Amelia Beach a fost o experiență superbă. A fost prima aventură turcească împreună cu soția mea, fiind în luna de miere și ne-am simțit atât de bine încât plănuim să revenim cândva.
E adevărat că din punct de vedere cultural, hotelul nu e oferă mare lucru. Nu există nimic de vizitat în apropiere, dar sincer, cu toată filo-cultura noastră, cred că nu a fost nevoie. Amelia îți oferă altceva: relaxare, bună-dispoziție, liniște, intimitate. Toți angajații hotelului sunt determinați să te facă să te simți bine. Odată ajunși, am observat că a noastră cameră nu fusese pregătită special, potrivit cu hatârurile turcești pentru tinerii aflați în luna de miere. Am fost jos la recepție, am povestit puțin cu cei de acolo, pe când ne-am întors de pe plajă ne-au așteptat un coș de fructe cu farfurioare și mini-tacâmuri, prosoapele dispuse în forme drăguțe, o sticlă de vin și două pahare, și, evident, o sumedenie de petale de trandafir risipite pe pat.
La începutul lui septembrie apa mării era ușor mai caldă decât cea din piscină, și cea din urmă dezirabilă în sine. Barmanul de la piscină era grozav de amabil și prietenos. Unul dintre chelneri era căsătorit cu o fată din Rep. Moldova și vorbea românește. În rest, ce-i drept, puțină engleză și multă germană. Jocurile de la prânz erau totuși în engleză. Spectacolele de seara, trilingve - oricum nu erau grozave. Dar ce mai conta. Atmosferă era bună în sine.
Pe lângă mâncarea foarte bună (și mai multă decât vă puteți imagina) restaurantele a-la-carte au fost la înălțime. Trei seri: italian, chinezesc și turcesc - și aceasta e, vă vine să credeți, ordinea impresiei noastre. Mâncarea turcească a fost mai bună la all-inclusive.
La prânz, toboganele sunt la discreție, înghețata - grozavă, și doamna ce făcea plăcinte turcești - un fel de artistă în domeniu.
În septembrie am prins vreme foarte bună, în ultimele 2 zile inclusiv valuri uriașe care au măturat aproape pontonul. Avionul a avut un delay considerabil dar ne-au anunțat cât eram la hotel și asta ne-a dat practic o zi în plus.
Trimis de raz.reste* in 05.07.11 01:48:36
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raz.reste*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2024 Nu as mai alege Amelia Beach Resort Side — scris în 17.08.24 de ux135402 din CLUJ-NAPOCA - nu recomandă
- Jul.2024 Vacanta reusita — scris în 08.08.24 de AURELYA din TâRGOVIşTE - RECOMANDĂ
- Jul.2024 De evitat — scris în 04.08.24 de Vali197 din BACăU - nu recomandă
- Dec.2023 Evitați Amelia hotel — scris în 18.08.24 de Tucu67 din CONSTANţA - nu recomandă
- Aug.2023 O vacanta nereusita in totalitate nu m-as mai intoarce si nu indic nimanui sa vina — scris în 17.08.23 de ovy2023 din ORADEA
- Jul.2022 Săriți peste... — scris în 04.07.22 de Ovidiu Ovi din SATU MARE - nu recomandă
- Aug.2015 Nu mergeti ! — scris în 19.02.16 de cemile din BUCURESTI - nu recomandă