GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel Coral Strand Smart Choice - cea mai bună locație în paradis
Când sosesc la un hotel, indiferent, de 3,4 sau 5 stele (căci la mai multe, doar verzi aș putea visa…) mă aștept, normal, să deschid o ușă și apoi să intru. Ei bine, la hotelul Coral Strand, acest lucru nu este posibil. Dinspre recepția hotelului, spațiul deschis către grădina luxuriantă îți oferă un sentiment de armonie cu mediul insulei. Cred că acesta a fost primul lucru care m-a cucerit. Ambianța generală te atrage ca-ntr-o îmbrățișare divină într-un cadru natural exotic. De aici vă puteți da seama ce atmosferă calmă plutește în jurul hotelului pe tot parcursul anului…
De la primul pas făcut pe treapta avionului, uiți imediat de oboseala drumului de cinci ore, de la Abu Dhabi și nu-ți dorești nimic altceva decât să ajungi mai repede la ocean, după care atât ai tânjit… Și, în sfârșit, puteam respira în voie ”aer natural”, după toridele zile petrecute în Abu Dhabi. Ridicând privirea, o senzație palpitantă te încearcă, o cu totul altfel de vegetație te întâmpină, palmieri înalți și tot soiul de arbori tropicali, altfel de oameni te înconjoară. Sunt creolii, populația localnică din Seychelles, oameni simpli, cu poftă de viață, guralivi și prietenoși.
Mai puțin de o jumătate de oră a durat drumul cu taxiul de la aeroport până la hotel. Districtul Beau Vallon – micuța vale frumoasă – își merită pe drept numele, bucurându-se și de cea mai bună plajă de pe insula Mahe. Situat în partea de nord-vest a insulei, într-un golf retras, Coral Strand este singurul hotel cu o locație – pot spune perfectă -, nici măcar la o ”aruncătură de băț”, ci, exact pe plajă.
Hotelul nu este nici nou, fiind printre primele construite pe insulă, în anul 1980, apoi renovat în 2011 și nici extravagant, dar cui îi mai pasă când se află în Seychelles? Este atât de plăcut să te trezești dimineața cu oceanul lângă tine… Este atât de frumos să iei micul dejun afundându-ți în același timp privirea în albastrul cerului și al oceanului…
Chiar dacă este un pic mai vechi, are un anumit farmec, este un loc prietenos, care oferă cazare decentă. Un alt avantaj al său este acela că se pot utiliza facilitățile elegantului hotel alăturat, Savoy Resorts&SPA 5* - piscina, sala de sport, pavilionul yoga, terenul de tenis, SPA-ul. Managerii ambelor hoteluri sunt de origine rusă și probabil au făcut această înlesnire pentru binele oaspeților. N-am profitat de aceste beneficii, altele au fost prioritățile, doar m-am plimbat pe aleile dintre clădirile hotelului Savoy.
La recepție în doar câteva minute au fost îndeplinite formalitățile, între timp ni s-au oferit câte un cocktail aromat și un binevenit prosopel din bumbac, umed și rece. Cu primirea călduroasă, decorul liniștitor și priveliștea surprinzătoare spre Oceanul Indian, parcă pe nesimțite intri într-o bulă de calmitate, romantism și senzualitate exotică.
Maxim, tânărul recepționer blonziu, amabil, ne-a condus până la camera de la etajul al treilea pe care ne-o repartizase. Dar nu numai că ne-a condus, dar a insistat vehement să ne ajute la căratul valizelor mari. I l-am lăudat soțului și atunci Maxim, într-o dulce și neașteptată moldovenească mi-a mulțumit și a început să ne povestească câteva lucruri despre familia lui care trăiește lângă Chișinău.
Hotelul dispune de 163 de camere. Noi am avut o cameră standard cu vedere la munte. Agenția de turism de la care am rezervat sejururile ne oferea opțiunea de a alege cameră sea view la un preț suplimentar de 160 euro. Știind că există posibilitatea ca priveliștea din camera sea view să fie obstrucționată de câțiva palmieri, am considerat că nu merită să optez pentru ea.
Ne-am bucurat de camera noastră. Curată, confortabilă, foarte liniștită, bine întreținută, cu așternutul de pat schimbat zilnic. Oriunde, la orice hotel ne cazăm, îmi place să las ordine când ies din cameră, așternutul de pat îl aranjez de sare banul pe el. Degeaba insistam spunându-i cameristei să nu-l mai schimbe în fiecare zi, doar nici acasă nu-mi permit luxul acesta, creola nu mă asculta… Sau o fi fost de vină bănuțul ”uitat” pe pat din prima zi?
Așa cum nu există ușă de intrare în hotel, tot așa nu există dulap în cameră. Nu râdeți, chiar așa. Probabil ca să nu ocupe prea mult spațiu din cameră, acesta a fost înlocuit cu o nișă cu rafturi, nu puține, de o parte și alta a unei oglinzi respectabile, care avea darul de a da impresia unei camere supradimensionate. Dacă m-a deranjat lipsa lui? Deloc. Ne-am descurcat. Frigiderul era prea mic? Nu-i nimic. L-am folosit doar pentru răcirea băuturilor. Răzbătea o fâșie de raze pe lângă canatul ușii? Ei, și? Pătrundea mai ușor trilul păsărelelor până la urechile noastre. În schimb, și de aceea nu-mi păsa de toate pe care le-am menționat mai sus, aveam oceanul la doi pași… În plus, abia seara târziu, mult după apusul soarelui ajungeam în cameră… Soarele apunea în jurul orei 18.30, dar urma spectacolul oferit de culorile schimbătoare ale cerului – combinații de bleu, portocaliu, rozaliu, galben, purpuriu, auriu.
Camera luminoasă, cu pardoseală de gresie, a fost dotată cu aer condiționat, televizor cu ecran plat cu canale prin satelit, acces WiFi gratuit, telefon, seif, minibar, fierbător de apă cu pliculețele de ceai, cafea și o sticlă de apă minerală, reînnoite zilnic, telefon, ba chiar și o lanternă. Baia privată avea cabină cu duș, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, papuci de unică folosință. Balconul, nu prea mare, cu o măsuță și două scaune, ne prezenta tabloul unui deal împădurit, cel care ne despărțea de capitala Victoria. Hotelul dispune de o piscină pentru adulți și una pentru copii, dar cu oceanul la câțiva metri distanță, cine le-ar mai dori? Șoseaua până în capitală, vreo 3-4 km, era foarte îngustă, în pantă accentuată, șerpuitoare. Se putea ajunge în capitală cu ajutorul autobuzului care avea stație în apropierea hotelului, biletul costând doar 5 rupii – mai puțin de 50 de cenți.
Hotelul Coral Strand oferă mic dejun tip bufet care se servea între orele 6 – 10.30. Micul dejun a fost bun, incluzând o varietate de feluri de mâncare satisfăcătoare pentru orice mofturos. Pe mine mă atrăgeau cel mai mult ”taraba” cu fructe exotice, sucurile naturale și deserturile creative gustoase. În fiecare dimineață noi ajungeam în restaurant pe la 7.30 – 8 pentru că-mi plăcea să stau la una dintre mesele cele mai căutate – în primul rând de lângă ferestre, cu vedere directă la ocean.
În fiecare după-amiază între orele 16 – 17 în salonul Silhouette li se oferă oaspeților prăjituri, ceai sau cafea, fructe și sucuri.
A doua zi de la sosirea noastră am fost invitați la un cocktail- party - șansa de a interacționa cu alți oaspeți ai hotelului, oameni veniți din toată lumea. Chiar așa a fost, ne-am împrietenit pe dată cu niște indieni – ofițeri de marină, un ucrainean, o familie din Franța, venită pentru a doua oară la Coral.
Cu o dimensiune apreciabilă, peste 4 km, plaja Beau Vallon, foarte ușor în pantă, cu nisip alb, incredibil de fin și cu vegetație naturală ce asigură umbră celor doritori, are și avantajul unei intrări line în apa oceanului, fără pietre sau alge marine. Nu există curenți care să te atragă în larg, apa este limpede și caldă, cu valuri blânde care de-abia se rostogolesc la țărm. Plimbările prelungi, mai ales la apusul soarelui, sunt de neratat.
Din anul 2005, când a fost lansat primul Bazar sau ”Sunset Market”, de-a lungul promenadei Beau Vallon, artizanii locali sau dansatorii contribuie la ambianța specifică acestei lumi fermecătoare.
O zonă care are importanța ei în Beau Vallon este aceea unde, la umbra unui arbore imens, vin pescarii cu captura de peste zi, localnicii se strâng pentru a juca domino, sau pur și simplu, pun lumea la cale…
Printre facilitățile oferite de hotel se numără săli de conferință, birou de turism, două mici magazine cu suveniruri, cameră de bagaje și încă ceva special de reținut – pentru cei cu check-out târziu (a fost și cazul nostru, având zborul de întoarcere la ora 20) și care nu se îndură să plece de pe plajă până în ultima clipă posibilă – li se pune la dispoziție o cameră special amenajată cu duș, pentru o ultimă împrospătare înainte de a părăsi hotelul.
Și pentru a vă dovedi că cei de la Coral Strand sunt cu totul speciali, aveau o cameră web montată sub acoperișul restaurantului cu specific indian Mahek, care transmitea imagini live la minutul 19 al fiecărei ore din zi. Ori, fire iscoditoare cum mi-s, o descoperisem cu luni de zile înainte de plecare și o urmăream de acasă, visând la clipele când voi ajunge și eu acolo. Momentan este inactivă, probabil că va fi repusă în funcțiune anul viitor, în sezon. Vă va aștepta și pe voi… Bineînțeles, nu multă lume aflase de existența ei și poate că în acel minut, cât stăteam nemișcată, eram privită cam cu scepticism, dar, asta e… Apoi, la hotel, fotografiam instantaneul de pe laptop. Cei care s-au săturat să stea tolăniți pe plajă sau legănați într-un hamac, se pot îndrepta spre o multitudine de activități sportive sau divertisment – scufundări, snorkeling, pescuit, fantastica experiență de parasailing, schijet, schi nautic, drumeții…
Între relaxare și descoperiri uimitoare, cele șapte zile petrecute în Seychelles, s-au scurs pe negândite… Iar dacă Seychelles reprezintă pentru oricine o destinație minunată, oamenii au fost aceia care ne-au făcut vacanța încântătoare. Am ajuns ca niște străini, dar împărțind insula cu noi, la plecare am simțit că ne despărțim de prieteni. Poate, nu pentru multă vreme…
Trimis de Alina53 in 10.11.16 16:30:25
- A fost prima sa vizită/vacanță în SEYCHELLES
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: -4.61358700 S, 55.42898300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Webmaster, te rog, clipul următor: https://www.youtube.com/watch?v=Qty5vZfw5QQ Mulțumesc!
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@Alina53: Un articol minunat, felicitari pentru descrierile detaliate (se vede ca ai fost incantata) dar si pentru pozele atasate.
Preferata mea, P25, superba.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulțumesc frumos pentru aprecieri. Da, sunt unele poze din voiajul în Seychelles pentru care și mâine aș lua primul avion...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2016 Luna de Miere Seychelles - Coral Strand — scris în 26.08.16 de Alexia90 din RAMNICU VALCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Locuri deosebite. De vazut neaparat — scris în 14.08.15 de lix08 din ARAD - RECOMANDĂ