ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.07.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Frumusete, arta, istorie si religie - adica Abatia si Basilica Wilten

TIPĂREȘTE URM de aici

De fapt acestea au fost primele doua obiective vizitate in escapada mea din Innsbruck, insa cum am stat pe banca in asteptarea plimbarii prin Innsbruck cu tramvaiul retro asa cum am povestit aici - mi-a fost mai usor sa povestesc acest muzeu.

Daca e sa le luam ca distanta fata de muzeul mentionat mai sus aceste 3 obiective nu sunt mai mult de 2-3 minute de mers pe jos, si daca ne referim la distanta parcursa de la gara, maxim 20 minute. Daca insa vreti sa ajungeti mai repede si mai comod, luati tramvaiul 1.

Dar sa revenim la obiectivul nostru, abatia si catedrala Wilten (am sa ii spun insa in continuare basilica Wilten) se gasesc in zona de est a orasului Innsbruck, in districtul care se numeste si el Wilten. Inainte de a merge mai departe cu povestea, vreau sa va mai spun ca nu am sa ofer prea multe date istorice, de constructie sau organizare interioara, pentru ca este clar ca sunt din carti, nu avem cum sa stim aceste lucruri, am sa incerc doar sa ofer ceva date pe scurt, si mai mult am sa va las in compania pozelor. Cred ca cel mai mult conteaza ceea ce simti in astfel de locuri, iar eu pot spune ca in multe situatii am ramas fara glas si vazand ulterior pozele am ajuns la concluzia ca nici macar poze ca lumea nu am fost in stare sa fac. Intr-un fel vezi biserica in exterior insa interiorul te copleseste.

Acestea fiind zise, prima biserica pe care am vizitat-o (putin impropriu spus) a fost biserica abatiei. Am ajuns acolo prin spatele ei, prilej cu care am admirat un parculet al unei scoli, cu ceva bancute si mese unde puteai manca un sandvis. Din spate, biserica abatiei se vede mareata, o combinatie de culori caramiziu-galben incat de abia asteptam sa ajung in fata ei sa o pot studia.

Normal, am ajuns si in fata ei si am vazut un grup de persoane de origine asiatica care intrau in gradina abatiei si o pereche care intra in biserica. Am facut ceva poze in exterior deoarece primul lucru care te frapeaza este prezenta a doua statui albe, impresionante ca marime si care par a veghea intrarea. De asemenea pe acoperis se mai gasesc si alte statui. Am ales sa intru intai in biserica si am intrat si acolo am ramas, adica la usa, ca mai departe nu se putea intra. Am ales astfel sa fac ceva poze prin grilaj si sa ma bucur macar putin de ceea ce vedeam. Aveam impresia ca ma aflu in fata unei opera de arta, tot tavanul era o dantelarie care prindea contur in jurul unor picture, pentru ca la final totul sa se intrepatrunda cu altarul, marmura neagra, statui si ingeri aurii, cred ca aici ai sta la slujba ca sa poti admira in voie totul.

Nu am putut ignora insa si holul deoarece aici nu iti poate scapa din vedere o statuie mai aparte (cam greu sa o descriu) si care pare ca tine in mana o panglica (acum ca am aflat ce este o sa va spun si voua). De aici se intra intr-o camera micuta decorata simplu si in care te poti opri si spune o rugaciune.

Si acum hai sa si povestim (pe scurt, nu aveti teama) putin despre istoria acestei biserici. Teoretic inceputurile undeva pe la 1138, dar legenda merge ceva mai in urma, conform careia manastirea a fost fondata de gigantul Haymon la 880, si acum am sa redau paragraful:

Uriașul gigant Haymon a învins adversarul, gigantul Thyrsus, datorită armamentului mai bun într-un duel. Un călugăr l-a convertit pe Haymon la creștinism. În regret asupra faptei sale, el a încetat să-și construiască castelul și a început să construiască mănăstirea. Diavolul a fost înfuriat și a ordonat un râs pentru a împiedica construirea mănăstirii. Haymon a ucis animalul și a tăiat limba.

După terminarea mănăstirii, Haymon a devenit frate al mănăstirii. De asemenea, a fost îngropat în el. "

Asadar, Hamon a carui statuie am vazut-o intrand in biserica tine in mana limba diavolului. Povestile sunt insa mai multe, dar aceasta este mai aparte. Si cred ca va ajunge atat, daca vreti mai mult mergeti sa vizitati. Dar inca nu parasesc acest loc si intru in gradina abatiei sa vad unde s-au dus asiaticii, aici descopar o intrare in manastire dar si un magazin, dau sa merg mai deperte si vad cum doamna care era in magazin se ridica de pe scaun si da sa vina spre mine si totdata vad si un preot venind dinspre curtea interioara, asa ca fac stanga-mprejur si zic ca imi ajunge.

Si acum ma indrept si spre basilica Wilten, trecand mai intai prin curtea care serveste de cimitir si pot spune ca aici am facut o multime de poze, morminte interesante, si fara a mai povesti despre ele va spun doar ca o sa vedeti cateva in poze. Vreau doar sa va “povestesc” una dintre poze. O bancuta pe care stau 3 stropitori, blocate, si pe care le puteti debloca precum carucioarele la supermarket =)). Interesant nu?

Si am ajuns si la intrare, din pacate fiind atat de aproape, mi-a fost greu sa fac o poza exteriorului, am facut-o mai tarziu de la distanta acum doar am studiat intrarea. Exteriorul este dat de o combinatie simpla de crem-galbui si alb si care urma sa isi dezvaluie frumusetea cand patrundeai in interior. Aici pot spune ca am avut mare noroc, era un grup de turisti spanioli (norocul meu ca era inca devreme si asa am putut sa ma bucur de liniste cateva minute) care ascultau explicatiile ghidei si asa ca stateau cuminti in strane, dar s-au dezlantuit mai apoi.

Sa povestesc despre aceasta biserica este foarte greu, dupa biserica abatiei standardul meu era deja la un nivel ridicat, aici deja a fost peste. In linii mari, pereti simpli, albi dar si multe ornamente aurii, dar picturile erau demne de cei mai vestiti pictori, incantarea mea era deja la cote maxime. Este cunoscuta ca fiind cea mai frumoasa biserica stil Rococo din Austria, si nu stiu daca asta este adevarat insa in momentul in care ai intrat in biserica simti ca ti se taie rasuflarea. Conform surselor aici a fost un loc de rugaciune pe vremea legiunilor romane si in zona chiar s-au descoperit vestigii romane, si de-a lungul secolelor au urmat tot felul de modificari sau restaurari, pentru ca forma actuala sa o aiba din secolul XVIII.

Insa acest loc este cunoscut este mult apreciat de pelerini (inca din secolul XIV) care vin sa se roage la ceea ce ei numesc: “Our Lady under the Four Columns” si anume statuia Fecioarei Maria care este incadrata de patru coloane aurite care flancheaza un baldachin de mamura peste care se afla o imensa coroana.

Nu cred ca are rost sa va spun mai multe mai bine va las in compania pozelor si daca ajungeti in Innsbruck nu ocoliti aceste doua locuri, chiar daca nu se afla in centru, merita sa le faceti o vizita.


[fb]
---
Trimis de mishu in 10.07.18 22:13:39
Validat / Publicat: 10.07.18 23:01:27
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 760 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 A reusit sa fac poze fara sa se vada si zabrelele, mai mult de atat nu am putut
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Aurici
[11.07.18 12:57:50]
»

@mishu:

daca ajungeti in Innsbruck nu ocoliti aceste doua locuri

Nu le ocolesc. Și merci pentru teme, dă-i bătaie acolo

doinafil
[11.07.18 18:09:37]
»

@mishu: Felicitări, Mihaela!

Ai văzut lucruri și locuri foarte frumoase și, DA, ai dreptate, nu știi la ce să te uiți mai repede!

Între cele două locuri vizitate de tine mi-a plăcut mai mult a doua, bazilica Wilten daaaar, grilajul din fier forjat al Abației, cel din poza P11, m-a cucerit definitiv! Parcă n-am văzut altul mai frumos niciodată! (și-am văzut multe, crede-mă!)

Și cimitirul este foarte bine îngrijit, iar lucrarea artistică din P18, iar m-a cucerit, pentru că din, doar, câteva linii curbate, artistul a putut să redea atât de mult!

Am votat cu drag!

mishuAUTOR REVIEW
[11.07.18 23:02:53]
»

@Aurici: Incerc, dar Zeul Timp e nemilos cu mine .

Multumesc de vizita si aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[11.07.18 23:06:01]
»

@doinafil: Amandoua sunt frumoasa, si poae ca si la abatie daca intram inauntru poate ca era mai frumos.

Oricum au biserici frumoase si o sa mai povestesc, dar rabdare. Imi pare rau insa ca nu am un aparat bun si fac cu tableta doar, pentru ca realitatea este si mai si.

Cat despre lucrarile din micul cimitir, multe erau minunate si fara sa fie exagerate straluceau tocmai prin acest aspect.

Multumesc frumos de vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[14.07.18 21:18:12]
»

@mishu: În P15 nu intri decât dacă rezolvi corect ecuația?

Foarte frumos p-acolo!

mishuAUTOR REVIEW
[15.07.18 14:18:11]
»

@Zoazore: Probabil, nu am incercat, am renuntat poate prea usor? . Multumesc de vizita si aprecieri

Zoazore
[15.07.18 14:21:13]
»

@mishu: De-aia n-ai intrat! Ia o coală de hârtie și dă extemporal!

mishuAUTOR REVIEW
[15.07.18 14:26:00]
»

@Zoazore: , si tu vei corecta lucrarea??

Zoazore
[15.07.18 16:11:15]
»

@mishu: Daaa! Fii sigură!

webmasterX
[19.07.18 11:53:15]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Biserici în Innsbruck» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Innsbruck]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, doinafil, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂBiserici în Innsbruck:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068953037261963 sec
    ecranul dvs: 1 x 1