Rezervarea hotelului a fost în sarcina partenerilor moldoveni și de aceea am beneficiat de un preț special. La recepție este afișată camera single la 160 euro/noapte.
Serviciile sunt ireproșabile și se vede din fotografii confortul pe care îl asigură acest hotel. Amplasarea lasă puțin de dorit, fiind mai retras, însă compensează prin liniște și calitatea serviciilor.
Hotelul se află chiar în spatele fostului Hotel Intourist (o ruină acum, însă un punct de reper pentru cei care au vizitat Chișinăul înainte de '89) de pe bdul Ștefan cel Mare.
În apropiere se poate servi masa la Restaurantul La Plăcinte (obligatoriu de vizitat) pe strada Ismail. Dacă mergeți în partea opusă găsiți trei shopping center-uri unde am descoperit (surpriză plăcută) produsele rusești (îmbrăcăminte și încălțăminte) plus un magazin Cătălin Botezatu (în Piața Constantin Negruzzi).
Nu foarte departe se află MallDOVA, pe Bdul Dacia. De la hotel dacă mergeți pe bdul Ștefan cel Mare în sus, la circa 15 min de mers pe jos, găsiți magazinele de prezentare Bucuria (pentru cunoscători) și Cricova.
De aici, încă 10-15 min pe jos și ajungeți la statuia lui Ștefan cel Mare și Arcul de Triumf. Taxiul de la hotel la aeroport costă 120 lei moldovenești (cca 3,7 lei la 1,0 RON), o masă completă la hotel costă 30-40 lei iar în alte părți poate sări și de 100 lei (tărie, zamă, friptană și negru de Purcari).
Despre oraș, pare încremenit în timp, foarte cenușiu, arhitectură comunistă presărată ici și colo cu câteva bijuterii arhitectonice din perioada interbelică, prea multă rusă pentru gustul meu și multă, multă sărăcie.
Din păcate Moldova încă nu și-a găsit drumul și cum se spune "copilul cu două moașe rămâne cu buricul netăiat".
Sper ca data viitoare să am mai mult timp de colindat și să vă aduc impresii mai detaliate.
Trimis de mauricius* in 06.05.13 13:36:34
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mauricius*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Oct.2013 Un hotel foarte ok — scris în 28.09.14 de zamolxe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2009 Fara probleme. — scris în 01.04.10 de avram2aa5 din GALATI - RECOMANDĂ
- Mar.2007 Cu 30 de ani in urma — scris în 17.12.09 de molko* din BUCURESTI - RECOMANDĂ