GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Chateau Vartely este locația unde ne-am petrecut o noapte în acest concediu. Ea este situată pe domeniul Vartely, la câțiva km (cam 6) de Orhei. Din Orhei sunt indicatoare care te dirijează fără probleme spre locație.
Complexul cuprinde: un magazin de produse proprii, clădirea cu receptia, o clădire de piatră și căsuțe tip bungalow pentru cazare, restaurantul cu terasa, fabrica, depozitele și clădirea administrativă.
Noi am avut rezervată și o degustare de vinuri cu prezentarea fabricii. Nu știu să vă spun cât ar fi costat, a fost mai atipică fiind invitați acolo a însoțit masa și am plătit doar cazarea. Nu știu cum decurge o degustare în mod normal aici dar o să vă dau câteva repere informative de preț (vezi foto - preluate de pe un pliant pe care l-am găsit la magazinul lor). Am văzut că ei mai organizează în afară de degustări, turul fabricii ghidat (noi am avut un ghid de excepție, foarte bine informat, simpatic și pasionat de ceea ce face), ședințe foto (chiar era o mireasă cu alaiul la poze).
Destul cu introducerea! Locația are o parcare exterioară pentru clienții care vin doar la magazin. Cei care sunt cazați sau vin la restaurant, intră în parcarea din interiorul ” castelului ”. Există portar permanent. Acesta ne-a îndrumat și spre recepție, o clădire mîcuță unde o domnișoară foarte drăguță ne-a cheile, tichetele pentru mic dejun și ne-a spus că dacă vrem să folosim piscina sau sauna să anunțăm cu 2 ore înainte dar să știm că e foarte mică. Nu am vrut pentru că am preferat să vizităm împrejurimile Orheiului și ne-am întors înainte de degustare. Tot ea ne-a pus în legătură cu ghidul nostru și am stabilit ora 18. Am aflat apoi că ora ideală pentru degustare este 11 AM pentru că atunci sunt simțurile ”deschise” cum spunea Andrei, ghidul nostru. Tot ea ne-am însoțit la căsuța noastră unde am avut la parter 2 camere duble cu terasă.
Curtea are un mic loc de joacă, alei, multe plante, balansoar în fața fiecărei căsuțe. Aleile sunt pietruite și căsuțele sunt așezate astfel încât să profiți de intimitate maximă față de vecini (cât poate permite distanța mică dintre ele bine-înțeles). Nu a fost cazul la noi pentru că s-a nimerit să fim cazați doar noi și încă o familie din Brasov.
Fiecare căsuță are parter cu 2 camere cu intrări separate, terase separate situate aproape spate în spate și o scară de urcare la etaj. Pe terasă, o măsuță și 2 scaune. Totul este făcut să pară cît mai rustic, de la lemnul care apare peste tot în căsuță, inclusiv podele, până la terasă, obloane, covoarele împletite.
Se intră într-un mic hol cu un cuier, din care în față este baia și în stânga camera. Camera are un pat dublu (la copii au fost 2 paturi separate), noptiere (care au niște veioze cu picior), 2 fotolii, o măsuța (cu 4 pahare de vin bineînțeles), televizor și un minibar mic (apă, suc, tărie la sticlă mică, ciocolată, bere).
Baia cu vană, uscător de păr și necesar igienic (inclusiv perie și pastă de dinți de unică folosință, burete de baie). Hârtia igienică nu se aruncă la toaletă (este un anunț în acest sens).
Restaurantul are 2 etaje și terasa. Tot aici este zona de degustare (2 camere) și o zonă cu butoaie de stejar cu vin la subsol. Noi am servit masa la etaj. Am început pe terasa de la etaj dar vremea s-a schimbat brusc și am fost nevoiți să intrăm în restaurant. Tot acolo am servit și micul dejun. Nu vă așteptați la un meniu cu zeci de produse dar se găsesc din fiecare categorie și foarte bine gătite și prezentate. Cantități mai mult decât suficiente. Am insistat și pe desert dar cu greu am făcut față.
Micul dejun e la comandă. Așa ni s-a spus, așa transmitem. Surpriza plăcută a fost că, indiferent ce am comandat (nu este meniu doar am fost întrebați dacă vrem ou sau terci) am primit fiecare un platou cu gem, unt, 2 prune, 2 bomboane Bucuria, 2 cornulețe cu gem, un iaurt. Eu am cerut terci și restul ou ochi care pe lângă 3 ouă, a mai avut un crenvuști mare, rosii, castraveți și cașcaval. Cafea, ceai, apă gratuit.
Restaurantul are și o terasa exterioară, umbrită și cu multă verdeață.
Fabrica este o clădire cu 2 nivele. Am parcurs întreg procesul de fabricație a vinului, am aflat lucruri foarte interesante despre vin, de la recoltare până la depozitare, îmbuteliere și consumul corect. Mai există o clădire administrativă în care nu am avut acces dar nici nu era interesul nostru.
Am înțeles de la ghidul nostru că au achiziționat un teren lângă locația existentă unde intenționează să facă o piscină exterioară și terenuri de sport.
Personalul foarte amabil, mai ales ospătarii te întrebau de nu știu câte ori dacă totul e OK. Toți sunt foarte amabili și doritori să te simți bine.
Foarte curat peste tot, în permanența vedeam pe cineva făcînd curățenie sau ocupându-se de plante.
WiFi foarte bun la copii în cameră, la noi inexistent. Camerele fiind spate în spate.
E o cazare atipică și o recomand dacă sunteți în zonă.
Trimis de Gabise in 14.09.16 10:09:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în REP. MOLDOVA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Gabise); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.38002400 N, 28.83499100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Complex Chateau Vartely, ORHEI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)