ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.05.2026

Sentido Caribbean World Soma Bay

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Sentido Caribbean World Soma Bay

Dupa un zbor care a intarziat la plecare din cauza sistemului cazut de la aeroportul Otopeni, am ajuns cu bine la Hurgada, in jurul orei 20.00. Avionul nu a avut niciun loc liber. Din cauza aglomeratiei, a formalitatilor vamale dar si a asteptatului dupa bagaje a mai trecut o ora. Apoi la iesirea din aeroport ne-am intalnit cu ghidul local care ne-a indrumat spre autobuzul cu care urma sa ajungem la hotel. Si aici am asteptat un pic mai mult de o ora pana au iesit toti turistii din aeroport. De la aeroport spre hotel am mai facut inca cinci opriri pentru turistii care aveau cazari pe traseu. Noi am ajuns la hotel in jurul orei unu noaptea. Cum nu am fost multe familii cazate aici, procesul de inregistrare si de predare a cartelelor de la camera a mers destul de rapid. Cei care au dorit sa manance ceva au fost indrumati spre un restaurant cu specific arab care se pregatea de inchidere. Rand pe rand am fost dusi cu tot cu bagaje la camera, cu masinute de golf electrice conduse de catre un valet.

Camera cu vedere la gradina pe care o rezervasem era mare dar podeaua era prafuita. Am desfacut bagajul doar sa ne luam pijamalele si ne-am bagat la somn.

Dimineata ne-am trezit si dupa ce ne-am spalat am iesit pe balcon la o cafea. Podeaua balconului precum si masa si cele doua scaune de lemn erau la fel de prafuite. Am crezut ca au uitat sa faca curat pe jos.  Apoi ne-am schimbat si am plecat sa mancam micul dejun la restaurantul principal aflat langa receptie, dar separat de aceasta.  Distanta de la camera pana la acest restaurant nu era mare insa ne-a cam batut vantul, desi afara erau 20 de grade si soarele stralucea din plin. Restaurantul era mare si curat. Avea mesele dispuse in cerc iar in mijloc era o mare statuie cu elefanti. Nu am intalnit in nici o zi aglomeratie la mese. Ulterior am aflat ca mai exista un alt restaurant un pic mai mic situat la malul marii, chiar langa plaja hotelului. La ambele restaurante meniul era aproape identic. Despre meniu parerea mea e ca afost minimalist, fara multa carne dar cu multe legume, cu multe prajituri si multe produse de patiserie bune. La micul dejun aveau doar cateva feluri de salam, de cascaval si oua fierte. Branza telemea sau masline nu au avut deloc. In schimb aveau o crema de branza untoasa. Intr-un loc se faceau in fata clientilor care stateau la coada, oua ochiuri sau omlete cu braza rasa si legume. Salate au fost de tot felul. Rosiile taiate au fost putine si erau asezate in vitrina sus si cat mai in spate. Tot la vitrina cu salate aveau si multe feluri de legume tocate si amestecate cu crema de branza sau maioneza ornate in forma de tort. Aveau si doua feluri de crenvusti micuti  de vita si de pui, decojiti, pe care nu am avut curajul sa-i incerc. Clatitele erau facute si ele in fata turistilor de la coada. Acestea erau micute la fel cum erau si paharelele de plastic de marimea unei capsule de cafea in care puteai lua diverse feluri de gemuri sau crema de ciocolata.  Sucurile erau doar la dozator, cafeaua doar la boiler sau la aparat. Chiflele si painea erau mereu proaspete si de multe feluri. Am vazut ca aveau si cereale si lapte pentru doritori, la fel si multe fructe. Personalul care debarasa mesele era numeros si se misca rapid printre mese. La mese nu am avut decat o data servetele, in rest doar servete de panza. La pranz si seara in meniu apareau in plus doua feluri de supe, bucatele de pui taiate in forma de patrat 5x5 cm, bucatele de peste prajit dar foarte gras, bucatele de carne de vita in sos, fasole iahnie, piure, cartofi si rosii la cuptor, naut fiert si cateodata, chiftele. Cartofi prajiti nu am avut zilnic. Tot in interior exista un loc unde pregateau in fata ta paste sau pene cu diverse sosuri si branzeturi. Afara la gratar gateau un fel de mici subtiri si un fel de chebab de pui. Gustarile dintre mese aveau un program doar de la 13.00 la 17.00. Atunci se putea manca pizza, cartofi prajiti si inghetata.

Dupa ce am mancat micul dejun ne-am intors in camera si ne-am pregatit pentru a iesi la plaja. Distanta pana la plaja a fost aproximativ egala cu cea pana la restaurant. Am mers agale pe aleile serpuite ale complexului trecand pe langa piscine si printre cladirile cu doua etaje si parter, asezate pe cate doua randuri de la intrarea in complex si pana la mare. Toata zona verde a fost foarte curata si bine ingrijita. In fiecare zi udau, tundeau iarba, greblau si maturau. La malul marii am descoperit si cel de-al doilea restaurant numit Tortuga de care va spuneam mai devreme. Langa acesta exista un mic parc acvatic cu tobogane, chioscul de prosoape de plaja si un bar care serveste cafea la aparat, bere si sucuri la dozator si diverse bauturi locale. Sticlele din care iti toarna in pahare sunt asezate sub tejghea fara a putea vedea ce fel de bautura ti se toarna cand de exemplu ceri un cocktail. Servirea acestora se face doar in pahare de plastic reutilizabile. Exista si cateva coctailuri contra cost, insa altceva nu se poate bea sau manca nici macar cu bani. Daca doreai apa, oriunde in afara de camera, serveau doar la pahar. In schimb in camera erau la discretie sticle cu apa imbuteliata la 1.5 litri. Plaja hotelului insa a fost minunata. Lata si lunga cu multe sezlonguri si fara valuri. Desi era multa lume gaseai mereu un loc liber in care sa te asezi. Nisipul fin de pe plaja fara scoici sau pietricele se continua si in apa. Intrarea in apa era destul de lina in primii 20-30 metri, apoi se adancea. Umbrelele de soare erau mari si cred ca aveau un diametru de 3-4 metri. Sub acestea erau asezate de obicei cate 3 sau 4 sezlonguri de aluminiu sau paturi de lemn. Imediat ce gasei locul in care vroiai sa stai langa tine aparea Mohamed ca sa-ti aseze prosopul. Amabil si discret asteptand o atentie insa fara a-ti cere ceva. Plaja era plina de animatori care te invitau sa participi alaturi de ei la multele activitati si jocuri de pe plaja. Mai erau destui care te tentau cu activitati de calarie cai si camile, cu scufundari, cu sedinte foto, cu spa windsurfing si cate si mai cate, insa acestea se plateau separat. Plaja a fost animata si avea si muzica. Fenomenele de flux sau reflux nu au fost evidente. Dupa amiaza ne-am intors in camera, iar de aceasta data am gasit podeaua si balconul curate si fara praf.

In camera am avut un pat dublu mare cu saltea tare, asternuturi si perne curate si de calitate. Prosoapele au fost albe si pufoase si au fost schimbate zilnic. In schimb cele pentru plaja au fost uzate si desirate. Acestea se puteau lua sau schimba din doua locuri diferite, cu ajutorul cardurilor primite de la receptie. Televizorul din camera, de dimensiuni foarte mari, a avut si cateva programe de muzica si sport. Nu toate programele au fost in limba araba. Baia a fost mare si curata. Apa calda am avut tot timpul. Dusul tip walk in a fost mare insa furtunul de dus care pornea din perete de deasupra capului nu ajungea ca sa te speli pe picioare decat radicand-ule pe rand. Am avut la dispozitie si un mini frigider gol.

Singurul lucru care ne-a lipsit a fost uscatorul de rufe. Nu am vazut lucruri intinse la uscat la niciun balcon.

Deoarece mai era timp pana la cina, am mai dat o tura prin complex. Am ajuns iarasi in holul imens de la receptie si am obsrervat 3 bancomate si multe masute cu oferte pentru turisti. La una dintre masute se puteau face rezervari, fara sau cu bani, la restaurantele: arabesc, frantuzesc sau la cel cu fructe de mare. Rezervarile se faceau doar intre 10 si 11 dimineata, pentru a doua zi. Barul de la receptie, farmacia si cele cateva magazine sunt situate de fapt pe un alt hol mare care comunica cu cel principal. Si acest spatiu era extrem de curat, iar podeaua de marmura era spalata si ceruita zilnic. La acest bar gama de bauturi era cam la fel ca la celelale baruri din complex. Cafea aveau atat de la aparat cat si de la expresor, insa aceasta din urma era contra cost. Bauturile erau doar locale. Nu am vazut deloc bauturi de import. Aveau multe masute atat in interior cat si afara. Dupa cina ne-am plimbat iarasi pe aleile din complex printre palmieri si multi arbori infloriti. Am vazut multe flori de toate speciile si culorile. Printre acestea am vazut si multi starci albi care nu pareau deranjati de multimea de turisti.

A doua zi am avut programata o zi la hammam in Hurgada, insa experienta a fost slabuta mai ales pe partea de peeling. Am fost cu agentia de turism locala Sahin tours deoarece pe saitul hotelului nu aparea ca la centrul lor spa ofera si acest serviciu. In ziua urmatoare am avut si excursia la Luxor. Ambele au fost facute prin aceiasi agentie de turism. Am fost multumiti de serviciile oferite, de pretul si amabilitatea ghizilor dar si de punctualitatea lor.

In toate diminetile am constatat ca balconul era plin de praf desi se facea curatenie zilnic. Atunci am realizat ca din cauza vantului, nisipul fin era purtat peste tot iar noi il luam pe papuci de pe balcon si il bagam in camera.

Dupa cele doua zile de excursii optionale am facut doar plaja ziua iar seara mergeam la sprctacolul de la amfiteatrul situat langa restaurantul principal. Seara la ora 20.30 incepea progranul pentru copii, iar de la 21.30 era cel pentru cei mari. Spectacolele durau circa o ora si erau in general jocuri sau concursuri. Spectatori erau destul de multi in fiecare seara, in special rusi.  Asta si din cauza ca nu aveai ce face altceva. Nu avei in apropiere magazine sau ceva de vizitat pe jos. Dintre cele 4 piscine ale complexului una ar fi trebuit sa fie incalzita, insa noi nu am gasit-o. Internetul in schimb, a mers bine peste tot.

In ultima zi s-a organizat spre seara, o vizita gratuita de cumparaturi in Hurgada.

Apoi in dimineata urmatoare, cu o jumatate de ora inainte de sosirea autocarului cu care plecam la aeroport, un valet a venit la noi la camera cu masinuta electrica, ne-a luat bagajele si le-a lasat in fata receptiei.

Zborul de intoarcere a fost fara probleme si fara intarzieri. Am ajuns cu bine acasa.

Va doresc la toti vacante placute.

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de cristimicle in 13.05.26 16:21:31
Validat / Publicat: 13.05.26 19:59:29

VIZUALIZĂRI: 38 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristimicle); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P19 [fără descriere]
Puteți VOTA acest articol:

1 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[13.05.26 19:58:18]

iata fondul muzical propus

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂSentido Caribbean World Resort Soma Bay:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)