ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.04.2024
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2024
DURATA: 7 zile
Solo

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

O lume colorată

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Tocmai m-am întors din India, făcând o vizită interesantă pe aceste meleaguri asiatice, iar în următoarele rânduri voi exersa din nou scrierea unui articol. Vă spun încă de la început să nu vă opriți din citit aici, am avut un sejur interesant, bogat în vizite dar și obositor în același timp.

În articolul care urmează voi detalia pe scurt despre India în general, despre sejur și derularea programului pe zile. Săptămâna viitoare voi detalia cazările după care voi începe cu prezentarea obiectivelor turistice și altele interesante.

Câteva cuvinte despre India

India este o țară mare ca suprafață (locul 7 din lume) și se află în sudul Asiei. Vecinii Indiei sînt Pakistan, Nepal, China, Bhutan, Bangladesh și Myanmar. O mare parte a țărmului indian se scaldă în ocean, Oceanul Indian. Acolo se află alți 2 vecini insulari Sri Lanka și Indonezia.

Având în vedere dimensiunea țării atât relieful, clima cât și flora și fauna este foarte diversă. Cei mai înalți munți se află în partea de nord a Indiei și se numesc Himalaya. Astfel în nord vom găsi zăpadă din belșug (cel puțin în munți) în India, iar în sud căldură mare care se poate apropia până la 49-50gr C.

Au țară mare dar sînt numeroși, se estimează că sînt cca 1 milard si cca 400 000 locuitori acum. O estimare/recensământ din surse oficiale ne arată o cifră de 1 326 093 247 în 2020. Limba vorbită este hindi și engleză. Am observat că mulți indieni în special în orașe vorbesc în engleză între ei. În mediul rural am observat că vorbesc mai mult în hindi între ei. Ar mai fi încă câteva limbi cu care vorbesc.

Primii oameni în India au apărut acum 55000 ani. Din punct de vedere etnie în partea nordică locuiesc mai mult popoare indo-europene și în sud populații dravidiene. Din punct de vedere religios în India 80% sînt hinduiști, 15 % islamiști, 2,3% creștini, 1,7% sikhismiști și 0,7% budiști, restul altă religie.

Din punct de vedere economic India are multe bogății, multe industrii, începând cu industria fierului și până la alte industrii cum ar fi cea de auto. Multe bogății dar populația largă nu prea beneficiază de acestea. India este una din țările cu cele mai mici salarii din lume aproximativ 100 eur/$ pe lună net. Adevărat că și prețurile sînt foarte mici la toate dar tot este puțin. India este țara în care am văzut real prăpastia între bogați și săraci această diferență se poate observa mai bine aici. Este țara contrastelor așa cum au mai scris și alții.

Moneda indiană este rupia și costă 0.056 lei (la momentul vizitei). Se folosește peste tot și se pot scoate din bancomate sau se pot cumpăra cu valută (dolari SUA, Canada, Austr, eur, lire sterline, etc). Bancomate sînt mai puține decât în alte țări, iar plata cu cardul mai rară. Dar în orașe în general se pot face aceste plăți cu cardul. În mediul rural n-ar trebui să lipsească banii fizici.

Circulația se desfășoară pe partea stângă și este intensă. Se folosește fiecare loc posibil astfel pe o stradă de 4 benzi de exemplu observi una lângă alta 8-10 mașini. Ricșele motorizate sînt cel mai des văzute vehicule. Fiind mulți indienii folosesc orice spațiu posibil astfel pe un scuter se observă adesea 3-4 persoane și am văzut o dată 2 adulți și trei copii. În ricșele mecanizate am văzut 11 odată (la o ricșă cu 4 locuri) în autoturism cu 5 locuri am văzut 12 persoane. Asta este doar începutul am văzut camionetă plină cu marfă și oameni în benă chiar și pe acoperișul cabinei (în cabină erau numai 6 :) Autobuzele care circulă între orașe au un fel de raft pe care stau copii plus alte persoane care vor bilet mai ieftin. Astfel încap într-un autobuz sute :)  

Și câte accidente credeți că am văzut în sejur? Zero. Și incredibil. Dar asta e India. Voi căuta poze la un moment dat.

Despre India se pot obține multe informații din diferite surse, de ex. de aici :

ro.wikipedia.org/wiki/India

În India observi multă sărăcie dar și mult lux, poate mai mult decât într-o altă parte a lumii. Voi detalia în viitor cu un articol intitulat spectacolul străzii, voi atașa și poze dar trebuie stomac tare să se vizioneze acestea. Dar hai să vedem cum am ajuns la acest sejur.

Planificarea sejurului

Și India se afla pe lista dorințelor mele turistice. Nu era prevăzut neapărat pentru acest an dar motivul au fost din nou financiare, au fost ceva reduceri la un pachet turistic iar eu observându-le nu am stat prea mult pe gânduri. Am mai avut și un alt voucher la acea firmă, care s-au aplicat la acest sejur. În final am plătit 1240 euro pentru un sejur de 7 nopți, incluse fiind zborurile, transferurile, cazările, mesele tip demipensiune (mic dejun + cină), asigurare storno și de sănătate, și cel mai important toate excursiile care s-au desfășurat zilnic de dimineața până seara. În principiu nu prea a mai trebuit dat nimic în afară de câteva prânzuri și 2 atracții opționale.

Sejurul a fost cu tematică cultural-religioasă dar condimentat și cu alte atracții. La acest sejur cred că se mai spune și Triunghiul de Aur, circulând între cele 3 orașe (Delhi-Agra-Jaipur) din punct de vedere geometric se formează un triunghi.

Viza se poate obține și personal online intrând aici: googleadservices.com/page ... CocQ0Qx6BAgGEAE

dar în cazul meu s-a ocupat agenția trebuia să completez un tabel și să-mi fac singur o poză acasă pe fundal alb și pe care s-o trimit. Oficial viza indiană costă 25$ dar eu am plătit mai mult (diferite comisioane, agenția, etc)

Dacă nu se petrece un timp prea lung în India un vaccin nu este obligatoriu dar este de recomandat. Eu nu am făcut dar am avut la mine un spray anti țânțari, ceva medicamente pentru probleme de stomac, alergice, analgezice, protecție solară, etc. Cred că nu trebuie să vă scriu că am avut și pălincă la mine, se pot introduce în India 3 recipienți de alcool de 0.7 l. Medicamentele nu le-am folosit, pălinca da :) Țigările electronice sînt complet interzise dar țigări normale 400 buc se pot lua.

Dacă se vizitează zone atât din nordul Indiei, cât și din sudul Indiei, trebuie luată îmbrăcăminte corespunzătoare fiecărei zone. În cazul meu sejurul fiind în zona centrală era nevoie doar de îmbrăcăminte ușoară de vară. În principiu defilarea zilnică pe la obiective avea loc în sandale, pantaloni scurți și tricou sau maieu. Cam atât trebuie că zilnic erau 38 grC, noaptea mai cobora puțin la 28,29grC. La temple oricum te îmbracă bine de tot :)

În India se poate merge și pe cont propriu dar recomand o vizită cu un ghid. Să vă dau doar două exemple pe urmă pe parcurs mai dezbatem problema. India fiind o țară cu alt standard de curățenie ghidul poate alege un restaurant unde acest standard este mai european de exemplu. Un alt exemplu este în piețe, bazare dacă ai făcut greșeala și te-ai oprit, sau ai răspuns la cineva ești pierdut, te înconjoară cel puțin vreo 30-40 comercianți, în Egipt de ex. e lux față de ce-i aici la capitolul comercianți stradali :)  

În India omul alb este văzut altfel. Cum se observă un autocar cu turiști toată lumea fuge acolo poate le-or pica și lor ceva. Comercianți, cerșetori, etc toți încearcă să ajungă la omul alb. Aveam prioritate la cozile de la obiective turistice, la cozile din aeroport, peste tot. Te duci de exemplu la restaurant la toaletă, de regulă stă unul acolo lângă chiuvetă, dă drumul la apă, îți dă prosopul de hârtie în mână. Bine că nu te șterge pe c... r :) că pentru bani ar fi în stare și de așa ceva. Dar o să dezvoltăm subiectul altă dată.

Planificarea pe zile

Dar iată-mă acolo și vă povestesc planificarea pe zile. Un dezavantaj clar am avut din cauza zborurilor am ajuns târziu acolo în prima zi și am plecat devreme în ultima, deci se poate considera 1. și a 8. a zi, de călătorie.

1. zi

Zborurile au fost OTP-Doha și Doha-Delhi. Primul zbor a fost mai lung 4.5 ore, al doilea mai scurt 3.5 ore. Diferența de fus orar față de România este de 2,5 ore vara și 3,5 ore iarna. Deci acum dacă în România este ora 20.00 în India este 22.30 (iarna 23.30) Ei au rămas la ora de iarnă.

În aeroport se completează un formular (ceva asemănător ca în Egipt cu date personale, adresa la care se locuiește în India, etc) și se prezintă viza la ghișeu, acesta fiind electronic se poate arăta și pe telefon. La ieșire ne aștepta ghidul eu fiind cu un grup de români dornici și ei de o plimbare în India, nici unul din ei nu a mai fost acolo.

A urmat transferul și cazarea într-un hotel din New Delhi confortabil și luxos.

2. zi

După micul dejun a urmat programul din acea zi. Primul obiectiv vizitat a fost situl arheologic Qutub care conține și cel mai înalt minaret din lume Qutub (72 m). Este un obiectiv foarte interesant cu ruine bine conservate sau clădiri întregi. Voi relata la momentul potrivit.

A urmat vizita la casa de cult Bangla Sahib Gurudwara unde se practică sikhismul. A urmat prima descălțare în India în nici o casă de cult, templu nu se intră încălțat. A urmat îmbrăcarea am primit o fustă și un turban în cap :).

Indian Gate a fost următorul obiectiv, poarta Indiei seamănă cu orice arc de triumf din lume. Indian Gate se află într-un loc de agrement în centrul capitalei, sînt parcuri și zone verzi frumoase pe acolo. Ni s-a arătat și reședința președintelui (din afară bineînțeles) și parlamentul. Între timp am vizitat și un restaurant local dar cu standarde de curățenie mai înalte. in fericire bucătăria indiană este pe placul meu. De exemplu dacă luam o mâncare condimentată o mai condimentam în plus :) Rezultatul săptămânii a ieșit dezatruos, am ajuns cu kilograme în plus înapoi din India :)

Templul Akshardham a fost ultimul loc vizitat din acea zi. Este o splendoare de templu și voi relata la momentul potrivit. Ziua am terminat-o înotând în piscina hotelului (toate locurile de cazare au avut și piscină) și stând la terase din care avea din belșug.

3. zi

Ziua a început cu vizita memorialului Mahatma Gandhi. Gandhi a fost lider politic și religios. Memorialul se află într-un imens parc și nu trebuie confundat cu mormântul lui Gandhi, cenușa lui fiind împrăștiat pe un râu. Nefiind pe traseu muzeul Gandhi s-a vizitat ulterior. De la memorial ne-am deplasat la Moscheea Jama Masjid, cea mai mare din Delhi. După vizita acestei moschee a urmat o plimbare în ricșă tip bicicletă. Această plimbare a fost una din cele mai tari atracții de pe acolo circulând pe străduțele înguste milimetric față de alte vehicule. Am putut observa o parte din Old Delhi, partea veche a orașului cu toată arhitectura a sa. A urmat o vizită comercială la un magazin de condimente știind că India este țara condimentelor am putut observa și învăța despre toate acolo. Am trecut pe la Fortul Roșu și l-am putut observa de afară la o scurtă oprire. Urmând vizita a alte 2 forturi importante acesta nu era inclus în circuit.

A urmat vizita în Muzeul Național Gandhi amenajat în fosta casă a marelui lider. Tot aici a și fost asasinat în 1948. Vizita în Delhi am finalizat la Mauzoleul lui Humayun un complex arheologic amplasat pe multe hectare de teren.

În ultima parte a zilei a urmat drumul până în orașul Agra unde s-au continuat aventurile/vizitele noastre. Ieșind din capitală observând și altele totul mi s-a părut interesant chiar și traficul, vehiculele, oamenii, tot. Vaci nu am văzut în Delhi cel puțin în zona centrală. Cine nu știe vaca este considerată animal sfânt astfel trebuie lăsate în pace. Dar vacile știu să se ferească de mașini astfel unde există circulație intensă nu prea vezi vaci. La țară situația se schimbă radical. Un blogger român a povestit cândva pe undeva că nu prea sînt toalete publice și acolo unde sînt este doar o toaletă turcească (adică fără vas WC doar acea gaură în mijloc) și fără hârtie igienică. Același blogger povestea că femeile indiene nu poartă lenjerie pe sub Sari (îmbrăcămintea tradițională la femei) tocmai pentru a ușura desfășurarea nevoilor fiziologice într-un loc mai retras pe stradă. Probabilitatea să vedeți așa ceva în India este mare deoarece am putut observa și eu o asemenea folosire de toaletă direct pe trotuar :)

4. zi

Zorile zilei m-a prins la Taj Mahal clădirea emblematică din Agra. Este o clădire magnifică construită din marmură albă. Pe lângă alte clădiri și palate Taj Mahalul se află în mijlocul unei proprietăți imense cu multă zonă verde și o grădină superbă.

A urmat fortul Agra un adevărat muzeu și grăitor al istoriei. Se află la aproximativ 2 km de Taj Mahal și se vede de pe terasele acestuia. După coborârea din fort într-o primă vizită comercială ni s-a prezentat o fabrică de prelucrare a plăcilor de marmură albă și confecționarea a diferite obiecte din el.

După vizita unui restaurant local a urmat o pauză pe care l-am petrecut la piscina hotelului. Seara a urmat prima opțională pe care l-am plătit un spectacol excelent cu actori de excepție Show Taj Mahal, un show emoționant în legătura cu construcția aceste clădiri.

5. zi

Am adunat din nou puținele lucruri și m-am pregătit de alt trasfer spre Jaipur, supranumit și orașul roz. Dar drumul până acolo a fost unul interesant cu vizite pe parcurs.

Vizita în orașul de mult apus Fahtepur Sikri a fost prima vizită în acea zi. Orașul a fost fondat de împăratul Akbar în 1569 și a fost foarte bine conservat. Situl arheologic plus complexul de clădiri conservate se află pe o suprafață generoasă de multe hectare.

După ceva drum a urmat pauza de prânz.

Circulând mai departe încet, încet am pătruns în mediul rural, complet diferit față de cea ce se vede în orașe. În satul Abhaneri totuși se află un obiectiv turistic foarte valoros Fântâna Abhaneri. Este cea mai mare fântână văzută de mine până acum are 13 etaje și 3500 trepte, cam atâtea trebuie coborâte până se ajunge la apă. În dreptul complexului cu fântâna se află templul din Abhaneri vizitată de noi și aceasta. Comercianți erau din belșug și aici dar ghidul s-a oprit la cel cu mașinăria care stoarce suc din trestie de zahăr.

După aceste vizite am ajuns în Jaipur pentru cazare.

6. zi

Cred că a fost cea mai plină zi din toată excursia. Ziua am început-o vizitând fortul Amber, această fortificație construită în 1592 se află în munți și este foarte spectaculoasă atât vizita în sine cât și observarea împrejurimilor de pe terase. Urcarea și coborârea în fort a avut loc în jeepuri deschise trecând prin orașul vechi Amer care acum este o suburbie al orașului Jaipur.

După coborâre din fort a avut loc o vizită comercială la o fabrică de bijuterii. Dacă mă întrebați ce mi-a plăcut de acolo voi răspunde că cele 2 pahare de rom servite. Acuma să nu mă spânzurați dar n-am cumpărat nimic. În altă ordine de idei în magazinul de prezentare toate au fost frumoase și s-a și cumpărat câte ceva.

Jal Mahal este numele palatului de apă. Practic vezi un palat răsărit din apa lacului Man Sagar.

În Jaipur am mai avut o oprire și la Palatul Vânturilor (Palace of Winds) construită în 1799 cu o arhitectură superbă, plus alte opriri mai scurte în zona centrală.

Jantar Mantar este numele observatorului stelar unde toate instrumentele mi s-au părut extrem de interesante. Iar ceasul solar arată timpul cu o precizie de nedescris asemănătoare cu o precizie din zilele noastre. După această vizită interesantă a urmat vizita Muzeului Palatului un complex de clădiri interesantă și frumoasă, vizita a inclus și observarea muzeului al orașului.

După prânz a urmat o ultimă vizită comercială la covoare. Covoarele au fost frumoase romul servit la fel :) În magazinul de prezentare sînt mult mai multe, îmbrăcăminte, obiecte decorative, eșarfe, etc. A urmat o vizită în bazarul din Jaipur și câteva magazine. Abia a rămas timp de piscină și cină pentru că a urmat altă atracție un fel de jeep-safari seara. Aceasta era opțională dar toată lumea s-a dus. Jeepurile au fost deschise se putea sta în picioare pentru un foto/film mai reușit și am circulat pe la toate obiectivele importante din Jaipur ajungând până la fort. În boxele jeepurilor se auzea muzică indiană dar turiștii au mai vrut și altceva. Astfel am ajuns să dansez în jeepuri în centrul Jaipurului pe ritmurile melodiei: ca la 20 de ani :)  

7. zi

Adunând din nou bagajele au urmat încă două vizite una în Jaipur și una în împrejurimile Jaipurului. Prima vizită a avut loc la templul Birla Mandir. Construită din marmură albă este de o arhitectură deosebită.

La 10 km de Jaipur se află Templul Maimuțelor din mica localitate Khania Balaji. Complexul este construit în munți iar pe stâncile de lângă se pot observa multe maimuțe mici care mișună pe acolo. Avea și un bazin pe acolo considerat cu apă sfântă iar localnicii se scăldau în acesta.

Călătorului îi stă bine cu drumul astfel ne-am deplasat până la New Delhi pe o autostradă nouă nu prea circulată datorită taxelor. Oprirea a avut loc la un popas mai ceva ca în vestul Europei, cu zonă verde îngrijită, cafenele, restaurante, cazare, o toaletă mai curată decât în Europa, în fine India este țară a constrastelor.

Ajungând seara în Delhi a mai fost o oprire într-o zonă modermă cu malluri fără vaci unde nici femeile nu se mai îmbracă tradițional, o zonă poate neaccesibilă pentru mulți indieni.

Pe urmă am experimentat traficul la o oră de vârf în India. Iar ultima cazare a avut loc din nou într-un hotel luxos. Într-o sală anexă tocmai se desfășura o nuntă indiană. Credeți că am văzut ceva tradițional? Nici vorbă era o nuntă modernă cu nuntași îmbrăcați ca la noi la costum, femeile în rochii de ocazie, muzica actuală modernă.

8. zi

După scurtă odihnă am luat drumul aeroportului. Controlul aeroportuar în New Delhi este mult mai strict de fapt cel mai strict din ce am văzut până acum.

În concluzie am avut o experiență extraordinară, fiecare moment a fost folosit de a vedea câte ceva nou, inclusiv pe drumuri eram doar ochi și urechi, nu trec câteva secunde și deja vezi ceva deosebit. Decolând m-am despărțit de o altă lume care se numește India.

 

 

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 19.04.24 23:46:52
Validat / Publicat: 20.04.24 01:16:06
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 1543 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Moscheea Jama Mashid,Delhi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

micutzuPHONE
[20.04.24 08:04:55]
»

Salut.

Voi urmări cu interes articolele detaliate. Astept picanterii care fac deliciul cititorului despre aceasta tara a contrastelor. Este o destinație interesanta unde vreau sa ajung și eu. Stiu foarte multe detalii despre India, fiica mea a petrecut o luna de zile în aceasta tara. A fost invitata la nunta unei colege de facultate, căsătorită cu un indian. Cu siguranță a fost o călătorie plina de lucruri interesante.

Toate cele bune.

mprofeanuPHONE
[20.04.24 08:15:46]
»

@AZE: Foarte interesantă incursiune în lumea hindusă așa pot spune pentru că mare parte din ce peste 1 miliard și jumătate sunt hinduși! O altă lume cum bine spuneai, o lume a contrastelor, ce trafic infernal au!! Nu știam că au, în zona rurală mai ales, toaleta în stradă, oare cum o fi asta!?!?Am înțeles din citirea rândurilor că tot timpul ai stat să urmărești spectacolul străzii atât este de colorat... de fapt așa îmi imaginam și eu marea Indie! Ce frumoase obiective turistice au, de top pentru că nu era timp de mai mult, grandioase! Am citit bine aceea fântână avea 3500 de trepte?!O experiență unică ce merită trăită măcar o dată în viață! Aștept să scrii cu minuțiozitatea-ți caracteristică despre ce ai văzut acolo! Felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
AZEPHONEAUTOR REVIEW
[20.04.24 09:22:37]
»

@micutzu: Buna dimineata. Multumesc pentru vizita ecou si vot. Probabil fiica-ta a avut ce povesti.

Numai bine

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[20.04.24 09:35:11]
»

@mprofeanu: Buna dimineata. Ma bucur ca esti interesata de India.Cat despre toaleta pe trotuar probabil nu am fost suficient de explicit: tanti de pe strada si-a ridicat sari (acea rochie traditionala) si s-a pi... at direct pe trotuar. A fost foarte rapida dar tot s-a observat ca nu avea chilotii. Fix acelasi lucru a scris bloggerul roman. La barbati era mai simplu cu fata la vreun copac sau gard. Asta e India.

Multumesc pt vizita si vot

Weekend fain

mmierlaPHONE
[20.04.24 13:42:20]
»

@AZE: Frumoasă excursie, aștept continuarea.

Minunata India - o țară a contrastelor. Felicitări pentru review.

Frumoase vizitele la magazinele de covoare și bijuterii... 🥃!

Foarte bun preț ați plătit la excursie.

Am văzut și filmulețele. Ultimul cu Jaipur - ce tare! Frumoase pozele.

DOINITA
[20.04.24 13:56:13]
»

Ca intotdeauna ne surprinzi cu destinatiile, iar de data asta ne-ai dat gata. Abia astept continuarea caci acum doar ne-ai provocat cu cateva informatii, cat sa ni se starneasca interesul pentru locurile pe unde ai colindat.

Felicitari pentru incursiunea intr-o alta lume!

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[20.04.24 14:46:53]
»

@mmierla: Multumesc pentru vizita vot si ecou. O sa urmeze si alte relatari despre zona sper sa aveti rabdare sa cititi

Weekend fain

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[20.04.24 14:53:08]
»

@DOINITA: Buna ziua ma bucur ca sinteti interesata de destinatie.

Atat cat se poate si cate informatii reale pot sa dau ma bucur ca poate vor de folos candva pentru cineva. Pot scrie doar ce am observat personal. Intr-o saptamana se pot observa destule insa exista o limita, aici ma refer la persoane care au locuit mult mai mult timp in India pot sa ofere mai multe informatii.

O sa scriu in urmatoarele articole cazari, obiective turistice, locuri de luat masa, despre mediul urban, rural, altele.

Ms pt vizita vot ecou. Weekend fain

doinafil
[20.04.24 22:28:18]
»

Așa cum a scris @DOINITA în ecoul ei, ne surprinzi cu țările vizitate!

Nu cred că ai scris în articol, la prezentarea generală, că India mai deține un record: este țara cu cea mai mare densitate a populației, de aprox. 350 locuitori/kmp.

... am plătit 1240 euro pentru un sejur de 7 nopți, incluse fiind zborurile, transferurile, cazările, mesele tip demipensiune (mic dejun + cină), asigurare storno și de sănătate, și cel mai important toate excursiile care s-au desfășurat zilnic de dimineața până seara. În principiu nu prea a mai trebuit dat nimic în afară de câteva prânzuri și 2 atracții opționale

Aștept cu nerăbdare să citesc și continuările acestui prim articol despre o țară a contrastelor, despre care nu s-a prea scris aici, pe AFA.

Felicitări pentru alegerea făcută!... și, ca de obicei...

P. S. Am să citesc și articolul Ioanei 3102, care a fost acolo în octombrie anul trecut (vezi impresii).

AZEAUTOR REVIEW
[20.04.24 22:57:54]
»

@mprofeanu: Bună, să răspund și la întrebarea privind cele 3500 trepte de la Fântâna Abhaneri din satul Abhaneri.

Numărul treptelor este suma de pe fiecare latură a fântânii. Probabil au fost construite astfel ca să ajungă mai mulți deodată la apă nivelul căruia cred că și în trecut se afla la acel nivel văzut, foarte jos. Cred că de-alungul timpului au mai fost perioade mai ploioase și când fântâna probabil era aproape plină, cel puțin așa cred eu.

Acest obiectiv turistic mi-a plăcut foarte mult.

AZEAUTOR REVIEW
[20.04.24 23:03:11]
»

@doinafil: Bună ziua, mulțumesc pentru vizită, ecou și vot.

Așa cum obișnuiesc urmează ceva articole după acest sejur, dar nu atât de numeroase ca la sejurul din Australia. Săptămâna viitoare voi detalia cazările care sînt surprinzător de bune pentru India dar cum am zis în țara contrastelor n-ar trebui să fie o surpriză.

Pe urmă voi continua cu obiectivele turistice de care nu duce lipsă India și în final voi detalia și despre 5 restaurante locale care înradevăr au un standard de curățenie mai ridicat dar este frecventat și de indieni, adică găsești mâncare de toate pentru toți. Surprinzător mâncarea indiană a devenit foarte preferat de mine.

Am citit și eu articolul din octombrie 2023 la care făceai referire dar din păcate nu am reușit să călăresc și eu un elefant(aș fi dat oricât pentru asta). Am deschis subiectul la ghid și zicea ceva despre un sezon care acum nu este. A mai fost o opțională cu zbor în balon dimineața deasupra Jaipurului, eu am renunțat atât din motive de costuri (210 euro / personaă la un zbor destul de scurt de 40 minute) cât și din motivul că am mai zburat în 2019 împreună cu colegii AFA în Turcia / Cappadocia. Dar nici din restul de grup nu a fost nimeni la balon.

iulianic
[21.04.24 09:19:09]
»

@AZE: Foarte frumos, foarte interesant, foarte bun pentru cei care îți vor călca pe urme. Felicitări pentru excursie și mulțumiri pentru articol!

Și eu îmi doresc de mult o incursiune în această lume îndepărtată și atât de diferită de a noastră. Sper ca visul meu să devină realitate. Am avut o tentativă, în urmă cu câțiva ani, dar aceasta a eșuat din cauză că nu s-a constituit grupul (număr prea mic de solicitanți) și agenția a anulat programul. Călătoria a rămas însă pe lista mea de opțiuni turistice.

AZEAUTOR REVIEW
[21.04.24 10:36:42]
»

@iulianic: Foarte bine! Mergeți cu încredere.

Am avut și eu o mică teamă că nu se adună destule persoane, dar m-a asigurat turoperatorul că de obicei pentru India se adună destui. Așa a și fost. Interesant că descrierea condiției unui grup minim a existat și la alte sejururi (Australia/China) la care nu s-au adunat (au fost 4 persoane în afară de mine în ambele cazuri) dar totuși s-a mers și nu s-a plătit nici un supliment de grup (așa cum este descris) Probabil și destinația a fost destul de scumpă și agenția o fi făcut niște calcule, în fine este politica lor.

Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot.

k-lator
[21.04.24 16:19:09]
»

@AZE: Despre această altă lume care este India, cum bine ai zis și tu, am aflat multe lucruri povestite de cei care au fost acolo cu diverse ocazii (job, vacanțe, invitații făcute de nativi indieni) dar cred că nimic din ce mi s-a povestit nu a reușit să mă atragă în mod deosebit la India, așa încât să-mi doresc o vizită.

Anul trecut mi-a căzut în mână cartea Shantaram scisă de Gregory David Roberts, un soi de autobiografie. Autorul de origine australiană, reușește să evadeze dintr-o închisoare de maximă securitate și ajunge în India (Mumbai - fost Bombay) - (acum îmi dau seama: ce coincidență stranie a cronologiei itinerarului (!)); aici începe aventura vieții lui din perioada 1982-1990 absolut fascinantă, povestită în carte și din care am aflat lucruri extrem de interesante despre cultura și obiceiurile indiene, despre oamenii din ghetouri sau despre cei din altă clasă socială. N-aș putea să spun că citind cartea mi s-a deschis acel apetit nestăvilit de a vizita India (mai ales că eu am o problemă cu mirosurile și aromele foarte puternice - în sensul că-mi cad cam greu la inimă !), însă exotismul Indiei și faptul că este absolut surprinzătoare și contradictorie mi s-a confirmat a nu știu câta oară.

De aceea, aștept cu mare interes să citesc următoarele tale articole.

Felicitări că ai făcut această vizită în India, unde mai puțini europeni se simt confortabil, unul dintre aceia fiind eu!

AZEAUTOR REVIEW
[21.04.24 16:26:18]
»

@k-lator: Bună ziua

Mă bucur că ai citit articolul meu de asemenea mulțumesc pentru vizită, vot și ecou. Într-o săptămână nu se adune cine știe ce experiență dar am rămas cu ceva, iar acel ceva rămâne în aminitri.

Da, bine zici trebuie stomac tare pentru a vizita în India și la mine este vorba despre o minusculă parte din India.

Iar cât despre mirosuri, ai dreptate, le simți de-abinelea cel puțin în anumite locuri. De asta există pauzele de răgaz (fie în autocarul climatizat, fie la hotel) ca să prinzi energie pentru următoarea vizită.

micutzuPHONE
[21.04.24 16:34:02]
»

@k-lator: Salut.

Dacă sunteți o persoana cu un stomac mai sensibil și nu suportați mirosurile mai neortodoxe, atunci va va fi foarte greu în India. Fiica mea care are și ea aceste probleme a trăit mai mult cu fructe. Nu sunt foarte multe restaurante cu specific european iar mâncarea lor este foarte picanta. Acesta se zice ca ar fi principalul motiv, fiind iute numai îți dai seama dacă în respectivul fel de mâncare este vreun ingredient alterat. Pe urma ar mai fi de făcut câteva vaccinuri pentru o imunizare împotriva câtorva boli locale. Dar cu toate aceste impedimente cred ca India este o tara care merita a fi vizitata.

Toate cele bune.

k-lator
[21.04.24 17:04:55]
»

@micutzu: Sunt absolut convinsă că merită a fi vizitată, nu numai pentru că spune o mulțime de lume, ci și pentru că este o altă cultură și civilizație diferită de cea în care trăim noi. Experiențele cele mai interesante sunt acolo unde ai oportunitatea să întâlnești locuri, oameni și lucruri pe care nu le întâlnești în mod obișnuit.

Nimic nu m-ar reține să merg în India - ei, bine în afară de bani și timp - dacă n-ar fi păcătoasa de mâncare indiană. Eu n-am putut să o tolerez nici pe aici prin România, când am avut ocazia să merg la restaurante cu specific adevărat indian. Inclusiv desertul a fost ceva de genul” bomboane cip” amestecate cu ierburi aromate și ceva iute - că fără iute nu se poate!

Daaa, nici despre vaccinurile alea nu știu ce să zic!?

Gânduri bune și mă bucur că mai văd câte un ecou scris de tine - pe când și ceva articole???

iulianic
[21.04.24 19:32:09]
»

@k-lator: În afară de Shantaram, Gregory David Roberts a scris și o continuare a acesteia. Se numește Umbra muntelui și este scrisă în aceeași manieră. Sunt multe amănunte din viața indienilor, în special legate de religia lor. Mie mi-au plăcut ambele și le-am citit atunci când mă pregăteam (e un fel de a spune) să merg și eu în India acum câțiva ani. Dar, cum am spus deja, nu a fost să fie.

Cu mâncarea lor nu știu cum m-aș împăca. Nici eu nu agreez iutele.

k-latorPHONE
[21.04.24 20:05:59]
»

@iulianic: Așa este, Umbra muntelui este continuarea, iar la mine așteaptă în biblioteca să-i vină rândul, pentru că după cele aproape 900 de pagini ale volumului portocaliu, pe care le-am citit dintr-o suflare, am zis să iau o pauză de David Roberts și India.

Dar o dată la câteva săptănâni mă tot învârt pe lângă ea. Sper să-mi fac curaj căci și volumul acesta este destul de mărișor 😇.

Yolanda
[22.04.24 22:11:23]
»

@AZE: voi citi cu interes aventurile tale prin acest circuit pe care l-am facut si eu in noiembrie 2019 si despre care am povestit in 14 articole pe AFA (vezi impresii).

Am platit atunci 1059 € în care a intrat si partea de single de doar 170 € (cel mai ieftin single!) si taxa de viza 90 € si de care s-a ocupat agentia. În prima zi de deplasare în India, ghidul a mai strâns de la fiecare 110 €, din care 70 € au fost intrarile la obiectivele turistice: Qutub Minar în Delhi, Taj Mahal, Agra Fort, Fatehpur Sikri Agra, City Palace, Mandawa Haveli si 40 € bacsisul pentru ghidul indian si soferi (adica 5 €/zi).

Pentru Taj Mahal doamnele din grup si-au cumparat sari-uri, eu mi-am facut un costum din matase pantalon de culoare rosie si cu bluza/kurta cu imprimeu asortat si un sal...

Cât despre mâncarea indiana eu am avut de suferit, nu am putut suporta atâtea condimente, curry la mic dejun, dejun si cina... am trecut pe prajituri si înghetata. Ai fost fericit ca te-ai acomodat asa de bine...

AZEAUTOR REVIEW
[23.04.24 06:59:38]
»

@Yolanda: Bună dimineața!!

Ți-am citit atunci în 2019 articolele despre India. Poate chiar de atunci am trecut India pe lista de dorințe turistice. Ocazia avenit în acest an. Cred că voi scrie și eu vreo 14 articole, acum sînt la cazări, săptămâna viitoare urmează obiectivele turistice, probabil voi combina mai multe atât cât să nu fie articolul nici prea lung dar nici prea scurt.

La urmă voi povesti și experiențele culinare din restaurantele indiene. La mine din fericire a fost inclus tot în preț mai puțin atracțiile opționale și mesele de prânz care nu au fost mult variau între 28-70 lei (calculat din inr) în funcție de zonă, diversitate și preparatul comandat.

Ca și opționale am avut 3 atracții. Prima a fost Show Taj Mahal în Agra, 42 $ m-am dus a fost un spectacol foarte reușit cu actori de excepție. A doua atracție zborul cu balonul în Jaipur a fost 210 $ dar nu m-am dus având deja experiența zborului cu balonul. Ciudat că nimeni nu s-a dus. Dar la plimbarea cu jeepuri deschise în Jaipur seara (s-a ajuns la toate obiectivele importante până inclusiv la fort) s-a dus toată lumea. Aceasta din urmă a fost 30$.

Yolanda
[23.04.24 09:16:58]
»

@AZE: se pare ca acest spectacol cu actori de la Bollywood e clasic, si noi am fost, la final se putea face fotografii pe scena cu cei doi actori principali, bineînteles ca nu am pierdut ocazia... m-am agatat de bratul maharajahului si el nici nu a clipit! Barun, ghidul indian ne-a taxat cu 50 $ iar fotografia a costat 100 de rupii, o pastrez cu drag.

Plimbarea cu jeep-uri a fost dementiala, indienii circula ca bezmeticii, cu o viteza foarte mare si se strecurau milimetric ca si acum mi se strânge stomacul când îmi reamintesc...

Astept sa ma delectez cu articolele tale despre India.

AZEAUTOR REVIEW
[23.04.24 09:58:46]
»

@Yolanda: Bună ziua

La spectacol nu au dat voie să facem poze. Am întrebat ghidul anterior și mi-a zis să fac așa mai pe șustache adică nu în văzul tuturor. Am făcut fără să mă ridic, nu am făcut nici așa multe și nici nu am avut problemă cu nimeni.

În timpul spectacolului se puteau comanda diverse, o băutură, etc, altfel o apă oricum era la fiecare la scaun.

Spectacolul de și standard pentru mine personal era premieră și destul de reușit.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, DOINITA, iulianic, k-lator, mmierla, mprofeanu, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite prin India:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07804799079895 sec
    ecranul dvs: 1 x 1