ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.07.2013
DE Lisa
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Moldova
ÎNSCRIS: 14.07.09
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
0.00%
Sub orice critică
CAZARE [camere etc]:
12.50%
Extrem de nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
0.00%
Sub orice critică
PLAJA şi MAREA:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
0.00%
Sub orice critică

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
10.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 10 MIN

Cel mai prost concediu.

TIPĂREȘTE

Buna ziua, dragi calatori prin lume, vreau sa va impartasesc experienta mea greceasca pentru a intelege mai bine ce inseamna in Grecia o vacanta all inclusive si care sa va fie asteptarile la cazare.

Am ales anul acesta Grecia ca destinatie de vacanta dupa ce mai multi cunoscuti s-au declarat extrem de incantati de plaiurile elene.

Si pentru ca asa s-au asezat lucrurile a trebuit sa apelam la un last minute, astfel ca din tot ce era mai bun in acel moment am ales hotel Atrium din statiunea (satul) Pefkohori.

Dupa un scurt popas in Sunny Beach, am traversat fara nici o problema Bulgaria prin sud si pe traseul Burgas, Alexandroupoli, Salonic, am patruns pe bratul Kassandra in drum spre penultima statiune, respectiv Pefkohori.

De cum am intrat in prima statiune am avut senzatia ca nu era deloc ceea ce doream noi. Toate statiunile, respectiv Afitos, Kalithea, Kriopigi, Polichrono Pefkohori, Hanioti si care or mai fi, sunt de fapt foste sate pescaresti care treptat s-au transformat in destinatii de vacanta pentru greci si nu numai.

Toate ministatiunile, ca sunt prea mici ca sa primeasca rangul de statiune dupa parerea mea, au un aspect neingrijit, prafuit, salbatic dar nu in sensul bun al cuvantului, nu exista hoteluri mari ci doar pensiuni, si vile. Pe ici pe colo cate un hotel mai marisor dar acela sigur nu e pe plaja.

Cu speranta in suflet ca in Pefkohori va fi altfel, am ajuns la destinatie si am vazut ca nu era nici o diferenta. Am urmat indicatorul spre hotelul Atrium care cu aceasta ocazie am aflat ca e situat pe un deal, stiam de acasa ca este la 800 de metri de plaja, dar nimeni nu ne-a spus ca de fapt e cocotat pe o coasta de deal destul de abrupta. Nu am vrut sa ne gandim atunci ce “distractiv” va fi sa te intorci de la plaja la ora pranzului cu soarele in cap si cu traseul acela abrupt in fata. Mai tarziu am realizat ca noi stateam bine, cei de la hotelul Alia Palace erau mai sus pe deal. Nu va lasati pacaliti nici de titulatura Palace, care insoteste mai mereu numele hotelului, Alia Palace, Flegra Palace, Kassandra Palace, Athos Palace, nu are nici o legatura cu aspectul hotelului sau serviciile, e doar pentru a creea impresia de opulent. Fals.

Am ajuns in fata resortului si am parcat masina in curte unde pareau sa fie locuri suficiente. Ne-am indreptat spre receptie si acolo ne-a intampinat o receptionera in trening, zburlita si la propriu si la figurat care dupa ce ne-a pus in fata un formular spre completare, ne-a intrebat daca avem demipensiune sau all inclusive, habar nu avea ce rezervare facusem. I-am spus AI, ne-a pus bratarile pe mana si ne-a inmanat cartela de la camera, fara nici o alta lamurire suplimentara.

Am strabatut curtea si in cele din urma ne-am lamurit pe unde este camera, complexul fiind format din mai multe corpuri unite intre ele.

De cum am pasit in camera am avut o alta dezamagire, camera era mica, intunecoasa, cu mobilier vechi, cu un miros incert, cu lenjerii curate dar cam vechi, cu un televizor cu diagonal de 37 de cm, care oricum nu avea decat cateva posturi si acelea erau in rusa si greaca, cu o baie mica, cu o cadita pentru dus, cu un bec chior si un gemulet ce dadea pe culoarul spre camera, frigiderul mic si zgomotos, aerul conditionat centralizat din economie era setat la cea mai mica treapta astfel incat nu reusea sa raceasca aerul.

Am plecat spre restauranrt sperand din tot sufletul ca macar aici grecii vor recupera la capitolul imagine. Sala de mese este situata undeva la mezanin si aspectul general aduce izbitor de mult cu o cantina studenteasca din anii 80, miros persistent de mancare, fara nici un décor, cu mese modeste si scaune din lemn, fara tacamuri sau pahare pe mese.

La capitolul mancare, DEZASTRU, un singur fel de carne la cina, un CEVA cu sos, noroc ca scria pe un biletel deasupra PUI, ca altfel nu iti dadeai seama ce este, cu cateva garnituri care se vor repeta pe tot parcursul sejurului, cartofi prajiti, pilaf, paste.

Totul saracacios si prost gatit. Simteai ca se face economie la orice. Cel mai elocvent exemplu a fost la capitolul fructe. Va puteti imagina ca bananele nu erau servite intregi sau macar taiate in doua, ci erau decojite si taiate rondele? Si ca sa nu se observe ca oxidau erau acoperite cu praf de scortisoara? La fel piersicile si merele erau taiate felii ca nu cumva vreun copil risipitor sa iroseasca vreo piersica intreaga. Jenant.

Deserturile s-au compus invariabil din gelatina cu apa si colorant, rosu si galben, pe post de jeleu, brrrrr…... A... si nu pot omite, caruciorul din metal cu care se facea debarasarea la mese, va amintiti de carucioarele din spitale cu care se aducea mancarea bolnavilor, ei bine la acest restaurant de 4 stele farfuriile se strangeau in timpul mesei cu un astfel de carucior. Am fost in mai multe randuri la bulgari si acolo dupa ce consumai de pe o farfurie si o lasai la marginea mesei, aparea discret un chelner care o lua si mai discret si disparea cu farfuria intr-un colt retras al restaurantului, fara ca turistul sa realizeze ca masa e eliberata. Ei bine, la Atrium, dupa 10 minute de la deschiderea restaurantului aparea un tinerel cu caruciorul mai sus pomenit care inhata farfuria de pe coltul mesei si sub nasul tau o golea intr-o caldarusa, dupa care o arunca pe raftul de jos al caruciorului, iar tacamurile le azvarlea intr-o alta caldarusa de pe carucior, dupa care trecea la urmatoarea masa. Pofta buna!

Un alt aspect care m-a impresionat neplacut a fost aspectul general al complexului, vechi si ponosit, la intrarea din sosea te intampina un lan de balarii de 2 metri inaltime, pe alei mare parte din flori erau uscate si cele care scapasera de arsita soarelui cresteau haotic si amestecate cu buruieni. Cosurile de gunoi din resort dadeau pe afara, astfel ca la sfarsitul zilei turistii puneau gunoiul jos sub cos direct pe asfalt, dand o impresie de dezordine si mizerie generala.

Piscina hotelului compusa din doua sectiuni, una pentru copii si una pentru adulti, nu foarte generoasa ca suprafata si nici foarte curata.

La hotel nu exista nici un fel de divertisment pentru cei mari, doar pentru copii seara veneau doi tineri care prêt de 20 de minute dansau cu cei mici. Mie nu mi s-au parut nici amuzanti nici incantati de munca lor, o rutina fada si atat.

Inca un lucru important pentru cei care doresc sa mearga la Atrium. Corect ar fi din partea agentiilor sa precizeze la sistemul de masa - pensiune completa si nu all inclusive, deoarece in afara de cele trei mese nu mai asigurau nimic altceva. Doar peste zi la piscina se servea bere proasta si niste sucuri si mai proaste.

Tot din spirit de economie probabil serveau chipurile pentru cei de la all inclusive cafea, insa doar 2 ore si atunci de la 15-17, ore la care erau siguri ca va fi cel mai mic consum.

Grotesc mi s-a parut si faptul ca masa de pranz se servea doar o ora de la 13-14 si asta in conditiile in care hotelul era la aproape un kilometru de plaja.

Despre mic dejun nu are rost sa mai spun ca era compus din oua, un salam din cel mai ieftin din care cu siguranta 90% din noi nu l-am manca acasa nici batuti, o branza la calup mare, habar nu aveam din ce, o peltea stravezie pe post de dulceata, cafea la dozator, iaurt si ceai.

In legatura cu micul dejun, - atentie fumatori-, intr-o dimineata am iesit cu cestile de cafea din restaurant si ne-am asezat la cativa metri la o masa de pe terasa barului care se deschidea la ora 10. A aparut o chelnerita care dupa ce ne-a rasturnat cafelele din cesti in doua pahare de hartie, de ne-a lasat fara replica, ne-a explicat ca nu avem voie cu cesti in afara restaurantului, de parca barul era pe alta lume. I-am spus- foarte bine, nici nu ne dorim sa defilam cu cestile prin complex si ca ne poate da doua cafele de la bar.

Stiti ce a raspuns? “Ne para rau, nu servim cafea decat de la 15-17. ”

Cred ca nu mai are rost sa va povestesc cum e cu ospitalitatea greceasca.

Deci, concluzionand, hotel prost, servicii si mai proaste, mancare sub orice critica, nimic divertisment.

Despre statiune, mica, prafuita, aglomerata seara cand toata lumea iesea la terase.

Un aspect care m-a frapat in Grecia, nici un angajat nu era in uniforma sau macar cu un ecuson, un sort, ceva, fie la hotel, restaurant, terase, baruri, taverne, magazine, absolut peste tot angajatii nu au nici un semn distinctiv, uneori ne intrebam daca macar sunt de la respectiva locatie sau platim aiurea vreunui turist nota de plata, toti erau in tricouri, pantaloni scurti, unii mai colorati, unii mai curati, altii nu, nici pe litoralul romanesc nu mai gasesti asa ceva. Nici un pic de formalism, de respect pentru client, pentru imagine, totul pare improvizat, facut sa fie si atat. Si pe plajele lor defileaza cu genti contrafacute, gogosi, ochelari de soare si alte nimicuri, numai ca acolo sunt negri.

Nici la capitolul politete si ospitalitate nu am regasit cele povestite de altii. Vreau sa va spun ca grecul la ora 14 isi inchide pravalia orice ar fi, am vazut pe o terasa cand patronul a venit si pur si simplu si i-a ridicat de pe scaune pe clienti, a bagat scaunele in taverna, a tras obloanele si dus a fost. Am ramas cu gura cascata.

Despre plaja – in mare parte este foarte ingusta, abia daca incap doua randuri de sezlonguri, iar nisipul este amestecat cu pietris. Si aici este o afacere. Cel care are o taverna, ca acolo orice bodega asa se numeste, are si bucata de plaja din fata ei pe care instaleaza cateva sezlonguri si umbrele, dupa care incepe jumuleala, adica, nu platesti sezlongurile in schimb trebuie sa comanzi de la taverna lui. Acolo preturile erau cam asa, un cola 330 ml- 3,5 euro, o bere de 330 ml -4 euro, un frappe-3,5 euro. Veti spune probabil ca nu e mult, poate asa si este, insa grecul nu e prost, a afisat un cartonas pe care spune clar –fara mancare si bautura din afara-. Ori intr-o zi intreaga de plaja nu poti sa ramai doar la cele aratate mai sus, mai ai nevoie de apa, alt suc, alta bere, deci, alti bani. Daca trageti linia la sfarsit va puneti mainile in cap si sa nu credeti ca grecul nu e vigilent, sta ca un hultan si-si pazeste zona si nu te lasa cu nimic din exterior. Am vazut turisti carora le-a spus pe un ton ridicat de se uita toata lumea “ no food, no drink”.

Singurul capitol la care Grecia castiga este fara discutie apa marii, calda, limpede, verzuie, cu o bogata viata subacvatica. Interesant este si faptul ca marea are doua culori, la mal este verzuie, iar la o distanta pe care nu o pot aprecia, sa fie 100 metri devine brusc albastra de parca e trasa o linie, am inteles ca e din cauza fundului marii care se adanceste brusc. Imaginea e interesanta. Tot interesanta este si excursia de o zi in golful Toroneos cu un vaporas pitoresc, plecarea dimineata la 9 revenirea la 17. Voi povesti in alta rubrica.

Pe plaja nu au nici un fel de sporturi nautice.

Si acum ca o concluzie, Grecia nu este o destinatie pentru cei care iubesc sistemul all inclusive si nici pentru cei care doresc o vacanta “cu coktailul in mana pe sezlong”, pentru ca serviciile nu sunt adaptate pentru asa ceva. Cred ca s-ar potrivi mai degraba pentru tineri aventurosi, calatori, indiferenti la calitatea serviciilor, cei care vor in fiecare zi in alt loc. Nu este o destinatie nici pentru familiile cu copii din acelasi motiv, nu ai cu ce sa le umpli timpul, mancarea este limitata, divertismentul lipseste. Evident cu atat mai putin nu este o destinatie pentru pretentiosi si cei care se asteapta la un pic de confort si turism civilizat. Eu personal, am avut senzatia ca m-am intors in timp in anii 70 undeva la Vama Veche.

Pentru mine Grecia a fost o mare dezamagire, poate situatia este altfel in insule, insa in zona continentala nu merita sa va irositi banii si zilele de concediu, am vazut si turisti care s-au declarat multumiti, sa ne intelegem daca nu au mai stat la hoteluri de 4 stele si nu au mancat la restaurant ii pot crede, dar daca voi v-ati petrecut vacantele in Bulgaria sau Turcia la 4 sau 5 stele, fugiti cat va tin picioarele ca sa nu fiti dezamagiti pentru tot restul anului. Deci, NU Pefkohori, Nu Kassandra, NU Halkidiki.


[fb]
---
Trimis de Lisa in 31.07.13 21:58:45
Validat / Publicat: 31.07.13 23:06:51
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3130 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lisa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Balaceala, in excursia de 1 zi cu plecare din Pefkohori.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4949 PMA (din 7 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    cippp
    [31.07.13 23:28:36]
    »

    Eu am fost trei ani la rand cu copilul in Halkidiki si ne-am simtit extraordinar! Am facut plaja de doua ori pe zi, masa la taverna si in regim propriu si somn de pranz pentru pitica! Distractia si atmosfera ti le creezi singur, nimeni nu te poate face fericit, oricat ai plati!

    E foarte adevarat ca All Inclusive la greci e un dezastru, insa, daca alegi cu atentie, chiar la fata locului, poti avea par de un concediu extraordinar.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Nasshu
    [31.07.13 23:44:02]
    »

    @cippp:

    Eu am fost trei ani la rand cu copilul in Halkidiki

    si atunci de ne povestesti doar de Bulgaria ?, baga si ceva review-uri cu Grecia!!!

    johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
    [01.08.13 03:20:26]
    »

    Îmi pare rău să-ți spun, dar este clar, ai greșit țara! Mai bine mergi în continuare în Turcia sau Bulgaria la AI, n-are rost să-ți strici concediile în Grecia, atâta timp cât așteptările tale sunt cele pe care le-ai descris mai sus! Grecia oferă cu totul și cu totul altceva... În nici un caz all-inclusive și oameni care să slugărească pe la dosul turiștilor...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    resita2009
    [02.08.13 22:38:53]
    »

    Imi pare rau ca ti-ai gresit concediul dar multe din relatarile tale sunt fanteziste, cel putin pt. mine care am fost acolo anul trecut.

    Asa cum spunea colegul de mai sus, ai gresit tara, sa stii ca Grecia nu este pt. oricine dar in momentul in care iti alegi un sejur trebuie sa te documentezi despre ceea ce vei gasi acolo si ceea ce vrei tu.

    Din ceea ce-am observat d-voastra preferati luxul, asa ca nu este locul d-voastra in Grecia.

    Pe viitor va recomand Turcia, lasati Grecia pe seama celor care stiu sa o aprecieze la adevarata valoare

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    cippp, resita2009
    Alte impresii din această RUBRICĂAtrium Hotel [Pefkohori]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.0622398853302 sec
    ecranul dvs: 1 x 1