GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In cele 12 zile petrecute pe insula, numai vreo 4 le-am petrecut pe plaja din Golden Beach – Skala Potamia, unde am avut cazarea. Ne-am simtit bine pe toate plajele vizitate, deloc aglomerate, probabil datorita perioadei de inceput de iulie. A fost totusi o exceptie: o plaja, unde am ajuns din intamplare, ceva mai la nord de Potos, cu pietris, nu mai stiu cum se numea, avea si ceva centru de sporturi acvatice, de unde am plecat urgent! Pietre si in apa, se adancea brusc si nu era curata ca in celelalte locuri. Nu i-am inteles pe cei care stateau acolo, nu putini la numar, cand ai la dispozitie multe alte plaje incomparabil mai placute.
Imi dau si eu cu parerea asupra celor vizitate, fara sa fac un top, fiecare plaja avand farmecul ei.
Golden Beach - Plaja este frumoasa in acest golf: cu nisip fin pe plaja si in apa, dar in unele locuri cu un rand ingust de pietre imediat dupa ce intrai in apa, cel putin in zona de mijloc situata intre cele doua Skale. Dupa ce treceai de el era numai nisip si apa cel mult 1 m adancime. Plaja mai frumoasa este spre nordul golfului, Skala Panagia. In dreptul Skalei Potamia este o destul de lunga portiune ingusta si cu pietre, doar in extremitatea sudica fiind o plaja lata cu nisip. Intrarea in apa este lina, copiii neavand nici o problema, iar apa este mica pe o distanta apreciabila. In zona noastra era un bar de unde ne aprovizionam cu bere rece si inghetata, cred ca Aigaio se numea. Aveau si sezlonguri cu 7 euro, insa e pacat sa nu simti nisipul fin. Am inchiriat de vreo 2 ori cand a fost nisipul ud, dupa ploaie. Este o plaja spectaculoasa datorita muntele Ypsarion, care mai ales dimineata cand bate soarele in el si atmosfera e clara, este de-a dreptul superb.
Paradise Beach – “Paradisos” spus de gazda noastra – Este o plaja foarte frumoasa, ceva mai la sud de Golden Beach, dupa Kinira. Nisipul este foarte fin, iar intrarea in apa extrem de lina – probabil la 100 de m de mal era la genunchi - si fara nici o piatra pe plaja sau in apa. In “spate” are foarte aproape muntele cu padure verde, iar in larg insula Kinira. Am prins si valuri, foarte spectaculoase si apreciate de copii, care nu au avut nici o problema datorita adancimii apei. Pe plaja este un bar, cu toalete/dusuri si sezlonguri de inchiriat. Drumul de acces nu este atat de dificil pe cat am citit, este accesibil cu orice tip de masina, dovada parcarea plina de langa plaja. Are doar un grad de inclinare destul de mare.
Aliki – sunt practic doua plaje, una in dreapta mai vizibila de pe drum si una in stanga. Cea din dreapta este cea mai populara. O plaja mai mica, intr-un golf spectaculos, cu nisip si apa foarte limpede, avand o culoare turcoaz deosebita. Chiar langa plaja sunt cateva taverne cu sezloguri, dar ramane si ceva loc pentru cei care vor sa simta nisipul. Am facut o incursiune pe peninsula care desparte cele doua plaje, ocazie cu care am vazut niste imagini spectaculoase cu stancile albe lovite de valuri (probabil marmura). Tot in zona am “descoperit” si situl arheologic. Am coborat spre plaja din stanga, care este mai ingusta si marginita de pietre unde se afla adevarate colonii de arici de mare (snorkelingul trebuie facut cu mare atentie). Foarte frumoase sunt casutele traditionale din piatra, inconjurate de flori.
Psili Amos – in apropiere de Potos, o plaja fara statiune in spate, cu taverna, bar, sezlonguri. Este chiar langa drum. Nisip pe plaja si in apa, un golf marginit de stanci unde poti vedea pesti diferiti la snorkeling. Apa se adinceste treptat insa mai accentuat, astfel ca e adanca la cativa metri de mal. Mi-a placut in mod deosebit barul de pe plaja, frumos aranjat, in forma de barca si cu muzica de calitate – te imbia la bere la umbra. In zare se distinge Athosul.
Makryamos – plaja apartine unui complex astfel ca la intrare se plateste accesul, doar adultii, cate 3 euro. Cu nisip pe plaja si in apa, intrare lina si apa putin adanca pe o distanta apreciabila de la mal. Se poate folosi si piscina, locul de joaca pt copii. Foarte apreciate au fost si platformele gonflabile din mare, una pe care te catarai si sareai in apa, iar alta cu o mare trambulina. Binenteles sunt baruri si toalete. Aici am inchiriat sezlonguri, platite separat fata de intrare.
Marble Beach – o plaja deosebita fata de celelalte, cu pietris de marmura atat pe plaja cat si in apa, de aceea apa este extreme de limpede si are o culoare ireala. Este marginita de stanci de marmura alba, langa care intalnesti pesti mai marisori – fain de snorkeling. Are un bar, mai scump decat in alte parti, dar pentru ca ne-am luat bere si inghetata nu am mai platit sezlongurile, fara de care aici nu poti sta comod. Nu are toaleta. Este ceva mai „neplacut“ de ajuns deorece se merge pe un drum plin de praf si pietre vreo 5-6 km. Drum pe care circula si camioane pline cu marmura, de care trebuie sa te feresti – chiar pe ultima coborare nu prea incapi impreuna cu ele, astfel camionagii claxoneza pt avertizare. Este indicat sa ajungi devreme, macar pe la 9, ca se aglomereaza repede.
Livadi Beach - mai putin populata, cu nisip pe plaja, un rand de pietre imediat dupa intrarea in apa, strabatut insa de niste poteci curatate. Este un golf marginit de stanci, in stanga fiind spectaculoasa intalnirea acestora cu marea. Se afla imediat dupa manastire, spre Potos, se coboara la stanga, pe un drum accesibil marginit de maslini batrani.
Pachis Beach - am vizitat-o doar – este o plaja cu nisip, nu asa fin ca altele, apa limpede si pini pe plaja, care creaza o atmosfera aparte.
Impresii generale: apa limpede si curata; nu lipsesc nicaieri pestisorii din apa, mai mari si mai deosebiti poti vedea doar pe langa pietre sau ceva mai in larg; daca ajungi inainte de 9 dimineata esti printre primii pe plaja. Insa doar dupa 10-11 se aglomereaza.
Plajele acestea sunt usor de gasit si accesibile cu masina fara probleme, materialele promotionale pe care le gasesti pe insula fiind de ajutor cu harti si descrieri.
Trimis de bv_sorri in 21.09.11 16:07:20
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bv_sorri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Anul acesta n-am reusit sa ajung in Grecia, dar citind aceste randuri despre prima mea iubire insulara, Thassos, mi-ai starnit un dor nebuuuun dupa marea, muntele si nisipul de acolo!!!
Am fost de 2 ori in Thassos, in majoritatea locurilor scrise de tine si m-as intoarce acolo oricand si oriunde, numai Thassos sa fie!
Numai bine si vacante de vis oriunde si oricand!
ai povestit frumos dar totusi nu poti generaliza faptul ca ,,Plajele acestea sunt usor de gasit si accesibile cu masina fara probleme ''- nu este chiar asa, caci la Marble Beach nu cred ca te incumeti sa mergi cu masina ta, poate doar inchiriata, dar si atunci trebuie sa ai mare grija cand o returnezi.
La Livadi Beach cand am fost noi, era plin de romani, plin, deci romanii stiu aceasta plaja si e si destul de animata. Si spre Livadi Beach drumul e din pamant, cu destule gropi, astfel ca trebuie condus cu mare atentie.
Plajele Thassosului, in mare parte le-am vazut si eu si ca si tine pot spune ca sunt frumoase, fiecare avand un farmec aparte.
Multumesc. E mult spus 'povestit', asa cum se pricep sa scrie altii pe acest site. Incerc sa relatez ceea ce eu am considerat util de stiut inainte de a pleca spre aceasta destinatie, informatii pe care si eu le-am cules din impresiile altora.
La Marble Beach am fost cu masinile personale, ca si majoritatea care erau in parcare. E drept ca am mers mai incet si parca nu se mai termina drumul, dar fara nici un fel de emotii. Drumul spre Livadi este mult mai scurt, cred ca sunt cateva sute de metri si mai usor decat celalalt.
Imi mentin afirmatia ca sunt accesibile, masina mea este joasa, dar nu am dat cu ea de jos. Evident ca trebuie mers cu atentie.
Noi asa am gasit Livadi, putin populata, fata de celelalte plaje, asta nu inseamna ca nu poate fi si aglomerata.
In general, pe plaje, la restaurante, nu am simtit aglomeratie, a fost numai bine pentru noi.
Dupa cum ziceam, plajele mi s-au parut usor de gasit, semnalizate pe marginea drumului, harti in pliante... nu o puteau rata tocmai romanii, : D, majoritari ca numar de turisti in Thassos.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Aliki Beach Thassos – nu este o plaja de top 10 — scris în 18.07.23 de ux129818 din BLAJ [AB] - nu recomandă
- Aug.2022 La Scala Beach – fița ce ne-a mâncat energia pentru două zile — scris în 03.09.22 de zapacitu din VALCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 O plaja vis paradis — Tripiti Thassos Greece — scris în 24.08.22 de g3orge din BUCURESTI ROMANIA - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Tur al plajelor in Thassos — scris în 12.08.22 de cristic66 din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Județul Thassos — scris în 01.09.21 de damn din MORENI - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Plaja Porto Vathy — scris în 14.07.19 de sandi67 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Vânători de plaje în Thassos. Sudul și estul insulei — scris în 19.06.19 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ