GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fiind pasionat de istorie, am dat un search pe Google pentru a gasi ceva atractii turistice in apropiere de orasul unde locuiesc. Asa am descoperit Weilburg-ul, situat la aproximariv 100 km departare de Frankfurt, astfel incat, in aprilie 2012, cu ocazia vizitei familiei mele, am planificat o excursie de o zi la Weilburg.
Weilburg, un orasel de cca 13.000 de locuitori situat pe raul Lahn, a fost pentru multi ani sediul guvernului si resedinta Casei de Nassau-Weilburg. Cea mai importanta atractie turistica a orasului este Castelul Weilburg, care dateaza inca din secolul al 14-lea.
Castelul Weilburg este unul dintre cele mai cunoscute castele din landul Hessen apartinand stilului baroc, ocupand aproape jumatate din central vechi al orasului Weilburg an der Lahn. Castelul a cunoscut mai multe faze de constructie, nucleul fiind un castel renascentist, cunoscut sub denumirea de Hochschloss (construit intre 1533-1572). Aceasta parte a castelui impreuna cu o minunata curte interioara formeaza unul dintre cele mai frumoase si bine conservate castele renascentiste din Hessen. Expansiunea baroca a castelului completeaza imaginea de astazi a unei constructii complexe unice. Faza principala e expansiuni in stil baroc a avut loc intre 1701-1721, sub Johann Ernst de Nassau-Weilburg.
Odata cu numirea lui Adolf de Nassau ca Mare Duce al Luxemburgului, castelul trece in posesia Luxemburgului in 1890, ramanand astfel pana in 1935, cand castelul va fi vandut Germaniei.
La Weilburg am ajuns cu masina, pe care am parcat-o intr-o parcare subterana (Parkdeck Rathaus). Pretul este de 1 euro/ora, insa la nivelele inferioare se poate parca cu 3 euro intreaga zi. Din parcare la castel se ajunge foarte repede, in cca 5 minute de mers pe jos.
Intreg ansamblul este compus din castelul propriu-zis, biserica castelului si gradina castelului. Accesul in gradina strajuita de statui de lei este gratuit. Cum am intrat in gradina am fost fermecati de frumusetea ei si am inceput imediat sa facem fotografii, incat ingrijitorii, care se aflau la acea ora in gradina, au inceput sa zambeasca.
Dupa plimbarea prin gradina am decis sa vedem si interiorul castelului, astfel ne-am indreptat spre intrarea castelului, in drumul nostru admirand Primaria si piata centrala (Marktplatz), in centrul careia se afla Fantana lui Neptun.
Vizionarea castelului se face cu ghid (in germana), pretul fiind de 4 euro/persoana. Turul dureaza cca 50 minute. In acest timp am vizitat bucataria, care inca mai functioneaza foarte bine, camerele servitorilor, diferite camere de recreere ornamentate cu superbe picturi caracteristice Renasterii, dormitoare, colectia de portelanuri a ducilor de Nassau, sala de petreceri, incheind cu orangeria, care conecteaza Hochschloss de biserica si parcul castelului.
Dupa terminarea turului ne-am mai plimbat prin oras, insa ploaia ne-a facut sa ne indreptam spre casa.
In mare, aceasta ar fi descrierea Castelului Weilburg, care completata de poze, sper sa convinga pe cititori ca Weilburg este un obiectiv care nu trebuie ratat de cei care isi fac concediile in aceasta zona.
Trimis de ciprian.dima in 30.08.12 15:00:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ciprian.dima); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Îmi plac nespus de mult palatele și castelele (în orice stare de conservare s-ar găsi ele), de aceea invitația ta am primit-o cu deosebit interes, mai ales că ai ilustrat-o și cu fotografii foarte frumoase. Dacă viitorul îmi va rezerva o altă călătorie prin Germania, o țară pe care o prețuiesc foarte mult, și dacă pașii mă vor purta și în zona Frankfurt, îmi voi aminti și nu voi ocoli castelul Weilburg.
Și o singură întrebare: în interiorul castelului nu e permisă fotografierea sau pur și simplu ai omis publicarea unor fotografii interioare?
@mariana. olaru: Fotografierea in interior este interzisa.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)