Daca mergi la Albena, Nisipurile de aur, Balchick, nu poti sa nu auzi de cap Kaliakra! Daca mai citesti si legenda locului, sigur vrei sa mergi!
In drumul catre casa, spre vama veche, am urmat indicatoarele si am ajuns (se plateste o taxa pt masina, se lasa masina intr-o parcare si apoi se face drumul pe jos)
Pana acolo, ramai cu privirea pierduta la eolienele bulgarilor (sa mai intreb de ce noi nu avem?!) dar o regasesti cand iti taie respiratia stancile ivite din mare!
Merita strabatut drumul pana ajungi stapanul marii!! la intoarcere, te poti racori cu o inghetata, sa mai uiti de caldura!
Asa ca, mergeti sa vedeti Kaliakra!
Trimis de andreea72 in 05.02.10 19:50:49
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andreea72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
andreea, spune-ne te rog unde ai fost cazata aici? ca vad ca ai notat si cazarea, si masa...dar n-am reusit sa-mi dau seama unde ai stat, cum era camera, ce vedere aveai, ce mese ai avut si ce cuprindeau...peisajele sunt frumoase...merita incercat
multumiri!
Se face cazare la cap Kaliakra??!!! Mai sa fie!!!! S-a construit ceva si eu nu stiu????
Din ce imi aduc aminte, aici e doar un loc care se viziteaza.....
Dar te poti caza in apropiere, in Kavarna, de exemplu, care se afla la cca 10 km distanta sau in Balcick, eventual.
pai eu de asta intrebam...nu stiam ca se poate si cazare pe aici...dar poate pe la sateni sau mai stiu eu...las ca ne lamureste andreea; eu am intrebat ca am vazut ca a notat cazarea ca super si masa...
Probabil a crezut ca trebuie completata fiecare rubrica in loc sa aleaga "nu pot sa ma pronunt"?...
asa cred si eu magdalena....nu-i o problema, numai ca m-a indus in eroare prima data :-) ma gindeam ca acolo totul e la superlativ...si eu n-am auzit nik de aceasta zona
Foarte aproape e complexul Rusalka dar mie nu mi-a placut, immprejurimile si vechimea si nimic nu m-a atras aici dupa ce vazusem monstri de hoteluri luxoase din Suny beach si Obzor, Rusalka mi s-a parut mai rau ca la noi sincer.
Cap Kaliakra insa e cu totul altceva , e sublim , prima data aici vezi ca Marea Neagra poate fi si curata si nu prea neagra si urata cei care sustin ca e aceeasi mare aici isi pot da seama de diferenta. Bulgarii nu au nici dunarea si delta ei si nici combinate chimice pe malul marii . Ce nu mi-a placut si mi s-a parut horor e ca aici a avut loc o batalie navala si un general de-al lor sau rus nu mai stiu de care a castigat batalia pentru bulgari dupa lupte seculare a fost facut sfant!!!! Adica un om care a omorat sute de alti oameni sa fie sfant ,ciudat si partial horor
Imi cer scuze pt situatia creata/ nu am fost cazata nicaieri, (am si scris ca in drumul catre casa) si nu am crezut ca trebuie sa completez ceva, doar ca am ales NU POT SA MA PRONUNT SI SURPRIZA!! REVIW-UL NU SE SALVA, asa ca...
Nu cred ca erau necesare atatea semne de intrebare si de exclamatie, ca si cum cineva STIE TOT CE MISCA ACOLO si altcineva nu! era suficienta intrebarea si avea sa vina si raspunsul
andreea72, am modificat gradele de satisfactie, sper sa fie ok asa
Stie cineva cum pot sa ajung la Kaliakra din Nisipurile de aur fara masina? Sau poate sunt ceva excursi din Nisipuri?
Cum sa mergi fara masina??? E o distanta de zeci de kilometri! Apoi, se merge cu masina pana in parcare, langa statuie, cand ajungi la capul Kaliakra si apoi iti ia cateva ore sa hoinaresti pe jos pe acolo...
In schimb, se fac excursii din statiuni pana la el, care nu costa foarte mult, cateva zeci de leva si te interesezi in statiunea in care te cazezi, sunt agentii pe acolo.
Daca nu ai masina si mergi in Bulgaria cu autocarul, printr-o agentie cu care ti-ai luat si cazare la hotel, intereseaza-te daca in pachetul turistic intra si vizitarea unor obiective. Sau pentru un pret suplimentar se poate organiza o oprire prin agentie.
mersi mult...sper sa gasesc ceva agentie prin nisipuri care sa organizeze excursii pana acolo
Se poate cred din romania e o excursie de trei zile litoralul bulgaresc in care ajungi si aici , daca vrei agentia pm si se rezolva.
Libertango, citeste si ce a scris presario, vezi acest review.
Si intreaba-l si pe el amanunte, poate te ajuta mai mult.
- Oct.2023 Cap Kaliakra, de ce nu? — scris în 20.11.23 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Aventuri la Caliacra - Captiv în peșteră — scris în 19.07.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Cap Kaliakra, o amintire de neuitat — scris în 19.05.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Cap Kaliakra, bucata de pământ scaldata de mare — scris în 28.07.19 de Carinalor din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Cap Kaliakra — adevarata perla! — scris în 02.09.18 de dan popa din PIATRA NEAMT - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Capul Kaliakra vazut in septembrie — scris în 21.09.17 de relu mihai din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Atmosferă splendidă. Recomand! — scris în 25.08.17 de Adriana1983 din CRAIOVA - RECOMANDĂ