ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.05.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Pitești
ÎNSCRIS: 23.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 8 nopți
cuplu fara copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Un loc unde ne-am simtit foarte bine.

TIPĂREȘTE URM de aici

Incep acest articol cu o mica explicatie. Nu am mai scris nimic pe AFA de cateva luni bune, desi promisesem ca voi scrie despre vacanta in Evia. Trebuia sa o fac, dar nu am avut deloc dispozitia necesara. Chiar la intoarcerea din vacanta am descoperit un diagnostic crunt la sotul meu. Va dati seama ca toata energia mea a avut o singura directie.

Acum lucrurile s-au mai aranjat un pic si am zis sa scriu macar despre hotelurile pe unde am stat, mai ales ca despre niciun unul nu exista descrieri pe AFA.

Hotelul Avra, de fapt Avra Studio, se afla situat in Paralia Kymi, in dreptul portului.

Proprietarii sunt doua fete tinere, surori, foarte dragute si amabile.

Am comunicat bine cu ele, prin mail si mesaje. Au fost foarte fericite cand le-am spus ca am fost multumiti de conditiile oferite si ca o sa scriu pe acest forum. Doar ca o fac cu mare intarziere…

Centrul statiunii este la cateva minute de mers, oricum aproape. Noi faceam mereu la ducere un ocol pe faleza, admiram ambarcatiunile ancorate si ne imaginam ce placut trebuie sa fie sa fii proprietarul uneia!

Am stat acolo 8 nopti, intre 6 si 13 septembrie 2018.

Rezervarea am facut-o pe Booking, din luna ianuarie. Cu vreo doua zile inainte de sosire mi s-a retinut de pe card echivalentul a doua nopti de cazare.

Accesul se face pe o strada in panta accentuata, care ne solicita picioarele, seara, cand ne intorceam dupa cina stropita cu bere sau vin!

Hotelul este ridicat pe un teren in panta, rezultand o constructie deosebita. Practic, par a fi trei corpuri de cladire, strabatute de o scara lungaaa, ce asigura accesul la fiecare corp si in camere.

Nu prea m-am priceput sa descriu constructia, o sa pun o poza.

Fiecare corp are cate 4 camere, dar nu toate sunt la fel. Unele sunt cu dormitorul la etaj, altele parca nu. Zic asta pentru ca in ultimile doua zile eram singurii locatari iar usile erau descuiate. Ne-am permis sa aruncam o privire. Am vazut ca unele camere aveau patul asezat intr-o nisa, cred ca pentru copii ar fi fost placut sa stea ei ascunsi acolo! In alte camere am vazut paturi suprapuse, pentru copii.

Noi am avut camerele 3 si 4, in primul corp de cladire.

Din cate ne-am dat seama, pareau a fi cel mai bine pozitionate.

Spun asta pentru ca aveam o vedere splendida de pe ambele terase.

La intrarea in camera se afla un holisor, in stanga aflandu-se baia iar in dreapta, sub scara, un dulap de haine incapator. Dulapul are multe compartimente, unele mai mari altele mai mici.

Urmeaza doua trepte si se intra in camera de zi- bucatarie, sau cum s-o numi ea.

Aici se gaseste un pat de o persoana (la prietenii nostri era o canapea), o masa suficient de mare, trei scaune, o masuta pe care sta un televizor nu prea mare si pe perete un cuier pentru haine.

Mobilierul de bucatarie (ca si dulapul de haine) este nou, practic, functional, suficient de mare, de fapt cam ca intr-un apartament de bloc.

Ca dotari, exista cuptor si plita electrica, hota, frigider mare, cu congelator.

Am gasit un set complet de 4 farfurii, doua cratiti, o tigaie, un ibric pt cafea, pahare, tacamuri.

Mai prost stau la cestile de cafea, erau sapte cesti de sapte feluri! Dar nu a fost un necaz.

Toate erau curate. Am gasit doua recipiente cu zahar si cafea, cantitati mici, probabil sa faci repede o cafea in timp ce despachetezi. Binevenita a fost sticla cu apa rece din frigider, a noastra se cam incalzise pe drum.

Din aceasta camera se iese pe o terasa, nu prea mare, strajuita de un copac ce ofera umbra, dar si tantari din belsug, seara! Aici exista o masuta si doua scaune. De pe terasa se vede marea, care este la mica distanta. Am admirat-o zilnic, am privit vapoarele care veneau in port, urmaream imbarcarea si debarcarea masinilor. Terasa este separata de cea vecina printr-un perete de sticla mata, incat ai intimitate deplina. Dar se poate comunica, daca vrei, cu vecinii, in cazul nostru vecinii fiind tovarasii nostri de calatorie.

Agatat in exterior se afla un suport pentru uscat rufe, cu cateva carlige.

La etaj se urca pe o scara care la inceput ni s-a parut cam incomoda, dar dupa ce ne-am obisnuit cu ea a fost in regula. Incaperea de sus este mica, aici se afla doar patul, o noptiera cu o veioza si usa spre TERASA.

Terasa asta e ceva de vis: foarte mare, dotata cu o masuta, doua fotolii din ceva gen rachita, dar din plastic si o canapeluta, fiecare avand si pernute.

Aici stateam in fiecare seara dupa ce ne intorceam din oras, si descantam o sticla de Sangria in timp ce comentam impresiile zilei si faceam planul zilei urmatoare.

In fata ochilor se afla marea, cu toata intinderea si splendoarea ei.

De aici am admirat cel mai frumos rasarit, ne-am trezit de multe ori pentru acest spectacol. E drept ca de vreo doua ori niste norisori au stat intre noi si soare, dar tot a fost frumos!

Alte amanunte ar fi ca usile si geamurile erau dublate de obloane care faceau intuneric, liniste si racoare in camere.

Aparatul de aer conditionat era montat la etaj, in capatul scarii si facea fata, se racorea in ambele camere.

Desi era septembrie, a fost foarte cald si l-am folosit inclusiv noaptea (cam neplacut zgomotul, dar mai neplacuta caldura)

Un minus ar fi acela ca nu sunt plase contra tantarilor. In schimb in camera se aflau vreo doua tipuri de aparate care s-au dovedit eficiente. Iar pentru terasa, Autanul sa traiasca!

Am uitat sa descriu baia: mica dar nu exagerat, cu o cabina de dus cam micuta. Nu mai stiu ce fel de consumabile am gasit.

Uitandu-ma la poze am vazut ca in dreptul celor doua trepte dintre hol si camera de zi este o portita, cu incuietoare. Cred ca cei care vin cu copii mici au apreciat-o, pentru ca evitau riscul caderii pe trepte a celor mici.

Despre curatenie nu am ce sa reprosez. Zilnic s-a facut curat, desi nu prea era nevoie. Eram plecati, nu mancam in camera decat ceva usor dimineata. Cearceafurile si prosoapele s-au shimbat mai des decat era nevoie. Le schimbau si pe cele nefolosite. Ce ma enerva cel mai rau era faptul ca prosoapele curate le puneau mereu in patul de la etaj. Asa ca veneam de la plaja toropiti, faceam dus si constatam ca nu avem prosop!

Masinile se puteau parca in jurul cladirii.

Cam vis-à-vis de hotel este un loc de joaca pentru copii, in mare, cu niste tobogane si alte chestii. Am vazut mereu copii distrandu-se acolo.

In imediata apropiere se afla o mica plaja, dar urata de-a binelea.

Ingusta, cam murdara, cu sezlonguri rupte, care se puteau folosi contra consumatie. Si apa era murdara, poate datorita vecinatatii cu portul. Am fost acolo intr-o zi cand prognoza meteo anunta ploaie si furtuna, dar am plecat mai repede decat furtuna. Care nici nu a venit, din fericire!

Articolul nu e despre plajele din Evia, dar vreau sa fac o referire la plaja Soutsini, despre care s-a scris pe AFA ca este frumoasa.

Asa este, ne-a placut foarte mult si noua, am fost de cateva ori acolo si tocmai de aceea vreau sa precizez ceva legat de modul de acces.

Google map ne duce la aceasta plaja pe un drum intotocheat, care trece prin (sau pe langa) orasul Kymi, pe o distanta de 10 km, cam in 25 minute. Wazze in schimb ne duce pe faleza, pe un drum drept, parcurs in cateva minute. Drumul se termina cu un loc mai larg, unde se pot parca masinile.

Imediat incepe partea neamenajata a plajei Soutsimi, ingusta, cu nisip fin. La 7-8 minute de mers agale pe jos se ajunge la partea amenajata, unde se afla o mica terasa, Beach Place Café. O mica parte a drumului se face chiar prin apa, dar exista si posibilitatea de a merge pe pietre.

Plaja este foarte frumoasa, amenajata pe un promontoriu deasupra apei. Nisipul nu este cel mai fin, este adus acolo. Se coboara in apa pe niste trepte. Pt cei care nu stiu sa inoate, exista si intrare normala in apa, doar ca sunt cam multi bolovani. Noi am descoperit, pentru prietenii nostrii, o zona fara bolovani.

Sezlongurile se pot folosi contra consumatie, preturile fiind obisnuite. Se servesc bere, sucuri, chestii de rontait, cafea si sandvisuri. Exista si un dus si saltele din acelea umplute cu nu stiu ce bilute, pe care le poti aseza sub ce forma vrei si care iau forma corpului.

In concluzie, recomand cu drag acest hotel.

Chiar daca nu a fost unul luxos, atuurile lui sunt linistea, privelistea, amabilitatea proprietarilor si cele doua terase minunate.

Pretul de 35 E/ noapte il consider corect.


[fb]
---
Trimis de adrianaglogo in 11.05.19 23:04:25
Validat / Publicat: 12.05.19 10:25:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 569 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianaglogo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Aici poza a fost stitlizata de telefon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[12.05.19 10:23:47]
»

Excelentă review de revenire

Și... sănătate multă soțului...

--

Mutat în rubrica "Avra Studios [Paralia Kymi], KYMI" (nou-creată pe sait)

--

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmaster
[12.05.19 10:25:43]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[12.05.19 13:55:56]
»

@webmasterX: Multumesc pentru apreciere si pentru urari.

M-am simtit foarte bine dupa ce am scris acest articol, pentru un timp am avut altceva in minte.

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[12.05.19 15:08:26]
»

@webmasterX: Acolo este.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056562900543213 sec
    ecranul dvs: 1 x 1