ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.02.2010
DE kmy
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Jilava [IF]
ÎNSCRIS: 08.09.08
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2007
DURATA: 7 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Excursie in - Demre & Mira - Kekova

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Antalya centrul coastei turcesti a Mării Mediterane a fost pentru mine, când am văzut-o prima data o minunată surpriză. Antalya îmbină spectaculos munţii cu marea oferind pentru orice călător atât condiţii de plajă cît şi de practicare a Jeep safari sau rafting-ului.

Am ales să fac o excursie catre oraşul scufundat de pe insula KEKOVA.

Am plecat cu autocarul spre Kemer – oraş situate la 42 km sud vest de Antalya. Simfonia culorilor m-a intîmpinat în acea dimineaţă devreme cu albastrul strălucitor al Mării Mediterane, cu tonurile de verde ale pădurii de pini. Autocarul trebuia să mai ia din Tekirova – Hotel Corinthia un grup de turişti.

Soseaua a şerpuit continuu între coasta Mării Mediterane pe stînga iar în drepta munţii Taurus. Autocarul avea un ghid care spre norocul nostru terminase facultatea de istorie şi ne-a povestit despre ocupaţia romană şi civilizaţiile lyciene. Ne-a arătat fiecare golfuleţ unde venea şi se scălda Cleopatra.

Ruinele Myrei sunt localizate la 2 kilometri nord de Demre, pe soaseaua Finike - Kas. Poarta de intrare în DEMRE era o arcadă uriaşă de tulpini împletite de roşii. Această localitate este aproape acoperita de lanuri cultivate cu rosii. Din cele mai vechi timpuri aceasta zona era puternic cultivata, pentru scopuri comerciale. Simbolul oraşului era o roşie uriaşă. În Myra am văzut amfiteatrul, care era destul de bine conservat. Ce m-a uimit foarte tare erau mormintele lycienilor din piatra cioplită în stancile de deasupra amfiteatrului.

Se vedeau foarte bine şi locuinţele lycienilor cioplite în muntele din apropierea amfiteatrului.

Biserica Sfantul Nicolae situată aproape de situl Myra si la marginea orasului Demre a fost iarăşi o încîntare pentru mine. Intr-o ţară preponderent musulmană să vezi o biserică la care se renova intens a fost încă o încîntare pentru mine. În interiorul bisericii se gaseste sarcofagul Sfântului Nicolae, totusi ramasitele sale au fost duse in Italia in secolul 19.

Ghidul ne-a povestit că biserica a fost construita in secolul 6 D. Hr. probabil peste mormantul sau. A fost reconstruita in secolul 9 (dupa atacurile arabilor). A fost din nou reconstruita in anul 1024 sub indrumarea lui Constantin din Imperiul Bizantin si a fost adaugata si o manastire. Cezar Alexander II din Prussia a cumparat cladirea in 1863 si a inceput sa o refaca, dar nu a terminat-o niciodata.

Excavatiile si restaurarile au fost terminate in anul 1960. In biserica podelele sunt facute din placi luxoase de mozaic de marmura si se gasesc si picturi murale. Un sarcofag de marmura a fost refolosit pentru a ingropa oasele Sfantului, dar acestea au fost furate si duse in Bari, Italia.

După o masă copioasă în Demre am plecat într- o minicroaziera de 2 ore pentru a vedea Orasul Scufundat aflat pe insula Kekova.

Am luat un vaporaş ce avea puntea dint-un material transparent şi astfel am putut vedea toate frumuseţile de pe fundul mării. În depărtare se vedea Cetatea Simena. Cei curajosi au putut innota in apa ca de smarald.

A fost o experienţă inedită pe care o recomand tuturor celor ce ajung în Antalia/Kemer.


[fb]
---
Trimis de kmy in 01.02.10 12:46:05
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5919 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kmy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 asezarile lycienilor sapate in munte.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5500 PMA (din 8 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[26.02.10 22:58:51]
»

kmy ne invita sa cunoastem atractiile turistice din Antalya, eu va propun sa o facem in acordurile acestei melodii care sper sa placa tuturor!

kmyAUTOR REVIEW
[28.02.10 20:00:44]
»

multumesc foarte mult webmaster13 pentru melodie.

georgiana
[09.11.10 15:22:07]
»

@kmy.

In mare itinerariul era acelasi si in iunie, cand am fost eu. Difera un pic detaliile, adica tipul ambarcatiunii, masa si din ceea ce observ eu in fotografia nr 11, acum, dupa 3 ani nu am mai vazut acele sarcofage cu capac in Kekova si am fost foarte atenta.

Sau apartin zonei de langa amfiteatrul roman, cu mormintele lyciene?

Si nici pe mamae vaslind pe mare nu am avut norocul sa o 'ntalnim !

Superbonus!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
georgiana, kmy
Alte impresii din această RUBRICĂDe văzut / vizitat în regiunea Antalya:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05405592918396 sec
    ecranul dvs: 1 x 1