GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Defileul Dunării văzut din Serbia
Clisura Dunării este o destinație turistică care trebuie vizitată, mai ales că acolo întâlnim statuia lui Decebal și mănăstirea Mraconia. Frunos este până acolo dar mai departe, spre Moldova Nouă drumul a fost criticat de mulți turiști.
La sfârșitul lunii aprilie 2010 noi am ales altă variantă și anume, clisura Dunării văzută de pe malul sârbesc.
Aveam deja o amintire frumoasă din aprilie 2009 când în drum spre Belgrad am văzut pentru prima dată clisura Dunării. Atunci traseul a fost Poțile de Fier 1-Cetatea Golobac-Veliko Grădiște-Pancevo-Belgrad. Încântați de frumusețea acestei zone, am dorit să o revedem.
Era tot luna aprilie dar anul era 2012. Intr-un fel, mergeam pe drumuri cunoscute, în parte doar, pentru că după ce am văzut în bună parte clisura Dunării și dacă am fi continuat am fi văzut imagini asemănătoare, am ales un traseu mai îndrăsneț.
Am hotărât să mergem prin Serbia, de-a-lungul Dunării și ajungând în zona Donji Milanova, am părăsit drumul spre cetatea Golubac și am preferat un drum montan care a fost deosebit de frumos.
Deci, de la Donji Milanovac am urmat traseul montan Majdanep-Kuceva, am ocolit Pozarevac, am ajuns la Smederevo și în continuare Pancevo, pe unde am traversat Dunărea și ne-am întors în România prin Moravița.
Câteva impresii despre acest traseu.
De pe malul sârbesc defileul Dunării este foarte frumos până în zona mănăstirii Mraconia după care Dunărea este ceva mai departe de șosea și peisajul oferă mai puțin ca până acolo. Drumul este asfaltat și bun.
In prima variantă (Cetatea Golbac-Veliko Grădiștea) am întâlnit cca. 22 de tuneluri în munte, de lungimi diferite, între 160 și 350 metri iar traversarea zonei de la Cetatea Golubac este dificilă, drumul fiind foarte îngust și neîngrijit.
In a doua variantă pe care am ales-o în anul 2012 noi am părăsit acest traseu pe la jumătatea lui, mai exact la Donji Milanovac și am ales un drum montan, complet asfaltat și zone împădurite. Ne-a plăcut foarte mult. Ne-a ajutat și vremea, cu soare pe cer, dând farmec traseului.
Am străbătut zone frumoase, ceva asemănător Transrarăului din România. Era un drum foarte puțin circulat, poate circulam și cca. 30 de minute și nu întâlneam om ori mașină.
Pe acest traseu am oprit pentru o cafea și în afară de zumzetul unui pârâu și cântecul păsărilor din coronamentul pădurii, altceva nu se mai auzea. Era un colț de rai.
După ce am început coborârea, am traversat o localitate mult urbanizată, cu blocuri de 4-6 etaje. Când am ajuns în Pancevo, mai erau 19 km. până la Belgrad unde am fost în anul 2009, dar am ales Timișoara ca oraș de tranzit spre Ploiești.
Era aproximativ ora 15 și am intrat în Pancevo unde la o terasă am servit masa de prânz. Parcurgând acest traseu, am revăzut în bună parte Clisura Dunării și am parcurs și un traseu montan de vis.
Am o singură fotografie, aceea fiind cu mănăstirea Mraconia. Celelalte nu sunt fotografii (rog nu le votați). Pe acestea din urmă le-am obținut azi fotografiind de pe ecranul laptocului, imagini video stop-cadru.
În încheiere, vă doresc călătorii reușite.
Trimis de Mihai18 in 24.09.15 16:47:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SERBIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mihai18); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Serbia, #EXCURSII şi CĂLĂTORII" (deja existentă pe sait)
Mie, de pe malul nostru, Dunarea la Cazane, mi se pare mai misto...
@Mihai18 - Am onoarea primului vot pentru un articol scris frumos! Anul trecut am petrecut şi eu un week-end la Golubac, Serbia şi am văzut ceva meleaguri sârbeşti, rămânând plăcut impresionată de locurile şi oamenii pe care i-am întâlnit.
Vacanţe plăcute în continuare!
@irinad - Sărut mâna. Mulțumesc pentru vizită și nu numai. Aceasta înseannă că cuplul @Irinad s-a împăcat cu @Mihai 18. Ecoul este bucuria acestei seri. Noapte bună.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Defileul Dunării - pe malul sârbesc» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 Pe munte sarbesc — scris în 11.08.22 de @urioasa din TIMIșOARA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Scurtă (prea scurtă) călătorie de plăcere pe malul sârbesc al Dunării — scris în 25.03.19 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Apr.2018 La pas cu Dunărea, dar prin Serbia — scris în 07.05.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Aug.2014 De vizitat pe malul sârbesc al Dunării — scris în 04.11.14 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Weekend pe malul Dunării, în Serbia — scris în 03.09.14 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Acolo unde Dunărea e ca marea — scris în 05.02.15 de Marian Preda din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Defileul Dunarii - pe partea sarbeasca — scris în 10.10.10 de marius.covaci din GALATI - RECOMANDĂ