ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.01.2025

DISTRACŢ. / RELAXARE:
Mulțumit, mici obiecții

La doi pasi de mare

TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa cum v-am spus,” inga” avem o vacanta “de merit” din partea prietenilor nostri dragi din Grecia, cu cazare la aproximativ 80 km de Atena si o aruncatura de bat de insula Evia. Cum astfel de ocazii nu se rateaza, dupa o noapte petrecuta in Litochoro (vezi impresii) pornim la drum spre plaja Bournonda. Cum vom gasi noi locul doar GPS ul stie si speram sa fie dragut si sa nu ne poarte pe coclauri.

Si tot GPS-ul ne spune ca dupa aproximativ 4 ore vom ajunge la noua destinatie, mai exact in apropiere de locul cu numele Bournonda. Deci la drum! Drum intins pana la destinatie. Dar daca nu aveam o locatie trimisa nu prea stiu cum am fi nimerit noi pentru ca nici GPS-ul nu gasea exact punctul unde avem cazarea.

Cu putin ajutor ajungem in final in fata vilei unde eram asteptati de “o delegatie romano-elena” , formata din trei adulti si un copil.

Prima impresie asupra cazarii e favorabila. Vila se afla intr-o zona linistita, la aproximativ 100 de metri de nisipul fin si de mare, dar despre mare si plaja mai tarziu.

Cladirea, in care urma sa petrecem cinci nopti, se afla intr-o curte larga ce a avut si zile mai bune, acum fiind putin cam neglijata. Dupa poarta, pe partea stanga, este o capela familiala, dar din pacate si asta a avut parte de aceiasi neglijenta, geamuri sparte, depozitarea unor obiecte in interior si un zavor cam ruginit pe usa. Si cum omul e curios, astea toate le-am vazut privind printr-un colt de geam. Din cand in cand mama proprietarului mai descuia si aprindea cate o lumanare.

Indreptandu-ne spre casa dam de o fantana arteziana functionala, are si apa si lumini ce pot fi aprinse uneori cand unul dintre bunicii casei dorea sa ne rasfete cu jocul de apa si lumini. Cateva ghivece cu flori, arbori ornamentali, o masa cu scaune aflate la umbra unui chiparos e cam tot ce gasim in curte. Din fotografii am vazut ca acest loc a avut zilele mult mai bune decat in prezent. Se pare ca proprietarii au alte prioritati decat acest loc. De proprietate se ocupa probabil cele doua familii de bunici, una fiind din Grecia iar cealalta venita din Ucraina.

Casa are un demisol locuit, un parter inalt la care ajungem dupa ce urcam trepte cat pentru un etaj intreg si un etaj. Noi am avut la dispozitie parterul si etajul.

Pentru masini era loc suficient in partea laterala a casei sub un umbrar din vita de vie si acolo il lasam si pe marele tablos dupa care intram.

La parter aveam un hol din care coboram cateva trepte (am urcat pentru a avea de unde sa coboram) si ajungem in zona de living, o incapere imensa cu multe canapele, fotolii, mult mobilier care nu isi avea locul acolo, dar nu am mers sa facem ordine. Din aceasta zona puteam iesi pe terasa sau trece in zona de dinig unde o masa lunga si scaune multe pot aduna laolalta intreaga familie plus musafirii. Posibil ca in aceste incaperi sa fi fost petreceri serioase in alte vremuri.

In bucatarie se ajunge din zona de dining sau din hol si tot din hol avem acces la o baie, cele doua dormitoare de la parter iar pe scara interioara la etaj unde se afla inca trei dormitoare si o baie. Din holul de la etaj se poate iesi pe terasa de pe acoperis de unde ai vedere asupra zonei si unde se pot usca rufele.

Daca despre living si dinig v-am spus dotarile, in bucatarie aveam absolut tot ce e necesar pentru a gati si servi masa in aceasta locatie. Frigider mare, ce devenise cam neincapator pentru noi (aprovizionare facuta de prietenii nostri), plita de gatit, cuptor, cuptor cu microunde, prajitor de paine, tacamuri, vesela, vase de gatit, tocatoare, prosoape, fete de masa….

Cele doua bai sunt dotate cu cada, vas de toaleta, consumabile , uscator de par, prosoape. Baia de jos are in plus masina de spalat rufe.

Cam astea despre spatiile de interes comun si sa va spun cate ceva despre camere.

La parter se afla camera ocupata de noi si inca una mai micuta cu un pat potrivit pentru o singura persoana. La etaj din cele trei dormitoare, doua sunt cu paturi matrimoniale si unul cu doua paturi de o persoana.

Revin la camera ocupata de noi, nici prea mare, nici prea mica, dar suficienta pentru doua persoane care ajungeau acolo la capatul unei zile petrecute pe plaja sau la umbra chiparosului din curte, in jurul mesei si a unui pahar de tzipuro.

Patul asezat pe mijloc este comod, cu o saltea buna si este flancat de doua noptiere pe care se afla veiozele pentru iluminatul local. Deasupra patului o fereastra, alaturi cateva tablouri decorative. De o parte a patului se afla un dulap destul de incapator, cu rafturi si umerase, iar de cealalta parte se afla o usa ce da in spatele cladiri, dar care nu era functionala, probabil pentru a pastra intimitatea celor care locuiesc la demisol si in cladirea aflata in spatele vilei. Geamurile si usile sunt dotate cu jaluzele din lemn, necesare pentru protectia solara desi camerele au si aer conditionat. Camerele sunt curate, lenjeria alba, curata, in bucatarie totul curat si pus in ordine. Intretinerea curateniei pentru perioada sederii intra in atributia oaspetilor, fapt ce nu ne-a deranjat.

Pentru micul dejun ne organizam in” regie proprie” . Dupa aprovizionarea facuta de prietenii nostri am fi putut deschide chiar si o afacere pentru servit mic dejun in zona. Dimineata, pentru cei care aveau obiceiul de a manca, masa era organizata afara sub chiparos, iar cei care considerau micul dejun o pierdere de timp ni se alaturau cu cafeaua. Bineinteles ca la o cafea greceasca ne inscriam chiar daca eram prezenti si la mancare!

Cel mai tare argument pentru a alege aceasta cazare e linistea zonei. Aici iti poti asculta gandurile si doar zgomotul cicadelor te mai poate bruia Pe langa liniste mai e apropierea de plaja cu nisip fin, apa curata si foarte putin adanca. Pentru ati ajunge apa la nivelul genunchilor aveai de mers ceva prin apa. Locul poate fi ideal pentru familiile cu copii. Acestia pot fi lasati fara grija pe plaja sau in apa marii.

Pe plaja se puteau inchiria sezlonguri platind o consumatie la bar, de altfel singurul bar aflat in zona. In caz contrar te puteai intinde pe prosopul propriu direct pe nisip.

Tot de la barul de pe plaja se pot cumpara gustari, dulciuri, cafea sau bauturi.

Pentru alte facilitati era nevoie sa iesim cu masina pana in prima localitate, Agios Minas, unde poti gasi magazine si taverne.

Daca vreti odihna, daca vreti liniste si relaxare, dar aveti si copii, locul e potrivit pentru toate astea. Noi ne-am bucurat de compania prietenilor, de linistea din jur, de marea linistita si calda. Vila se inchiriaza in intregime, asa ca e potrivita pentru un grup de prieteni sau o familie extensa. In una dintre fotografii este numarul de telefon pentru o rezervare directa.

Vacante frumoase!

Citește și CONTINUAREA aici

Trimis de DOINITA in 21.01.25 09:42:34
Validat / Publicat: 21.01.25 10:57:33
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 147 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P21 Pe drumurile invecinate
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.01.25 10:56:14]

Mutat în rubrica "Coastal Oasis Villa [Mpoyrnonta, Drosia], [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

webmasterPHONE
[21.01.25 11:35:11]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

DOINITAAUTOR REVIEW
[21.01.25 12:45:48]

@webmasterX: Da, pozitionarea este in regula. Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DOINITAAUTOR REVIEW
[21.01.25 12:48:11]

@webmaster: Multumesc frumos!

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
hlli

• la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]