In Iunie ne-am intors dintr-o mica "hoinareala" prin Austria... A fost asa de frumos incit merita sa sacrific ceva timp si sa va povestesc!
Destinatia a fost Pertisau, o statiune cocheta pe malul lacului Achensee in Tyrolul Austriac (de altfel toata regiunea e superba)
Am optat pentru cazare la Appartmenthaus Montana cu rezervari facute direct pe booking.com fiind atras atit de pret cit si de prezentare.
Locatia este superba iar conditiile de cazare exceptionale...
Am avut un apartament superb cu 1 dormitor + bucatarie si living + 2 bai + balcon (suprafata toatala cred de vreo 60 m2)... totul pentru 310 EUR (5 nopti) !
Totul nou si de o curatenie impecabila!
Bucatarie complet echipata: de la cuptor, plita ceramica, hota, cuptor cu microunde, frigider, filtru de cafea pina la ultima lingura, lingurita, tigaie etc. (chair si saci menajeri, detergent etc. )
Living cu canapea-colt (de altfel extensibila) + TV si top-box cu vreo 100 de canale (nu ca as fi avut timp sa urmaresc ceva... dar e bine de stiut pentru cei interesati). Telefon.
Dormitor... imens cu saltele si asternuturi de cea mai buna calitate! Pur si simplu ti se muiau oasele dupa o noapte de somn...
Baie uriasa cu tot ceea ce-ti doresti.
Iar locatia e dea dreptul superba... din balcon vezi muntii si lacul Achensee (vezi poze)
Fiind locatie in regim apartamente inchiriate nu exista restaurant dar chiar nu ne-a lipsit...
Exista sauna si baie turceasca in cladire + posibilitatea de a folosi piscina interioara si centrul SPA de la Hotelul Kristal (5*) aflat la aprox. 50 m (cred ca ambele au proprietari din aceeasi familie)
Cladirea e situata in imediata apropiere a unui urias teren de golf (pentru cei interesati).
Nu prea are rost sa mai pierd timpul cu apartamentul... totul a fost peste asteptari!
Satiunea in sine este cred una destinata odihnei si relaxarii dar asta nu ne-a impiedicat sa hoinarim prin toata regiunea:
- 2 zile loco... (plimbare cu vaporul pe lacul Achensee + urcat cu telecabina/telecabinele)
- o zi in Insbruck. (la plecare am vizitat Castelul Tratzberg iar la intoarcere ne-am oprit si pe la muzeul si minele Swarowski). Dus-intors cred ca nu sunt mai mult de 100 km)
- o zi in Munchen (mers pe drumurile nationale si nu pe autostrada... peisaje superbe). Munchenul de altfel e o destinatie in sine noi nereusind decit centrul istoric, parcul olimpic, muzeul BMW si muzelul de stiinte tehnice (de fapt ultimele 2 au fost sarite de "doamne" acestea preferind shoppingul...).
Pentru pasionati muzeul BMW este un "must-see"...
- o zi hoinareala pe Transalpina... pina la cascada Krimmler (dus-intors aprox 160 km)
Nu spun ca ne-am odihnit... n-am prea avut cum fiind mai tot timpul pe drum dar nici nu ne-am propus asta. Ne-am propus sa vedem locuri noi si ne-a iesit de minune... in ciuda ploii ce nu a contenit sa cada aproape toata vacanta.
Am mai adaugat ceva impresii si la foto
Trimis de Serj_74 in 05.07.10 18:35:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA. A mai fost în/la: Viena
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Serj_74); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Sep.2010 Montana - o locatie perfecta! — scris în 04.08.11 de Alina53 din GALATI - RECOMANDĂ