GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
![](/images/printer_off_32.png)
Am fost la hotelul arora si totul mi sa parut chiar foarte frumos. E atat de ciudat ca lumea intr-adevar este foarte pretentioasa. La cat costa sejurul chiar este super. cei pretentiosi sa ofere mai mult si sa primeasca mai mult.
La anul cu siguranta voi merge tot la acest hotel si o sa revin cu alte impresiii. va pupa zapa!!
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zapacitus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 37.81968500 N, 27.26572500 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
zapacitus, bine ai poposit pe AmFostAcolo!
Avand in vedere ca este primul tau review, am decis sa lasam cele 1000 PMA-uri (puncte primite din oficiu de un review) in speranta ca data viitoare ne vei oferi mai multe informatii in cadrul impresiilor tale de vacanta.
Daca doresti sa complezi si aceste impresii, o poti face cu ajutorul unui ecou.
Spor la scris
Spuneai de cost ca e super, dar cat? Daca te rog, m-ar interesa detalii despre hotel, restaurant, masa, plaja, imprejurimi...
Bine ai poposit in comunitate.
Eu am fost in concediu acum 2 ani la hotelul din partea dreapta a lui Arora, Grand Ozcelic.
Atunci am vorbit cu, citiva turisti cazati la Arora si erau multumiti de cazare, curatenie si chiar si de mincare, ce era cam deranjant atunci(acum 2 ani), dimineata cind ajungeai pe plaja turcii inca mai curatau plaja si asa ingusta de alge. Era o zona in care se adunau algele si soarele ajungea cel putin la noi pe plaja dupa ora 9.30 nu stiu sigur daca si la voi tot asa tirziu ajungea. Nu am vazut pe plaja animatori sau ei erau numai in incinta hotelului.
Zona era chiar linistita, aproape de un bazar si cu maxi -taxi pe care il luai din sosea in 15 min ajungea-ai in Kusadasi la bazarul cel mare.
Scriu mai repede pentru biancuta, iar dannek cred ca a fost cu aceeasi agentie care ne-a dus si pe noi in Kusadasi acum 2 ani (nu cred ca am voie sa zic, vizibil, care e asta). Noi mai fusesem la Kusadasi si acum 3 ani (la Minai), stiam deja ca plaja cea mai buna este Ladies Beach, plaja de nisip fin, cu o portiune foarte lunga de intrat in mare, si care incepe putin mai sus de Asena, pana in zona Melike. Din grupul nostru 2 tineri frumosi au mers la Arora. Hotelul are 4*, iar ei au fost foarte multumiti, desi distanta de la plaja noastra pana la hotelul lor era de cca 2-3 km. Ne-am intalnit si pe plaja si ne spuneau ca hotelul e chiar pe malul marii, ca exista o plaja destul de ingusta cu umbrelute, exista o piscina mare, dar are si pentru copii o parte, ei si-au petrecut cea mai mare parte a timpuului la piscina hotelului. Au fost multumiti si de cazare si de masa, cu multe feluri, legume, prajituri. Este un hotel foarte bun pentru odihna, masa si somn. In ceea ce priveste costul, la sfarsitul lui iulie, cand am fost noi, la acel hotel era vreo 260 euro+299 lei (cred ca AI), dar sa vedeti ca se face reducere de 10-15% daca iei biletele in primavara. Se fac excursii la Efes (cam 40 euro), unde ne-a placut tare mult, si Pamukkale (daca platesti la ghidul grupului e mai scump, vreo 35 euro, cu pranz inclus), dar si croaziera pe mare (daca platesti in masina este 16 euro, iar daca negociezi la agentiile din oras costa 9-12 Euro, cu masa, cu bauturi racoritoare inclusa), pe care le recomand. Cea de la Pamukkale iti ocupa mult timp in masina, pe caldura aceea, nu-ti ramane prea mult timp de vizitat, pleci cu noaptea in cap si te intorci tarziu. Dar locul ar cam trebui vazut, e superb. Poze am pus cu alte ocazii. Azi stiu totul despre Kusadasi si maslini, am avut un ghid care ne-a spus foarte multe lucruri interesante, totul e sa ai putin noroc.
Multumesc, mcosmin, pentru raspunsul detaliat. Costul intr-adevar apre OK. In legatura cu Pamukale, spuneai ca e foarte departe. Te-as ruga sa-mi spui, in ce directie este acest orasel si care e distanta de aici?
De la tine sunt 1765 km pina la Pamukale
http: //maps. google. com/
incearca aici, daca mergi in zona nu rata Pamukale, este superb
Multumesc dannek. Am vazut mai multe review-uri cu acest orasel si terasele de calcar si mi-a trezit curiozitatea, vreau sa merg si in aceasta zona. Inca nu sunt prea familiarizata cu harta Turciei si trebuie sa mai studiez zona pentru a-mi putea face planuri.
Acum trei ani, cand am vazut Pamukkale, am fost intr-o excursie combinata cu sejur.
De la Kusadasi am traversat Podisul Anatoliei, pe la Aydin. Am plecat de dimineata, urmand ca spre seara sa ajungem la Istanbul. De la Kusadasi pana la Pamukkale sunt cam 180-200 km, nu cred ca e mai putin, mergand spre est. Soseaua este interesanta, foarte buna, cu stanci golase sau cu plantatii in care vegetatia este udata la radacina (nu prin stropire), cu peisaje de pustiu, ori cu lacuri de sare.
Pamukkale a rasarit undeva pe stanga in sensul nostru de mers, inseamna ceva de genul "dealul de bumbac", descoperi ca totul este de un alb imaculat, o formatiune calcaroasa, udata continuu de apa, care s-a prelins, formand niste formatiuni incredibile, ajungi intr-o parcare mare, iar de acolo dai de o cetate antica (cu elemente grecesti si romane, exista si un amfiteatru, dar si niste bai termale (zise "ale Cleopatrei", nu prea imi dau seama de ce), e foarte frumos.
Acolo gasesti si suveniruri, apa minerala, la preturi rezonabile, poti sa faci si baie. Nu uitati, in Turcia pentru orice cumparatura trebuie sa negociezi. In zona calcaroasa trebuie sa te descalti, pentru protectia rezervatiei.
Imi aduc aminte ca in drum spre Istanbul am facut o oprire la un popas, intr-un loc in care cand am iesit din autocar, afara era o atmosfera extrem de fierbinte. Dar la restaurantul de acolo turcii ne asteptau cu ceai cald, apa plata, iar la baie erau covorase si un miros foarte placut.
Daca discutam de distanta din Romania, pana la Kusadasi sunt de la Bucuresti cam 1100 km, prima data am facut popas la Eceabat, oras de pescari, in apropiere de Gelibolu (Galipoli, unde a fost o celebra batalie, in care si-au lasat oasele soldati australieni, englezi, dar si multi turci), la un hotel nepretentios, pe malul european, apoi dimineata am traversat la Canakkale cu ferry-boatul, un oras poate mai frumos, dar ceva mai scump. De acolo, trebuie sa vedeti Troia, e cam la 30 km catre Izmir.
A doua oara am parcurs distanta dintr-o suflare, cum se zice, e ceva mai obositor. Atentie, ferry-boatul nu merge toata noaptea (cred ca face o pauza intre 1 si 4 dimineata).
Drumul pe coasta Marii Egee spre sud este foarte bun. Nu faceti exces de viteza. Nu pot decat sa va doresc drum bun, daca vreti sa mergeti cu masina. Sa nu uit, de la Kusadasi la Istanbul sunt cam 850 km, iar undeva, nu mai tin minte localitatea, pe la Isparta, era un indicator spre Antalia.
Foarte util acest rw, drept pentru care l-am votat si pe acesta. Din distantele date de tine, inteleg ca Pamukale este mai aproape de Kusadasi decat de Istanbul, credeam ca e invers. Avand in vedere distanta de 400 km dus-intors Kusadasi-Pamukale, plus timpul de vizitare, cred ca mie mi-ar fi mai eficient sa vizitez aceste locuri inainte de inceperea sejurului la Kusadasi. (As avea o noapte in plus pe traseu, probabil).
Daca veniti dinspre Istanbul, e bine sa fiti la Pamukkale in cursul diminetii, vizita poate sa va ia 1-2 ore, asa ca ar trebui sa calatoriti noaptea prin Podisul Anatoliei, vreo 600 km, sau ceva mai mult. Cred ca e mai obositor. Sa nu cumva sa ratatzi in timpul sederii orasul Efes si casa fecioarei Maria, la vreo 25 km de Kusadasi, la nord de acesta, spre Izmir, in apropiere de Selciuk. Nu uitati, Istanbulul este un oras foarte lung, aproape 120-150 km.
Foarte multe informatii, mcosmin, trebuie sa salvez ecourile pana ne facem lista completa. Nu mi-am dat seama sa intreb, dar intreb acum: Pamukale este la drum sau trebuie facut un ocol? In Istanbul ce locuri "must see" ar mai fi?
Da, Pamukkale este la drumul principal.
In Istanbul aveti de vazut cel putin trei locuri, toate in zona centrala: Biserica Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, pe partea cealalta a parcului central, Palatul Topkapi (un fel de Luvru al turcilor). Dar e bine sa faceti o plimbare in zona Hipodrom (cu obeliscul lui Teodosiu, coloana serpuita, fantana germana), iar daca timpul va da pace, cautati sa ajungeti in Cornul de Aur, in piata Taksim, traversand pe podul Galata.
Mai puteti vizita moscheea Suleymaniye, palatul Dolmabahce, dar nu este de refuzat o plimbare pe Bosfor.
Doar cu titlu de informatie, Marele Bazar, care aduce nota de frumusete, pentru cumparaturi, in principiu mai ieftine decat in locatii separate.
Drumul prin Bulgaria cum este? Pentru mine Bulgaria este o tara peste care as sari, daca as putea. Fara probleme ati trecut pe aici?
Sa nu uit, sper sa nu gresesc (aprox): Sfanta Sofia 10 Euro, Topkapi 10 Euro, Pamukkale 4 Euro, Efes 4 Euro, Troia 6 Euro, in Istanbul poti sa iei o excursie prin Istanbul, cu vizite si pranz incluse. Sper ca sunt pe aproape si va ajuta cu ceva. Nu cred ca s-au schimbat prea mult preturile de atunci.
Am trecut de vreo 5-6 ori prin Bulgaria dar nu am avut probleme trebuie sa adopti anumite strategii adika sa iesi pe la ora 4 din tara si daca gasesti un bulgar grabit te tii dupa scai el il lasi deloc. Mai gasesti si pe alte forumuri discutii despre cum se trece prin bulgaria!
Recunosc ca despre Bulgaria nu am vorbit aproape deloc, acolo am gasit si lucruri rele si bune.
Am traversat pe la Bjala-Veliko Tarnovo-Gabrovo, pe langa Stara Zagora, catre Svilengrad si Edirne (unde sa vedeti biserica Selimye). Pe parcurs in Bulgaria gasiti popasuri unde puteti manca la preturi bune, chiar cu lei.
Drumul este bunisor, nu depasiti viteza, luati vignieta la Ruse, si aveti grija ca la intoarcere sa nu fie expirata, nu va opriti decat in parcari unde mai vedeti lume. Nu va opriti in singuratate.
Pentru Turcia nu se mai plateste vama.
Asa am facut cand am venit din Grecia, am oprit doar in benzinarii unde era lume multa. Pe drum am vazut si noi multe radare, dar din cele vechi, care nu erau detectabile, asa ca am tinut viteza conform indicatorului. Am urmat doar drumul national, pentru a nu avea surprize. cand ne-am intors, am aflat de un autocar oprit si jefuit de politisti falsi, ne-au trecut fiorii, era cam in perioada cand noi ne-ntorceam.
Poate ca ar trebui sa nu mai intreb de Bulgaria, sa fim offtopic.
Apropo de Arora. Eu am fost la sf. lui septembrie, anul trecut, am scris despre asta, Plaja era foarte curata in acea perioada, pe care chiar o recomand. Este foarte cald si atunci. Si mai ieftin. Eu am fost cu 99 euro +299 ron transportul. 6 nopti All inclusiv. Mi-a placut si a-si mai merge.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2015 O vacanta reusita. — scris în 16.01.16 de all4u* din ROMANIA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Vacanta vesela — scris în 17.06.14 de Grigorie Mihail din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Dezastru — scris în 24.08.13 de gabibuzau din BUZAU - nu recomandă
- Jul.2013 Vacanta cu peripetii — scris în 26.07.13 de Luminita Rebej din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Modest — scris în 08.11.13 de VOIAJ din BACAU - nu recomandă
- Oct.2012 Dezamagire totala!! — scris în 04.10.12 de Azaleea din ROşIORI DE VEDE [TR] - nu recomandă
- Sep.2012 Horrora — scris în 29.09.12 de turkishdelight din BUCURESTI - nu recomandă