GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cum am avut o masina cu care ne-am deplasat in toata insula o sa va scriu impresii prospete si informatii ce probabil va vor fi utile, intrucat noi abia ne-am intors.
Cazati fiind in Limenas am fost la plajele din zona si am putut sa ne facem o idee despre ele si despre preturile practicate.
Plaja Palio Limani situate la 250 m de portul vechi, este plaja publica, dar si concesionata. Prin urmare se poate sta cu cearceaful propriu sau se poate sta pe sezlonguri. Plaja este bine intretinuta, are pomi spre margine, deci exista si umbra. Sezlongurile apartin unor terase sau unor beach bar-uri si pot fi folosite contra unor consumatii modice nespecificate. O cafea aici costa (de la bar la bar) intre 2.5 si 3 euro, apa la jumatate 0,7 euro, un cocktail 7 euro. Plaja este cu nisip, intrare in mare aproape lina, fara pietre, dar nu departe de mal devine adanca.
Plaja Papias este situate la 400-500 m dupa portul nou din Limenas, spre iesirea din localitate. Este o plaja ce noua ne-a placut mult, chiar daca era mai departe de locul unde eram cazati. Exista vegetatie multa, sunt maslini mari, exista flori plantate, leandri. Are o nota de luxuriant ceea ce o face atragatoare. Sunt sezlonguri si umbrelute ce se pot folosi contra unei consumatii de minimum 3 euro de persoana. Aici o cafea era 2,5 euro si era servita cu o sticla de apa, o bere 3 euro, o inghetata 1-2,5 euro. Erau si gustari, dar noi nu am mancat. Plaja are nisip foarte fin, intrarea in apa este lina, nu sunt pietre si adincimea apei creste treptat, deci nici un pericol pentru copiii mici. Apa limpede.
Plaja din Pefkari - noi am stat pe plaja in dreptul hotelului Akti Pefkari. Accesul la plaja se face coborand niste trepte, plaja este publica, se poate sta la liber, dar are si sezlonguri ce apartin de terasele de acolo. Se pot folosi contra unei consumatii ce nu ne-a fost specificata. Fiecare comanda ce vrea. Preturile, ca peste tot in insula. Plaja este cu nisip mai mare. Intarea in mare se face greoi pentru ca exista langa apa o portiune destul de lata de pietris taios. La intrarea in apa sunt pietre mari si alunecoase. Sunt recomandati papucii de apa, altfel este dificil, mai ales daca se intra in apa de mai multe ori pe zi. Dar odata trecut acest impediment va veti bucura de o apa atat de limpede cum rar ne este dat sa vedem. Impresia mea a fost ca faceam baie in clestar. Apa limpede si purificatoare, racorosa ce dadea impresia de curatenie absoluta si care simteam noi, ne poate curata de orice.
Pentru ca este atat de limpede, in zona se practica scuba diving, existand posibilitatea de inchiriere de echipament, training pentru neinitiati, ambarcatiuni ce va duc in larg, sau se poate face snorkelling.
Golden Beach - se afla in localitate Skala Potamia si de intinde pana in Chryssi Ammoudia. Plaja este publica, sezlongurile se pot folosi contra unei consumatii nespecificate, plaja este cu nisip fin, intrarea in apa, lina. Plaja indicata pentru familii cu copii. Pe mine personal nu m-a impresionat foarte mult. Apa curata si limpede are nuante verzui, apropiate de cele ale sticlei. Vegetatie nu foarte multa si departe de plaja. Umbra nu era decat de la umbrele.
Paradise Beach - se ajunge aici prin localitatea Kinira, exista indicatoare care te anunta de departe de existenta ei. Accesul se face pe un drum de tara ce se ramifica din sosea si care este cam de 700-800 m lungime, nu foarte dificil, oricum nu atat de dificil cum este prezentat. Drumul este neasfaltat si are pante mari dar poate fi parcurs cu orice masina. Noi am avut informatii gresite si prin urmare am lasat masina pe la jumatatea drumului. Exista refugii unde autoturismul este in siguranta si nu incurca circulatia. De unde ne-am oprit am mai mers vreo 350 m si am ajuns. Aproape ca nu ne venea sa credem. Dar datorita inclinatiei mari a drumului nu poti avea perspectiva clara si nu stiam ce ne asteapta; de aceea informatiile ce vin de la cei ce au fost acolo sunt mai valorose.
Plaja este foarte lata, este cu nisip fin, cu intrare lina in mare. Practic mergi de te saturi pana sa poti inota Specific acestei plaje esta ca marea are valuri in permanenta, indiferent de starea vremii. In departare sunt liziere de pini dar la distanta mare de plaja. Sezlongurile se platesc si costa 7 euro 2 sezlonguri si o umbrela. Sau se poate sta pe nisip la liber, dar nu exista nici un pic e umbra si nici un fel de refugiu. Nu sunt baruri sau terase in imediata apropiere deci sa aveti apa la voi. Mie personal mi s-a parut cea mai austera si mai neprimitoare plaja din Thassos. Desi se spune ca in partea nordica a plajei este loc pentru nudisti nu am vazut asa ceva. Poate este mai ascuns locul, dar cat am strabatut noi nu am vazut nimic.
Marble Beach la 2 km dupa Makriammos, drept in fata se face un drum neasfaltat plin de praf alb de marmura. Acest drum este lung de aprox. 4,5 km nu foarte greu dar nici foarte usor, oricum se poate merge cu orice masina si nu neaparat masini de teren. Drumiul este prafos si masina la sfarsitul zilei va fi de nerecunoscut. Am citit ca au fost personae care au facut drumul pe jos. Mi s-a parut lung si cu masina dar pe jos…Si apoi la sfarsitul drumului, din cauza prafului, cred, ca drumetii ar fi ca niste oameni de zapada. De remarcat ca drumul este numai prin padure, de o parte si de alta a drumului vegetatia era alba si prafoasa.
Marble Beach sau la pomul laudat este intr-un golf cam de 50-60 m de lat in care s-au deversat sparturi de marmura. Plaja este formata din acele bucatele mici si tatioase perin urmare am avut nrevoie de papuci de apa. Intratrea in mare in centrul golfului era aglomerata si din cauza multor turisti care intrau si ieseau apa parea tulbure, avea o culoare laptoasa, cam neprietenoasa. Cutreierand plaja am gasit o margine a golfului cu intrare mai abrupta, fara multi doritori, in care am facut o baie memorabilia. Apa era limpede si de o culoare ce n-am prea intalnit-o. Facand baie acolo aveam impresia ca ne scaldam in sticla topita. Macar pentru atat a meritat drumul. Accesul la plaja este liber, plaja este amenajata cu sezlonguri pe care se sta contra unei consumatii, exista 2 beach bar-uri care au in grija si sezlongurile. Nu am vazut sa se poata sta pe cerceaf, nici nu cred ca e prea comod din cauza sparturilor de marmura. Plaja are mare notorietate printre romani, care erau majoritari pe plaja; mai erau rusi si ucraineni.
Makriammos Beach este situata in compexul Makriammos si este o plaja privata. Accesul in compex se face contra unei sume de 3 euro de persoana si 2 sezlonguri si umbrela costa 7 euro. Noi nu am intrat. Din Limenas se organizau excursii de o zi acolo si costau 15 euro de adult.
Plaja din Potos este amenajata se platesc sezlongurile 6 euro/set si tot acolo am vazut ca se puteau face tot felul de sporturi de apa, cu preturi maricele: hidrobiciclete, sky-jet, snorkeling. Plaja lata si cu nisip. Apa limpede.
-
Fiecare plaja pe care am fost a avut ceva special si a fost unica din anumite motive. In topul personal pe locul I este ca plaja Papias Beach, iar ca apa, limpezimea de clestar - cea de la Pefkari.
Trimis de ISADORA in 17.07.13 16:35:01
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ISADORA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
am doua nelamuriri:
1. unde ai reusit sa gasesti bucatile alea "taioase" la Marble? am fost acum doua zile, nu vorbesc din auzite. da' poate ai fost mai demult si intre timp au angajat niste chinezi batrani sa le slefuiasca.
2. unde ai platit sezlonguri in Potos? peste tot e contra consumatie... 2-3 euro in funtie de ce iei. la unele terase, daca sunteti grup mai mare nici nu trebuie sa iei ceva pentru fiecare sezlong. stau de 14 zile in Potos (ma rog, si cu escapade prin alte locuri) si n-am auzit de plata pentru sezlonguri aici.
@nuvreau: la întoarcere te așteptăm cu informații complete sub forma unor review-uri astfel încât să ne oferi detalii proaspete și utile din vacanța ta în Thassos, asta dacă vrei, binențeles )
@webmaster: sigur!
mai ales ca sunt dator si cu drumul prin Turcia de anul trecut plus un Delphin Botanik.
@nuvreau: 1. Sparturile de marmura ce se gasesc in Marble Beach sunt taioase. Nu am fost mai demult. Abia m-am intors. Cat despre finete fiecare are propriile standarde. Ale mele sunt poate mai inalte. Si nu, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni. Eu am scris ce am vazut si am simtit. Dvs. sa va scrieti in propriul review ceea ce simtiti si ce experinte traiti!
2. In Potos am fost aproape de intrarea in statiune, era o aleea asfaltata care mergea pana la plaja. Acolo este o doamna care duce cu ea peste tot o casa de marcat micuta si care ne-a taxat cu 6 euro. Alte repere nu-mi aduc acum aminte, dar daca insistati in a cere detalii o sa mai chinui si sa imi reamintesc.
Si nu sunt de acord cu tutuitul nici macar pe forumururi. Nu ma cunosteti prin urmare nu ma puteti tutui. In fond putina politete nu stica nimanui chiar daca semnam cu pseudonime.
@ISADORA: Hai sa facem apel la logica, muncitorii de la cariera de marmura din deal, de la Marble Beach, au deversat intr-un golf adanc din apropiere, in urma cu decenii, toate ramasitele rezultate de la taierea marmurei. Cu timpul golful a devenit mai putin adanc, bucatelele taioase de marmura s-au polizat, s-au finisat, s-au netezit, datorita contactului reciproc, datorita valurilor si vanturilor, deveninde ovale sau rotunde. Colturile au disparut... in reviewul meu, "Marble Beach in paragina", am cules de pe youtube un filmulet simpatic cu animatia zilnica a plajei in timpul dupa amiezii... vedeti acolo zeci de copii ce aleargan pe plaje si alte zeci de adulti care se plimba pe plaje. Inca nimeni nu s-a taiat la picoare, nici nu exista vreun punct de prim ajutor pe-acolo, si doar suntem la 8 km departare de civilizatie, de Limenas... inca n-am auzit ca cineva sa se taie la picioare pe acea plaje in care pietricelele n-au colturi si picioarele ti se afunda pana la glezne in "nisipul de marmua"...
Exista in Australia o plaje, o fosta gropapa de gunoi pentru sticlele colorate si sparte din zona, care, "dupa 20 de ani", ca-n romanul lui Al. Dumas, a devenit vedeta continentului... Numele ei? ... Plaja de sticla!... De ce? Pentru ca apa a reusit sa cizeleze chiar si cioburile de sticla, care sunt foarte agresive... Apoi, cu timpul, plaja a devenit o atractie mondiala, nu are nisip ci o sumedenie de granule colorate de sticla, fara colturi, care pot fi calcate fara grije, doar ca n-ai voie sa le duci acasa...
Daca au suficient timp la dispozitie, valurile si vanturile, pot macina aproape orice...
@isadora: cateva precizări: 1. pe paradise beach este bar, este tavernă. probabil ai coborât la nikos (pe prima intrare) unde este doar o rulotă tip fastfood. barul și restaurantul sunt pe partea sudică a plajei 2. drumul spre marble nu este la 2km de makryammos. drumul pornește chiar de lângă poarta de acces în makryammos
@iuhas: Nu am spus ca nu sunt tavene sau beach bar ci am spus ca erau mai departe de unde am stat noi. Am si specificat ca noi am mers in partea de nord a plajei. Si fotografiile tot de acolo sunt.
Pe traseul pe care am mers noi spre Marble Beach mi s-a parut ca am parcurs ceva de la intrarea in Makriammos. Am estimat eu cam 2 km.
Este de altfel surpinzator cum toti cei ce citesc ce am scris stiu mai bine decat mine unde am fost, ce am simtit, ce experinte am avut de-a lungul vizitarilor, simt nevoia sa ma corecteze si sa-si impuna punctul de vedere.
Nu am avut pretentia ca ceea ce am scris este un ghid turistic ci am descris experinte personale ce sunt filtrate prin propria personalitate.
@ISADORA: daca pot sa-mi iau libertatea de a va cita:
”"2. In Potos am fost aproape de intrarea in statiune, era o aleea asfaltata care mergea pana la plaja. Acolo este o doamna care duce cu ea peste tot o casa de marcat micuta si care ne-a taxat cu 6 euro. Alte repere nu-mi aduc acum aminte, dar daca insistati in a cere detalii o sa mai chinui si sa imi reamintesc."
si pe plaja asta din Potos n-ati observat dumneavoastra cumva niste steaguri pe care scria San Antonio?
@ISADORA: intenția mea, cel puțin, nu era să-mi impun punctul de vedere, nici să știu mai bine decât tine pe unde ai umblat. cât despre experiențe și ce-ai trăit n-am suflat un cuvințel precizările mele vizau doar pentru o bună informare. pe site-ul acesta se dau și se folosesc informații, de aceea e bine să informăm cât mai corect.
posibil să avem păreri diferite față de ceea ce înseamnă "în imediata apropiere"
”("Nu sunt baruri sau terase IN IMEDIATA APROPIERE deci sa aveti apa la voi")
. fă un exercițiu de imaginație și închipuie-ți că un cititor ajunge pe paradise. și-a cărat și apă cu el, că așa ai recomandat, coboară pe plajă și constată că este și bar, este și restaurant și este, chiar în zona în care ai fost, o rulotă de unde-ți cumpără sticluța de apă cu 0.50 cam ce crezi că-și spune cititorul?!?
cât despre makryammos, bănuiesc că te refereai la drumul până la complex. indicatoarele care le-ai văzut cu "makryammos" sunt de direcție. în general, aici și pe alte forumuri, acea bucată de drum este numită "drumul SPRE makryammos"
nu o lua personal, intenția mea nu era una de-a creea polemici.
LE: primele 2 poze au trecute la explicații: golden beach. fără supărare acolo nu e golden beach
@iuhas: De ce spuneti ca nu e Golden Beach? Doar asa de dragul de a contazice sau de a avea ultimul cuvant?
Din punctul meu de vedere am incheiat orice comentariu. Si daca nu va place ce am scris dati vot negativ si o sa va simtiti razbunat
@ISADORA: offf, chiar nu puteti sa acceptati ca mai si gresiti? uite, ca sa nu ma mai acuzati ca vreau sa am ultimul cuvant, ca va contrazic, sau mai grav, ca vreau sa ma razbun, tin sa va felicit: sunteti singura persoana din lumea asta care a reusit sa fotografieze athosul de pe golden beach. ocazie cu care harta greciei trebuie refacuta... gizas
Comentariile la primele doua poze au fost şterse de mine, fiind clar că acolo nu e Golden Beach, ci posibil Limenaria.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Aliki Beach Thassos – nu este o plaja de top 10 — scris în 18.07.23 de ux129818 din BLAJ [AB] - nu recomandă
- Aug.2022 La Scala Beach – fița ce ne-a mâncat energia pentru două zile — scris în 03.09.22 de zapacitu din VALCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 O plaja vis paradis — Tripiti Thassos Greece — scris în 24.08.22 de g3orge din BUCURESTI ROMANIA - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Tur al plajelor in Thassos — scris în 12.08.22 de cristic66 din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Județul Thassos — scris în 01.09.21 de damn din MORENI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Plaja Porto Vathy — scris în 14.07.19 de sandi67 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Vânători de plaje în Thassos. Sudul și estul insulei — scris în 19.06.19 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ