, iar cele care au lipsit nu au fost chiar așa importante pentru noi. O să ți le enumăr mai jos:

- piscina cu valuri nu era funcțională (pe asta chiar mi-ar fi plăcut să o prind în funcțiune). Puteai face baie în piscină, dar nu porneau încă valurile.

- nu era deschis barul de pe plajă (era și extrem de puțină lume pe plajă), dar este un alt bar suficient de aproape (chiar înainte de intrarea pe plajă) cât să ne putem lua ceva dacă voiam. În plus, poate pentru a compensa lipsa barului, venea mereu pe plajă un băiat cu un cărucior de băuturi și ne servea la șezlong. Avea chiar și bere la sticlă și frapieră cu șampanie.

- restaurantul și terasa aferentă acestuia erau deschide doar pe jumătate, dar nici așa nu erau niciodată pline complet.

- animația, chiar dacă exista, era mai soft, tot din lipsă de turiști. Încercau să organizeze tot felul de jocuri, dar nu prea aveau cu cine.

- spectacolul de seara nu exista, organizau ceva pt copii și karaoke. Cam atât, însă am și stat doar 3 nopți.

Cam acestea au fost lucrurile care mi s-au părut a fi diferite față de sezon, însă mie nu mi s-au părut a fi lipsuri.

Acum, părerea mea este că o vacanță la sfârșit de aprilie are avantaje și dezavantaje, depinde ce vă doriți și ce este mai important pentru voi: este mai puțin cald, mai puțin aglomerat și prețul este unul mult mai bun. În schimb vremea poate fi capricioasă, apa mării este rece și unele facilități de care ați putea beneficia în sezon pot lipsi.

Dacă vă doriți însă o vacanță pentru relaxare, fiind conștienți că e abia început de sezon și că poate veți fi nevoiți să folosiți mai mult piscina încălzită sau cea interioară, va fi ok.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, arub, calatorul, Dan&Ema, eklor, elenaadina, gettyy, mishu, nrs, sebigeanina, toni80, unchesu, voicu35*
Alte impresii din această RUBRICĂDelphin BE Grand Resort:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10409116744995 sec
    ecranul dvs: 1 x 1