ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.04.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 10 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Acele minunate plaje din Thassos pe care am reuşit să le văd

TIPĂREȘTE

Subiectul „plaje” pentru mine este unul mai mult decât plăcut, eu fiind o „fană” a acestora, în sensul că îmi place nu neapărat să lâncezesc cu burta la soare pe una dintre ele, ci mai ales sunt o admiratoare a acestora care le priveşte ca pe nişte opere de artă pe care Dumnezeu le-a creat spre încântarea noastră. Thassos, cu relieful său muntos predominant în partea sa răsăriteană oferă o panoplie generoasă de plaje, una mai frumoasă ca alta. E adevarăt că ele sunt cu precădere mai impresionante pe laturile de est şi sud ale insulei, acolo unde muntele îmbraţişează strâns marea şi mai puţin specaculoase pe partea sa vestică cu înalţimi mai domoale. Din cele peste treizeci de plaje ale insulei, care de care, mai pitoreşti şi mai seducătoare, am vizitat numai câteva, vacanţa de relaxare pe care v-am expus-o în review-ul anterior permiţându-ne mie şi prietenilor mei doar atât, într-o alta de explorare, probabil, vom cuprinde şi restul.

Golden Beach
(Chrissi Ammoudia în limba greacă)

Sigur că prima în topul plajelor din insula Thassos, în opinia mea, este Golden Beach, nu numai pentru că este cea mai întinsă din întreaga insulă, avînd peste 5 km lungime, dar, realmente, uimeşte pe oricine prin frumuseţe şi grandoare. Ea este oarecum simbolul insulei, locul considerat a fi cel mai potrivit răgaz în excursiile gen turul insulei făcut pe conturul său unde turiştii cazaţi în alte părţi ale insulei sunt lăsaţi să se încarce de frumos şi pace trupească şi sufletească. Oriunde priveşti în jur, nu-i găseşti nici un cusur, nimic care să-i ia din farmec. Pot afirma că pentru mine a fost un privilegiu să locuiesc atât de aproape de ea, de fapt să mă trezesc în fiecare dimineaţă cu imaginea ei, s-o privesc de la înălţimea hotelului Emerald cocoţat un pic pe dealul Ypsarion, în Skala Panagia, ce-o strajuieşte protector, chiar si pe înserat când soarele dispărea lent într-un apus roşiatic. În ultimii ani am văzut că a fost instalată o cameră care transmite în direct imagini de pe plajă.

Pe lungimea sa desfăşurată între satele Skala Panagia, Skala Potamia şi Chrissi Akti s-au dezvoltat adevărate reţele de hoteluri, vile şi pensiuni în stare să satisfacă gusturile tutror turiştilor. Lăţimea sa nu este deloc de neglijat, făcând loc câtorva rânduri bune de scaune, care nu afectează impresia generală de „ plajă aerisită”. Golful larg în care s-a format plaja îi conferă acesteia vecinătatea pădurilor de pini răspândite pe muntele Ypsarion si colinele din spatele său şi apele cristaline ale Mării Egee de-o claritate uluitoare. Nisipul care alcătuieşte plaja este, evident, de culoare aurie, de unde şi numele său, iar textura sa fină, dar nu atât de fină încât să devină neplăcută şi lipicioasă este şi el un atu ce atrage vizitatorii în număr mare. Plaja, premiată cu Blue Flag an de an, este organizată pe toată dimensiunea sa cu tot ce înseamnă facilităţi de civilizaţie: şezlonguri, umbrele, cabine de schimb, duşuri, toalete, ca să nu mai vorbim de multitudinea de taverne şi terase de la marginea sa ce ajută şi ele la starea de bine a turiştilor.

Apele puţin adânci ale mării în zona Golden Beach o fac să fie căutată, mai cu seamă, de familiile cu copii, dar şi de mulţi alţii.

Ca o curiozitate, în perioada în care am stat în insulă, plaja era invadata de viespi care se lafăiau şi ele pe nisip, determinându-ne pe noi să fim cu mare băgare de seamă la păşitul fără papuci, altfel riscând înţepăturile lor cu urmările neplăcute.

Paradise Beach

Ceva mai la sud de Golden Beach (cam la 8 km), în apropierea satului Kinira întâlnim Paradise Beach, plaja considerată ca fiind unul dintre cele mai bune locuri de înot în Thassos pentru că seamănă cu un paradis tropical. Aceasta este binecuvântată cu nisip alb si fin, ape azurii, limpezi şi de mică adâncime. Munţii verzi îmbrăcaţi de pădurile de pini înconjoară acest paradis. Când vremea este vântoasă, Paradise Beach este ideală pentru windsurfing. La plajă se poate ajunge printr-o alee îngustă care trece printr-o mică lizieră sau pe un drum secundar prin satul Kinira pornind din şoseaua principală spre Limenaria. Insuliţa ce poartă numele satului răsare din mare în dreptul plajei şi îi dă o notă aparte, caracteristică plajelor exotice. Nudismul este tolerat pe stâncile laterale şi se încadrează în peisajul său, fiind plaja recunoscută în insulă pentru acest mod, preferat de unii, de a întinde la soare. Este mul mai mică, dar destul de lată, aşa încât au loc şezlonguri suficiente care să fie ocupate de doritori.

Deşi pare mai sălbatică, este şi ea dotată cu faciltăti moderne de tipul duşurilor, toaletelor, cabinelor de schimb şi cu locuri unde poţi sa-ţi potoleşti foamea sau setea.

Ca notă personală, la Paradise Beach am petrecut doar câteva ore, făcând plajă o singură dată, într-una din zilele de început ale vacanţei noastre, pentru că prezenţa nudiştilor, deşi ceva mai îndepărtată şi mai retrasă, nu a dat senzaţia de confort companionilor mei.

Marble Beach

Cunoscută de localnici drept Saliara sau Plaja de Marmură este o mică plajă exotică în partea de nord a insulei Thassos, probabil, cea mai spectaculoasă plajă a insulei. Înainte de a intra în Limenas se face un drum semnalizat la dreapta, către resortul privat Makryamos. Trebuie mers pe acest drum până la bariera pe unde se intră în resort. Înainte de barieră se găseşte, pe partea dreaptă, un drum neasfaltat care urcă. Drumul de la Makryamos până în locul unde se coboară spre Plaja de Marmură ţine cam 7 km și este destul de denivelat şi plin de praful ce se lipşte aşa de bine pe maşini. Drumul este lat atât cât să încapă două maşini şi a fost oarecum îmbunătăţit, dar necesită atenţie multă în abordarea sa. La plajă există chiar şi o zonă de parcare.

Marble Beach este o plajă artificială, “construită” de muncitorii carierei de marmură din vecinătate, care au deversat, timp de câteva decenii într-un golf adânc, toate resturile rezultate din exploatarea rocii albe. Cu timpul, golful s-a umplut, valurile, vântul si mişcarea continuă a pietrelor de marmură, au şlefuit toate acele deşeuri inutile. Pietrele mari s-au transformat in pietre mici, iar pietrele mici s-au transformat in praf de marmură. Intrarea în mare este abruptă tocmai din acest motiv, cred că este singurul neajuns pe care i l-aş atribui per ansamblu. Colţurile pietrelor s-au tocit, pe Marble Beach neexistând nici o piatră colţuroasă si nici măcar un fir de nisip clasic, din siliciu. E o plajă unică, formată integral din pietricele de marmură. De aceea ele nu se tasează, nu au consistenţă, iar când calci pe ele, simţi cum picioarele ţi se afundă-n marmură în acompaniamentul unui zgomot specific. Plaja este magnifică, pietricelele mici, albe fiind baza unei culori splendide în apele Egeei. Contrastul dintre albul imaculat al pietricelelor de marmură care formează plaja şi apa de un turcoaz electric, dar şi faptul că este o plajă retrasă, care nu se integrează în peisajul autohton o fac să fie un loc special. Aici te simţi rupt de lume şi parcă mai aproape ca oriunde de simplitatea şi frumuseţea naturii. Peisajul este format dintr-un amestec fascinant de mare, plajă, stânci şi verdeaţă. Marble Beach este mică, şi deşi este destul de greu accesibilă, este mai mult decât populară, chiar aglomerată aş spune, deoarece este un obiectiv turistic cunoscut şi foarte apreciat. Plaja este amenajată cu şezlonguri şi umbrele, iar pentru a prinde loc trebuie ca turistul să sosească dimineaţa devreme, până la orele 10, lucru pe care l-am făcut şi noi. Există în spatele ei un bar la care se găsesc nu numai băuturi, ci şi ceva de mâncare, gen gustări tip sandviş pentru cei ce nu au luat, încă, micul dejun.

Chiar dacă drumul poate reprezenta un impediment, sunt convinsă că experienţa de a vizita Plaja de Marmură merită cu vârf si îndesat încercată, ba chiar ar merita parcurs şi drumul pe jos sau cu un ATV. Imaginea mării care năvăleşte spumegând peste pietricelele sclipitoare de marmură este una de neuitat.

Aliki

Această plajă se află la 31 km sud de Thassos Town pe coasta de sud-est şi este, de fapt, împărţită in două fâşii inegale de nisip, ascunse in două golfuri: două mici plaje cu nisip alb, marea calmă cu fundul tot din nisip moale. Apele liniştite, tulburător de cristaline şi adâncimea mică a acestora transformă aceste plaje micuţe in destinţtii ideale pentru cei care călătoresc împreună cu cei mici. Populara staţiune Aliki, micuţă şi cochetă, cuibărită într-un golf verde este întotdeauna înţesată de turişti. Nisipul alb, apele sale limpezi şi facilităţile sale de plajă modernă atrag o mulţime de vizitatori. Pini, măslini şi vechea carieră de marmură ce înconjoară plaja, creează un peisaj unic, de-o frumuseţe greu de egalat.

Plaja Aliki este o destinatie in care nisipul alb, pădurile de pini si grădinile de măslini se amestecă pitoresc cu fragmente de istorie antică elenă si cariere de marmură. Contrastele ce pot fi întâlnite aici creează un tablou sublim, această plajă fiind una dintre cele mai vizitate de pe teritoriul insulei Thassos. Plaja din zona vestică, ceva mai mare, este cea mai populară, fiind de asemenea si locul unde se găsesc câteva taverne tradiţionale, însă cei care vor să se ascundă de lume pot alege cu încredere plaja estică, mult mai liniştită şi mai retrasă, care oferă intimitatea dorită de unii dintre noi. În apropierea plajelor se află situl arheologic care n-a scăpat necercetat de echipa noastră...

Livadi

Plaja Livadi este un mic giuvaer poziţionat în direcţia mănăstirii Arhanghelul Mihail, putând fi admirată în toată splendoarea ei de pe terasa acestui impunător lăcaş de cult. Fiind o plajă izolată, înconjurată de munţi înalţi, aminteşte de plajele pustii din teritoriile exotice. Plaja Livadi este ideală pentru cei care vor sa se ascundă de frenezia turistică deseori întâlnită pe ţărmurile insulei Thassos, însă, până la care trebuie parcursă o distanţă de 38 km din Limenas si 12 km de la Potos. Este un loc minunat pentru înot, dar şi foarte populară printre rulotişti şi excursionişti deoarece există oportunităţi ample pentru o zi de campare pe plajă.

În ciuda aerului ei sălbatic, plaja se bucură de facilităţi, precum şezlonguri şi umbrele, şi de ape calme şi potrivit de adânci. Este acoperită cu pietre şi nisip, astfel că şezlongurile vor fi un accesoriu necesar în timpul sesiunilor de bronzare. În apropierea acestei plajei se află “minuscula”plajă Arsanas, la care iubitorii de înot pot ajunge uşor exercitându-şi aceasă plăcere sau prin parcurgerea unei cărări ceva mai lungi şi mai greu accesibilă, destul de prăfuită pe uscat, printre pini. Plaja este ideală pentru înotători şi una dintre destinaţiile preferate pentru cei care iubesc vacanţele cu cortul.

Retrasă, beneficiind de natura luxuriantă din jur, Livadi întregeşte deliciul oricărei călătorii făcute până la ea, neputând să lase pe cineva dezamăgit că a purces atâta drum s-o vadă.

Skala Prinos

Pe partea vestică, relieful mai puţin înalt oferă un spectacol diminuat faţă de partea estică, aşa încât plajele din această zonă sunt ceva mai normale şi mai comune, priveliştea lor nemaifiind, după părerea mea, la fel de atrăgătoare.

Am trecut prin toate localităţile de coastă ce pe lângă numele de bază al acestora, purtau şi denumirea de “Skala” semnificând “în jos”adaptată de la traducerea mot-a-mot a termenului de “scări”, adică partea de sat ce coboară la mare: Skala Rachoni, Skala Prinos, Skala Sotiras, Skala Kallirachi, Skala Marion. Toate deţin şi plajă aferentă, dintre ele am ales să zăbovim la soare şi la bălăceală prima dată la Skala Prinos. Aici am întâlnit o întindere destul de lată, dar mai ales, lungă de nisip grosier amestecat pe alocuri cu pietre, aşa cum era şi în apă, fundul ei. În spatele plajei o pădurice de pini oferea un minimum de umbră necesară zilelor mai fierbinţi. Intrarea în apă, însă, era la fel de lină ca pe aproape orice plajă din Thassos. Este situată foarte aproape de port, de unde se fac curse regulate pe continent, la Kavala, dealtfel acesta se poate zări în depărtare fără efort. De asemenea, amenajările îşi fac şi aici simţită prezenţa: şezlonguri gratuite (în ideea unui consum la terasele de care aparţineau), umbrele, duşuri, cabine de schimb. Senzaţia de largheţe dată de lipsa colinelor ce ar fi delimitat în lateral sau spate plaja, dădea impresia că, deşi erau ceva turişti relaxându-se la soare, ar fi fost nepopulată. Chiar am întâlnit un grup de români din Piteşti veniţi cu autocarul, din care, câţiva, auzindu-ne vorbind in dulcele grai românesc, au fost dornici de conversaţie cu noi. După câteva ore petrecute în compania piteştenilor, la soare şi la baie ne-am continuat drumul spre sud, la Limenaria.

Skala Maries

A treia oprire pe partea vestică, după un popas generos în portul din Skala Kallirachi, a fost la Skala Maries întrucât foamea ne răzbise şi în căutarea unui loc cîat mai aproape de mare în care să ne-o potolim ne-am aruncat privirile şi către plaja din dotare. Era modestă, de dimensiuni reduse atât ca lungime, cât şi ca lăţime, şi nici prea “călcată” de turişti. Marea oferea aceeaşi claritate a apei cu care ne obişnuiserăm în Thassos, iar nisipul de un galben argilă era de textură medie, plăcut la atingere. Curând ne-am dat seama că aceea era o plajă ceva mai mică, satul beneficiind şi de o plajă mai generoasă dincolo de limba de pamânt ce le despărţea. După prânzul copios cu care ne-am înfruptat ne-am gândit să alungăm moleşeala indusă de acesta cu o baie binemeritată la Skala Maries. Zis şi făcut, ne-am răcorit puţin, atât cât să purcedem din nou la drum spre Limenaria, punctul terminus al explorării părţii vestice a insulei!

Ajunşi la Limenaria, ne-am plimbat pe faleză având sub privire una dintre plajele oraşului pe care se prăjeau câţiva împătimiţi în ciuda orei nepotrivite de amiază fierbinte. N-am încercat-o, deşi părea a fi în regulă, am înţeles de la alţi colegi de sait că marea nu este prea prietenoasă la intrare, fundul său de pietre făcând-o nu prea agreabilă. Însă nu mă pot pronunţa definitiv decât după ce o voi „simţi”pe propria piele (sau propriile picioare).

În încheiere, celor ce v-aţi pus în minte să mergeţi în Thassos, dar şi celor care nu v-aţi gândit până acum să vizitaţi (dar tocmai vă trece prin cap) această insulă atât de apropiată de români, la propriu şi la figurat, nu pot decât să vă invit să-i descoperiţi minunatele sale plaje. Acest îndemn trebuie luat în serios şi de cei din categoria mea care nu au explorat suficient, din diverse motive, plajele acestea mirifice pe care natura generoasă le-a creat spre desfătarea noastră. Merită!


[fb]
---
Trimis de irinad in 22.04.15 05:43:01
Validat / Publicat: 22.04.15 08:38:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4631 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

34 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 În cealaltă direcţie, spre Skala Potamia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67000 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

34 ecouri scrise, până acum

webmaster
[22.04.15 07:31:51]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Artana
[22.04.15 08:53:57]
»

Superb review! Desi e atat de aproape de România, abia anul acesta vom vizita Thassos. Am ales sa petrecem cu copiii mici, mai mult la mare decat pe drum. M-ai convins ca alegerea a fost cea mai buna. Vacante frumoase pe viitor!

Sindrom
[22.04.15 09:45:23]
»

O singura precizare as avea despre Marble Beach si anume faptul ca de anul trecut am inteles ca numai este amenajata cu sezlonguri, bar, etc. Cel putin in Iunie cand am fost nu era.

Poate e cineva care a fost in iulie-august sa confirme sau infirme.

almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[22.04.15 09:51:24]
»

@Sindrom -

Anul trecut nu a mai fost amenajată din cauza furtunilor care au afectat grav insula. Dacă lucrurile revin la normal, s-ar putea să o amenajeze din nou.

irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 10:44:41]
»

@Artana - Multumesc foarte mult, asa cum spuneam, merita sa mergi cu copiii la plaja in Thassos. Aproape peste tot apa este mica la intrare, plajele de nisip placut, totul este o incantare! Drumul este bun, aproape de tara, ce mai, vacanta placuta sa ai impreuna cu familia!

irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 11:31:38]
»

@Sindrom: Mare pacat, înseamnă ca eu am fost norocoasa s-o gasesc amenajata. Am putea privi acest lucru ca pe un plus la aspectul general de "salbatic" al plajei. Altfel, multumesc pentru vizita si completari!

Sindrom
[22.04.15 11:35:47]
»

@almona - La asta nu m-am gandit. Merci Sper anu asta sa fie amenajata si sa numai fie probleme cu ploaia.

danamandache
[22.04.15 11:41:14]
»

Si eu sunt o fana infocata a plajelor. De cele mai multe ori imi aleg destinatiile de vacanta in functie de frumusetea plajelor. Articolul este superb. Felicitari!

calatorul
[22.04.15 12:39:25]
»

Ca de obicei, un review complet, util si captivant, cu informatii excelente. Multumim.

Floryn81
[22.04.15 13:01:36]
»

Un review complet și interesant, dublat de fotografii expresive, deosebite! Un adevărat minighid pentru noi, având în vedere că puștiul nostru e mai măricel și ar face față drumului până acolo. Mulțumim pentru informații!

irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 13:40:08]
»

@almona: Sa speram ca da, va fi reamenajata, e prea frumoasa ca sa ajunga o ruina!

Sindrom
[22.04.15 13:55:43]
»

@irinad - Arata bine si asa, singurul inconvenient este caratul unei umbrele si a lazii frigorifice, ceea ce nu mi se pare un capat de tara. In plus, se mai face selectie printre vizitatorii plajei, ceea ce nu-i rau deloc.

irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 14:06:53]
»

@danamandache: Multumesc foarte mult, ma bucur ca ti-a placut, cum, la fel, ma bucur sa aflu ca avem pasiune comuna plajele pe care si eu le cercetez inainte sa plec in vacanta!

almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[22.04.15 14:10:52]
»

@irinad -

Uneori sălbăticia și lipsa facilităților dau farmecul unei plaje.

E așa de frumos să găsești un golfuleț numai pentru tine și familia ta și singurele lucruri pe care să le auzi să fie vântul, valurile, pescărușii...

irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 15:18:03]
»

@calatorul50: Multumesc si eu, ca intotdeauna, sunteti foarte amabil cu mine!

irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 16:09:05]
»

@Crazy_Mouse: Multumesc foarte mult, ma bucur ca va pot fi de folos cu informatii care v-ar ajuta in eventuala dvs. calatorie in Thassos!

irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 16:27:02]
»

@almona a, ai dreptate, sunt in asentimentul tau. Depinde mult si de starea sufleteasca din acel moment!

irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 16:45:01]
»

@almona a, ai dreptate, sunt in asentimentul tau. Depinde mult si de starea sufleteasca din acel moment!

adrianaglogo
[22.04.15 19:31:31]
»

Frumoasa prezentarea, deja ma vad iar in Thassos. Vreau insa sa precizez ca mai sunt si alte plaje superbe. Le reamintrsc pt "a nu se simti neglijate "!

Iata-le : Tripiti. Metalia.

Agios Ioannis. Pefkari si or mai fi si altele pe care nu le-am vazut eu.

Numai bine!

marocanu21
[22.04.15 19:47:16]
»

@irinad - Nu pot decât sa-ți mulțumesc încă o dată! Nu știu de ce dar am impresia că acest review l-ai scris special pentru mine - ai auzit că merg pt prima oară în Thassos mai mult chiar, am cazare chiar pe Golden Beach! Felicitări pt aceste impresii deosebite!

adrianaglogo
[22.04.15 19:50:41]
»

@marocanu21: O sa fii incantat de Thassos. Studiaza bine tot ce s-a scris pe AFA si fa- ti planul ca sa vezi cat mai multe.

msnd
[22.04.15 19:58:15]
»

@Sindrom -

Ne amenajată era și la jumătatea lui august. Dar chiar așa, nu înseamnă că nu avea căutare. Ajunși acolo cândva în jurul orei 16, la finalul unui circuit ”Beach Safary”, nu am găsit un loc aproape de apă să întindem 4 prosoape.

Amuzantă a fost goana multora dintre turiștii de acolo după pietricele ceva mai mărișoare. Patronul de la hotelul nostru era de părere că în circa 2 ani va trebui reînnoită zestrea de marmoră a plajei. Nici noi nu am făcut excepție, dar cele mai frumoase le-am găsit sub apă. Mi-a fost însă al naibi de greu să mă scufund. Apa mă împingea la suprafață.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
almona CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[22.04.15 20:10:07]
»

O plajă care până anul acesta a fost mult hulită, se pare că va deveni noua nestemată a insulei. Mă refer la Limenaria. Furtunile care au măturat insula în iarnă au adus o groază de nisip, iar hotelierii din zonă au comandat şezlonguri.

Sindrom
[22.04.15 20:21:19]
»

@msnd - Pe mine m-au ajutat labele de inot si mi-a fost mai usor sa adun din larg. Prima data am fost cu masina si am reusit sa strag cateva pietroaie, dar a 2-a oara fiind cu scuter-ul... m-am limitat la cateva pietricele.

calatorul
[22.04.15 20:57:13]
»

@irinad - Este firesc sa fiu asa cata vreme am toate motivele sa o fac, intemeiat, adica, pe calitatatea relatarilor postate. Poate ca este si o potrivire de atitudine sau asteptari legate de vacanta. In orice caz am constatat ca ma pot baza pe opiniile astea cand imi planific vacantele. Si de aceea multumesc.

irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 21:25:41]
»

@adrianaglogo - Aşa este, sunt convinsă că mai sunt şi alte plaje superbe, până la circa treizecişicinci să tot mai fie! Însă eu atâtea am putut vedea, sper ca data viitoare când voi mai merge în Thassos să "mă laud" şi cu altele, pentru că mie, realmente, îmi place să le explorez!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 21:51:34]
»

@marocanu21 - Mă pui în plăcuta situaţie de a-ţi mulţumi foarte mult. Sunt absolut încântată că îţi pot fi de folos, mai cu seamă, după ce am "comis" acea încurcătură, însă, sper din toată inima să nu te fi supărat.

Sunt convinsă că-ţi va plăcea în Thassos unde-ţi urez să ai o vacanţă de vis despre care să ne povesteşti si nouă după aceea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 22:08:38]
»

@almona - Îmi cer scuze pentru dublarea ecoului precedent, toată ziua am fost nevoită să răspund ecourilor de pe telefonul mobil pe care nu ştiu să-l folosesc cu diacritce şi-l mânuiesc cam greu. Ce să-i faci, neajunsurile gadgeturilor prea moderne pentru degetele mele! Altfel, sunt curioasă cum va fi noua "formă" a plajei din Limenaria după toate transformările la care a supus-o natura!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[22.04.15 22:37:08]
»

@calatorul50 - Vă mulţumesc încă o dată, motivaţiile nu pot decâ să mă bucure sau să mă flateze. Am sesizat şi eu o oarecare "potriveală" de gusturi, dar aşa-i pe AFA, ne găsim şi ne apreciem reciproc. Toate cele bune!

Dabator
[22.04.15 23:23:24]
»

@irinad - Thassos... connecting people. Parcă așa era. Sau nu: Ouzo connecting people (in Thassos). Frumoasă poveste, frumoase plaje. Și foarte important, aproape de casă.

Am fost și eu în Thassos, odată, demult, acum vreo 3 ani. Și voi mai ajunge măcar într-un week-end mai mare.

Te rog mult să transmiți această dedicație (pentru voi) mai departe împreună cu o pânză de traforaj: youtube

irinadAUTOR REVIEW
[23.04.15 07:19:53]
»

@Dabator - Te-am făcut să-ţi aminteşti de Thassos la trecut şi să te gândeşti la o viitoare (mini) vacanţă. Mă bucur tare mult că ţi-a plăcut povestea mea. Şi de asemenea, îţi mulţumesc pentru dedicaţia ce mi-a mers la suflet, aşa de dimineaţă, ca să-mi meargă bine toată ziua (am traforat niţel) ! Apropo, tocmai s-a anunţat la tv ştirea potrivit căreia Cristi Minculescu va cânta din nou cu Iris în luna mai (pe 22 şi 23 la Cluj şi Tg. Mureş) şi chiar cu Felicia Filip. Vezi, nimic nu e întâmplător, sau cel puţin aşa ne place nouă să credem!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dabator
[23.04.15 07:40:53]
»

@irinad: Am văzut și eu știrea cu Iris. Mă și gândeam ce forță avem noi AFA-iștii: ridicăm (sau doborâm) hoteluri, tranformăm munți, amenajăm plaje și iată, acum am reușit să reunim trupe .

Lasând gluma la o parte, AFA este o comunitate frumoasă, doar că îți dă un fel de dependență

Vacanțe frumoase!

alinmirel76
[11.05.15 22:17:29]
»

@irinad - intrebare, cum se maninca la tavernele din golden beach, daca se poate asa da sau asa nu. din 27 iunie avem rezervare la vila exadas fara masa. citeva terase bune daca aveti si foto v-as fi recunoscator. multumesc mult astept raspuns

irinadAUTOR REVIEW
[12.05.15 07:09:52]
»

@alinmirel76 - Aproape în fiecare seară din Thassos am mâncat la o terasă situată în capătul de nord al Golden Beach, lângă promontoriu, chiar pe plajă aş putea spune. Din păcate nu-i mai reţin numele şi nici nu am pozat intrarea ca să-mi amintesc, însă ştiu că era o afacere de familie dezvoltată pe lângă doi fraţi gemeni de vreo 35 ani, care nu aveau nici o problemă în a servi şi ei alături de angajaţi.

Am spus aproape în fiecare seară pentru că după ce am descoperit-o n-am vrut să mai încercăm şi altceva, aşa de bine ne-am simţit acolo. Cel mai bine am preferat fructele de mare şi peştele "galeos", un soi de rechin mai mic a cărui carne este foarte gustoasă. Prietenii noştrii se îndrăgostiseră de miel preparat în mai multe feluri, grozav fiind kleftiko, o tocană vânătorească.

Oricum, oferta de taverne şi terase este mai mult decât generoasă, preţurile ok, te vei simţi foarte bine, sunt convinsă.

Am verificat şi nu am decât vreo 2-3 poze de la masă, nesugestive, însă, făcute cu ocazia aniversării prietenului nostru, ce s-a întâmplat acolo.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, alinmirel76, almona, Artana, calatorul, danamandache, irinad, marocanu21, msnd
Alte impresii din această RUBRICĂ (Alte) Plaje în Thassos:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081471920013428 sec
    ecranul dvs: 1 x 1