ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.05.2026

încărcat de pe telefon!

Hotel Altos Ushuaia – confort și priveliști frumoase la capătul lumii

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Cazarea noastră din Ushuaia a fost la hotelul Altos de Ushuaia, un hotel de 3 stele.

Tour-operatorul a fost inspirat să aleagă acest hotel deoarece este situat într-o zonă aflată la înălțime, de unde se deschid priveliști foarte frumoase asupra orașului și Canalului Beagle.

DATE DE CONTACT:

Adresă: Luis Fernando Martial 1441, Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina

Telefon: +54 2901 43 7000

E-mail: reservas@altosdeushuaia.com

La hotel am ajuns în jurul orei 13.00.

Când am văzut prima oară hotelul din exterior, am avut o senzație plăcută. Este o clădire cu două etaje, cu un aspect simplu și îngrijit, care ne-a lăsat impresia unui loc liniștit și confortabil.

Camerele erau deja pregătite, astfel încât nu a durat mult până am primit cardul de acces. Zona de lobby nu este foarte spațioasă, iar în apropiere se află și sala de restaurant, unde se pot servi micul dejun și cina.

CAZARE

Hotelul dispune de aproximativ 46 de camere, de diferite categorii: camere duble, triple și Junior Suite, unele dintre ele având balcon și vedere frumoasă spre oraș, munți sau pădurile Patagoniei.

Noi am primit o cameră twin la etajul unu, cu vedere spre oraș, având o suprafață de aproximativ 26 de metri pătrați.

Camera avea un aspect simplu și curat, fiind amenajată în tonuri calde de lemn. Cele două paturi twin erau destul de mari, cu saltele confortabile.

Mi-a plăcut că lenjeria de pat era foarte curată, pernele erau pufoase și plăcute, pilotele groase, prosoapele curate și am avut și consumabile la baie. La perete, în dreptul patului se află un dulap de dimensiuni medii pentru depozitare haine. Baia, deși nu foarte mare, era dotată cu cadă și paravan de sticlă pentru duș.

Televizorul din cameră cu ecran plat era de dimensiuni medii, însă nu am putut vedea nimic din programele din țară, așa cum mi-aș fi dorit, folosind funcția mirror a telefonului, deoarece nu am avut internet.

Am apreciat căldura din cameră, mai ales după ce am venit înfrigurați de la croaziera pe Canalul Beagle.

Hotelul oferă servicii destul de bune pentru categoria sa de 3 stele: restaurant propriu unde se servește micul dejun și cina, Wi-Fi gratuit, recepție deschisă nonstop, jacuzzi exterior, parcare, room-service și servicii de organizare a excursiilor în Ushuaia și împrejurimi. Unele camere au vedere foarte frumoasă spre oraș, Canalul Beagle sau pădurile Patagoniei.

GASTRONOMIE

Micul dejun a fost inclus în prețul pachetului turistic și l-am servit la restaurantul hotelului, Bartolome Resto, unde am luat și cina în două dintre seri.

Micul dejun a fost unul clasic, onorabil, dar nu foarte bogat, dar suficient pentru începutul unei zile de explorare prin Ushuaia și împrejurimi. Sala de mese nu este foarte modernă, însă am apreciat faptul că era spațioasă și avea geamuri panoramice, oferind o vedere foarte frumoasă spre munți, oraș și Canalul Beagle.

Am putut admira de la masă un răsărit de soare superb, deasupra crestelor Anzilor!

Micul dejun era organizat pe mai multe stații și cuprindea preparate clasice, brânzeturi, ouă, produse de panificație, cafea și alte preparate obișnuite pentru un hotel de această categorie, aproape suficiente pentru începutul unei zile.

La cină, fiecare și-a comandat ce a dorit din meniu, iar noi am ales un preparat tradițional argentinian de tip Bife a caballo, adică carne de vită servită cu cartofi și ou, iar cealaltă alegere au fost spaghetti a la crema, cu sos alb cremos.

Mâncarea a fost pe gustul meu, porțiile generoase și sățioase.

Chiar au fost binevenite după oboseala acumulată în timpul excursiilor de explorare a Ushuaiei și a împrejurimilor!

Am stat împreună cu colegii din circuit la două mese lungi, special amenajate pentru grupul nostru, iar atmosfera a fost foarte plăcută, completată de mâncarea bună, conversațiile frumoase și câte un strop de băutură.

A doua zi după amiază, am pornit intr-o plimbare de la hotel spre Martial Glacier pe o șosea șerpuitoare cu gândul de a ne apropia cât mai mult de munte, aflat la circa 5 km distanță.

Nu știu dacă am parcurs 1 km și ne-am întors, pentru că se însera, dar peisajul de toamnă a fost fermecător!

ASPECTE NEGATIVE

Cred că cele mai importante ar fi lipsa internetului pe durata șederii noastre, din cauza unor probleme tehnice, și faptul că hotelul nu are lift, astfel că a trebuit să urcăm bagajele pe o scară din lemn, destul de îngustă, lucru care a fost destul de incomod, mai ales pentru colegii care au avut camere la etajul al doilea.

Un alt aspect negativ ar fi faptul că hotelul se află la aproximativ 3,5 kilometri de centrul orașului Ushuaia și este destul de greu accesibil pentru deplasarea pe jos, mai ales din cauza poziționării sale în pantă.

CONCLUZIE

Ne-a plăcut la Hotel Altos. Nu este un hotel foarte modern, însă am apreciat mâncarea bună, camera confortabilă și călduroasă, precum și atmosfera liniștită.

Este o alegere bună pentru tranzit și pentru cei care doresc să exploreze Ushuaia și împrejurimile sale.

Recomand!

Citește și CONTINUAREA aici

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de elenaadina in 16.05.26 13:59:40
Validat / Publicat: 16.05.26 17:18:41
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Asia, Africa, America de Sud, Oceanul Indian

VIZUALIZĂRI: 94 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P20 Hotel Altos Ushuaia, camera
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.05.26 17:17:53]

Mutat în rubrica "Altos Ushuaia Hotel, USHUAIA" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

webmaster13
[16.05.26 20:07:57]

iata fondul sonor propus

• Niciun abonat la acest review, încă...

• SOCIALs

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.062260866165161 sec