REZONABIL
Rezervarile le-am facut prin agentie si dintr-o lista de hoteluri am ales Bahari Beach Hotel pentru ca este un hotel de talie modesta cu o arhitectura specific africana.
Viza pentru Kenia este de 50 USD/persoana.
Zborul direct din Frankfurt la Mombasa a fost asigurat de Compania Condor.
Ajunsi la Mombasa, am fost preluati impreuna cu alti turisti de un microbuz. Noi am fost primii si singurii care am coborat la hotelul Bahari restul continuand drumul spre hotelurile respective.
La receptie, fiind singurii nou veniti, formalitatile nu au durat. Intre timp ni s-au oferit prosoape umede si foarte reci si cate un pahar de suc de tamarin.
Camera noastra la parter a fost ok, insa noi cum dormim cu usa deschisa si fara clima indiferent de destinatie nu ne-a convenit, ne-am intors la receptie si am intrebat daca este posibil sa avem o camera la etaj. Doamna de la receptie ne-a raspuns ca a doua zi ne poate da un raspuns in jurul orei 11 si ca nu este nevoie sa mergem la receptie; ne gasesc ei. Ceea ce s-a si intamplat a doua zi in jurul orei 10,30 un angajat cu un panou pe care era scris numarul camerei noastre si prevazut cu un claxon ca cel de la biciclete a aparut la piscina unde eram deja instalati.
L-am urmat la receptie, in 10 minute ne-am facut bagajele si eram in fata camerei (218) situate exact deasupra celei primite initial (118). Simplu si fara sa dam nimic; fireste am multumit.
Hotelul Bahari Beach a fost inaugurat in 1973 iar mobilierul cred ca avea aceeasi vechime ca si hotelul, doar ca a fost renovat. La noptiere au fost retrase sertarele si usa si au fost vopsite in alb. Dulapul de la intrare a suferit aceeasi operatie estetica ca si noptierele si a fost incadrat cu lemn vopsit alb; la fel si oglinda si comoda, rezultatul a fost unul surprinzator de sic.
Patul foarte comod prevazut cu plasa anti tantari. Televizorul a fost, cred, singurul element nou si modern in afara de perne si saltea.
In baie in afara ca era proaspat zugravit nu as sti sa spun daca avea gresia si faianta de origine. Geamul mare era acoperit cu plasa.
La dus erau doua flacoane mari cu pompa; unul cu sampon celalalt cu gel de dus. Pe chiuveta, un sapun lichid si un lapte de corp hidratant ambele in acelas format ca si samponul.
Daca doreai sa ti se schimbe patul trebuia sa pui pe pat o frunza verde din carton. Nu am folosit-o pentru ca il schimbau. Insa prosoapele din baie erau schimbate doar daca le lasai pe jos. Prosoapele nu erau absorbante deloc desi pe etichete scria 100% bumbac. Presiunea apei la dus lasa de dorit iar in cursul zilei era calduta, doar spre seara era fierbinte. Insa cand afara sunt 32°C nu ai nevoie de apa fierbinte, e ok. Pana la urma, treptat m-am obisnuit dar nu cu prosoapele de nota 0. Norocul ca halatele de baie erau absorbante.
In camera necesar de ceai si cafea, un minibar si in plus doua sticle mari cu gin si vodca.
Toate paharele in afara de cele de vin erau din sticle taiate la dimensiunea dorita. In tot resortul nu am vazut un pahar din plastic sau carton, toate erau din sticle recuperate si taiate; chiar si cupelele pentru dulceata la micul dejun au fost obtinute din sticle de bere.
Terasa mare cu vedere spre gradina si... spre ocean numai ca nu se vedea.
Dimineata veneau maimute pe balustrada terasei...
Hotelul are un parc foarte frumos si bine intretinut cu plante uimitoare, cocotieri, plumeria si bootle rose o floare cu o tulpina ca cea a baobabului ’floarea sticla’ pe care o cunosteam din Sultanatul Oman (am vazut-o in muntii Dofar, iar ghidul ne-a spus ca este o planta care creste numai acolo). Ei bine, am intalnit-o aici, la hotel in Kenia. Erau cateva exemplare cu un trunchi gros ca un copac si in nuante diferite de la alb, roz deschis si roz inchis. Nici nu apuca sa se ofileasca florile, deja alti boboci se deschideau; o minunatie!
Proprietatea este strabatuta de un curs subtire de apa (artificial?) care formeaza ca o balta mai mare in care pesti si o testoasa isi duc traiul. Am vazut o pisica care a prins un pestisor.
In mijlocul apei, pasari tesator cu minunata lor culoare galben si inconfundabilele lor cuiburi agatate de frunzele plantelor, dau impresia ca esti in paradis.
Erau si doua locuri amenajate pentru testoase terestre de diferite specii care erau hranite cu verdeata de la bucatarie.
Hotelul este linistit fara animatie, petanque in timpul zilei, doar seara era muzica live, atmosfera intretinuta de formatii locale.
In fine, totul este adaptat pentru satisfacerea clientelei hotelului compusa 90% nemti de varsta a treia- mai mult sau mai putin -si care majoritatea veneau de o viata in fiecare an, restul de 10% clienti locali fiind vacanta mare la ei. Si eu, romanca :)
Erau ci cativa copii (localnici) foarte cuminti de-altfel.
Animatie in cursul zilei nu am vazut, din cand in cand exercitii in apa fara muzica si zilnic petanque cu aceleasi persoane pasionate.
Seara era muzica live cu formatii locale care aveau in repertoriu muzica internationala, (aveau si din anii 80) si muzica locala, cantau si la cerere daca aveai vreo preferinta. De data aceasta am asistat si noi, ca muzica era pe gustul nostru.
Restaurantul principal avea o sala interioara foarte aerata si o terasa. Am mancat doar aici pe toata perioada.
Ca si in orice hotel, erau preparate de bucatarie internationala dar si bucatarie locala indiferent de momentul zilei.
In sfarsit, am gustat si eu mamaliga aia alba.
In ceea ce priveste deserturile, prajituri si mini tarte, o budinca calda care varia de fiecare data, si fructe (papaia, mango, ananas, maraguia, banane, pepene si lebenita).
Vinul rosu si alb, la alegere sec sau dulce, excelent, provenea din Africa de Sud. Cafeaua foarte buna.
Si la bar, toate coctailurile pe care le-am incercat au fost mult mai bune decat in unele locuri pe unde am fost. Uneori asteptarea era lunga, insa nu era graba, aveam timp.
Hotelul este situat pe o faleza, trebuia sa cobori niste scari amenajate pana la plaja; pe la jumatatea distantei se afla si un restaurant’ à la carte’ cu nisip pe jos si care gazduia ocazional si evenimente private. La acelasi nivel se afla si centrul de sporturi acvatice.
Hotelul are o barca autentica cu panze, care dateaza din 1947 si cu care este posibil sa iesi in larg. Pentru rezidenti este gratuit insa pentru clientii de la alte hoteluri era contra cost (30 dolari/persoana). Iesirile le decidea capitanul, un pasionat care avea grija de aceasta barca remarcabila.
Mareea este foarte importanta si este decalata in fiecare zi, de-altfel era afisat un orar undeva.
Hotelul are si doua magazine de suveniruri sau obiecte de prima necesitate.
Intr-un colt este instalat un pictor, care expune in afara de creatiile lui, picturi ale colegilor si care face si reproductii dupa poze, la cererea clientilor.
De asemenea, ocazional, erau si cateva tarabe instalate langa piscina, cu masai care propuneau obiecte mai mult sau mai putin fabricate de ei. Unul din clientii hotelului a achizitionat un superb canin de leu . Cand sotul i-a spus ca este de fapt un os slefuit sub forma de dinte ... de-altfel trebuia sa stie ca in zilele noastre este interzis acest gen de comert.
Si pe plaja sunt tarabe cu diverse chestii de cumparat, o gramada de femei care iti propun masaje dar si safari (de aici am rezervat si noi) etc.
Plaja este in functie de maree: ingusta sau larga, o sa pun poze.
Nisipul este alb si fin (seamana un pic cu cel din Zanzibar). In fine, plaja dar si intrarea in apa sunt acoperite de niste alge care sunt maro si parca ar fi o iarba grasa (as fi putut sa ma documentez cum se numeste insa nu am avut timp, pardon).
Norocul ca nu miroseau si nici nu produceau musculite. Deci aceste alge care se gaseau din abundenta acopereau integral plaja, ascunzand frumusete de nisip. Algele faceau naveta intre plaja si apa oceanului, acum erau la uscat pe plaja in timpul refluxului, acum la infuzat in apa in timpul fluxului. Plimbandu-ma pe plaja, am observat ca in unele locuri descompunerea acestor alge a dat nastere unei pelicule maro, care acoperea nisipul. Insa aceasta sa fie ultima grija, algele. Deseuri de tot feluri aruncate de oameni si care au ajuns in apa, pluteau, amestecate cu aceste alge.
Am mai curatat eu, cum am putut, in dreptul hotelului ca aveam la indemana niste pungi verzi din materiale biodegradabile, pe care hotelul le punea la dispozitie.
Din pacate, nimeni nu mi s-a alaturat. Cred ca de-aia capitanul ne-a plimbat o data vreo doua ore cu barca, ca sa ne faca placere.
Intr-o zi, dimineata iesim pe plaja si :surpriza, plaja era curata. Unde a putut pleca toata salata aceea plina de spurcaciuni??? In ocean cu siguranta, insa as fi putut sa dau nota 10 pentru plaja. Aceasta plaja s-a metamorfozat atat de mult incat nu sunt capabila sa o notez. Depinde de perioada in care esti acolo.
Bahari Beach este un hotel unde poti sa fumezi indiferent unde esti, la piscina, pe terasele restaurantului sau barului.
La hotelul vecin, Voyager, am vazut ca langa piscina au amenajat un colt unde era permis sa fumezi. Cred ca aici era imposibil sa interzica fumatul avand in vedere clientela fidelizata.
Hotelul este la 10 minute de mers pe jos de un centru comercial nou-nout care adaposteste si un magazin Carrefour deschis non-stop. In acest centru se afla si Consulatul Onorific al Romaniei. In interior era doar o secretara- cred- care ne-a spus ca inca nu este deschis. Deci nu am avut onoarea sa gasesc deschis Consulatul.
Cand am schimbat camera, in graba de a impacheta totul am golit continutul seifului in poseta mea. Dupa o saptamana am avut nevoie de pasapoarte, deschid seiful si nu le gasesc. Deci o saptamana am avut pasapoartele in poseta si ceva bani si nimic nu mi-a disparut.
Alt aspect pozitiv este faptul ca la hotel, nimeni nu ne-a cerut sa ii recompensam pentru serviciile pe care le-au prestat.
Am intalnit o persoana cazata la hotelul Neptun si care s-a plans ca acolo iti cer efectiv sa le dai bani si ca in plus clubul Lookea este foarte galagios, etc.
Ei bine, la noi, am urmarit programul femeii care facea curat ca sa putem sa ii dam ceva. Insa in rest, nu, nu am avut cheltuieli de genul acesta nici macar la receptie cand ne-a schimbat camera.
Recomand acest hotel cu mare drag, nu cred ca la hotelurile din vecinatate iti vin maimute pe balustrada camerei iar cand iesi si te uiti la hotel stii ca esti in Africa intrucat arhitectura este specifica.
Personalul este amabil iar managerul care se ocupa de restaurant si bar este o persoana admirabila.
Noi ne-am simtit bine!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de nela b in 28.12.25 15:51:47
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nela b); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: -4.03420307 S, 39.71713975 E - CONFIRMATE
Mutat în rubrica ”Bahari Beach Hotel [Nyali Beach], MOMBASA” (nou-creată pe sait)
-----
ok pentru coordonate, multumesc
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”

Rog așteptați...