GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru cine vrea Rhodos poate fi un 'deal'
Sper ca aceste impresii sa fie folositoare celor care vor sa exploateze Rhodos. Dincolo de frumusetea peisagistica, Insula inca mai pastreaza multe elemente de originalitate greceasca, in satele din mijlocul insulei, neindicate ca atractii turistice. Aici nu gasesti aproape nimic comercial, iar in unele ti se pare ca ca esti in decorul din filmul Zorba Grecul.
Impresiile sunt de la nivelul anului 2014.
Despre Louis Collosus am sa incep prin a confirma in mare masura cele postate de dl. catalinx in articolul precedent, de aceea voi mai adauga doar alte lucruri suplimentare. Unele din impresii provin si de la tinerii angajati romani din hotel, care exceleaza intre restul angajatilor.
Istoric: hotelul L.C. nu este proprietatea lantului, este inchiriat pentru 10 sau 15 ani de la proprietari, care sunt niste batranei, care locuiesc in hotel si folosesc toate serviciile. Poate pentru ca este inchiriat, L. C. nu beneficiaza de renovari/ modernizari masive. In 2014, angajatii spuneau ca perioada de inchiriere expira in 2016, cand compania Louis e posibil sa nu mai reinnoiasca contractul. Ramane de vazut!
Localizare: Hotelul este foarte bine plasat, pe partea estica a insulei, unde marea este linistita. Prin urmare familiile cu copii sunt majoritare. Un alt atu il constituie apropierea de capitala Rodou (Rhodos). Practic hotelul este in "suburbia" capitalei, imediat dupa Khaliteia. Cu autobuzul se ajunge in 25-40 minute in Rhodos-Centrul Istoric si turistic si in 7-10 minute in Faliraki. Un mare plus, il da amplasarea statiei de autobuz in fata hotelului, ceea ce in zilele caniculare e un mare avantaj. As mai trece ca avantaje, faptul ca vis-a vis, la cateva sute de metri, se afla un complex comercial (care include magazine alimentare, de suveniruri, bijuterii, piele), un restaurant cu terasa, dragut si tot timpul cu clienti, un Luna Park deschis seara si un Aqua Park.
Descriere; Hotel tipic anilor '70-80, de tip masiv, oferit clasei de mijloc ca un hotel de lux pentru acele vremuri. Cand am intrat in camera, mi am adus aminte de hotelurile"bune" de pe litoral, in care ma duceau parintii, prin sindicat. Cine a fost la "Palace"-Mamaia sau "Vulturul/Cocorul"-Venus in anii'80 va trai un "deja-vu". Camerele sunt relativ mici, dispuse pe culoare lungi iar la fiecare etaj sunt postate in capetele culoarelor cate o pereche de lifturi. La parter sunt 3 restaurante inseriate, iar la etajul 1 se afla un bar larg cu terasa catre mare, deschis seara numai pentru servire de bauturi.
O constructie identica o au hotelurile invecinate “ Mitsis Alila” si “Palladium” – cotate 5 stele, dar vadit luxoase pe exterior si poate cu camere reconfigurate in interior.
Intr-adevar, receptia si parterul cu jocuri electronice contracost sunt modernizate. La subsol mai exista un club disco si o sala de jocuri video (playstation, wii).
Cazare: Camerele standard sunt suficient de incapatoare pentru 2 adulti si un copil, cu un patut suplimentar si 2 paturi single lipite intre ele. In niciun caz NU au spatiul unei camere de 4* asa cum este cotat hotelul. Toate sunt prevazute cu balcon. Asa cum a precizat si dl catalinx mobilierul este invechit, zugraveala e cu calciu si vinarom ("the best" in 1980) tv color clasic, faianta ieftina in baie.
Aerul conditionat este pe tubulatura, reglabil din aeratoarele dispozitivului tip "calorifer" din camera. Se activeaza doar cu cartela de acces in dispozitiv. Din pctul meu de vedere acest tip de conditionare este mai potrivit, mai ales pentru copii, daca vrei sa nu risti vreo raceala sau migrena.
Pardoseala camerelor este din mocheta invechita sau gresie. Cele cu gresie sunt de preferat.
Atentie! la cazarea in Anexe care este oferita la pret mai mic decat camerele standard.
Anex building este o cladire de 3-4 etaje cu camere putin mai lungi decat standardul prevazute cu un soi de antreu in care se mai afla in plus o plita electrica si un fierbator. Ele sunt amplasate mai aproape de plaja. In aparenta sunt mai potrivite pentru famillii cu copii mici carora trebuie sa le gatesti special, DAR nu exista lift, trebuie sa urci pe niste scari exterioare. Am discutat cu o familie cazata aici, si lipsa liftului i-a ucis, fiind nevoiti sa care pe scari carucior, jucarii si genti de plaja, la fiecare iesire-revenire in camera. Interiorul Anexelor arata mai prost decat standardul.
NU trebuie sa va ingrijorati insa despre serviciile in camera. Cameristele sunt constiincioase, fac curat exemplar, asternuturile se schimba o data in 7 zile sau de mai multe ori daca ceri expres. Cosmeticele sunt din gama "Dove", schimbate la epuizare sau de cate ori ceri. Noi nu am avut vreo problema cu scurgerea sau alte instalatii.
Masa: Servicii si preparate de 4* curate.
Micul dejun se ia in restaurantul principal prevazut cu terasa, cu chelneri care aduc tacamuri si schimba fata de masa de cate ori este necesar. Varietati de branzeturi – o feta originala de care nu te mai saturi-, mezeluri, dulceturi, cereale. Preparate pe baza de lapte (orez, gris), patiserie, multe legume si fructe, si proaspete si de la borcan (vinete, ardei, masline).
Cafea si lapte cald de la aparat marca Dowe Egberts cu produse de la aceasta firma (cafea, capucino, etc). Apa la dozator (gen “Fantana), sucuri neacidulate gen “cappy” tot la dozator.
Pentru pranz au la dispozitie 2 terase apropiate de plaja. Una lipita de sala de autoservire si una in zona de gratare. Intre ele un chiosc care ofera peste, scoici si “sea-food” (sa zicem).
Sala principala ofera 2-3 tipuri de supe 2-3 feluri principale, 2 feluri de peste la cuptor/abur, salate preparate, garnituri diverse (mai multe feluri de cartofi, broccoli, vinete, ardei, etc- la abur), legume si fructe proaspete. La pranz porneste Pizzeria, care prepara 4-5 feluri de pizza la cuptor, din care oaspetii isi aleg.
Deserturi bune, inclusiv baclavaua greceasca, intotdeauna proaspete, pentru ca le aduc de la un laborator/cofetarie locala, lucru observat personal. Pepene taiat la toate mesele zilei.
Terasa cu gratare; : permanent pui si porc, preparate gen hamburgheri, frigarui. Din 2 in 2 zile peste la gratar (pestele pregatit la cuptor e zilnic in sala principala), miel. Garnituri, salate.
Chioscul “de peste”: retete de peste, scoici, creveti. 2-3 feluri zilnic.
Bauturi alcoolice: Free sunt:tot soiul de bauturi locale (acum am aflat ca si grecii fac vodka!), bere “Zorba“ la dozator (buna la gust, slab alcoolizata), cocktailuri cu aceste bauturi pregatite de barmani.
La pranz si seara vin local, alb si rosu, de la dozator tip butoias in care se pune cutia cu vin. Bunicele, cel alb similar cu Murfatlarul nostru, mai sec.
Bauturi non-alcoolice: toata gama “Pepsi”-la dozator, apa la dozator, sifon.
Toate bauturile de import si coniacul Metaxa prêt fix, 4 euro 25sau 30 ml. Dupa ora 23, orice bautura alccolica si nealcoolica – 4 euro. E un adevarat spectacol sa vezi, cum cei care raman tarziu, isi umplu la 22.45, masa cu pahare.
Se ofera zilnic, ceea ce se vrea un produs special: coaste de berbec, dorada cu ierburi, calamar, etc
Cine are demipensiune poate lua pranzul dupa ce plateste 16-18 euro (nu mai stiu exact) pt. adult, 12-14 euro pt copil, cu acces la tot. Erau destui care procedau asa, majoritatea persoane fara copii, adolescenti si tineri
Cina: se ia in cele 3 restaurante interioare si pe terasa principala. Bufet cu preparate si 1-2 specialitati ale bucatarului. (miel, genuchi de porc, peste-spada, etc). Deserturi (mai putine decat la pranz) si fructe.
Bauturile sunt servite de chelneri care preiau comanda si alte cereri. E singurul moment in care se serveste apa la sticla - minerala sau plata - de catre chelner. Tinuta decenta obligatorie, se accepta pantaloni trei sferturi si tricouri. Bautura de intampinare – sampanie, ouzo, tsipuro, vodka, toate de calitate normala.
Dupa cina urmeaza mini disco+spectacol, pe scena din curtea hotelului. Mini disco e destul distractiv pentru pici, cu echipa de antren costumata care ii ia la dans si la jocuri. Spectacolul e tinut de o trupa de dans si muzica formata din mai multi est europeni, cu o tematica diferita in fiecare seara (latino, eurovision, rockn’roll, etc). Langa ei, mai e de fiecare data cate ceva: muzica si dans grecesc, concurs miss, pantomime, etc. Spectacolul e usurel, nu te plictisesti, dar nici nu e vreo pierdere daca nu-l vezi.
Spre deosebire de catalinx noi nu am avut probleme cu zgomotul, desi am luat camera catre curtea interioara (sea view)
Tot seara se deschide barul interior cu terasa exterioara a hotelului, unde poti lua aceleasi bauturi locale si vin grecesc la sticla (servit la pahar), la etajul 2 cu vedere la mare. Barmanul stie sa faca cocktailuri dar sunt din bauturi locale. Un solist incearca sa cante “coveruri”, acompaniat de o orga electronica.
Dupa ora 23, e discoteca unde se plateste totul. Nu e prea multa lume, intrucat cine vrea atmosfera e deja in Faliraki.
Baruri: sunt 3. Cel al hotelului - deschis seara, unul principal in mijlocul curtii, intre piscine sicel de pe plaja, lipit de gradina cu zona de gratare.
Cel principal functioneaza de la 9-24, cu echipa de 4 barmani, ofera bauturile descrise mai sus, cafea plus gheata la discretie.
Cel de pe plaja are in plus frappe si contracost inghetata Algida. Are terasa cu pardoseala de lemn si umbrar. Orar 9-18.
Orele de inghetata: 10-12.30; 15-17.30. Sunt 7-8 sortimente de inghetata locala, aduse in cuve, din care lumea se autoserveste.
Piscine: sunt 2. Una olimpica si una mai micuta despartite de o alee care duce la plaja. Apa din ele, rece in August, dar sunt appreciate de englezi si nemti, adulti si copii care le ocupa cu prosoapele de dimineata. Trec chelneri cu bauturi reci in pahare de plastic.
Este o instructoare (rusoaica) care face si aerobic si aquagym, lumea a participat doar la exercitiile din mare.
Echipa pentru copii e cam fara tragere de inima si are jocuri plictisitoare. Se apeleaza la ea ca substitut pentru supraveghetor pentru 1 ora. Au o incapare in hotel pentru mini-club cu articole pentru desenat si ceva jucarii dar e foarte putin solicitata.
Plaja si apa marii. Plaja este acoperita cu un strat subtirel de nisip adus, la origine este cu pietricele. Asa au toate hotelurile din zona asta. Aici au o chestie care nu mi-a placut, pentru all inclusiv. Se plateste sezlongul – 4 euro. Ti se da bon si se agata in umbrela care deserveste 2 sezlonguri. Dupa ora 17-17.30, nu se mai vine pentru plata, dar nici nu iti mai trebuie umbrela, cauti soarele. Cu toate acestea britanicii si nordicii stau pe prosoape, ziua in amiaza mare, disperati dupa soare. Plaja e curate, se curata de personal in fiecare seara.
Apa e splendida, cristalina, de la 7-8 metri esti inconjurat de pestisori, ochelarii de scufundat sau de inot sunt accesoriu obligatoriu. Intrarea nu e lina, dar nici abrupta, sunt pietre la intrare, dar sunt mari si tocite de apa, riscul de accident e mic. Nu sunt necesare incaltari speciale si nu sunt arici de mare. Cam la 10 m de mal apa e pe la 1,70-1,80, dar fiind foarte sarata esti mentinut la suprafata fara probleme si daca nu stii sa inoti.
Plaja este marginita de o alee de asfalt, care trece prin dreptul a mai multor hoteluri, in directia Faliraki. Deci exista posibilitatea de a vedea, intr-o plimbare, exteriorul hotelurilor
“ Esperos”-4*, “Grecotel-5*”, “Complexul Esperides-un hotel de 3* si unul de 4*”. Se poate intra in curtea acestora si chiar in interior.
Atractii in apropiere
Desigur, ca cel mai important loc este Centrul Istoric din Rhodos, cu capodopera Cavalerilor Ioaniti- orasul cetate. Se ajunge cu autobuzul, 2,30euro bilet pt adulti, 1,40 pt copii. Cu taxiul-15-18 euro.
La 10 min se mai afla “Khaliteia Therme”- niste pavilioane frumoase din piatra, cu gradini si cu iesire pentru plaja la un golfulet. Langa ele se mai afla un parc, considerat arie protejata, care are iesire la o plaja naturala, dar mica.
In sensul opus este Faliraki, un fel de Costinesti, plin de turisti tineri, cu baruri, taverne si cluburi pe plaja si plaje publice “ a la Costinesti”. 1,20 euro cu autobuzul, 7-10 euro cu taxiul.
Imediat dupa Faliraki sunt golful “Anthony Quinn” si golful si plaja “Ladiko”- locuri superbe, marcate ca atractii pe pliante si in care opresc “tour-boat-urile” si alte nave. Ideale pentru scufundatori.
Turisti: 60-70% sunt vestici, predomina familii de englezi si germani. Atrag atentia prin bun simt si tinute corecte germanii de varsta a 3-a. Sunt destui tineri si cupluri tinere fara copii. Rusi cam 25%-30%, familisti, galagiosi. Putini romani turisti. Dar sunt studenti romani, in personal, in fiecare sector. Sunt cei mai eficienti si va pot ajuta cu informatii.
Concluzii
Daca sejurul e pana in 1700-1800 euro, 2Ad+1Copil, in sezon, pentru 7 nopti, avion+cazare+ all inclusive, este convenabil daca:
- doresti sa vizitezi Rhodosul sisa stai pe partea linistita a insulei cu mare calma si plaja de nisip;
- ai in plan sa vizitezi capitala Rhodos, statiunea cea mai animata (Faliraki), plajele naturale cele mai frecventate si iti propui sa nu mergi mult pana la ele.
- nu esti pretentios la standardul camerei si nu tii neaparat sa ai camera de 4*.
- nu vrei sa ai grija deplasarii si alegerii mancarii, mai ales cand ai un copil si in special la pranz cand sunt peste 30 de grade si trebuie sa te deplasezi catre o taverna.
Nerecomandat pentru copii mai mici de 7-8 ani, din cauza marimii (mai exact micimii) camerei, activitatilor reduse pentru ei, adancimea apei marii cam nepotrivita, lipsa piscina pt. ei.
Ponturi: au propriul birou de inchiriat masini, cu cel mai mai mic prêt din insula. Rezervati din timp pentru ca sunt solicitari de la alti turisti din alte hoteluri.
Turul insulei cu auto inchiriat este un castig.
Camera cu vedere la mare la etaj superior.
Bacsisul la receptie nu ajuta decat la posibilitatea de a verifica mai multe camere inainte, eventual un sea-view. Nu intra in discutie up-grade, pentru ca toate sunt standard.
Trimis de aurache in 04.06.16 15:31:12
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (aurache); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.36560830 N, 28.21720190 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
La primul review încărcat pe sait, după o luuungă perioadă de chibiţat - unul CU TOTUL remarcabil, însă! - să-i spunem lui @aurache: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
-
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 13&ridAnt=69018
@aurache: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
@webmaster - Multumesc Webmaster, esti generos!
Am gasit si pozele dupa ce am primit mesajul tau.
Coordonatele sunt corecte.
Cu bine!
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@aurache - Multumim pentru informatiile impartasite si pentru pozele la fel de utile.
@calatorul - Ma bucur ca e de folos. Stau la dispozitie cui mai vrea mici detalii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Vacanta stricata — scris în 08.07.23 de Catalin Dr din BUHUşI [BC] - nu recomandă
- Aug.2016 O insula frumoasa si un hotel de 2 stele — scris în 20.10.16 de ahorciag din IAşI - nu recomandă
- Jul.2014 Louis Colossos Invechitos. Tot mai bine ca in Romania — scris în 08.08.14 de catalinx din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Vacanta super, peste asteptari — scris în 18.09.11 de Ileana15 din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Jun.2009 O vacanta ce trebuie repetata — scris în 18.01.10 de corinne din PUCIOASA - RECOMANDĂ