ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.05.2026

BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
PLAJA şi MAREA:
DISTRACŢ. / RELAXARE:

încărcat de pe telefon!

Sejur excelent la un resort tropical, între lagune, jungle și servicii impecabile

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Sunt trei destinații exotice care îmi plac foarte mult: Seychelles, Maldive și Mauritius. Iar dacă m-ar pune cineva să aleg care dintre ele este pe primul loc, sincer, nu aș ști ce să răspund!

Astăzi voi vorbi despre Constance Ephelia, un resort care ne-a impresionat profund şi la care, dacă aş putea să aleg, m-aş întoarce cu multă bucurie în fiecare an! 😊

DATE DE CONTACT

ADRESĂ: Port Launay, Mahé Island, Seychelles

Telefon: +248 439 5000

E-MAIL:ephelia@constancehotels.com

Constance Ephelia este unul dintre cele mai mari resorturi din Seychelles, întinzându-se pe o suprafață impresionantă de aproximativ 120 de hectare, între două plaje superbe și o vegetație tropicală luxuriantă.

Rezervarea și biletele de avion le-am cumpărat încă din luna octombrie, cu aproape un an înainte de vacanță.

Am zburat cu Qatar Airways și am avut o escală în Doha, iar la aterizarea pe Aeroportul Mahé, insula principală din Seychelles, unde se află și capitala Victoria, avionul s-a învârtit aproape o oră deasupra insulei, deoarece nu primise încă aprobarea de aterizare din partea aeroportului.

Nu am înţeles care au fost motivele.

Pentru Seychelles nu am avut nevoie de viză, însă înainte de plecare a trebuit să completăm online autorizația de călătorie necesară pentru intrarea în țară.

După aterizare și recuperarea bagajelor, ne-a așteptat o mașină pe care o rezervasem anticipat, prin Booking, iar cu aceasta am ajuns la resort în aproximativ patruzeci de minute. Transferul fusese achitat încă din țară și a costat aproximativ cincizeci de euro.

Drumul m-a impresionat mai mult negativ, fiind destul de șerpuitor și îngust. Din cauza vegetației foarte dese de pe ambele părți, aveam impresia că timpul s-a dublat, neavând o perspectivă mai largă asupra zonei.

Am ajuns la hotel în jurul orei 10:30 dimineața și am fost rugați să așteptăm într-o zonă de lobby deschisă și aerisită, aflată în apropierea recepției, până la finalizarea formalităților de check-in. Am fost întâmpinați cu o băutură răcoritoare și cu șervetele umede pentru a ne putea răcori puțin după drum. Afară era destul de cald, iar umiditatea ridicată se simțea imediat. În zona de lobby se aflau canapele și fotolii confortabile, ventilatoare, dar și un mic colț unde puteau fi servite fursecuri, cafea și băuturi răcoritoare înainte de check-in.

Deși noi făcusem din țară rezervare pentru o cameră Tropical Garden View de 48 mp, angajații de la recepție ne-au făcut un upgrade și ne-au oferit, pentru întregul sejur, o Junior Suite de 68 mp.

Aici am ajuns cu un buggy în jurul orei 12.00 și, pe lângă spațiul mult mai generos al camerei și al terasei, am apreciat foarte mult și poziționarea acesteia, fiind mult mai aproape de piscină și de una dintre plaje față de camera rezervată inițial, care era amplasată undeva la mijlocul resortului.

Astfel, am constatat în scurt timp că până la Plaja de Sud aveam de mers aproximativ cincizeci de metri.

DESPRE CAZARE

Junior Suite-ul primit la upgrade se afla la et. 1 și era spațios, elegant dar nu pot spune despre mobilier că era foarte nou!

Camera dispunea de o zonă de dormit cu un pat king-size de dimensiuni generoase, iar în fața acestuia se aflau o canapea extensibilă, un fotoliu, o măsuță și un televizor cu ecran destul de mare.

Continua cu o terasă generoasă, complet mobilată, perfectă pentru relaxare și trândăveală.

Baia era integrată în același spațiu comun cu dormitorul și zona de living.

Mi-a plăcut faptul că pe o parte era o cadă mare, iar pe cealaltă parte existau două chiuvete, fiecare cu propria oglindă, oferind un plus de intimitate. În spatele lor se aflau dușul, cu perete de sticlă, și separat compartimentul cu WC, de asemenea închis cu sticlă. Totuși, nu mi-a plăcut faptul că spațiul dintre zona chiuvetelor și acestea era destul de îngust!

Zona dulapurilor și a spațiilor de depozitare era bine compartimentată, iar fiecare dulap era prevăzut cu sistem propriu de iluminare, astfel încât, atunci când deschideai ușile, lumina se aprindea automat. Pe timpul nopții, pentru a avea o lumină discretă în cameră, lăsam uneori o ușă întredeschisă.

Deși camera era prevăzută cu aer condiționat, acesta nu făcea față umidității care pătrundea din exterior. Probabil că un factor important, pe lângă climă, era și terasa foarte mare, care, prin dimensiunea ei, nu permitea razelor soarelui să pătrundă în cameră și să o lumineze.

În prima zi, la sosire, am primit în cameră o cutie cu ciocolățele din partea casei, iar pe tot parcursul sejurului ne-am bucurat de cafea preparată la expresor, din capsule de diferite tipuri, de foarte bună calitate. De asemenea, în cameră se aflau și mai multe sortimente de ceai, pe care le-am folosit mai ales seara.

Exista și un minibar cu băuturi alcoolice și non-alcoolice, contra cost, pe care însă nu l-am folosit, întrucât prețurile erau foarte mari.

Primeam zilnic câte două sticle de 1 l de apă gratuit.

Televizorul era unul smart, iar cu ajutorul funcției mirror a telefonului am putut viziona și programe românești.

Wi-Fi-ul a fost de foarte bună calitate, rapid și disponibil atât în camere, cât și pe întreaga suprafață a resortului.

Patul avea o saltea mare și confortabilă, la fel și pernele, iar așternuturile și prosoapele au fost albe și curate. De asemenea, consumabilele din baie erau de calitate.

Pe lângă camerele Tropical Garden View și Junior Suite, resortul mai dispune de Senior Suite, Family Suite, vile cu piscină privată și acces direct la plajă, sau amplasate pe deal, cu vedere panoramică asupra vegetației tropicale și a oceanului.

GASTRONOMIE

Resortul dispune de mai multe restaurante și baruri, fiecare cu specific diferit, de la preparate asiatice și mediteraneene până la bucătărie creolă și fructe de mare. Printre cele mai cunoscute se numără restaurantele Corossol, Helios, Adam & Eve, Cyann și Seselwa, alături de baruri elegante precum Zee Bar și Cyann Bar.

Există posibilitatea alegerii mai multor tipuri de masă: mic dejun, demipensiune și all inclusive.

Noi am ales doar varianta cu mic dejun, deoarece diferența până la demipensiune era de aproximativ o mie de euro, ceea ce ni s-a părut destul de mult pentru bugetul nostru.

Nu știam cât de bogat și diversificat va fi micul dejun, astfel că încă de acasă ne propuseserăm să completăm celelalte mese ale zilei la restaurante locale, cu prețuri mai accesibile.

Dar, spre marea noastră bucurie, micul dejun de la resort s-a dovedit a fi atât de bogat și consistent, încât era suficient pentru aproape întreaga zi și nu am mai simțit nevoia să completăm cu alte mese!

Până la restaurantul Corossol parcurgeam dimineața de la cameră aproximativ două sute de metri.

Micul dejun se servea între orele 07:00 și 10:30 in regim bufet, dar exista și varianta unui mic dejun continental foarte devreme, între 04:30 și 07:00, pentru turiștii care aveau plecări matinale.

Restaurantul dispune de patru săli în aer liber, una dintre ele având vedere spre un spațiu decorativ cu apă, amenajat asemenea unei mici lagune artificiale.

Mâncarea a fost foarte diversificată și pe placul nostru, existând mai multe stații cu aperitive, brânzeturi, pește afumat, ochiuri, omlete, legume proaspete, preparate calde din legume, paste și carne, pizza, dar și zone dedicate produselor de patiserie, pancakes, panificație și deserturi. De asemenea, existau băuturi răcoritoare, fresh-uri din mai multe tipuri de fructe, cafea, ceai, gemuri, iaurturi și multe alte produse.

Nu am să uit cât de încântați am fost de omleta „cu de toate” de la Constance Ephelia, care, fără exagerare, se află pe primul loc în topul celor mai bune omlete pe care le-am mâncat!

DESPRE MARE ȘI PISCINE

Resortul are acces la două plaje superbe, probabil cele mai frumoase pe care le-am văzut până acum, cu nisip alb și gros, în care te afunzi cu talpa piciorului, palmieri și o vegetație luxuriantă și foarte bogată.

Atât Plaja de Sud, cât și Plaja de Nord sunt scăldate de apele calde și limpezi ale Oceanului Indian.

La Plaja de Sud, apa este destul de mică, iar la reflux se retrage foarte mult, astfel încât trebuie să înaintezi chiar și cincizeci sau o sută de metri până ajungi la apă mai adâncă. Aici nu există corali și nici vegetație marină.

La Plaja de Nord, cu acces spre golful Port Launay, apa se adâncește destul de aproape de țărm, fiind foarte bună pentru înot, iar culoarea are un verde-turcoaz superb, în care se reflectă dealurile acoperite de vegetație exotică și abundentă din jur. Peisajul este completat de stânci cu forme interesante, iar zona este foarte bună și pentru snorkeling, datorită formațiunilor de corali. Aici am văzut și diferite specii de pești, asemănătoare celor pe care le întâlnisem și în Marea Roșie, în Egipt.

La Plaja de Sud, în zona cu vegetație, există șezlonguri cu saltele, gratuite, și nici nu mai este nevoie de umbrele, deoarece palmierii și copacii din jur oferă suficientă umbră pe tot parcursul zilei.

Tot aici am văzut foarte mulți lilieci agățați pe ramurile copacilor, un peisaj exotic pe care nu îl întâlnești în fiecare zi.

A fost chiar interesant să le urmăresc comportamentul pe timpul zilei.

Singurul aspect negativ pe care l-am remarcat în această zonă a fost numărul mare de țânțari, care te atacau indiferent că era zi sau seară.

Așa că trebuia mai întâi să ne dăm cu cremă de protecție solară, iar după aproximativ 10-15 minute aplicam și spray-ul împotriva țânțarilor. De fiecare dată când ieșeam din apa oceanului, trebuia să folosim din nou spray-ul pentru țânțari.

La Plaja de Sud se găsesc și două piscine, una de dimensiuni medii și una mai mare, prevăzute cu șezlonguri late, cu saltele foarte confortabile, cum nu am mai întâlnit până acum la niciun alt resort!

Un detaliu pe care l-am apreciat a fost faptul că, în zona piscinelor, existau recipiente cu apă potabilă și pahare de unică folosință, astfel încât nu erai obligat să cumperi permanent băuturi pentru a te putea hidrata.

Plaja de Nord se afla la o distanță de aproximativ un kilometru și jumătate, și preferam să ne deplasăm cu buggy-urile puse la dispoziție de hotel, care circulau la intervale de aproximativ zece minute și aveau stații de urcare și coborâre pe traseu.

Și aici există mai multe porțiuni cu nisip fin și vegetație tropicală, amenajate cu același model de șezlonguri late și confortabile ca și la Plaja de Sud.

În acest golf veneau și multe ambarcațiuni care acostau la țărm, astfel încât zona era mult mai animată decât la Plaja de Sud.

La Plaja de Nord se afla și o piscină frumos amenajată, situată chiar lângă restaurantul à la carte Cyann.

Acesta servește in principal pește și fructe de mare, dar și preparate din bucătăria internațională.

SERVICII

Resortul oferă numeroase facilități și servicii, printre care mai multe restaurante și baruri, piscine, centru spa, sală de fitness, terenuri de tenis, sporturi nautice, buggy-uri pentru transportul turiștilor în interiorul complexului și activități pentru copii și adulți.

În interiorul resortului se află și un țarc frumos amenajat, unde pot fi admirate mai multe exemplare de broaște țestoase gigantice, unul dintre punctele de atracție pentru turiștii cazați aici.

Mi s-a părut o experiență deosebită să le pot vedea atât de aproape și să le urmăresc mișcările lente și liniștite!

CONCLUZII

Cred că acesta a fost cel mai frumos resort la care am fost până în prezent, datorită suprafeței uriașe acoperite de vegetație exotică și a celor două plaje superbe scăldate de apele Oceanului Indian, cu nisip alb, fin și în același timp gros, cum nu am mai văzut nicăieri în altă parte, nici măcar în Maldive!

Am fost încântați de serviciile foarte bune și de personalul atent și zâmbitor, care vorbea fluent atât engleza, cât și franceza creolă!

De asemenea, ne-a făcut plăcere să întâlnim destul de mulți turiști români cazați aici, unii dintre ei alegând chiar variantele mai scumpe de demipensiune sau all inclusive.

Recomand cu mare drag acest resort celor care iubesc natura exotică, plajele spectaculoase și resorturile mari, cu multe facilități și servicii de foarte bună calitate! 🙂

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de elenaadina in 09.05.26 10:09:21
Validat / Publicat: 09.05.26 18:15:25
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Asia, Africa, America de Sud, Oceanul Indian

VIZUALIZĂRI: 74 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P31 Constance Ephelia, camera, vedere de pe terasa
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

7 ecouri scrise, până acum

@webmaster13:

Sună bine! 😊

webmasterX
[09.05.26 18:14:16]

Mutat în rubrica "Constance Ephelia Resort, MAHE" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

webmaster
[09.05.26 18:36:42]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2026) sau anul trecut (2025) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

elenaadinaPHONEAUTOR REVIEW
[09.05.26 18:47:35]

@webmaster:

Mulțumesc! 😊

mprofeanuPHONE
[09.05.26 21:36:29]

@elenaadina: Sejur deosebit ați avut în Seychelles în Insula Mahe! Ce frumoase poze, o încântare! Vegetație luxuriantă, plaje frumoase, apă smarald, stânci deosebite chiar și lilieci și broaște țestoase! 😆

Nu știam că sunt așa de mulți țânțari sau poate era sezonul lor! Chiar dacă nu voi ajunge acolo îmi place să știu despre lumea asta mare! Ați avut și condiții bune de zbor cu Qatar chiar dacă au fost probleme la aterizare. Acum în Doha cred că nu prea mai sunt legături!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
aurel34
[09.05.26 21:57:35]

Costul De 1980 euro a fost doar pt cazare si mic dejun sau a inclus si avioanele?

Ca de obicei, relatarea dvs e adevărat ghid iar pozele sunt balsam. Felicitări

2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aurel34, mprofeanu

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.064948081970215 sec