BUN

Hotel Bed and Breakfast Kogoj
Bukovica 1a, 5293 Volčja Draga, Slovenia
A doua zi am plecat din Szeged spre Slovenia, am parcurs cam 730 km si am ajuns la limita la ora 19 la locatie, tânarul de la receptie ne astepta si dupa ce ne-a dat cartela camerei si câteva informatii a plecat.
B&B se afla lânga Nova Gorica si l-am ales datorita proximitatii de granita italiana si de autostrada. Un alt motiv a fost pretul, o camera dubla cu MD costa 69 €, în Nova Gorica nu am gasit ceva la pretul asta, ci mai sus spre suta de euro !
Alte preturi la acest hotel : camera single 45,5 €, apartament (2+1) 88,5 €.
În ianuarie 2024 am mai facut acest drum spre Franta cu masina si atunci am gresit fila de autostrada, a trebuit sa iesim si folosind waze am parcurs drumurile asfaltate si neasfaltate ale Sloveniei, parcurgând multi km în plus, prin sate pe la câmpie si prin sate pe la munte, a fost o experienta terifianta. Anul asta ne-am propus sa cascam bine ochii si sa nu mai gresim. Numa bine ca a fost un ambuteiaj pe autostrada, camion lânga camion, unele încarcate cu busteni, si cu timp de asteptare indefinit… si bineînteles ca waze ne arata el alt drum… un timp soseaua merge paralel cu autostrada, hai ca-i bine, faceam si turism trecând prin sate frumoase. La un moment dat soseaua se desparte vizual de autostrada, desi am setarea corecta pe waze cu prioritate traseu pe autostrada, si urca, urca si ne trezim pe drum de munte cu un view spre câmpie, apoi trecem printr-o padure, aer curat, off din nou facem turism prin tinuturi necunoscute… Slovenia îmi da dureri de cap !
Bineînteles ca acest ocol ne-a mâncat timpul si waze la un moment dat si-a dat chiar si în petec, ne-a bagat pe niste ulite înguste, abrupte si pline de maracini într-un catun uitat de lume !
Retur la sosea si în curând am ajuns la locatie (cam în 30 de minute). Am avut o teama si aici, strada începea cu o firma ce avea curtea plina de utilaje, urma niste verdeata si o alee si waze ne indica ca pe acolo trebuie sa o luam si asa a fost, am ajuns în fata hotelului ce este plasat cu spatele la drum. Dupa hotel urmeaza o firma cu curtea plina de cherestea.
Hotelul are o parcare spatioasa si am vazut si trei masini de RO, din Hunedoara. Pe spatiul verde este o masa si doua banci, erau ocupate când am ajuns.
Hotelul are doua etaje, nu are lift si ferestrele au jaluzele metalice. Holul unde este receptia este mic, alaturi este si un spatiu de relaxare cu canapele si un televizor. Din hol direct în fata sunt scarile si spre stânga este restaurantul nu prea mare.
Din fericire am primit camera la etajul 1, oricum aveam pregatit un mic bagaj cu schimburi pentru doua zile si un bagaj cu chestii de mâncat. Restul bagajelor au ramas în masina fara probleme, atât în Slovenia cât si în Szeged.
Singurul defect la acest hotel îl gasesc ca nu exista terase/restaurante prin apropiere unde poti sa manânci, abea peste vreo 7-8 km… ca tot omul prevazator nu plec cu traista goala de acasa, mai bine sa fie în plus decât deloc.
Camera
Camera are forma de “L” , pe latura scurta este patul matrimonial, între perete si fereastra. Doua polite alaturate de pat pe post de noptiera, doua perne mari ! , lenjerie curata si în stare buna, un birou si doua scaune si un TV mic cocotat pe o bara. Camera mai este dotata cu un dulap dublu si aparatul AC este plasat deasupra usii de intrare.
Baia
Baia e simpla si modesta, o cabina de dus fara dozator, pe polita erau doua sapunele mici, la chiuveta era un dozator cu gel. Nu plec de acasa fara un flacon cu gel de dus...
Prosoapele medii ca uzura dar curate.
Mic dejun
Sala de restaurant nu este mare, la ora 7.30 eram déjà la masa pentru ca voiam sa plecam repede, aveam o zi lunga de vreo aprox 900 km pâna la destinatia din Franta.
Oferta consta din : salam, sunca, sunca taraneasca, brânza felii, masline, castraveti, felii de rosii, sunca afumata, castraveciori, brânza topita, oua fierté, cutiute cu unt, gem, nutela, cutii mici cu pateu, croissante cu gem ambalate, mère, prune.
Doua feluri de suc, un borcan cu biscuiti si altul cu fructe uscate, iaurt la cutiute, pliculete de ceai, lapte la cutie cu cereale si cafea la expresor Julius Meinl foarte buna. Din acest motiv când ne întoarcem acasa facem popas tot la acest hotel.
Micul dejun este acceptabil si cafeaua excelenta.
Hotelul asigura : -WI-FI în camere si în spatiile comune
-Parcare gratuita si view spre natura cu multa verdeata
-O camera de bagaje
-Spalatorie de tip self-service
-Usa de intrare în hotel se închide la ora 19, se poate intra cu cartela de la usa camerei.
S-a pornit ploaia si cum eram obosita de stresul drumului nu am mai vrut sa plecam din camera. Proviziile de acasa au fost bune, cascaval afumat care tine la drum, rosii de gradina gustoase, struguri si dulciuri. Camera nu are minifrigider si nici o camera nu are balcon.
Hotelul B&B este bun pentru tranzit cu mic dejun acceptabil si cafeaua excelenta si în câteva minute un panou ma anunta ca am trecut în Italia si am urcat pe autostrada.
În Italia am apreciat faptul ca nu ne opream din gard în gard sa platim taxa de autostrada desi am facut mai multe conexiuni, am iesit din una, am intrat pe alta de câteva ori schimbând directia si am platit taxa de autostrada aproape de iesirea din Italia, aprox 62 €.
Pentru Ungaria si Slovenia am platit online vignieta, pentru Ungaria 10 zile 21 € si pentru Slovenia 7 zile 20€, sper ca nu le-am încurcat.
Autostrada de pe Riviera italiana si franceza cu 130 km/h s-a parcurs bine, cu opriri pentru combustibil gpl, dejun si cafea stretto pentru vigilenta. Bineînteles ca pe la Nice am prins ambuteiaj…
Un drum lung de vreo 2000 km parcurs în trei zile, fara fortare, cu timp de odihna noaptea pentru a ajunge la destinatie cu bine.

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de Yolanda in 17.09.25 22:55:37
- A fost prima sa vizită/vacanță în SLOVENIA
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.89600354 N, 13.65752669 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "B&B Kogoj Hotel [Kogoj], NOVA GORICA" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”