ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    FEB-2012
    DURATA: 8 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 7 MIN

    Croaziera pe Nil - Fluviul Zeilor

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Ne place sa rascolim internetul in cautare de oferte deosebite de calatorii si vacante si cand am dat peste o croaziera pe Nil la pret de criza am sarit imediat si am cumparat fara sa mai stam pe ganduri. Era visul meu din copilarie sa vad piramidele egiptene si oferta era mult mai ampla, iata, aveam ocazia sa vad toate templele de pe Nil. Pretul era neasteptat de bun 480 euro cu all inclusive pe o nava de 5 stele…. imposibil de ratat asa ceva! Desigur, oferta nu era din Romania ci din Italia.

    Am pornit noi in plina iarna, prin februarie, imbracati ca Mos Craciun, clantanind din dinti, zburand de la Otopeni la Milano, am dormit o noapte acolo langa aeroport si a doua zi dimineata devreme ne-am imbarcat pentru Luxor.

    Zborul a durat in jur de 5 ore, timp in care s-a intamplat ceva deosebit, ceva ce as vrea sa supun atentiei membrilor AFA. Zburam pe timp de zi, dimineata devreme, soarele rasarea si vizibilitatea era perfecta. La un moment dat cum priveam eu pe fereastra si vedeam marele desert galben, suntem anuntati ca trebuie sa tragem toate obloanele si nimeni nu mai are voie sa priveasca afara. Lucru ciudat…ma gandeam ca poate survolam Mecca, loc despre care stiam ca nu poate fi privit decat de credinciosii musulmani, dar Mecca nu era in drumul nostru. Chestia m-a intrigat, mai ales ca insotitoarele de bord erau tare zeloase sa traga personal obloanele la ferestre la fiecare in parte pentru ca nimeni nu intelegea fenomenul. Am asteptat eu sa se aseze madmoaselele si zup, am deschis oblonul. Sub noi se intindea desertul galben si brazdat de vanturi si inca ceva, niste cercuri uriase unele de culoare neagra altele maronii! Desertul era plin de ele. Nu a durat mult si o madmoasela m-a reperat ca am oblonul deschis si s-a repezit la mine ca o gheonoaie sa il traga personal inapoi bodoganing nervoasa tare. Ciudata treaba! Voi ce credeti? Imediat ce m-am intors in tara am googalit eu intrigata traseul aeronavei si mi-am dat seama ca am trecut peste desertul Libiei. Imediat am dat pe google earth si am avut surpriza sa gasesc cercurile intrigante foarte clar vizibile in desertul cu pricina. Aici aveti un link catre unele dintre ele vazute din satelit (din avion erau mult mai mari, gigantice!) earthobservatory.nasa.gov ... iew.php?id=4998.

    Pe net nu exista o explicatie oficiala ci numai cateva pareri sumare cum ca ar fi ferme si culturi, dar atunci de ce ne-au obligat sa inchidem ferestrele? Ce e asa un mare secret in niste ferme si culturi? Iar daca erau culturi de ce erau negre si nu verzi? S-o fi descoperit cernoziom (pamant extrem de fertil si negru) in desert?!

    Cand ni s-a permis sa ridicam obloanele sub noi se intindea tot marele desert si foarte clar delimitata o dunga albastra marginita cu verde pe ambele parti, Nilul, fluviul zeilor si malurile sale fertile.

    In sfarsit am aterizat la Luxor, pe un aeroport mititel, am platit viza si am fost preluati de ghidul egiptean. Un autobuz cu aer conditionat ne astepta la iesire si am pornit catre marele fluviu pentru a ne imbarca pe nava noastra de croaziera de 5 stele Lady Mary (voi scrie un review separat pentru ea). Pe drumul de la aeroport catre nava am trecut prin zone extrem de sarace, prafuite si arse de soare, prin sate in care casele nu aveau acoperis dar nici nu lucra nimeni la ele…interesanta treaba. Casele aveau pereti din ceva chirpici si ferestre dar nu aveau acoperis! Din loc in loc vacute si magarusi atat de costelivi incat ni s-au umezit ochii de mila lor. Puteai canta la xilofon pe coastele lor amarate sau puteai lua lectii de anatomie. Contrastul intre autocarul nostru luxos si peisajul de afara era foarte puternic. Pufaind printre norii de praf ridicati din soselele neasfaltate am ajuns pe malul fluviului si am vazut nava noastra. Era foarte frumoasa si stralucea de curatenie in lumina soarelui. Am fost intampinati intr-un hol imens pavat cu marmura scumpa, cu pahare de carcade – bautura zeilor, un fel de ceai local facut din hibiscus. Este cea mai racoritoare bautura, stiu ei egiptenii ce stiu! Am primit imediat camerele si am ramas uimiti cat de frumoase erau. Aveau un perete intreg din sticla prin care puteai sa privesti afara la minunile pe care fluviul faraonilor le ofera ochiului. Ni s-a spus ca dupa ce ne schimbam sa coboram la bar pentru a fi informati asupra programului si excursiilor optionale. Acolo am cunoscut si restul grupului si am cumparat excursiile optionale. Aceste excursii erau in felul urmator: 100 euro pentru toate coborarile pe maluri de la Luxor pana la Aswan cu toate intrarile la obiective incluse, 150 euro excursie cu avionul la Cairo (o zi), si 150 euro excursie intr-o dimineata la Abu Simbel. Excursia la Abu Simbel era mai cu cantec deoarece locatia este langa granita cu Sudanul si drumul trece prin desert. Tocmai fusese atacat un autocar cu turisti de niste bande inarmate asa ca pentru siguranta era nevoie de escorta armata. Am ales sa cumparam tot in afara de Abu Simbel care mi s-a parut cam periculos (ne aflam in perioada unor revolte) si cam fara sens pentru ca dura de la 5 dimineata pana la 12 la pranz, deci numai jumate de zi.

    Odata cu finalizarea chestiunilor administrative am fost invitati la masa de seara, toate mesele de pe vas erau sub forma de bufet suedez, foarte bun, totul proaspat si interesant condimentat cu arome specifice zonei.

    Seara am avut ocazia sa facem prima coborare de pe vas si sa vizitam pe intuneric marele si superbul templu din Luxor si ne-am imbracat bine pentru ca era frig. Aventura serala a fost deosebit de frumoasa si interesanta deoarece pe intuneric totul pare si mai impunator decat este. Am fost preluati de autocar de langa nava si dusi exact pana la templu.

    Templul din Luxor a fost dedicat zeului AMON si este amplasat pe malul de est al fluviului, malul vietii si al celor vii. In fata templului pe aleea sfinxului candva existau 2 obeliscuri, din pacate unul a fost dus in Place de la Concorde in Paris iar noi l-am putut admira doar pe cel ramas. Obeliscul a fost facut cadou regelui Frantei, Philip Louis nu stiu ce numar, de catre Mohamed Ali (nu boxerul!) care a primit in schimb un ceas ce nu a functionat bine niciodata. Ironia sortii!

    2 statui reprezentandu-l pe Ramses II stau asezate pe tronurile lor de piatra gigantice si flancheaza intrarea principala, dar cea mai frumoasa zona este curtea in care se inalta catre stele 32 de coloane imense. Luminite galbui rasar in manunchiuri sclipitoare de la poalele fiecarei coloane si fiecarei statui si invaluie totul intr-o lumina ireala si magica. Templul din Luxor este unul dintre cele mai frumoase din Egipt. Ghidul nostru ne-a condus serpuind printre coloanele luminate feeric, povestind neincetat istoria locului, pana langa un bolovan imens acoperit cu inscriptii plasat intr-o curte interioara si ne-a explicat ca este incarcat cu energii pozitive si este bine sa il atingem si sa ne reculegem langa el. Ne-am adunat toti in jurul lui, l-am atins si am inchis ochii lasandu-ne patrunsi de minunea faraonica, de pacea luminata doar de luna si stele si de linistea din jur. Senzatia la ceas de seara a cazut bine, parca ne-a disparut oboseala acumulata pe timpul drumului. Cu forte proaspete am purces catre nilometru, un put spiralat sapat in pamantul nisipos pana la panza freatica, ce indica cu precizie uluitoare cum va creste sau va scadea apa Nilului in decursul anului respectiv. Cu ochi uimiti ascultam povestirea ghidului despre preotii templului care informau faraonul si populatia cum va fi anul urmator din punct de vedere al recoltelor si daca trebuiau sa faca rezerve si sa stranga cureaua pentru ca va urma un an secetos sau dimpotriva, puteau incepe petrecerile. Se pare ca nilometrul functioneaza bine si in ziua de azi pentru ca oamenii locului vin adesea sa il citeasca. Oricum populatia locala se pare ca a suferit o involutie, au dat inapoi mult fata de civilizatia stramosilor lor. Daca pe vremea faraonilor aveau niste constructii fantastice, o civilizatie avansata, tehnici uluitoare, medicina extraordinara si cunostinte avansate in astronomie si in alte domenii, in ziua de azi traiesc vai de steaua lor in case din chirpici si mananca o paine oferita tot de stramosi prin intermediul turistilor care vin sa ii viziteze. Contrastul dintre minunile faraonilor pe care mergi sa le vizitezi si oamenii din afara lor este foarte mare, ca de la cer la pamant.

    Gura de aer proaspat si rece, spectacolul de lumini de la templu si energiile oferite de bolovanul nazdravan din curtea interioara ne-au facut sa dormim bine leganati de clipocitul fluviului zeilor si sa asteptam cu nerabdare urmatoarea zi de vacanta si minunile oferite de ea.

    rog webmaster sa adauge aceasta muzica

    https://www.youtube.com/watch?v=VgHOPMoaIvk

    multumesc

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 31.08.14 20:51:22
    Validat / Publicat: 31.08.14 23:28:28
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 9269 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P09 nilometru
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 37 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    24 ecouri scrise, până acum

    sunflower
    [01.09.14 08:13:19]
    »

    Totul la superlativ, mi-ai făcut minunatul moment al cafelei de dimineață magic, puțină adrenalină, eternele întrebări, atât de multe mistere... Zicea cineva zilele trecute pe Afa, că nimic nu rămâne neplătit în viață... daa, dar ce fain când plata e chiar plată, adică iei și nu dai! Plata pt o dimineața mai frumoasă e Sb!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    sunflower
    [01.09.14 08:15:27]
    »

    Mai am o curiozitate... la întoarcere s-a aplicat același regim?

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [01.09.14 09:07:31]
    »

    @sunflower: multumesc mult! Ma simt flatata de asemenea raspuns la prima ora! Sper sa am acelasi efect si cu continuarile povestii

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [01.09.14 09:09:46]
    »

    @sunflower: la intoarcere am zburat pe intuneric deci nu a fost nevoie de obloane

    balasa violeta
    [01.09.14 12:00:57]
    »

    Prima zi de toamna, minunata! Am citit un review care mi-a mers la inima!

    cher-cher
    [01.09.14 14:19:21]
    »

    Un review frumos scris, citit la inceputul lunii... semn bun, o sa imi meargă bine toată luna. În plus, 1 septembrie parca era ziua națională a Libiei, pe care ai survolat-o... Bună coincidență: -)

    Chestia cu casele fără acoperiș poate fi surprinzătoare, așa e. Se "poartă" și prin Libia și prin Egipt. Mai simpatic e când lângă un cub din ăsta, din pământ, neacoperit, vezi altul în care se află uneori vitele, capre sau mai ales cămile (deși șanse mai mari sunt să la vezi bântuind in căutare de oarece ierburi), iar lângă acestea, un alt cub, in care este băgată nu știu ce mașină scumpă, de regulă Landcruiser sau Nissan, dar am văzut chiar si un Mercedes argintiu (ceea ce ne-a mutat foarte, nefiind chiar genul de mașină pe care să o întâlnești in mijlocul deșertului, la sute de km (la propriu) de cel mai apropiat sătuc. Mereu m-a surprins acel contrast și m-am întrebat nu doar cum reușea să supraviețuiască respectivii acolo, fizic dar si psihic, si de unde aveau banii către sa le permită o asemenea mașină?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Michi
    [01.09.14 15:01:44]
    »

    Foarte bun review. Chiar dacă n-aş avea un motiv particular, aş fi spus acelaş lucru: detaliat, sugestiv, formă literară perfectă... Motivul particular este că excursia pe care am făcut-o în Egipt in ian. 1992 a fost cred că a doua noastră ieşire din ţară şi impactul a fost năucitor.

    Egiptul avea datorii faţă de Romania pentru că specialiştii nostri au construit un combinat de îngrasaminte fosfatice lângă Cairo şi au lucrat la barajul de la Aswan. În cadrul stingerii datoriei, Egiptul a oferit României excursii la preţuri modice şi aşa am ajuns să stăm la hotelul Les trois pyramides din Cairo şi să facem aceeaşi excursie pe Nil despre care ai scris, numai că vasul nu era atât de elegant.

    Ţin minte totuşi că eram 32 turişti la un personal de serviciu al vasului tot de 32 de oameni. Iti dai seama cum am fost serviţi, noi care aveam încă în minte sortarea cepei stricate şi a cartofilor putreziţi în gară (acţiune de muncă muncă voluntară la care eram scoşi toţi salariaţii).

    Am fost la Abu Simbel şi pentru că aeroportul din Aswan fie nu era construit, fie nu era deschis, am călătorit prin deşert la 45 grade cu un taxi hodorogit şi fără aer condiţionat (nu era la maşini de serie), 250 km dus-250 km. întors în aceeaşi zi.

    Las mai bine să citiţi (dacă vreti) ce am scris pe afa în 2010 despre Abu Simbel.v. aici

    Dacă vă uitaţi şi la poze, veţi vedea ce mici sunt oamenii faţă de coloşii statuilor.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [01.09.14 15:17:32]
    »

    @balasa violeta: hai ca te plimb toata saptamana ca sa-ti mearga bine!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [01.09.14 19:26:38]
    »

    @cher-cher: casele astea fara acoperis sunt ciudate rau, majoritatea sunt asa desi cand am fost eu era foarte frig, nu stiu cum stau ei asa in frig fara acoperis...

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [01.09.14 19:29:13]
    »

    @Michi: a ramas pentru mine un petec alb pe harta acest Abu Simbel, dar intr-o zi voi ajunge si acolo

    zuftim
    [01.09.14 20:27:40]
    »

    Minunat! Incantator!

    Parca deja ma simt leganat pe apele Nilului, iar fluviul cel fertil si datator de viata si speranta cum ma hraneste si pe mine, ca pe bietii egipteni contemporani!

    Sper ca acest rw este doar inceputul, astept cu nerabdare povestirile urmatoare.

    Am lasat acest rw pe dupa-amiaza-seara, dimineata nu puteam risca sa incep sa infasor vreun coleg de serviciu in carpe sau tifon, sub impresia rw tau, gandurile-mi fiind la mumiile pe care le-ai promis. Probabil vor aparea in rw despre Muzeul de Egiptologie din Cairo.

    Apropo de mumii, am vazut destule la British Museum in Londra. Dar "ale tale" sunt sigur ca vor fi mai interesante, filtrate prin talentu-ti de a povesti, spontaneitate si umor.

    As avea atatea sa te intreb despre aceasta calatorie extraordinara a voastra, dar ma abtin, nu vreau sa te obosesc sau enervez.

    Inca o data felicitari pentru acest nou rw super, marca buterfly.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster
    [01.09.14 20:38:01]
    »

    Împreună cu continuarea (continuările?) sale, Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [01.09.14 20:38:07]
    »

    @zuftim: vine vineee... asteptam validare. O sa va incant serile toata saptamana asta cu povesti si aventuri minunate prin tara faraonilor. Multumesc pentru aprecieri!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [01.09.14 20:47:14]
    »

    @webmaster: multumesc webmaster!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [02.09.14 21:38:20]
    »

    @cher-cher: cum ii zicea la asta... hmmm... fii atenta: Traiasca si infloreasca Marea Jamahirie Araba Populara Libiana prietena!

    No daca nici cu asta nu te-am dat gata... hihihihihiih

    @ Michi era unul pe vremuri, de prin Africa, mare prieten cu Ceausescu, radeam mereu cand venea pe la noi in vizita (si venea des), ii spunea Mobutu Sese Seco... ce memorie de elefant am... nu pot sa cred!

    Asta iarna mi-a aruncat juniorul cu un mobut negru si m-a palit fix in cap...atunci m-a fulgerat Mobutu alalaltu din Africa...hahahaha

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ddianacodreanu
    [26.11.14 11:39:33]
    »

    @buterfly - am citit pe nerasuflate toate povestioarele din aceasta experienta a ta. Traiesc in EG de cateva luni, nu sunt incantata de tara, dar acest articol/ experienta m-a incantat. Nota 10 pt modul de a povesti, faci sa para totul de vis si acaparezi prin glumitele strecurate mereu. Superb! Bravo!

    webmasterX
    [26.11.14 11:57:13]
    »

    @ddianacodreanu -

    Traiesc in EG de cateva luni,

    Te aşteptăm cu impresii despre această ţară.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [26.11.14 12:28:07]
    »

    @ddianacodreanu - secretul este sa nu stai intr-un loc, mergi si exploreaza. Orasele cred si eu ca nu sunt frumoase, saracie si toate cele, dar o experienta de genul asta s-ar putea sa ti se para uimitoare!

    ddianacodreanu
    [26.11.14 13:21:07]
    »

    @buterfly - Am fost in Sharm, Cairo de multe ori, in Hurghada si locuiesc momentan in Port Said. Vazut si vizitat cam tot pe unde am fost cu exceptia croazierei pe Nil (m-am cam ferit de asa ceva de teama de prea multe insecte + astept niste prieteni la anul sa "rezolvam" aceasta experienta impreuna).

    Egiptul este o tara frumoasa pt a o vizita, recomand Sharm si Hurghada pt cei ce stiu a inota (eu una nu ) pt snorkeling si diving - divin, Cairo este un oras oribil din pctul meu de vedere (praf, aglomeratie, trafic infernal etc), ai expus cam tot ce este de vizitat acolo (Citadela, muzeul, piramidele si cam atat - depinde de gusturi normal).

    Daca se doreste experienta cu adevarat plina de adrenalina, a se lua un localnic (fara localnic nu recomand nimanui) si a se merge in oras propriu-zis: piata, strazi minuscule pline de magazine, tarabe, mirosuri , cafenele, restaurante (in Cairo chiar sunt restaurante "normale" ca la noi), malluri etc. Fara localnic nu este recomandat deoarece cam peste tot nu se prea vorbeste engleza (oras propriu-zis, nu centrul sau restaurante sau malluri), plus se va intampla exact ce ai patit tu Buterfly cu gloata de multime dupa tine (Cairo sau orice alt loc din Egipt).

    De asemenea mare atentie cu upper Egipt (sudul Egiptului de pe la Luxor in jos sau poate si un pic mai sus) deoarece lumea este mult mai traditionalista acolo.

    Impresii despre Egipt? ... din respect pt sotul meu si tara lui ma abtin . Spun doar atat: femeile nu sunt vazute sau tratate ca la noi. Chiar si in Cairo. Bineinteles, ca peste tot, exista si exceptii. Egiptul este una din tarile musulmane cele mai deschise ca si mentalitate.

    robert
    [10.04.15 08:07:21]
    »

    @buterfly - Foarte frumos povestit. Hai ca mi-ai făcut poftă de o vizită în Egipt. :-)

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [21.04.15 08:34:07]
    »

    @robert. c - hai frate, poate mergem impreuna! eu as mai merge!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [21.04.15 08:36:29]
    »

    @ddianacodreanu - casatorita cu un egiptean! super! am vazut si eu ca femeile sunt tratate diferit, dar cu turistele e altfel. Important e sa ramai cu grupul si totul va fi bine! Tu ce mai stii, este periculos pe Nil in jos? pe la Aswan incolo? Abu Simbel? Se mai aude ceva urat in zona? Vreau sa merg din nou anul asta de asta te intreb

    robert
    [21.04.15 10:53:41]
    »

    @buterfly - Mergem cum să nu! Dar la anul! Anul ăsta am programată o vizită în paradis.

    Știi tu unde, pentru că ai fost deja!

    ddianacodreanu
    [21.04.15 14:31:19]
    »

    @buterfly: s au mai auzit niste mici bombe si accidente rutiere, dar rare. Zona este mai safe decat in nord, dar si nordul e oki. N ar trebui sa fie nici o problema pt ca nu se apropie de turisti sau straini. Singura problema ar fi, si asta trebuie urmarit cu ambasada si mae, ca astazi tocmai ce i au anuntat sentinta fostului presedinte Morsi, si muslim brotherhood va protesta ca de obicei. Daca se sta cu grupul va fi safe. Numai ca eu zic sa va grabiti, vin temperaturi nasoale rau. Ieri au fost 32 de grade in nord... Momentan inca este ok cu vremea, spre sf lui mai vor incepe caldurile rau. Depinde de cum suporta fiecare. Si mai e de luat in calcul si ramadanul care anul asta incepe pe 18 iunie. Bafta! Si vacanta placuta!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    balasa violeta, buterfly*, cher-cher, ddianacodreanu, Michi, robert, sunflower, zuftim
    Alte impresii din această RUBRICĂCroazieră pe NIL:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064311027526855 sec
    ecranul dvs: 1 x 1