HGS = stickerul prin care platesti taxa de autostrada in Turcia. Se cumpara de la posta lor, PTT se cheama, cele cu " PTT online"...
Noi am intrat pe autostrada Edirne Istanbul intr- o duminica... nu aveam lire turcesti, in vama totul era inchis, iar la intrarea pe autostrada se plateste doar cash.
Am gasit in Istanbul posta, am luat HGS- ul (35 lire), am iesit pe la Kirkareli... sunt bariere la iesirile de pe autostrada, la intrare nu. Daca nu ai sticker nu stiu cum iesi... oricum in vama te verifica pe calculator dupa nr auto...
apropo, HGS- ul e individual, se completeaza formular cu nume sofer, nr auto si nr pasaport!
Taxa e mica, Istanbul - Kirkareli a afisat la bariera 4,40 lire.
Daca aveti poza cu HGS, localnicii va indruma spre posta... in engleza nu prea inteleg, doar turca :))
Concediu placut!
Noi ne- am cazat la Hotel Han, in Sultanahmed.
Trimis de irinaca in 26.06.15 21:43:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinaca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@irinaca -
” Taxa e mica, Istanbul - Kirkareli a afisat la bariera 4,40 lire.
Într-adevăr, costul autostrăzii este mai mic, dar și traseul parcurs pe autostradă este mai scurt, comparativ cu cei care merg de la Istanbul până la Edirne, caz în care taxa este de 5,80 lire turcești pe sens.
Nici noi nu am oprit să luăm card HGS la Edirne, pentru că am preferat să îl cumpărăm din Istanbul, fiind în drumul nostru de plimbare (urma să petrecem 2 nopți acolo). Poşta mare este o clădire impunătoare, în apropierea staţiei Sirkeci. Localnicii știu de poştă, postande, PTT.
A durat 5 minute, am dat paşaportul proprietarului maşinii şi talonul, am plătit 35 lire şi gata. Am verificat acasă pe site și mai avem fix 14,80 lire (am fost până în Antalya şi înapoi).
@cloverina - multumesc... am citit... am reusit pana in punctul de a primi email...
nu inteleg de ce nu l-am primit...
- Aug.2017 Card HGS - informatii actualizate august 2017 — scris în 02.09.17 de black_mamba din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Cardul HGS — scris în 09.07.13 de rlg din BUCURESTI - RECOMANDĂ