GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un hotel cu gazde primitoare si intalnirea cu albinuta
După un an de munca a venit şi ziua în care am plecat in Limenaria. Drumul mi s-a părut scurt, am plecat din Bucureşti la 23.30 cu autocarul şi la 13.30 eram cazaţi în camera 1 cu o splendidă vedere la mare.
Transferul cu ferry-boat a fost de vis pentru că pe tot traseul ne-au însoţit foarte mulţi pescăruşi. Am plătit în autocar 5 euro pe sens de persoană.
Noi am optat pentru demi-pensiune, (12 euro pe zi/persoană), cameră cu vedere la mare (30 de euro). O alegere foarte bună.
Gazdele noastre ne-au primit cu zâmbetul pe buze, ştiau câteva cuvinte româneşti, timp de 12 zile au vorbit cu noi, ne salutau, ne interbau daca avem nevoie de ceva, erau foarte amabili.
Camera era destul de mare, avea o chicinetă cu plită, farfurii, căni, tigaie, cratiţă, strecurătoare, ibric...
Baia era renovată, prosoape foarte curate, perdeluţa de la cadă ne-a schimbat-o după 6 nopţi.
De 4 ori ne-au fost schimbate aşternuturile şi prosoapele.
Pentru primele 7 nopţi am optat pentru aerul condiţionat 5 euro pe noapte. Următoarele 5 zile am renunţat pentru că se putea dormi, seara era răcoare, bătea briza. Pe balcon era o plăcere să stai seara târziu şi să admiri marea. Din camera noastră se vedea muntele Athos care părea foarte aproape însă mi s-a spus că este foarte departe.
Mâncarea a fost delicioasă. Dimineaţă era cam acelaşi meniu- ouă, cascaval, suncă, unt, gem, cafea, lapte, suc, iaurt cu miere de pin -specifică insulei şi o pâine caldă, albă, pe gustul meu.
Seara aveam la alegere -puteam mânca ce vroiam- gazdele ne întrebau ce vrem. Toate porţiile de mâncare erau însoţite de cartofi prăjiţi sau cartofi la cuptor.
Mâncarea a fost delicioasă, porţii mari- am mancat frigărui de porc, sardine, guvas-un fel de guvizi -dar mai buni decât ai noştri, peşte sabie, papustachi-o vânătă cu carne de vită şi mult caşcaval deasupra-foarte gustos, ardei umpluţi. carne de pui la grătar, paste cu parmezan şi carne, musaca, coaste de porc, calamari, caracatiţe mici, sardine.
În fiecare seară ne aduceau şi 2 salate la alegere-am mâncat salată asortată cu roşii, castraveţi, ardei, ceapă roşie, pătrunjel şi oregano, salată verde şi tatzichi-iaurt cu castraveţi, usturoi şi alte mirodenii.
Mujdeiul de usturoi era un fel de pastă cu miez de pâine ca să nu supere stomacul.
În fiecare seară aveam întâlnire la terasă, lângă mare cu doamna viespe. La început ne amuzam când vedeam un britanic cu chelie care se ridica cu cuţitul în mână să o omoare pentru că nu-i lăsa familia să mănânce. Toţi se agitau dădeau din mâini şi imediat venea gazda care îşi cerea scuze şi aducea în folie de aluminiu cafea grecească şi îi dădea foc-după 5 minute viespea era ameţită de fum şi pleca să necăjească alţi turişti.
Ne amuzam în fiecare seara - o fiinţă mică care bâzâia producea atâta panică şi agitaţie la masă.
Într-o seară ne-a supărat şi pe noi şi nu mă lăsa să savurez cele 20 de sardine din farfurie. Când m-a văzut că mă scol de la masă, gazda mi-a spus că imediat se rezolvă şi a dus cafeaua magică.
Dacă mâncai după ce se întuneca nu mai venea viespea -se ducea la culcare.
Am făcut plajă în stânga hotelului, era un golfuleţ amenajat, 5 euro 2 şezloange şi o umbreluţă sau făceai consumaţie de la bar -2 euro o halbă de bere şi puteai să stai toată ziua. La intrare în mare erau câteva pietricele apoi era nisip fin. Apa mării era foarte limpede, la 5 metri ni se vedeau picioarele. Uneori după-amiaza erau valuri mici. Am înotat în larg şi apa era tot atât de limpede. Toată ziua aş fi stat în apa caldă şi limpede. Marea Egee mi s-a părut o mare prietenoasă.
Hotelul este amplasat foarte bine- aproape de super market-erau vreo 5, farmacie, librărie, terase, mare, patiserie, cofetărie, brutărie, biserică.
Ghidul român ne-a oferit foarte multe informaţii -ne-a spus de unde putem cumpăra mai ieftin, unde putem mânca, ce mâncare este specifică insulei, despre prăjituri, pâine, iaurt...
Iaurtul de oaie şi vacă traditional era pus în vase de ceramică-2,5 euro / 500 de grame de oaie şi 1,8 euro /500 g de vacă. Era foarte gustos şi îl puteai tăia cu cuţitul. Doar dimineaţa îl găseai în super- market. Am mâncat piersici şi nectarine foarte bune 1,40 euro kg. Apa plată la 1,5 costa 0,35 cenţi.
Prăjiturile specifice sunt baclavalele -erau foarte bune, foarte dulci dar cam scumpe- 12-13 euro /kg. Pe 10 bucăţele am dat 5 euro. Îngheţata la cornet -1,5 euro/ 2 cupe -cremoasă -mi-a plăcut cea de smochine-avea jumătăţi de smochine în ea. Pita gyros -un fel de shaorma doar cu carne şi salate costa
2,5 euro, cotletele de miel 8 euro, ciorba de peşte sau de pui 4 euro.
La multe taverne meniul este în română şi grecii sunt foarte prietenoşi cu românii. În staţiune sunt foarte mulţi sârbi, români, bulgari şi britanici.
În insulă există un singur semafor, şoferii nu claxonează iar românii se comportă foarte frumos -am fost mândră că sunt româncă şi că suntem civilizaţi.
Într-o duminică am fost la biserică şi la final toată lumea primea anafură din mâinile preotului iar la ieşire te stropeau cu apa şi mir pe mâini sau pe cap.
Pomenirea celor adormiţi se face imediat după slujbă şi coliva lor este diferită de a noastră. Grâul se fierbe şi apoi se întinde pe tăvi pentru a se usca, apoi se amestecă cu alune, coajă de portocală, migdale, nucă, zahărul se pune deasupra cu pesmetul şi se face o cruce din bomboane albe. La finalul slujbei toţi oamenii primesc în mici castronaşe din plastic un polonic din colivă. Am mâncat şi era foarte aromată.
Dacă vrei să inchiriezi o maşină te costă 60 de euro / 3 zile. Pentru maşinile mai bune trebuie să faci rezervare înainte să pleci din ţară ca să fii sigur că primeşti o maşină de teren sau o anumită marcă.
Cele 12 nopţi pe care le-am petrecut la acest hotel au fost de vis şi am fost mulţumiţi. Merită banii!
Trimis de STEFAN I in 30.07.12 10:02:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Paralia Katerini, Corfu-Sidari Olgas Hotel
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (STEFAN I); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 40.62622900 N, 24.57394200 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
te rog iti activezi casuta pentru a primi mesaje private?
as avea niste intrebari in legatura cu vacanta ta.
Multumesc anticipat,
@rodicapepe:
E activa, poti sa-mi trimiti mesaje private.
@STEFAN I: cred ca nu-i ceva in regula.
Am copiat mesajul care mi-l da cand vreau sa scriu:
”STEFAN I nu si-a dat acordul sa primeasca mesaje private expediate prin intermediul site-ului
[Are, in panoul de utilizare al contului sau, setarea AcceptMesajePrivate = NU ]
Super... votat... si ai si superbonusul asa cum meriti din plin.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2014 Revenim oricand — scris în 06.06.14 de RaMa78 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 O vacanta minunata — scris în 21.08.13 de andreidim din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 A doua oara aici - perfect! — scris în 12.08.13 de Mental din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Un concediu superb! — scris în 03.08.13 de mihai_bv din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jul.2013 HOTEL Asterias - Bataie de joc!!! — scris în 22.07.13 de roxna din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 O vacanta de neuitat — scris în 15.07.13 de Veronica_bv din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Asterias, un hotel de 0 stele — scris în 03.07.13 de sidvicious86 din BUCURESTI - nu recomandă