GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Insula Symi, se afla la o distanta de aproximativ trei ore cu ferryboatul, din portul Mandrakis (la nord-vest de Rhodos) a fost locuita de constructori de nave inca din antichitate, acum mandrindu-se cu nu mai putin de 77 de biserici. Dintre acestea, in program am avut vizita la Biserica Arhanghelului Mihail. In interiorul bisericii veti gasi icoana facatoare de minuni. Veti vedea bijuteriile celor care au venit aici sa-si puna dorinte, promit ceva in schimb si la implinirea dorintei vin sa-si ridice obiectele. Se spune ca cei care nu-si onoreaza promisiunea facuta nu se vor bucura de implinirea dorintelor.
Puteti sa va luati si costumele de baie, pentru ca pe Symi sunt plaje cu nisip si daca nu sunteti amatori de cumparaturi, faceti o baie. Croaziera catre Insula Symi cu siguranța te va face sa traiești sentimente hollywoodiene daca ai vazut filmul. Aici s-a turnat "Tunurile din Navarone"cu distributia lui celebra.
Capitala, orasul Symi, este construita in forma de amfiteatru, la baza unei fortarete medievale. In sud, se afla o mica peninsula, Prasonissi, unde la vremea fluxului, Marea Egee se uneste cu Mediterana, astfel incat, pe inserat devine o micuta limba de pamant intre ape. Prasonissi a devenit in ultimii ani un loc cautat in special de catre amatorii de windsurfing (noi nu am fost aici).
Este cam cald, prindeti ora pranzului aici, bucataria locala e diversa, au meniu cu calamari de Symi (symi shrimps unici - numai aici se gasesc), caracatita la gratar, cu preturi intre 8-9 euro portia, tzatichi 3, 5o euro, berea tot cam asa.
Primul obiectiv in excursia organizata a fost la un magazin de bureti de mare (sunt cele mai primitive organisme animale pluricelulare) unde va vor explica modul de recoltare, durata de viata, diferitele soiuri, culori etc.
Una din vanzatoare e din Romania, lucra sezonier aici, din mai pana in octombrie, ei traind din turism asteaptau cu nerabdare vasul cu turisti.
Nu au resurse de apa pe insula, o aduc din Rhodos, mai filtreaza apa de ploaie.
Cea mai frumoasa panorama a unui golf natural o gasiti in portul Yialos.
Veti vedea locul numit Katarinettes, care este locul în care germanii au semnat capitularea din insulele Dodecaneze la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.
Pentru amatoarele de cumparaturi, aveau reduceri la bratari si margele din coral de 50% si 20% la perle.
Pe vremea ocupatiei turcesti i-si plateau birurile cu buretii de mare si paine. In magazin veti vedea fotografia celui care s-a scufundat la cea mai mare adancime pentru anii respectivi un localnic.
Excursia e destul de lejera, caldura e singurul inamic.
Deci "bucurati-va de frumusetile pamantului".
Trimis de ARA in 04.07.10 15:37:28
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ARA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
mutat la "Excursie Symi", sectiune in care mai avem un review despre insula si in care speram sa mai apara si altele. sters noua sectiune creata.
hmmmm,deja sunt foarte curios sa descopar si eu aceasta insula,dar anul acesta planurile mele sunt facute ,sper ca in anii ce vor veni sa o pot include in planurile mele de vacanta.multumesc
Fragmente copiate de aici:
http://www.financiarul.com/articol_8985/insula-soarelui-rhodos-merita-vizitata-macar-o-data-in-viata.html
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 O zi de primăvară prin frumoasa Insulă Symi — scris în 20.03.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Symi. Locul in care viata pare nespus de simpla — scris în 12.11.22 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 O zi la plimbare în Symi — scris în 24.10.20 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 La Mănăstirea Panormitis — scris în 03.09.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Insula care nu vrea sa moara — scris în 24.11.15 de claudiu 71 din WIENER NEUSTADT - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Insula Symi — Superb — scris în 17.07.15 de tripyy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Symi - o bijuterie a insulelor Dodecaneze — scris în 04.08.14 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ