ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.06.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
FEB-2018
DURATA: 1 zile
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

La plimbare cu ţel – bisericile din Zell, Kufstein

TIPĂREȘTE

V-am spus ca in Kufstein sunt vreo 3 biserici pe care le consider mai importante, despre una dintre ele v-am povestit deja aici vezi impresii acum am sa va povestesc despre celalte doua, imi cer scuze insa chiar de la inceput, nu va asteptati sa aflati prea multe amanunte “clerice” sunt doar un om care di cand in cand mai da si pe la biserica sa nu comenteze nimeni ca nu sunt dusa la biserica.

Biserica Zell

Aceasta biserica in stil baroc a fost cea de-a doua biserica vizitata de mine de cand sunt in Kufstein. De departe ii vedeam doar turla, si imi doream sa descopar si acea zona a orasului. Intamplarea face ca sa merg in acea zona, intr-o superba zi de iarna, am fost si in alte ocazii, insa acea zi mi s-a parut deosebita, ninsese destul de mult, asa incat aveam impresia ca sunt intr-o poveste, o sa vedeti in poze si o sa intelegeti.

Am ales sa merg destul de devreme dimineata, asa incat cand am ajuns acolo in biserica nu era nimeni, cand am plecat eu incepea ceva miscare.

Zell este cea mai veche parte a orasului Kufstein asa incat in prezent este si zona ceva mai indepartata de centrul orasului care se afla de partea cealalta a raului Inn. Biserica Zell apartine parohiei Sf. Martin, care include si capela Thierberg despre care v-am povestit aici vezi impresii pentru cine este curios sa citeasca mai mult, pentru ceilalti doar 2-3 cuvinte, capela Thierberg este un cunoscut loc de pelerinaj unde se poate ajunge destul de usor, mai ales daca aveti masina mica puteti merge pana la Pensiunea Neuhaus, de unde pe o poteca forestiera se ajunge la capela in circa 20 de minute, timp in care nu prea simti, deoarece pe drum sunt XIV puncte de rugaciune, este asa zisul Drum al Crucii.

Aici se gaseste un preot, fratele Konrad, care poate fi gasit aici tot timpul anului si sta de vorba cu oricine vrea sa se opreasca din drumul sau. Am sa ii pun si aici poza ca sa il vedeti.

Revenind la biserica Zell, nu se cunoaste cu certitudine cand a fost construita, se stie doar ca Zell a devenit parohie in 1891.

Biserica are doua intrari opuse, una la nord si una la sud, si poate ca acest aspect nu este important, dar pentru mine a fost motiv de situatie jenanta. Intr-o duminica am vrut sa vizitez din nou aceasta biserica, procedez ca prima data, urc treptele, intru in curte, imping usa (care a scartiit ingrozitor, trebuia sa le spun sa o unga) si m-am pomenit ca sunt exact langa preot, si o mare de oameni se uita la mine, asa ca am lasat capul in jos si m-am asezat cuminte in strana. Cand se ridicau eu ma ridicam si eu, cand se inchinau ei, ma inchinam si eu, cand cantau ei, cantam si eu… … s-o credeti voi, mimam doar. Asa ca am stat cumintica la slujba si cand au inceput sa mearga pe rand la preot sa fie binecuvantati am sters-o, Doamne, ce bine ca nu ma cunostea nimeni.

Ar trebui sa fiu mai evlavioasa, nu v-am spus nimic despre biserica, asadar, fara prea multe vorbe, este una dintre cele mai frumoase biserici din Kufstein (in fine, eu am vazut dor 3), cel putin asa m-a impresionat pe mine. Stilul este ceva mai complex poate decat in biserica Sf Vitus, dar picturile iti dau o senzatie de liniste, sunt multe elemente de decor care par precum o dantelarie, si ceea ce este comun insa tuturor bisericilor de aici, lumanarile sunt in suporturi speciale, iti iei lumanarea si lasi banul. Aici am mai vazut ceva interesant, erau puse niste plicuri cu nu stiu ce in ele, am luat si eu acasa unul si am constatat ca sunt plicuri de ceai, interesant.

Nu vreau sa va prezint aceasta biserica si “tehnic” deoarece nu consider ca asta este important, vreau doar sa v-o prezint in poze, asa cum mi-a placut mie.

Biserica Maria Hilf Kleinholz

Aceasta biserica romano-catolica se afla la destul de mica distanta de biserica Zell, adica de aceeasi parte a raului, insa aici am ajuns luand masina nr 3, care ma lasa exact langa biserica. Aici am ajuns pe vreme de vara, asta inseamna ca totul era verde si frumos, iar biserica se afla la capatul unui drum strajuit de niste tei batrani. Cat despre numele bisericii, e o stiu din indicatiile de pe drum asa cum am scris mai sus, acolo insa este o placa pe care este scris Wallfahrtskirche Maria Hilf Exerzitienhaus Kleinholz, der Missionare vom Kostbaren Blut, asa ca daca stiti germana si vreti sa stiti mai multe despre numele si misiunea misiunii ???? va traduceti numele.

Se pare ca acesta este un cunoscut loc de pelerinaj (individual sau in grup) se pot si caza pentru diferite cursuri care se desfasoara aici, sau pentru a face cunostinta cu imaginea miraculoasa a Mariei Hilf.

La ‘nceput a fost…... … cuvantul, stiu asta, dar aici la inceput a fost o mica capela prin secolul XVII (construita de un maestru brutar si sotia lui), marita odata cu trecerea anilor (iarasi, alte amanunte nu au rost, eu le-am citit insa si au fost interesante), dar asa, ca idee, doar ca sa intelegeti de ce nu vreau sa intru in amanunte, informatii sunt pe net, dar daca le-as mentiona, nu este contributia mea, si in mod sigur nu as fi stiut aceste lucruri decat daca le citeam, spre amuzament le redau mai jos:

Fresca Adorarea Sângelui Prețios al lui Hristos de pe tavanul plat a fost pictată în 1939 de pictorul Richard Holzner. Altarul baroc din 1711 prezintă retablul Vizitării Fecioarei și poartă figurile Sfinților Ioan Evanghelistul și Iacov. O copie a imaginii miraculoase a Mariei Hilf poate fi văzută în fața imaginii altarului înalt. Altarul din stânga în jurul anului 1730 poartă statuile Sfinților Ignatie von Loyola și Franz Xaver. Altarul din dreapta din jurul anului 1730 prezintă altarul căsătoriei Apollonia și poartă statuile Sfinților Barbara și Apollonia. În cororator există imagini pe pânză ale celor doisprezece apostoli în jurul anului 1700, o imagine pe pânză a lui Hristos este suficientă pentru St. Francisc Portiunkula îngăduința cu privilegiul de îngăduință la Kleinholz în jurul anului 1700. Există un crucifix sculptat și pictat pe o cruce cu stema din 1690 și un font de botez gotic ca font. Organul rococo a fost construit în jurul anului 1770. Un clopot datează din 1617.

Cum sa pot spune asa ceva, nici daca eram preot nu as fi stiut asta ????. Mai putem spune doar ca aici este si o manastire, si o casa de refacere, dar si un cimitir, exista cateva morminte si in curtea bisericii dar si separat, iar la intrarea in cimitir exista un automat de lumanari, cu diferite tipuri de lumanari, astfel si diferite preturi. In curtea bisericii (cand am ajuns prima data) era si o cununie, si ce imi place aici este ca lumea imbraca la sarbatoare costumele traditionale, si este o adevarata bucurie sa vezi toata aceasta frumusete de oameni. In zona sunt si biserici ale altor culte, dar din loc in loc sunt si diferite mici capele, o sa mai vedeti ceva poze.

 

Ce mai vreau sa spun in incheiere? Din apartamentul in care stau, vad turla bisericii Zell si Capela Thierberg si este minunat, in rest alegeri inspirate va doresc si sa ne auzim numai de bine.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de mishu in 25.06.20 20:10:58
Validat / Publicat: 25.06.20 21:07:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 309 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Se vede biserica Zell
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.06.20 21:06:40]
»

Mutat în rubrica "Biserici, mănăstiri în Kufstein, KUFSTEIN" (nou-creată pe sait)

doinafil
[25.06.20 23:18:35]
»

Asa ca am stat cumintica la slujba si cand au inceput sa mearga pe rand la preot sa fie binecuvantati am sters-o, Doamne, ce bine ca nu mă cunostea nimeni.

Spre deosebire de tine, eu am stat până la sfârșit și m-am așezat „la coadă” să primesc binecuvântarea prin acel „disc” transparent de pâine, pe care-l primesc catolicii la sfârșitul slujbei. Eram tânără, vreo 25 de ani, cred, și am intrat în „Biserica Italiană” , de pe Magheru, cea de pe lângă Sala Dalles. Nu știam mare lucru despre ritualul bisericii catolice. Intrasem mai mult din curiozitate, să văd cum arată o biserică catolică. Mi-am făcut semnul crucii ortodoxe, am băgat mâna în apa sfințită de lângă ușa de intrare, mi-am uns fruntea și m-am așezat, cuminte, să ascult slujba. La final m-am așezat la rând, să primesc „împărtășania” . O călugăriță care urmărea pe toți enoriașii s-a apropiat încet de mine și mi-a spus că nu am dreptul acesta, pentru că eu sunt ortodoxă, lucru de care și-a dat seama prin crucea făcută și prin confirmarea mea!

La fel s-a întâmplat mult mai târziu când, cu o fostă colegă catolică, am intrat - la invitația ei și dorința mea, să merg la biserica de care ea aparținea. Am vrut să mă spovedesc înainte de a asculta slujba și, m-a întrebat dacă sunt căsătorită. I-am spuis că divorțasem de ceva vreme și nu a vrut să mă mai asculte, divorțul la catolici nefiind permis!

Am stat, totuși, la slujbă! La ea nu te oprește nimeni să stai!

Mie îmi plac mai mult bisericile catolice la interior, ca să nu mai vorbesc despre catedralele lor! Dar nu mi-aș schimba religia în care am fost născută și crescută, pentru nimic în lume!

Felicitări pentru articol și poze!

mishuAUTOR REVIEW
[26.06.20 01:06:40]
»

@doinafil:  Un ecou cat se poate de vesel inainte de a merge la culcare. M-am amuzat ca sa fiu cinstita si de "pataniile" altora, si normal, catolicii s-ar prinde dupa felul in care ne inchinam ca nu suntem "de-ai lor" iar noi nu am putea face crucea altfel decat am fost invatati.

Cat despre bisericile catolice, recunosc ca imi place ca au banci in care poti asculta slujba civilizat, fara sa te misti de pe un picior pe altul ca ai obosit.

Multumesc pentr vizita si apreceri. ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[26.06.20 08:41:09]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

alyna_oradea
[26.06.20 14:40:34]
»

@mishu:  Minuat ca de obicei, scrii asa de frumso. M-a amuzat patania ta si ma bucur sa vad ca ai rabdare sa ne povestesti asa de detaliat.   

mishuAUTOR REVIEW
[26.06.20 19:51:23]
»

@webmaster:  Multumesc frumos, o seara linistita.

mishuAUTOR REVIEW
[26.06.20 19:55:25]
»

@alyna_oradea:  Imi pare bine ca iti plac articolele mele, incerc sa le povestesc cum mi-ar placea sa le citesc si eu, dar si in speranta ca voi fi pe lungimea de unsa cu multi dintre cititori. Despre biserici, am spus, imi este greu sa povestesc, pentru ca tehnica nu o cunosc si principalele informatii sunt tot de pe net, insa am vrut sa povestesc ce am simtit eu acolo, si sa le leg de evenimente din viata mea (unde se poate). In rest intru in biserici in general ca sa vad cum arata in interior. Am intalnit biserici care m-au impresionat prin ceva anume, si mai am o astfel de biserica (undeva in Germania), unde m-a impresionat o statuie, o sa povestesc cand ajung acolo.  

Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alyna_oradea, doinafil, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂBiserici, mănăstiri în Kufstein:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072715997695923 sec
    ecranul dvs: 1 x 1