BUN
Schi in Borovets, cazare in Samokov - Hotel Arena
Ca peste tot, si cazarile din Borovets s-au tot scumpit in ultima perioada, asa ca am optat pentru o varianta mai convenabila, la hotel Arena, in Samokov
Samokov este ultimul orasel inainte cu 10 km de statiunea Borovets
Pentru o camera dubla cu pat suplimentar + mic dejun + acces la spa si piscina interioara, pentru 3 persoane am platit 80 euro / noapte. Asta in conditiile in care in Borovets cea mai ieftina cazare era aprox 100 euro (fara mic-dejun), iar un hotel cu demipensiune era aprox 200 euro/noapte
Nu ne-a deranjat sa parcurgem zilnic drumul Samoko-Borovets, am facut aprox 10-15 min pana in statiune. Acolo, am mai platit parcarea, aprox 10-12 leva/zi (25-30 lei), chiar langa gondola
Hotel Arena este un hotel de 3*, proiectat in special pentru a gazdui sportivii care participa la competitiile din arena de sport care este practic lipita de hotel
Este situat chiar pe malul raului Iskar, cu vedere la muntele Rila, pana in centrul Samokov-ului ai cam 1 km, dar langa hotel gasesti Lidl, Billa si inca un market mare local. Tot langa hotel este un parc mare, amenajat cu leagane, piste pentru alergare si biciclete, terenuri de tenis
Hotelul are aproximativ 60 de camera si are cam 4-5 etaje
Cu parcarea nu sunt probleme, este free. Se poate lasa masina si fix in fata intrarii in hotel, dar si in parcarea uriasa a arenei de sport
Am avut acces inclus la zona de spa a hotelului, care cuprinde: o piscina interioara de dimensiuni semi-olimpice, sauna, baie de aburi si sala de fitness
Camera primita a avut balcon cu vedere spre parc si spre muntele Rila. Am avut paturi twin, iar patul suplimentar a fost de fapt un fotoliu-pat, nu prea comod
Camera are dimensiuni medii, un birou, minibar, TV, wi-fi (nu prea grozav, am stat mai mult pe date mobile). Baia dotata cu consumabile, prosoapele se schimbau zilnic. Curat si cald
Prietenii nostri au rezervat un apartament, care era urias. Avea o suprafata de 50-60 mp, 2 camere, 2 bai si balcoane mari pe toate laturile
Restaurantul este destul de mare, apreciez cam 150 de locuri; am avut mic dejun bufet, identic in fiecare zi: mezeluri, branzeturi, masline, friganele, bacon, carnaciori, oua, iaurt, cereale, lapte, ciuperci sote, clatite, nuttela, miere, unt, gem, ceva patiserie, fructe si un pandispan. Automat cu ceai, cafele, capucino, ciocolata calda. Nimic pretentios, dar gaseai ce sa mananci
In lobby se afla un bar, cu canapele si masute, unde mai poti sta seara la o bere
Personal foarte amabil, check-in si check-out foarte rapide
In fiecare seara am mancat la alt restaurant din Samokov, super-mancare, ieftina. Exemplu: o masa consistenta pentru 3 persoane (3 feluri principale, 1-2 aperitive, o salata, un desert, 3 sucuri) ne costa in jur de 160-200 lei cu tips inclus
Recomand, asadar, urmatoarele restaurante, toate situate la max 1 km de hotel. Cu rezervare inainte, de preferat: Pri Sote, Old House, Derby, Target, Kaymakanova house
In Borovets se poate ajunge cu masina proprie, in 10-15 min sau cu un taxi (30 leva=75 lei/sens) sau cu microbuzul local (2 leva=5 lei/sens)
In Samokov se pot vizita: moscheea, muzeul orasului, fantana, centrul vechi pietonal. Era si un patinoar in aer liber
Sigur ca intotdeauna este loc de mai bine, dar noua ne-a placut, e o alternativa considerabil mai ieftina la Borovets, unde preturile la cazare si restaurante au crescut mult.
Aici site hotel: hotelarena-samokov.com/?lang=en
Aici site centru de informare turistica Samokov: samokov-info.com/?lang=en
Trimis de Chloe in 25.03.24 14:36:26
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@webmasterX: e ok, multumesc!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
- Feb.2015 Hotel Arena... 8 km de Borovet in Samokov — scris în 23.02.15 de nicuclaudia din COSTINESTI - RECOMANDĂ