ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.10.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2024
DURATA: 9 zile
Prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Planeta India

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Proverb indian- De cînd a fost creată lumea aceasta, singurul lucru statornic e nestatornicia.

La  momentul când am fost în excursia în Patagonia în articolul dedicat acesteia am declarat că am fost în Aventura vieții și că cu siguranță nu se va mai repeta ceva la același nivel. Colega crismis mi-a atras atenția cu multă înțelepciune că sigur vor urma multe alte excursii ce pot fi denumite lesne ca Aventura vieții și uite că acum pot spune cu mâna pe inimă că a avut mare dreptate! Culmea că o tot pomenesc, nu e pentru prima oară!

Tocmai ce m-am întors dintr-un sejur extrem de greu și obositor în fascinanta Indie. A fost greu din mai multe puncte de vedere. Unul dintre ele din motiv de India și al doilea că m-am ocupat de organizare nu doar pentru mine și familia mea, ci pentru un grup mai mare de amici și amici ai amicilor. Culmea din grup știam doar unul cunoscut în Cuba și al doilea în Camerun amândoi cunoștințe noi de sub un an.

Se știe că de obicei îmi planific excursiile de unul singur, dar doar pentru mine și familia mea. Am fost cu grup format de agenție doar în țările unde organizarea unui sejur de unul singur ar costa mult mai mult. Camera o plătești la nivel de single, șoferul, ghidul și mașina la fel le plătești singur! Asta se cheamă un tur privat și costă mult mai mult și decât la agenție.

Deci trebuia musai să găsesc o soluție să-mi permit să merg la un preț decent și cu soția ori fata! Soluția era la îndemână, dar nu e foarte ușoară. Am un grup de prieteni cu aceleași pasiuni, cunoscuți în diverse excursii exotice, dar este destul de dificil să cazi pe aceleași date și pe aceleași detinații. Dar am zis să încerc. Am pornit de la patru persoane și până la urmă ne-am strâns nouă în această excursie pe Planeta India.

India! O țară imensă cât un continent. O țară cu o populație de peste un milliard patru sute de milioane de locuitori. A depășit și China din acest punct de vedere. O țară total aparte de tot ce am vizitat până acum. O țară în care trebuie să ai stomacul tare ca să o poți vizita. Eu am mai fost în India, dar doar în Goa și toți cei care au mai fost în India mi-au precizat că Goa este total diferită, de restul Indiei.

Ca orice călător adevărat era musai să ajung să vizitez Triunghiul de Aur, zona cea mai importantă din punct de vedere turistic al Indiei, New Delhi, Jaipur și Agra, iar Taj Mahalul urma să fie doar bomboana de pe tort.

Am avut noroc cu un amic, mare călător, care a fost în India în februarie anul curent și acolo a apelat la o agenție locală care s-a dovedit de încredere. Am mers exact pe urmele lui și a fost foarte bine. În afară de Triunghiul de Aur am hotărât să mergem și în Varanasi un alt must see pentru India.

Ca să vizitezi India trebuie să fii pregătit de așa ceva. O aveam de foarte multă vreme în cap, da aveam așa o strângere de inimă, semn că nu eram pesemne pregătit! Acum a fost momentul ideal pentru mine și șocul dintre civilizații nu mi s-a mai părut atât de mare. E drept și India s-a mai dezvoltat, dar și eu eram mult mai bine pregătit pentru ea. Se spunea că imediat cum ieși din aeroport mirosurile îți întorc stomacul  pe dos. Era clar un smog și un miros, dar după vreo oră nici nu-l mai sesizai și nici nu te mai deranja.

Eu am o mare fobie cu șobolanii. Citisem și Shantaram un roman ce prezintă India cu bune și cu rele și eram pur și simplu îngrozit de ce cohorte de șobolani voi vedea pe-acolo. Am avut pesemne noroc și nu am văzut niciunul. Se mai spunea că localnicii își fac pur și simplu nevoile pe stradă, ei bine prin locurile prin care am bântuit nu am văzut așa ceva. A fost mult mai bine decât m-am așteptat.

Dar să spun și câteva vorbe despre organizarea excursiei. Viza ne-am luat-o fiecare individual. Am aplicat online și am plătit exact 25,63 usd. După completarea unui formular am încărcat o poză de pașaport, am achitat și apoi am primit viza a doua zi pe mail. Nu era chiar viza, ci doar preaprobarea acesteia, confirmarea urmând a se face la punctul de frontieră din aeroport.

Apoi am achiziționat biletele de avion. Am găsit la Turkish cu 640 euro de persoană. Erau și mai ieftine cu vreo 100 de euro la Lufthansa , dar până s-au hotărât toți…...

Apoi am luat legătura cu reprezentantul agenției locale și am început negocierile. Programul era clar, hotelurile trebuiau alese cu grijă, să fie atât convenabile la bani, dar și curate. În afară de unul din Agra unde era cam murdar și mirosea urât, restul au fost bune sau foarte bune.

Dar să prezint succint și programul ales. Aterizăm în Delhi acolo ne așteaptă șoferul cu un autobuz și ne duce în Jaipur. Aici stăm două nopți și avem timp să vizităm orașul pe îndelete. Următoarea oprire este în Agra unde avem ocazia să admirăm Taj Mahalul una dintre cle mai impresionante construcții văzute de mine vreodată. În Agra am poposit doar o noapte.

De aici ar fi trebuit să luăm trenul spre Varanasi, dar cei de la agenție ne-au greșit biletele de tren, drept pentru care a trebuit să merem musai înapoi în Delhi. Bine că au observat la timp niște colegi de călătorie acest lucru și am avut timp să corectăm greșeala. De voie de nevoie am mai făcut un drum până la Delhi. De aici am luat trenul de noapte până în Varanasi, Am avut bilete la clasa întâi la cușeta de dormit. Nu am experimentat acest lucru niciodată, nici măcar acasă, dar a fost mult mai bine decât mă așteptam.

Următoarea noastră destinație a fost Varanasi unde toată viața se învârte în jurul râului Gange și unde am asistat la procesiunile sacre traditional hinduse, de pe malul fluviului Gange. O experiență absolut unică în viață. Și aici am avut un mic eveniment, noi nu am știut că sunt două stații de tren în Varanasi și am coborât în prima și șoferul ne aștepta în a doua. O întreagă telenovelă până ne-am întâlnit și am făcut joncțiunea ( el ne spunea că încă nu a ajuns trenul , noi îi spuneam că-l așteptăm deja în fața gării).😃

Am dormit o noapte în Varanasi apoi a urmat drumul de întoarcere în New Delhi tot cu trenul de noapte, tot la cușeta de dormit. De-acum eram avizați de condiții, așa că nu mai aveam niciun stres.

Tot acest pachet luat de la agentia locală a plecat de la 450 euro de persoană pentru un grup de două persoane și a ajuns la fabuloasa sumă de 390 euro de persoană. Ce era inclus în acești bani? Ei bine cinci nopți de cazare la hoteluri decente de trei stele cu mic dejun inclus, două bilete de tren la clasa întâi la cușeta  de dormit, transferuri cu microbuz și șofer și câte un ghid local în fiecare oraș. Apropo tot în acest tarif era inclus și profitul agenției.

Deci dacă adunăm costul  biletului de avion cu costul agenție locale observăm că ajungem la doar 1030 euro de persoană. Orice agenție de pe la noi are prețuri începând de la 1500 euro de persoană doar pentru Triunghiul de Aur pentru șapte nopți de cazare. Deci se pare că am reușit să ieșim destul de bine, având în vedere că am ajuns și la Varanasi.

În afară de micile impedimente din India, am mai avut unul și cu Turkish-ul care ne-a anulat zborul de întoarcere Istanbul București, dar am rezolvat și acest lucru la un birou local de pe aeroportul din Stambul.

Cei cu care am fost au fost deosebiți, nu s-au plâns de condiții sau de micile întâmplări inerente într-o asemenea țară ca India. Ba mai mult s-au implicat fiecare după posibilități în rezolvarea problemelor curente. Apropo la întoarcere nu eram lăsați si să intrăm în aeroportul din Delhi fără checkin, checkin care mi s-a precizat online că se poate face doar la ghișeu. Trebuia să le arăt musai rezervarea care o aveam pe telefon, doar că pentru asta trebuia să intru pe net și acesta nu funcționa. Am reușit până la urmă, dar nu știu ce aș fi făcut dacă nu reușeam. Trebuia musai să ajung la un ghișeu Turkish, dar acesta era în interiorul aeroportului. Am cam făcut o mica criză de nervi, dar soldații erau impasibili. În fine bine că s-a rezolvat!

Și încă ceva referitor la partenerii de călătorie. Partea medicală era super asigurată. Din nouă persoane, cinci erau doctori, așa că eram super protejați!!!

Apropo net am luat de pe revolut, mai bine zis prin intermediul revolut. Am cumpărat un esim global, care a funcționat cu multe întreruperi, dar până la urmă mi-am făcut treaba cu el. Cost 100 lei pentru o lună valabil în vreo sută de țări, inclusiv  India.

Concluzii. A fost o tură grea. Atât pe parte de organizare, cât și pe partea de călătorie. Am fost în permanență pe drumuri, dar la sfârșit toată lumea a fost mulțumită de această fabuloasă experiență și asta este tot ce contează.

Si acum am în cap claxoanele necontenite, mare brambureală din trafic, mașini, pietoni, tuc-tuc-uri, motoare, biciclete, camioane toate mișcându-se permanent într-o mișcare browniană culmea fără să se atingă, fără să se lovească, dar și fără să se înjure. Eu dacă claxonez pe primul de la stop să binevoiască să lase telefonul și să plece că s-a făcut verde, deja gesticulează și mă și înjură tot pe mine. Clar suntem mult mai sensibili!!1 Bonus prin acest trafic infernal participanți activi erau și vacile sacre, maimuțele și uneori elefanții! Real India!

Vaccinuri speciale nu ne-am făcut. Am luat doar un spray de țânțari și am băut apă doar îmbuteliată. Cu mici excepții ne-am ținut bine cu stomacul, asta cu toate că în 90% din cazuri am mâncat doar mâncarea lor tradițională, atât unde ne-au dus ghizii la restaurante mult mai scumpe, cât și unde am mers pe cont propriu și am mâncat mult mai ieftin printre localnici.

Da de ce Planeta India? Ei bine din cauză că totul este diferit acolo, dar și din alte motive! India este țara cea mai populate din lume! Ca și suprafață este pe locul șapte în lume. Se întinde de la cei mai înalți munți din lume Himalaya până la Oceanul Indian! La Oceanul Indian se învecinează cu două țări insulare Maldive și Sri Lanka! Pe pământ au graniță cu Pakistan și Bangladesh care au făcut parte chiar din India. Bonus au graniță cu impunătoarea China, dar și cu mai modestele Nepal, Myanmar ori Bhutan. Tradiții, cultură, religia toate sunt unice în India. Merită cu prisosință o vizită, dar doar dacă ești bine pregătit!


[fb]
---
Trimis de robert in 26.10.24 19:52:44
Validat / Publicat: 26.10.24 20:11:24
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Algeria, Argentina, Bahamas, Benin, Brazilia, Camerun, Chile, China, Coasta de Fildeș, Cuba, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Europa, Gambia, Ghana, Guineea Bissau, Honduras, Hong Kong, India, Indonezia, Insulele Cayman, Jamaica, Kenya, Macao, Maldive, Mexic, Pakistan, Republica Centrafricana, Republica Dominicană, Rusia, Senegal, Sheychelles, Sri Lanka, SUA, Tanzania, Thailanda, Togo, Tunisia.

VIZUALIZĂRI: 329 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Planeta India
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

elenaadinaPHONE
[27.10.24 11:37:01]
»

Felicitări pentru această nouă experiență!

S-ar zice că te-ai născut în această viață ca să călătorești!

In ultima vreme s-au tot scris articole despre India, fiecare cum a perceput-o și a văzut-o prin proprii ochi!

Aștept cu interes să văd și să citesc varianta ta despre PLANETA INDIA (bănuiesc că o să mai publici, nu?)

Yolanda
[27.10.24 16:07:29]
»

@robert: Ultima fotografie e socanta, un cadavru pregatit pentru ardere... brrr...

Asa este, fara rezervarea aratata soldatilor nu intri în aeroport, stau cu mitralierele de gât si cu mâna pe arma.

"Regula de circulatie" respectata de toti e sa claxoneze în nestire, zgomotul este infernal, smog, în Delhi am stat doar cu masca.

Poate scrii mai detailat despre experienta Varanasi.

robertAUTOR REVIEW
[28.10.24 07:48:43]
»

@elenaadina: mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

Într-adevăr îmi place tare mult să călătoresc, parcă n-am stare! Nici n=ajung bine acasă și mă gândesc deja la următoarele destinatii!

De scris o să mai scriu! Anul ăsta am fost cam puturos! Nu am terminat nici măcar cu țările baltice! Sper să reușsesc să ajung la zi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
robertAUTOR REVIEW
[28.10.24 07:53:05]
»

@Yolanda: chiar asa e! De-asta am mers in Varanasi, ca să pot trăi pe viu o asemenea experiență unică în viață! Eram avizat foarte bine de la televizor despre ce urma să văd așa că eram destul de pregătit!

da știam că trebuie să arăt rezervarea, dar daca nu am putut face checkin=ul am zis că pot ajunge la biroul Turkish! Dar nu a mers așa cum credeam!

O să scriu detaliat despre fiecare oraș în parte, dar sigur v-a mai dura!

Mersi frumos pentru vizită și comentariu!

mprofeanuPHONE
[28.10.24 10:01:45]
»

@robert: Felicitări pentru curajul dublu, de a vedea India și în plus pe cont propriu! Știu că ai văzut Goa dar aici pe continent este altceva! Voi citi cu plăcere tot dar mai ales despre Varanasi. Bună informația pentru doritori de a ajunge acolo și de a cumpăra excursie de la o firmă de turism indiană. Așa cum precizezi au crescut mult prețurile cei din țară!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elenaadina, mprofeanu, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite prin India:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052104949951172 sec
    ecranul dvs: 1 x 1