GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Aşa cum menţionam în articolul introductiv despre sejurul islandez, ca şi antecesorii mei vă recomand să rezervaţi cât mai timpuriu cazare pentru orice locşor în care voiţi a ajunge.
Din capul locului trebuie să ştiţi că preţurile sunt foarte mari dacă e să ne referim la condiţii asemănătoare practicate în alte state europene.
Imediat după rezervarea zborului am început căutările pentru - impropriu zis – a înnopta pe unde urma să umblăm.
Fiind un cuplu cărora ne place să interacţionăm cu localnicii, am căutat să alegem în primul rând pe Airbnb. În ultima vreme am observat că şi Booking a introdus în portofoliul său cazări la familii, ceea ce nu face decât să crească în ochii noştri.
Pentru Reykjavik condiţii mai apropiate de doleanţele noastre a oferit firma olandeză, aşa că fac o primă rezervare pe site-ul lor în 18 februarie a. c la o pensiune fără mic dejun şi cu anulare gratuită. Cu prima masă a zilei am considerat că ne vom descurca la faţa locului.
Într-o permanentă căutare şi ulterior planificărilor iniţiale, după exact 2 luni, în 18 aprilie 2019, identific o ofertă mai bună. Hotelul Cabin ne oferă la câţiva euro mai puţin şi mic dejun, plus că poziţionarea faţă de centrul oraşului şi atracţiile turistice este mai apropiată de hotel decât de pensiunea iniţială.
Tot cu anulare gratuită rezerv şi aici pentru 90,48 euro o cameră dublă, cu un geam interior - de fapt, singurul al camerei - ce dă spre unul din holurile hotelului. Fără a ne da seama iniţial, alegerea a fost excelentă, aici având parte de singura noapte întunecoasă din concediu... În rest, jaluzelele şi storurile nu au putut estompa în totalitate pătrunderea luminii soarelui în camere peste ceea ce trebuia să fie noapte.
Lăsăm autoturismul în parcarea gratuită pentru clienţii hotelului, intrăm în unitate iar la recepţie am prima surpriză a concediului: suntem întâmpinaţi de o doamnă cu trăsături asiatice. Nu mă aşteptam, drept să vă spun, să îi găsesc prin zonă, însă uşor-uşor asemenea surprize se diminuează până spre diluare în zilele următoare.
Primim camera situată la etajul 5 iar distanţa pe verticală o parcurgem cu un lift silenţios.
Înainte de sosirea acestuia avem timp să observăm o încăpere destinată, probabil, siestei precum şi un minicolţ turistic cu tot felul de pliante menite a te îndruma spre o petrecere agreabilă a concediului pe aceste meleaguri.
Ieşiţi din suitor, în stânga avem o privelişte către valurile mării iar în dreapta sunt aranjate măsuţe şi scaune comode, ocupate mai târziu de turişti cartofori.
Când am scris că tarifele sunt scumpe să nu vă închipuiţi că am exagerat. Pentru cei 90 de euro am primit o cameră cu două paturi şi spaţiu de mişcare extrem de strâmt.
Nu ar fi o prea mare problemă – cazările le luăm doar pentru somn, duş şi mic dejun, de obicei, potrivit stilului nostru de vacanţe, ajungem seara târziu în cameră – însă lipsa suprafeţei ce permite mobilitatea se traduce prin Adriana se mişcă iar Marius îşi ridică picioarele pentru a-i permite să treacă...
Un pat cu o saltea foarte groasă – dar şi extrem de confortabilă care ne-a facilitat un somn odihnitor – tronează în cam treisferturi de cameră, televizorul e suspendat undeva într-un colţ al acesteia iar deasupra patului stă agăţat într-un cui un tablou pastelat care oferă o notă de culoare habitatului.
Aşternuturile sunt perfect întinse, apretate şi călcate de mai că îţi vine să nu lei dai deoparte pentru a te cuibări sub ele.
Un dulap mic, în care poţi rândui pe umeraşe cămăşi şi pantaloni – hai să zic chiar şi un frac, dar nu prea ştiu la ce ţi-ar folosi între aceşti oameni modeşti - are şi el loc înghesuit între patul Adrianei şi peretele comun cu baia.
Încăpere ce păstrează în mare proporţiile camerei, dar păstrează şi gradul înalt de curăţenie.
Baia îţi oferă strictul necesar unora ca noi. Adică: ajungi de pe drum – te duci fuguţa la toaletă; vrei să ieşi în oraş – faci un duş în cabina poziţionată perfect pe colţ; înainte să te pui la somn şi după ce te trezeşti – te speli pe dinţi şi pe ochişori în chiuveta montată pe stânga de cum intri.
Toată încăperea e în culoarea purităţii şi curată de zici că am ajuns în ziua inaugurării.
Prosoapele perfect împăturite păstrează pe suport un aliniament care i-ar face invidioşi până şi pe cei care au făcut armata şi ştiu ce semnificaţie are aranjarea bandulierei pe un pat de tilicar (ăsta era omonimul termenului de recrut la Ministerul de Interne pentru cei neiniţiaţi în termenii tehnici!).
Cum noaptea – improprie pe aici – a fost scurtă, dimineaţa musai să coborâm pentru a folosi şi serviciul “Breakfast” inclus în preţul decontat de pe card.
Pe o consolă centrală sunt prezentate preparatele dătătoare de senzaţii în papilele gustative ale clienţilor.
Te poţi servi – de câte ori vrei – cu fructe, cereale, mezeluri, brânzeturi, ouă şi câte şi mai câte astfel încât o bună parte a zilei stomacul tău să nu se facă auzit iar tu să poţi avea o zi splendidă de vacanţă.
De nu eşti cu programul făcut e acasă ca noi, poţi închiria de le recepţie biciclete pentru a te plimba prin oraş.
Dar cum itinerariul nostru prevedea ca ziua de astăzi să fie alocată Parcului Pingvellir, după micul dejun adunăm catrafusele, băgăm cheia în contact şi setăm GPS-ul spre marea atracţie a Islandei.
Trimis de Marius 72 in 31.07.19 20:31:43
- A fost prima sa vizită/vacanță în ISLANDA
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 64.14613100 N, -21.89498410 W - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Cabin Hotel, REYKJAVIK" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Excelentă poziționarea!
@Marius 72: Sa vezi, a vrut soțul meu la Cazanele Dunării. Vrea sa fac rezervare. Caut, găsesc doar doua pensiuni, cu câte o camera fiecare. Ambele aveau prețul unei camere de 280 lei. Îi comunic situație și zice: “bine ca dam zeci de euro pe jegurile străinilor dar la noi in țara ne oripilam la 58 euro/camera”
Are dreptate, nu zic nu, dovada sta și prețul uriaș plătit de voi la acest hotel.
Am rezervat, am ajuns acolo și am descoperit o pensiune-hotel-muzeu, fabuloasa, părerea mea. Aaa, aveam și MD in banii ăștia , bufet suedez de excepție, nu am cuvinte de lauda.
Habar nu au străinii ăștia ce înseamnă confort și bucatarie, le plătim mereu mulți euro pe condiții super modeste in comparație cu ceea ce oferă unii proprietari romani. Culmea e ca ne plângem mereu ca 250 lei/noapte e scump in România
Te urmăresc, știi doar.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)