GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La intoarcerea din concediu petrecut in Sunny Beach si la sfatul unor prieteni din Alexandria ne-am ”abatut” de la drum sa vizitam aceasta minunatie.
De la Sunny Beach, folosind waze-ul (m-am enervat putin la inceput ca nu gasea locul deoarece il scriam cu litere latine, dar pana la urma am reusit-nici nu mai stiu cum) am plecat la drum. Pana acolo am facut aproximativ 3 ore, drumul fiind... bun, ca drumurile noastre judetene :), am intalnit si 2 radare (apropo, am detector radar cobra si le ”simtea”). In apropiere sunt si indicatoare rutiere, iar cu 3-4 km inainte, pe dreapta se afla si vestita ferma de midii de la Dalboka.
La aproximativ 400m de primul rand de fortificatii ale cetatii Kaliakra (are 2 randuri de fortificatii si zona a apartinut candva Romaniei) este un ”STOP” si o toneta cu un angajat ce vorbeste romaneste care te taxeaza cu 3 lva adultul si 1,5 lva copii si iti indica ca putin mai in fata este o parcare. Are casa de marcat, dar, elibereaza bonuri fiscale aleatoriu sau la cerere :) - cred ca si la ei salariile sunt mici sau poate nu mai avea hartie.
Cand am coborat din masina am fost impresionati de privelistea minunata ce ni s-a deschis in fata (am vazut-o si din masina, dar din picioare a parut mai impresionanta). Marea Neagra era atat de linistita incat puteai spune ca ai la picioare un lac (atentie cat de aproape de margine stai ca poti aluneca sau sa ti se faca rau de inaltime, iar pana jos... sunt destui de multi metri, iar adancimea apei era atat de ”mare” incat puteai vedea fundul ei stancos).
Am intrat in cetate, iar printre ruine erau destule placute de informare despre ce reprezinta fiecare. Ce m-a surprins a fost faptul ca desi ne aflam pe malul mari la o inaltime considerabila nu adia deloc vantul si era o caldura inabusitoare :)
Am inaintat printre vestigiile antice si am ajuns la randul 2 de fotificatii, mai bine pastrate si am mers spre capatul peninsulei, unde, dupa ce treci de terasa unui frumos restaurant ajungi la muzeul cetatii (intrare gratuita, doar ai platit odata) ce iti prezinta istoria acestei cetati, cucerita cu greu de turci.
Cum iesi din muzeu, la stanga este o carare ce duce catre capatul peninsulei unde este o mica capela (cred ca aici este locul de unde sau aruncat fecioarele pentru a nu cadea in mainile turcilor - o istorioara ce care am citit-o pe net, deoarece acolo nu e scris nimic... scuze, cum cobori treptele spre capela este o placa pe care scrie ceva in kirilica). Pe drumul spre capela, pe dreapta jos poti vedea si ”poarta zeilor” (o alta poveste de pe net), dar sa ajungi la ea e... putin mai complicat cu 2 copii mici.
In aceasta cetate este si un radar Nato, dar nu am vazut picior de militar acolo, iar afise cu foto interzis nu erau deloc. In rest... priveliste magnifica asupra marii si a tarmului bulgaresc. Merita cu prisosinta sa pierzi o ora jumatate pt vizita.
Si am uitat sa spun ca in parcare este toaleta (curata, cu apa curenta) și o ciusmea cu apa rece.
Trimis de dan popa in 02.09.18 20:42:32
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dan popa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 43.36802100 N, 28.46449300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Cap Kaliakra, KAVARNA" (deja existentă pe sait)
--
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 28&ridAnt=89405
--
”La intoarcerea din concediu petrecut in Sunny Beach
Unde ați fost cazați, la care hotel?
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 Cap Kaliakra, de ce nu? — scris în 20.11.23 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Aventuri la Caliacra - Captiv în peșteră — scris în 19.07.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Cap Kaliakra, o amintire de neuitat — scris în 19.05.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Cap Kaliakra, bucata de pământ scaldata de mare — scris în 28.07.19 de Carinalor din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Capul Kaliakra vazut in septembrie — scris în 21.09.17 de relu mihai din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Atmosferă splendidă. Recomand! — scris în 25.08.17 de Adriana1983 din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Capul Kaliakra - Splendid si atat — scris în 21.08.17 de Andreea1205 din CARAS SEVERIN - RECOMANDĂ