Turist: — Ce pot face noaptea în Montevideo? Localnic: — Ieși la plimbare. — Și ziua? — Îți revii după noapte.
Am ajuns în Montevideo seara, după un drum nu foarte lung, din capitala Paraguay-ului, Asuncion. Primul lucru care m-a lovit a fost energia orașului, dar și curățenia acestuia . Parcă nu mai eram în America de sud, ci undeva prin Europa.
Hotelul Ciudadano Suites nu e genul acela de resort exotic este mai degrabă un loc inteligent ales, perfect pentru un călător urban, un hotel foarte bine amplasat în special pentru călătorii în tranzit.
Situat chiar lângă terminalul Tres Cruces, hotelul îți oferă senzația că ești „în nodul” orașului. Intrarea este modernă, minimalistă, iar check-in-ul rapid îți dă exact ce ai nevoie după o zi lungă, respectiv eficiență și liniște. Eram cam obosiți și ne-am bucurat că formalitățile de cazare că au decurs rapid și am primit cartela de la camera alocată.
Camera ne-a surprins plăcut. Este spațioasă, luminoasă, cu un design contemporan și o vedere peste oraș. Ne-am aruncat bagajele rapid, m-am uitat pe geam la luminile Montevideo-ului și am realizat că acesta nu este un hotel de vacanță clasic, ci unul perfect adaptat pentru ritmul real al călătoriei.
Camera spațioasă de 37 de metri pătrați era foarte modern decorată. Patul era imens și avea o saltea extrem de confortabilă. Pe jos era parchet, iar la ferestre perdele și draperii groase. Am dormit foarte bine în această cameră de hotel, dacă mă uit mai bine în urmă am dormit chiar cel mai bine, din întregul nostru sejur sud american.
Un dulap pentru haine, două noptiere cu două lămpi ce coborau din tavan, un birou cu un scaun, televizorul LCD, mini frigiderul, seiful, cuptorul cu microunde și un ibric electric, aerul condiționat întregeau în mod unitar facilitățile camerei noastre. Chiar era ca o mini bucătărie open space plus dormitor.
Baia era și ea super frumoasă, decorată modern cu produse de igienă de calitate și cu obiecte sanitare moderne. Prosoapele erau mari și extrem de curate și de pufoase. Aparatul de uscat părul nu lipsea. Era dotată doar cu duș, iar apa caldă venea imediat cu multă presiune.
După un duș relaxant, am urcat pe terasă. Aerul serii era cald, iar orașul pulsa în depărtare. Nu era lux ostentativ era mai degrabă acel tip de confort care te face să te simți „acasă” chiar și la mii de kilometri depărtare.
Wi fi era disponibil și foarte util pentru noi. Mergea foarte bine atât în camera noastră de hotel, cât și în spațiile comune.
Micul dejun nu a fost inclus în prețul camerei. Se servea dimineața în zona recepției într-un spațiu cam mic, un spațiu cam impropriu aș putea spune. Probabil înainte a avut altă destinație această clădire și nu s-au gândit să lase loc și de restaurant. Am plătit câte 10 usd de persoană direct la restaurant și am avut parte de un mic dejun gustos, dar cum spuneam într-un spațiu destul de îngust. Mai era și o echipă de băieți, nu știu din ce sport, care ocupau aproape toate mesele. În fine am mâncat destul de bine ceva mezeluri, brânzeturi, omletă și multe fructe apoi ne-am retras să savurăm cafeaua, care nici aici nu era foarte gustoasă.
Oricum ai lua-o dimineața, cafeaua băută în liniște înainte de a porni din nou la drum, a fost momentul perfect de tranziție între o noapte de odihnă și o nouă zi de explorare în Uruguay. Urma drumul spre Punta del Este.
Mai este ceva de adăugat despre acest hotel. Chiar citisem anterior, în recenziile altor turiști despre tavanul camerei de hotel, care rămăsese nefinisat. Chiar am râs când am auzit. Evident uitasem de acest lucru, dar m-am pomenit stând în pat pe spate și uitându-mă la tavan și realizând că așa era, lăsat nefinisat. Ciudat, tare ciudat nu că m-ar fi deranjat vreun pic.
Una peste alta a fost cel mai fain hotel la care am locuit din întregul sejur prin America de Sud. Am mai stat la finalul excursiei două nopți în Montevideo, dar am ales un alt hotel situat mai convenabil mai aproape de centrul orașului.
Deci recomand această cazare care este situată foarte convenabil lângă autogara Tres Cruces, în special pentru cei aflați în tranzit prin Montevideo.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de robert in 18.03.26 12:25:35
- Alte destinații turistice prin care a fost: Algeria, Argentina, Bahamas, Benin, Brazilia, Camerun, Chile, China, Coasta de Fildeș, Cuba, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Europa, Gambia, Ghana, Guineea Bissau, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Insulele Cayman, Jamaica, Kenya, Macao, Maldive, Mexic, Pakistan, Republica Centrafricana, Republica Dominicană, Rusia, Senegal, Sheychelles, Sri Lanka, SUA, Tanzania, Thailanda, Togo, Tunisia.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: -34.89276687 S, -56.16665600 W - CONFIRMATE
Mutat în rubrica "Ciudadano Suites Hotel, MONTEVIDEO" (nou-creată pe sait)
@webmasterX: e ok mersi frumos!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”

Rog așteptați...