ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.08.2026

DISTRACŢ. / RELAXARE:

A patra oară la Batihan - acum de 5 stele

TIPĂREȘTE URM de aici

Alegerea destinaţiei şi a Hotelului

Anul acesta am ales să ne petrecem vacanța de vară, în Turcia, mai exact Kușadasi. Am scris deja aici despre drumul spre și dinspre Kușadasi dar și despre o parte din cazările intermediare (cred că mai am una sau două). Dar grosul era aici, la resort unde am rezervat și achitat 8 nopți.

Anul acesta am mers a patra oară la Batihan. Însă Batihanul culmea, nu era pe lista inițială. Alegerea resortului a fost un CHIN pentru mine, care mă ocup de rezervări, cazări intermediare, traseu, etc. Vă spun sincer că am butonat aproape o lună și am căutat hoteluri de 4-5 stele care ofereau regim AI sau UAI atât pe litoralul vestic cât și pe cel sudic.

Cum nu am câștigat încă la LOTO, fiecare euro conta și la un moment dat am ajuns la concluzia că am greșit din nou, lăsând mult prea târziu chestiunea rezervărilor. Vorbim de luna Aprilie, cam pe atunci am început să caut mai serios dar rezervarea la Batihan s-a concretizat abia la începutul lunii Mai. La fiecare săptămână vedeam cum mai creștea cu 10-20 de euro iar la schimbul de lună cam cu 50-80.

Voiam totuși ALT hotel, să mai schimb locația, peisajul, cum am făcut anul trecut cu Cactus Resort din Gumuldur. Locația a fost chiar faină, un hotel de 5 stele cu Ultra All-Inclusive. Din păcate și Cactusul era mai scump, mai exact cu banii de pe 7 nopți de la Cactus, am stat 8 la Batihan.

Am căutat și locații de pe litoralul sudic... Antalya, Alanya, Side, etc... zic să vedem și noi mult lăudata coastă de sud. Din păcate mai rău am făcut, multe hoteluri cu recenzii negative, departe de plajă, camere ciudate, recenzii care nu-ți prea dădeau încredere mare, cel puțin primele 5-10 în ordinea prețurilor.

Așadar după muuuuuuuuuuulte zile de căutări am zis... asta e, mergem iar la Batihan. I-am urmărit pe Social media și știam că au trecut la 5 stele deși pe toate site-urile de rezervări, erau afișați tot cu 4. Mi se părea cam ciudat dar asta se pare că a fost din cauza faptului că renovarea a durat mai mult decât anticipaseră ei și nu au reușit să trimită modificările necesare către agențiile partenere. Oficial erau încă de 4 stele dar neoficial de 5.

Deși mai mersesem de 3 ori aici, aveam multe neclarități. Au renovat doar spațiile comune? Au renovat și camerele? Care din ele? Cele din corpul cu recepția? Cele din corpul de la piscine? Sau poate toate camerele?

Oricum am rezervat, la început de Mai, undeva la 2.050 de euro pentru o cameră ’Family Select Room’, practic, ’cea mai ieftină’ din oferta agenției. Fiind cea mai ieftină din gamă, am zis... clar ne vor da o cameră veche, mai mult ca sigur NErenovată.

În orice caz am tot căutat pe social media și chiar am discutat cu câteva persoane care au fost acolo în prima serie de turiști care au beneficiat de hotelul modernizat. Cei de la Batihan se lăudau cu o nouă piscină încălzită, cu un restaurant nou tip Steakhouse, o recepție total modernizată, patiserie, restaurantul principal modernizat și el, plus multe altele. Părea prea bine ca să fie adevărat, dar pozele la care am avut acces din timp, poze reale ale unui turist, păreau să confirme toate aspectele relatate pe rețelele sociale.

Mai departe o să detaliez fiecare categorie în parte, recunosc că m-am inspirat cu titlurile, de la doamna nicole33. Sper să nu fie cu supărare dar se parcurg cam toate punctele de interes.

Cum am ajuns acolo?

Am plecat din București spre Kușadası cu mașina, iar pentru că am făcut deja de mai multe ori drumul în Turcia, de data aceasta am plecat mult mai relaxat. Am încărcat HGS-ul, am plătit online taxa pentru podul Giurgiu–Ruse și am ales să împart drumul în două etape, cu opriri în Edirne și Ayvalık. Am traversat Bulgaria, am intrat în Turcia și, pentru prima dată, am ales să nu trec Dardanelele pe podul 1915 Çanakkale, ci cu ferry-ul Kilitbahir–Çanakkale. Traversarea a costat 680 TL și, deși am așteptat aproximativ 30–40 de minute, experiența mi-a plăcut și mă bucur că am încercat-o. După o noapte în Ayvalık, am continuat spre Kușadası, unde am lăsat mașina parcată timp de nouă zile.

Detaliat, despre tot drumul, am scris deja aici

Despre Hotel

Batıhan Beach Resort & Spa este un resort aflat direct pe plaja din zona Long Beach, Kușadası, construit în 1989, deci are deja 37 de ani de activitate. Hotelul a fost renovat complet în 2010, iar în 2026 a trecut printr-o nouă etapă de renovare, cea mai importantă de altfel, făcându-se trecerea de la 4 la 5 stele, respectiv de la regimul All Inclusive la cel Ultra All Inclusive. Resortul se întinde pe aproximativ 25.000 m² și are în prezent ~338 de camere, distribuite în două clădiri de 6, respectiv 8 etaje.

Dispune de 7 piscine din care 6 exterioare și una interioară aflată în zona de SPA. Hotelul are un total de 338 de camere aflate în cele 2 corpuri. Predomină camerele standard cu vedere la mare, 95 de camere fiecare având 25 mp, 94 de camere standard cu land view, de 20 mp, 25 de camere standard family room de 35 mp, 57 de camere family room luxury de 42 mp, 11 camere cu ieșire directă într-una din piscine, iar restul... camere suite duble, camere pentru persoane cu dizabilități și 3 camere de lux de 61 mp fiecare care au și jacuzzi.

Check-In

Am ajuns la hotel într-o zi de marți. Ușor dezamăgit căci inițial nu am reușit să las mașina în interior. Era atât de aglomerat că abia mai intrau și ieșeau mașinile de aprovizionare. Am intrat în curte cât să las bagajele iar doamna de la pază a zis să o las așa (deși era în drum) și să-i las cheia. Doamnă... nevasta și mașina nu se dau! 😂I-am zis că nu stau mult, doar fac check-in și ies cu ea afară (cu mașina, nu cu nevasta 😂). Am efectuat formalitățile de check-in, am dat pașapoartele și am dat de o doamnă pe care o mai văzusem pe acolo ce vorbea suuuper bine limba lui Trump.

I-am explicat că este a patra oară când venim și am văzut că au trecut la 5 stele și că au modernizat, bla bla bla și sperăm să fie totul bine. Ce-i drept primul impact a fost wow! Dacă pe exterior, cum intri, totul era absolut fix la fel ca înainte, recepția acum era top. O recepție chiar faină, amenajată cu gust, totul nou, modern... marmura de pe jos, riflajele, aere condiționate noi, lobby bar nou, patiserie, ce să mai, ca de casă nouă.

Doamna nu știu dacă a și verificat ce i-am zis eu dar ajungând la partea cu camere a zis... mergeți cu colegul, vă dau 2 variante, 2 camere, reveniți și-mi spuneți pe care o vreți. Am mers cu colegul, care era un puști de 16 ani ce lucra acolo în acest sezon, prima dată ne-a dus în clădirea de la piscine, o cameră drăguță, cu 2 paturi mari și vedere spre piscine. Confirm că ERA și aceasta modernizată total, ușă nouă, aer nou, mobilier nou. Doar baia mai purta semnele trecutului.

Ok, hai la a doua cameră... a doua cameră fiind în corpul cu recepția, la etajul 1. Pfuai de mine, era să leșin, era o cameră de familie formată din două încăperi separate, fiecare cu propia unitate AC, propia baie, propiul pat dublu, șifonier, plus un balcon cât jumătate din sufrageria de acasă.

Pe asta o luăm bossule! Ne-am întors la recepție, i-am zis doamnei, rămâne camera de aici... ea a zis... știam că pe asta o veți alege... și a zâmbit ușor. Ca să fim clari pentru a nu ignora elefantul din cameră, menționez că nu am dat o liră ca atenție, acest upgrade de cameră fiind primit total GRATUIT. După calculele mele, camera primită era defapt camera de familie deluxe sau luxury sau cum i-o zice.

A venit puștiul cu căruciorul de bagaje, am mutat toate bagajele din mașină, în căruți și ni le-a dus în cameră.

De menționat ca să nu uit, am scos mașina din curte după ce am dus bagajele în cameră. Am parcat pe străduța aceea din dreapta, cum te uiți la hotel (pentru cine știe), vis a vis de vilele din zona amfiteatrului... apoi după ce ne-am făcut comozi în cameră și am și coborât la piscine ca să ne răcorim cu un cocktail/ o bere, am observat că se eliberase un loc în interiorul curții. Am rugat-o pe tanti care îmi cerea cheile să stea un pic până merg să aduc mașina. Am mers repede să iau cheile de la mașină căci le lăsasem sus, apoi fuga fuga după colț. Am mutat mașina în interior, la umbră și acolo a stat tot sejurul.

Camera 129

Cum spuneam, camera era situată la etajul 1 din corpul cu recepția. Ajungeam foarte ușor la ea, 90% pe scări pentru că lifturile erau mici și aglomerate mai mereu. Aici aș puncta un mare minus, pentru ditai clădirea să ai tu doar 2 lifturi și alea de maxim 4 persoane, cam aiurea! Noroc că pe scări făceam mișcare și ajungeam și repede la cameră. Din holul principal, mai mergeam 2-3 pași, camera fiind aproape de holul mare.

Am apreciat din start ușile schimbate de la intrare! Foarte foarte groase, și se închideau și foarte bine ermetic. Dacă mi-ați citit recenziile, știți că eu am o problemă cu ușile și cu ferestrele. Ei bine referitor la ușa de la intrare nu am avut ce reproșa. Aceasta se descuia cu un card iar la exterior era un panou electronic pentru ușa camerei unde puteai din interior semnaliza că dorești să-ți fie camera curățată ori nu vrei să fii deranjat. De asemenea avea și o sonerie. De menționat și că mocheta din exterior fusese schimbată și toți pereții zugrăviți.

Intram în hol, iar prima baie era la dreapta, cu duș tip walk-in plus chiuvetă și wc. Prima baie era mai mică, înghesuită dar suficientă pentru un adult. Apoi prima încăpere cu 2 paturi single lipite, dulap pentru haine, frigider (care nu prea răcea extraordinar de bine) unitate AC nouă, spoturi, benzi cu led, un televizor și 2 casetiere.

În prima cameră era și un SEIF cu cifru electronic. Încă o chestie stupidă aici, seiful nu era prins deloc de dulap/perete, orice... Se mișca de colo colo dacă îl împingeai. Practic putea veni oricine să-l ia pe sus.

A doua încăpere, separată de prima printr-o ușă culisantă, avea 2 paturi single despărțite, un alt AC tot nou, riflaje pe pereți, tapet, spoturi pe LED și benzi cu LED toate acționate separat ca și în prima încăpere. Din această încăpere era o zonă cu lavoar separată de baie. Foarte mare, cu un blat generos, ceva poliție, oglindă plus chiuveta. Din cămăruța asta intrai mai departe în baia propiu-zisă care era mai mare ca prima. Aici aveam dușul walk-in și WCul.

Balconul

Balconul camerei era IMENS. Vederea era spre corpul al doilea, piscine și se și vedea un pic mare, nu foarte mult din cauza palmierilor din grădină și desigur a faptului că eram abia la etajul 1. Nu cred că exagerez când spun că balconul avea 8-10 metri lungime și 3-4 lățime. O să caut poze, știu că am făcut dar mă puteți crede pe cuvânt. Balconul era aproape cât sufrageria mea de acasă.

Pe balcon erau și 2 scaune dar nici o masă... un pic cam stupid din punctul meu de vedere, aici... o bilă neagră. Oricum balconul era orientat spre sud așa că în timpul zilei era imposibil să stai acolo mai mult de câteva minute.

O chestiune foarte importantă, ușa culisantă de la balcon NU a fost înlocuită, a rămas aia veche de 20 de ani. Un sistem ponosit, vechi, cu prinderile rupte, cauciucul și peria de praf duse, fapt ce rezulta într-o izolație fonică ineficientă. Un mare MINUS aici și o mare bilă neagră. Dacă nu au mai avut buget pentru tâmplărie nouă, puteau măcar să recondiționeze ferestrele vechi, care cu greu se închideau.

Ca o completare, la câteva zile de la sosirea noastră, eram în cameră și se tot auzea o ușă care se trântea. Mă ce naiba? Cine tot trântește? Ies pe balcon... era un meșter de la hotel fix la camera de lângă care ce credeți? Încerca să repare ușa aia culisantă. Probabil turistul s-a plâns că nu se închide bine. Eu nici nu mi-am mai bătut capul cu asta, am trecut peste. După ce că am primit upgrade gratuit să mai zic că nu se închide ușa? Oricum nu aveau ce să-i facă. Era vai de mama ei.

Menajerele au venit cam zilnic să schimbe prosoapele dar de câteva ori am și rugat să vină. La un moment dat chiar mă certasem cu ele. Le-am tipsuit și le-am rugat să facă curățenie mai bine... să spele pe jos, să schimbe prosoapele, așternuturile și să ne umple la loc recipientele cu gel de duș. Asta dimineață când am plecat din cameră, pe la 9-10... ele au zis da da, rezolvăm. Am ajuns înapoi pe la 12-1... nimic, la fel totul. M-am dus la ele și s-au scuzat că au prioritate camerele unde au plecat turiștii. Zic ok... fie, vă rog să veniți și la noi. Ne-am întors după masa de prânz tot la fel... băi frate sunteți culmea. M-am dus iar la ele și au venit imediat 2-3 și au făcut curat peste tot.

Restaurante

Locația dispune de mai multe zone unde poți servi masa...

Restaurantul principal, din cadrul hotelului, unde se servea micul dejun, prânzul, cina și ’late night soup’. Acesta a fost complet modernizat. Canapele noi, scaune noi, mese noi, riflaje moderne peste tot, iluminat pe LED, aere condiționate noi. Practic nu mai recunoști deloc ce era înainte.

Au reconfigurat și dispunerea meselor dar și zona unde se servesc preparatele cu acele vitrine calde dar și reci. De asemenea au intrat cumva într-o zonă care nu exista și au creat un restaurant exterior plus extinderea spațiului meselor, unde era sala de fitness. Așadar în interior erau tăvile cu mâncare caldă ori salatele și fructele iar în exterior se gătea iar tăvile erau la fel în față. Despre mâncare nu are rost să mai scriu. Din punctul meu de vedere arhi-suficientă, diversificată și evident mult prea multă! Nu ai cum să mori de foame, nu ai cum să nu găsești ce să mănânci. Chit că erai vegetarian, aveau 15-20 feluri de salate, verdețuri, fructe, legume. Aveau chiar și un colț ’sănătos’ unde serveau mâncare fără sare. Desigur acel colț nu a prezentat interes pentru noi de-a lungul șederii noastre.

Apoi se mai serveau gustări la prânz și la Pool Bar, respectiv Snack Bar, aflate în zona piscinelor. Și aici fac o paranteză importantă.

Pe lângă ce am scris mai sus referitor la modernizarea hotelului, au mai construit și POOL BAR. O clădire construită de la zero, care înainte nu era! Aceasta se află pe partea dreaptă, cum ieși din hotel de pe partea cu restaurantul principal, să zic pe partea cu amfiteatrul. Dispune de o zonă cu mese, o zonă de service a preparatelor dar și de un grup nou de toalete. Aici se serveau ziua paste cu sos cu pui, churros, gofre și alte nebunii plus bar cu sucuri și bere. La Snack Bar adică la cel de vis a vis, aflat sub fosta sală de fitness, se serveau pide, burgeri plus înghețată, bere, sucuri la dozator dar și tării.

Mai există cele 2 restaurante aflate la malul mării. Sunset, respectiv Kumsal. La Kumsal am înțeles că se servește mai mult pește, nu am fost niciodată. Iar la Sunset am fost de vreo 2 ori. Ambele restaurante sunt a-la-carte. Dacă ești cazat la Batihan poți servi o dată cina la fiecare dintre ele, gratuit.

Să menționez și noul restaurant deschis și intens promovat de ei. Steak House, tot a-la-carte. Chiar am vrut să gustăm și preparatele de aici. În una din seri am rezervat cina pentru toți, la ora 20.00. Restaurantul este în fosta sală de fitness, decorat modern, cu vedere spre piscine. Cadrul este intim, capacitatea este limitată, nu au multe locuri disponibile, tocmai de aceea se merge exclusiv pe rezervări.

Ne-am așezat la masă și am primit meniurile. Recunosc că am fost dezamăgit de simplitatea lui. Când spui steak-house la ce te gândești? Ribeye, T-bone, Tenderloin, cowboy steak, burgeri și alte chestii mai americănești. Așadar deși se numește „Steakhouse” , meniul oferă foarte puține feluri principale.

Din meniu, la început am primit ca startere/meze :platou de brânzeturiplatou cu ulei de măslinesalată Gavurdağı cu nucăvinete uscate umplute cu oreziçli köfteApoi, la felurile principale, doar 4 opțiuni: pulpă de miel la cuptor, chiftele cu brânză și legume, ribeye la grătar cu sos de ciuperci și obraz de vită la cuptor.

Am comandat pulpa de miel, un ribeye și obrăjor de vită la cuptor din care unul l-am dublat pentru că eram 4 persoane.

Mă așteptam la mai multe tipuri de steak, mai multe feluri de vită și mai multe variante de preparare. Mâncarea a fost bună, fără discuție, însă oferta putea fi mult mai bogată pentru un steakhouse, că deaia îi zice STEAKHOUSE!

Una peste alta, am mâncat bine, ne-am bucurat de preparate și de acele aperitive delicioase, dar am rămas cu senzația că un Steakhouse ar trebui să pună mult mai mult accent pe... steak!

Baruri

Locația dispune de mai multe baruri. Un fel de tot să bei...

Barul de la lobby (recepție) era cel deschis NON-STOP și aici erau de obicei, barmanii ăia șmecheri care mai făceau și giumbușlucuri cu sticlele. De asemenea tot aici se serveau cele mai bune coktailuri.

Al doilea bar ar fi cel din restaurantul principal. Aici varietatea era mai redusă. Aveai bere, vin, apă minerală și sucuri la dozator. De menționat o chestiune importantă. Tot resortul se servea DOAR bere la draft TUBORG. Eu unul nu sunt un connoisseur al berilor și consider că toate au același gust dar au fost multe persoane care erau tare nemulțumite de această constrângere alcoolică. Vezi domne Tuborg e nașpa și mai bine băgau Efes... că aia e berea lor! N-aș putea să vă spun de ce au ales Tuborg și nu Efes ori de ce nu aveau și Efes. Probabil, sau cel mai sigur... au prins un deal mai bun cu cei de la Tuborg. Țineți cont că acolo se basculau zilnic sute de litri de bere.

Mai departe, avem barurile de la Snack bar și Pool bar de la piscine. La Pool bar parcă erau mai sărăcăcioși, similar cu barul de la restaurant. La Snack bar aveau cam ce aveau și cei din lobby mai puțin alcoolul internațional! Aici din nou... paranteză. Am înțeles că la fel mulți erau dezamăgiți că au DOAR un fel de whisky internațional, doar UN gin, doar UN coniac... noi ne-am delectat cu diverse cocktailuri și whisky Jack Daniel’s. Ni s-a părut suficient dar poate o gamă mai variată nu ar fi stricat căci nu ar presupune un efort colosal din partea lor. Cred că erau cumva constrânși să aibă și ceva băuturi internaționale, trecând la cele 5 stele plus UAI în loc de AI, deși acel U, nu reprezintă doar băuturile internaționale.

Și mai departe, mai avem barul din grădină, aflat lângă noua piscină încălzită care defapt nu este încălzită. De ce? O să scriu mai jos.

Mai există apoi încă un bar, la restaurantul Sunset, aflat aproape de doamne cu Gozleme. Apropo, mi-au spus niște români că doamna cu Gozleme e la batihan de 15-20 de ani. Ce-i drept noi am mers prima dată în 2018 și sigur era tot dânsa atunci.

Plaja & Marea

Hotelul face parte linia întâi de hoteluri, adică are ieșire directă la mare plus plaja sa privată. Am observat că nu mai erau atât de multe pietre ca în anii trecuți, totuși nu au renunțat la canalizările acelea imense care sunt puse la 50-100 de metri una de cealaltă, fix în buza mării. Nu înțeleg ce rost au dar arată groaznic și este un mare așa nu.

Intrarea în mare este lină, nu erau alge iar nisipul de pe margine era destul de fin. Nu sunt expert în plăji și nu prea stau de fel la mare pentru că mă coc repede. Din acest motiv de ceva timp folosesc și tricouri cu protecție UV pe care vi le recomand cu drag.

Plaja este foarte îngustă, are undeva la maxim 15-20 de metri, fiind dispuse 4 rânduri de șezlonguri. Găseau mai mereu loc chiar și ziua. dar umbrelele erau alea vechi de răchită, revopsite și mult prea înguste. Dar na... probabil majoritatea se duc la mare ca să se bronzeze. Eu unul preferam umbra umbrelei, deși nu era ce trebuie.

Mai departe de la vecinii de la Ephesia deja plaja se îngusta și mai tare și mai era și înclinată. Ei aveau doar 3 rânduri de șezlonguri. Pe tema asta am putea să le dăm niște lecții de lărgire a plajelor, pare că au nevoie!

Piscine

Batihan are... 7 piscine. Din acestea 6 erau în exterior iar una la SPA, acoperită. La cea de la SPA am mers o dată, sperând că apa era mai caldă (mie îmi place să fie ciorbă) dar era sloi așa că am renunțat.

Revenind la cele din exterior. Avem o piscină nouă... marketată de Batihan ca fiind piscină ’încălzită’. Dar nu este deloc așa. Am mers primele zile în piscina așa zis încălzită dar nu mi se părea deloc încălzită, având cam aceeași temperatură cu celelalte ’ne... încălzite’.

Am prins un salvamar într-una din zile și l-am întrebat... domne ce e cu piscina asta? Nu trebuia să fie apa încălzită? Nu prea știa el engleză dar ne-am înțeles. Se pare că în primele zile când s-a deschis sezonul dar și noua piscină, care chiar era încălzită, toată lumea venea buluc la asta, iar celelalte erau simțitor mai goale.

Din cauza afluxului mare de persoane, evident apa se contamina mai mult și ei trebuiau seara să pună mai mult clor. Au pus atât de mult clor ca să echilibreze apa, încăt unii copii au dezvoltat bubițe și li se înroșeau ochii. Așa că... au zis stop încălzirii și evident totul s-a balansat, lumea nu mai venea buluc iar fluxul de turiști era aproximativ egal la TOATE piscinele. Mister rezolvat...

Spectacole

La capitolul activități, nu pot decât să-i laud! Să creez un pic de context. Noi nu am fost la foarte multe resorturi. Le pot număra pe degetele de la o mână iar Batihan câștigă detașat cu 70-80% din ieșiri.

Anul trecut la Cactus Resort din Gumuldur, despre care am scris aici. Spectacolele de acolo, hotel de 5 stele, întins pe o suprafață mai mare ca Batihanul, au fost DEZAMĂGITOARE. Niște francezi care se maimuțăreau seară de seară pe scenă ori pe la piscine.

În schimb Batihan a avut mereu spectacole seară de seară. Aveam o pauză de 3 ani de la cea mai recentă vizită și sincer nu mă așteptam să mai pluseze ceva. M-am gândit că sunt aceleași echipe de spectacol care vin seară de seară.

La venirea noastră am urmărit panoul informativ afalt în proximitatea amfiteatrului, pentru a vedea ce spectacole sunt programate.

Luni... seară turcească

Marți... King of Pop

Miercuri... Salsa mania

Joi... Blacklight Show

Vineri... Fire Show

Sâmbătă... African Acrobat Show

Duminică... Seară la piscină

Ei bine, spectacolele de acum nu mai aveau absolut nici o legătură cu cele din trecut. Erau complet schimbate, alte coregrafii, alte spectacole și alte trupe! Fiecare trupă venea de... undeva din lume. Exceptând probabil seara turcească unde au venit turci, la restul spectacolelor erau persoane din alte țări. De exemplu la African Show chiar erau niște africani iar la Salsa erau niște spanioli.

Spectacolele au fost demențiale, începeau pe la 22.15 și durau 30-50 de minute. Nu am ce să le reproșez, este clar că bagă bani grei în spectacole și trupe iar cotă importantă din prețul plătit este și pentru această parte.

Să nu uit să menționez că la prânz, cred că de pe la 2-3 până pe la 5, erau activități la piscină și dădeau muzica foarte tare, făcând aproape imposibil un somn odihnitor, mai ales cu fereastra care nu se închidea DELOC bine.

Încă o chestiune interesantă aici, aproape de plecarea noastră am observat că unele seri SE SCHIMBAU! Deci erau alte trupe și alte spectacole. Noi am stat 8 zile deci am repetat unul din ele dar serile următoare o parte din ele erau schimbate.

Altele

Nu am stat chiar non-stop în cadrul resortului. Am ieșit zilnic, la Strip-mallul AVM, aflat în capătul străzii ca să zic așa. Este un mall poziționat doar la parter, cu magazine locale dar și branduri internaționale. Foarte aerisit, foarte frumos, au și Gratis, Watsons, Migros și alte magazine unde regăsești prețuri foarte bune. De asemenea mai mereu am găsit promoții la magazinele cu haine.

De la hotel până la intrare în cadrul complexului, faci cam 10 minute pe jos. O reală plăcere să ne plimbăm prin cartierul de vile din jurul hotelului. Majoritatea închise, cu lacătele puse, probabil vile de vacanță. La fel de plăcută este și vizita cu zecile de pisici care trăiesc în comunitate.

La câteva zile de la venirea noastră, am observat că se tot aduceau scaune, mese și diferite echipamente dintr-o zonă de depozitare, spre grădina aceea mare dinspre mare (pentru cine știe locația). A durat vreo 2 zile treaba asta și am întrebat și noi... ce se întâmplă? Părea că va urma un eveniment important! Am aflat că ar urma să aibă loc nunta fiului bossului mare de la Batihan. I-auzi... în seara respectivă au venit tot felul de VIP-uri, îmbrăcate elegant. Doamne și domnișoare foarte cochete cu domni la costum. Tot atunci am aflat că la ei la nunți se aduc coroane de flori în semn de prețuire și apreciere. O să caut poza, sigur făcusem 2-3 ca să vedeți (cine nu știe).

Ei bine erau înșirate în 2 locuri vreo 8-10 coroane, de la tot felul de firme și branduri importante, inclusiv de la Primăria din Kușadasi. Probabil era și primarul pe acolo.

Petrecerea a durat până la 2-3 dimineața, iar muzica a duduit fără oprire. Aici a fost cam nasol pentru că, așa cum am scris mai sus, fereastra de la balcon era aia veche iar izolația fonică era... zero. Dar într-un final, de la oboseală, am adormit așa...

Internetul de la Hotel...

Internetul în lobby, camere, la piscine, era execrabil. Chiar făcusem un test de viteză și aveam 3-4 mega, adică un fel de dial-up din România de acum 20-25 de ani. Nu înțeleg de ce nu se investește mai mult în infrastructura de internet din Turcia. Eu acasă am fibră optică de 1GB iar la ditai hotelul să am 3-4 mb... mi se pare trist.

De multe ori am oprit wi-fi și am pornit datele mobile, mai ales la piscină, unde cu cât te îndepărtai mai mult de hotel și te apropiai de mare, semnalul era ca și inexistent.

Concluzii

Ca și concluzii finale aș zice că am primit destule pentru banii dați. Eu sunt cumva de vină că am fost leneș și am lăsat rezervarea mult prea târziu, achitând un preț cam mare față de ce mi-am propus și dorit inițial. Conceptul de last-minute este din punctul meu de vedere o minciună și un marketing folosit de agenții pentru a vinde locurile rămase.

Sunt convins că dacă aș fi verificat mai din timp, să zicem un februarie-martie, aș fi scutit câteva sute de euro. Totuși am o problemă cu rezervările din timp. Sunt atâtea care se pot întâmpla, poate o problemă medicală, poate un eveniment neprevăzut și mi se pare aiurea să rezerv sejurul cu 3-4 luni înainte. Cazările intermediare nu-s problemă, acolo pot anula liniștit pe Booking dar la sejur, este complicat!

SE VEDE că big bossul a băgat ADÂNC mâna în buzunar pentru a moderniza recepția, camerele, restaurantul și restul spațiilor. Am înțeles că deja veneau turiști anul acesta la deschidere și ei încă NU erau gata, unele holuri fiind închise, meșterii încă trebăluind pe acolo.

Mi-ar fi plăcut să modernizeze puțin și curtea interioară. Aici nu au băgat o liră. Aceeași barieră semi-ruptă, aceeași parcare îngrămădită, aceeași vegetație, aceleași casete luminoase cu batihan. Trecând pe lângă el de afară, nu ai zice că au modificat ceva în interior.

Dacă am greșeli de scriere, rog scuzați. Mă chinui de 2-3 zile să scriu recenzia asta și era să și rămân fără jumătate de text deși lăsasem calculatorul pornit. Noroc că salvasem draftul în world.

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 13.08.26 11:10:30
Validat / Publicat: 13.08.26 12:39:33

VIZUALIZĂRI: 53 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P01 Batihan Beach Resort - Steak House
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

1 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[13.08.26 14:18:34]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2026) sau anul trecut (2025) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂBatihan Beach Resort [Long Beach]:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)