ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 9 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 16

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 69 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Super, super, super

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

De data asta am avut mare noroc. Am ales un hotel de 5 stele superb, la un preț de două stele la noi în țară. Da să explic. În vară am fost la Forum în Costinești vezi impresii unde pentru o cameră triplă cu mic dejun am achitat 350 lei/noapte. Ei bine aici m-a costat în total, pentru nouă nopți 3200 lei. La un calcul simplu se poate observa marea asemănare între tarife. Dar gata, aici se încheie orice altă asemănare.

Citrus Waskaduwa este un super hotel situat în sud vestul insulei Sri Lanka, mai exact în regiunea Kalutara. În aceasta regiune trăiesc aproximativ 2 milioane de locuitori, adică 10% din populația țării. Sri Lanka nu este o țară prea dezvoltată turistic și această zonă nu face excepție. E drept aici sunt concentrate mai multe hoteluri de top, dar și guesthouse-uri, dar doar atât. La capitolul magazine, restaurante, zone de distracție stau foarte prost. Sunt cam ca la noi la 2 mai.

Dar să revenim la hotel. Este situat pe o străduță laturalnică și intrarea este cam intimidantă. Un zid înalt și două porți mari, portocalii se deschid la vederea noastră. Parcă intri într-o închisoare la noi, mai ales că la intrare sunt și câțiva agenți de pază. Probabil paza bună trece primejdia rea.

Hotelul de-afară nu spune ceva deosebit, ba chiar din contră aș putea zice. Dar în interior este cu totul altceva.

Am fost întâmpinați de nelipsiții bellboy, care ne-au luat bagajele. Recepția este situată chiar la intrare, în aer liber. Angajații de la mic la mare (la funcții mă refer aici) sunt toți cu zâmbetul pe buze și extrem de amabili. Fie și numai pentru acest lucru și merită un drum lung până aici. În afară de largul lor zâmbet, am primit și o băutură de bun venit!

Evident formalitățile de cazare au decurs foarte rapid, am achitat sejurul și ne-am luat camera în primire. Camera imensă, așa cum trebuie să fie la un hotel high class, respectiv 43 mp. Noi am avut o cameră superioară cu balcon și vedere la mare. Ei bine ca o paranteză, acest hotel e deștept construit și toate camerele au vedere la mare. Pe o parte este holul de acces, în aer liber și pe partea cealaltă sunt aliniate camerele. De hotel să mai spun că e compus din cinci corpuri de clădire aliniate cu vedere la mare, primul cuprinde receptia, restaurantul, barul si restul spațiilor comune, iar urmatoarele patru sunt spații de locuit cu câte aproximativ 40 de camere fiecare.

Noi aveam o camera superioară, dar mai existau si alte tipuri de camere mai luxoase ce cuprindeau si jacuzii, respectiv suite, suite deluxe si chiar un apartament prezidențial.

Camera noastră superioară era mare, dar și modernă. Noi adulții am beneficiat de un pat imens matrimonial, foarte confortabil. Patul era atât de mare că nici nu prea îmi găseam soția prin pat. ; -)

Cireașa de pe tort era patul destinat adolescentei noastre. Acesta era situat la geam, chiar la nivelul acestuia și aveai o priveliște absolut deosebită a grădinii hotelului, dar și a mării. De excepție această idee.

Prin cameră mai aveam un dulap pentru haine, un tv LCD cu diagonala de 100, pe care l-am deschis o singura dată pe toată durata sejurului. Oricum nu avea prea multe programe salvate. Deasemenea mai aveam un seif foarte util pentru noi, pentru a ne pune în siguranță actele și banii. Evident că aveam și un aer condiționat foarte performant pe care îl țineam deschis toată ziua, dar îl închideam noaptea, pentru că era destul de răcoare.

Ca și mobilier să mai menționez că aveam o măsuță cu un scaun în fața televizorului și două noptiere lângă pat cu un telefon fix și niște veioze ambientale.

Balconul era mediu ca dimensiuni, cum am spus era cu vedere la mare. Aici aveam o măsuță și două scaune confortabile. Un loc ideal de a savura cafeaua dimineața sau de a admira apusul seara.

Baia mare, mobilată modern. Cabina de duș modernă, cu vedere la cameră, cum altfel? Evident mascată de o jaluzea! Ce era ciudat că in partea opusă. lângă vasul de toaletă aveam niste geamuri, care dădeau către un puț vopsit verde. Ei bine nu i-am înțeles rostul. Cert e că îi mai auzeam și pe vecinii de dedesubt când utilizau baia!!! Noi eram la ultimul etaj si anume la 4. Produsele de toaletă erau toate de calitate și toate respectau tema hotelului, fie ca era șampon, săpun, creme și anume aveau aromă de citrus! Fetele mele mai beneficiau aici de foen, iar eu de oglindă de bărbierit cu toate că nu era cazul! ; -) Tot la baie, mai aveam un model deosebit, de papuci de unică folosință.

Curățenie ni se făcea zilnic. Se schimbau atât prosoapele, cât si așternuturile. Nimic de reproșat. Seara trecea un supervizor să vadă dacă e totul ok! Aveam și un mini bar, dar era închis cu lacăt. La cererea noastră ni l-a deschis supervizor-ul! Prețurile la produse erau decente, doar un pic mai ridicate ca la magazin.

Evident beneficiam si de net cu o calitate foarte bună, atât în cameră, cât și în zonele comune. Singurul lucru deranjant era că la fiecare 24 de ore trebuia să reintroducem codul de acces, dar asta e.

Restaurantul era mare și frumos decorat. Mâncarea de la micul dejun, ce-l aveam inclus era foarte diversificată și de bună calitate. În afară de nelipsitele mâncaruri gătite asiatice, aceam diverse fructe exotice (mini banane, papaya, ananas, mango), aceam unt cu diverse tipuri de gem, cașcaval si două, trei tipuri de salam. La cerere ni se prepara omletă sau ouă ochiuri. Aveam și cârnați calzi, dar și brioșe!

De băut aveam de ales între apă cu lamâie sau cu portocale și diverse sucuri naturale. Deasemenea aveam de ales între ceai, lapte sau cafea. Evident că micul dejun în afara faptului că era gustos era și indestulător.

Marea majoritate a clienților alegeau pentru prânz și cină oferta restaurantului care costa 20 USD de persoană pentru un meniu all inclusive. Nu și noi! Noi am optat zi de zi pentru restaurantul a la carte, unde am servit diverse preparate delicioase, cu o servire ireproșabilă.

Grădina. În spatele hotelului era amenajată o superbă grădină, cu un gazon impecabil și cu pâlcuri de copaci tropicali, adevărate oaze de răcoare. Ca un bonus prin acești deosebiți copaci mișunau o mulțime de veverițe jucăușe, dar și o mulțime de ciori gălăgioase, așa ca o pată de culoare.

Piscina era foarte curată. Acum, pentru că nu erau prea mulți turisti era ok. Dar dacă ar fi hotelul plin, mi se pare că ar fi cam mică. Erau amplasate șezlonguri în jurul ei, dar noi am preferat să stăm pe șezlong, undeva mai departe pe gazon. Adâncimea ei era invariabil 1,2 metri. Nu puteai să sări, dar nici nu te puteai îneca. O mulțime de angajati deserveau această piscină, se ocupau de întreținerea ei, dar ne asigurau și nouă tot confortul, șezlonguri, saltele si prosoape de ori de câte ori aveam nevoie.

La piscină era și un bar unde puteai să bei ceva, dar și să mănânci ceva ușor ori un hamburger cu cartofi prăjiți ori un fish&chips! Prețul la mâncare era ok, iar la băutură cam dublu ca la noi! Ăsta a fost și motivul pentru care nu am fost pe la barul principal al hotelului și ne-am limitat doar la servirea câtei unei beri reci!

Delimitarea grădinii se făcea cu un gărduleț. Și aici era un post de pază. Dacă treceai de gărduleț, pe plajă erai pe cont ptopriu. Plaja era virgină, adică fără nicio construcție pe ea, fără niciun șezlong. Era doar un panou de avertizare în care ni se spunea că sunt valuri mari, curenți puternici și nu există salvamari. Dacă intrai în mare o făceai pe riscul tău. Era steag rosu arborat non-stop, da la ce valuri imense erau cred că la noi se arbora steag negru cu cap de mort pe el! :)

Să mai spun că exista și o mica sală de sport dotată cu câteva aparate, dar cine să aibă timp de ele! Animație ar fi trebuit să existe, dar dat fiind că era sezonul ploios și erau puțini turiști aceasta lipsea cu desăvârșire. Doar seara la restaurant era un tip ce cânta la pian, muzica de cafe concert și deasemenea mai târziu era o încercare nereușită de karaoke!

În schimb se organizau la hotel nunți ori tot felul de petereceri tematice. Poate o să fac un alt articol despre cum se distrează localnicii!

Cu toate că eram dotați cu sprayuri contra țânțarilor, la acest hotel nu am întâlnit aceste vietăți, semn că se ocupau cu dezinsecția. Cum ieșeai pe poarte hotelului se schimba treaba.

La final țin să precizez că, ne-am simțit extrem de bine la acest hotel, la un pret fără concurență.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 05.09.17 08:57:05
Validat / Publicat: 05.09.17 09:42:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2175 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 vedere de la terasa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 56500 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 69.60 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review

    11 ecouri scrise, până acum

    robertAUTOR REVIEW
    [05.09.17 09:31:18]
    »

    rog: youtube

    mulțumesc anticipat!

    webmaster26
    [05.09.17 09:43:02]
    »

    @robert: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    ===

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    ===

    Mutat în rubrica "Citrus Waskaduwa Resort [Waskaduwa,Kulatara], COLOMBO" (nou-creată pe sait)

    robertAUTOR REVIEW
    [05.09.17 09:47:09]
    »

    @webmaster26: da e ok!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    diana2015
    [05.09.17 10:09:03]
    »

    @robert: Yuhuuuu am dat start vot l-am acordat pe primul și sper să fie de bun augur

    Arată super bestial hotelul și pe de-o parte este mai bine că nu ai prins sezon deoarece dacă era aglomerație cred că nu ar fi fost prea relaxant

    Patul mie nu mi se pare enorm ținând cont de statura ta impresionantă

    Frumos, frumos, frumos

    Citit și votat cu drag

    Aștept continuarea

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    robertAUTOR REVIEW
    [05.09.17 10:55:13]
    »

    @diana2015: mersi frumos Diana!

    webmaster
    [05.09.17 17:06:18]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    robertAUTOR REVIEW
    [05.09.17 18:31:32]
    »

    @webmaster: multumesc frumos!

    mishu
    [07.09.17 21:05:11]
    »

    @robert: Foarte frumos hotelul, o adevarata delectare. Felicitari, votat cu mare drag.

    robertAUTOR REVIEW
    [08.09.17 09:17:12]
    »

    @mishu: Multumesc frumos!

    raduc30
    [08.08.18 12:07:30]
    »

    Excelent ghid de calatorie si extraordinara experienta traita de voi, ma bucur. Am dat peste aceste review-uri ale tale pt ca sunt si eu interesat de o excursie in Sri Lanka si studiez deocamdata. Voiam sa te intreb, nu v-ar fi fost mai usor sa va luati mai multe cazari, in functie de locul unde mergeati (Udawalwa, Mirissa, Sigiriya), decat sa faceti in fiecare zi drumul dus-intors la hotelul din Kulatara?

    Eu asa ma gandesc, sa-mi fac traseul si apoi sa iau cazare in fiecare loc in parte. De asemenea, crezi ca trenul e o optiune viabila pt un circuit?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    robertAUTOR REVIEW
    [08.08.18 13:24:15]
    »

    @raduc30: mulțumesc frumos pentru apreciere. Într-adevăr a fost o experiență frumoasă, pe care o recomand oricărui pasionat de aventură.

    Culmea din comoditate nu am luat mai multe cazări, dar se pare că asta-i alegerea cea mai bună. Trei, patru cazări prin punctele mai importante, cred ca sunt de-ajuns.

    Deasemenea e foarte buna opțiunea de a călători cu trenul. Biletele sunt extrem de ieftine, iar condițiile cred că sunt acceptabile. În fiecare zi trecea prin spatele hotelului nostru trenul si nu era aglomerat. Totul era deschis, fără geamuri!

    Recomand să mergi acolo fără nicio ezitare! Toate bune!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    diana2015, mishu, raduc30, robert

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056135892868042 sec
    ecranul dvs: 1 x 1