ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Teide si Siam Park

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

In iarna am hotarat sa mergem in august in Tenerife, un grup de 3 adulti si un adolescent, fara sa avem ceva informatii. Informarea a inceput dupa ce am luat biletele de avion si am facut rezervarea la hotelGreen Garden Resort & Suites. Faptul ca vedeam temperaturi de peste 25 grade, ne-a dat de inteles ca reprezinta locul ideal de vacanta.

400 de kilometri de coastă, plaje cu nisip negru, îmbrăţişate de apele jucăuşe ale Oceanului Atlantic. Soarele aruncă reflexe roşiatic-violacee pe stâncile vulcanice ale munţilor înalţi de peste 3.000 m care veghează insula înconjuraţi de un nimb gros de nori. Palmieri pe ţărmul oceanului, pini canarieni pe înălţimi, păduri de dafini, balene şi delfini puşi pe şotii în apă, numeroşi papagali prin păduri şi mai ales 365 de zile de primăvară pe an. Bun venit în arhipelagul Canare! Tenerife este situata intre trei mari continente: America, Africa si Europa. Insula (ca toate celelalte din Arhipelagul Canarelor) era cunoscuta de romani, din 1200 cand incep sa apara primele relatari, iar in 1490 spaniolii cuceresc insulele. Prima in care au debarcat a fost Gran Canaria, iar cucerirea insulei Tenerife a durat cam 100 de ani. Insula Tenerife este cea mai mare dintre Insulele Canare si mai este numita "Insula Primaverii Vesnice", deoarece temperaturile aici nu coboara sub 20°C si nu depasesc 35°C. Tenerife este un masiv muntos, ca o piramida colosala inconjurata de plaje de o frumusete deosebita. In centrul insulei Tenerife se intalneste El Teide, masivul muntos cel mai inalt din Spania... Din orice colt al insulei, il privesti, ii personalizeaza orizontul, iar in zilele senine - atunci cind nu isi pune o palarie de nori ii confera eleganta.

Fiecare din cele sapte insule are o forma de conducere si guvernare diferita, dar toate apartin de Spania. Tenerife este cea mai mare dintre insule si are capitala la Santa Cruz de Tenerife. Peste 80% din venitul insulei provine din turism, fiind singura insula unde se poate face plaja in tot timpul anului. De fapt, aici iarna este atunci cand temperatura coboara de la media de 35 grade Celsius la “numai” 20. Apropierea la cateva sute de kilometri de Sahara face ca si aici diferenta de temperatura intre zi si noapte sa fie mare... Desi dimineata te pot speria norii negri si josi, acestia nu sunt purtatori de ploaie, iar in partea de sud a insulei ploua mai rar decat in partea de nord, in consecinta nordul este mai bogat in vegetatie fata de sud care este mai arid. Cand ploua – foarte rar – e de ajuns ca dupa 30 de minute insula sa fie inundata deoarece nu exista canalizare. In sudul insulei apa de la hotel nu este potabila; in partea de nord, da. Toata insula masoara 2052km patrati, unde se gasesc 400 de vulcani, El Teide (3718m) este cel mai inalt si cel mai cunoscut, iar ultima eruptie a fost in 1909, se spune ca erupe la 100 de ani…aviz viitorilor turisti. Este una dintre principalele atractii, drumul pana in varf este cand arid cand plin de verdeata, un element specific este Pino Canario – specie protejata, specie ce vegeteaza pe langa alte 7 de pin.

Parcul Natural Teide este in patrimonial UNESCO din 2007. In etajul superior vegeteaza Pinio Canario, unic in lume. Pinul arde, dar dupa 7-10 ani renaste si inverzeste din nou din acelasi trunchi, este protejat si este simbolul insulei. Arona si Adeje sunt doua regiuni cu cratere, pentru a le vizita iti trebuie o autorizatie pe care o iei cu doua saptamani inainte. Dupa ce am strabatut drumul pana la Teide, cu privelisti incantatoare, am avut nesansa sa dam peste o coada la telecabina de cel putin jumate de km, fiind nevoiti sa renuntam pana la urcarea in varf. Pe varf poti ajunge cu un teleferic – Teleferico del Teide, instalatia are 2482 m lungime si urca de la 2356 m la 3555 m, cu o viteza de 8 m/s. Capacitatea este de 35 de persoane si daca te afli printre acestia ajungi in 8 minute. Conditia principala este sa nu fie vant. Dar cum tot raul spre bine, am hotarat sa ne intoarcem pe alt drum si sa vizitam satul Masca, un sat pierdut de lume, intr-o vale stajuita de munti si cu o deschizatura la mare. Drumul ne-a smuls cele mai frumoase cuvinte pentru peisajele pe care le-am intalnit, sa vezi de la altitudine soseaua care serpuia prin lava vulcanica si in departare cum tarmul se unea cu marea si cerul… Iarna poti face baie in mare in timp ce culmile sale sunt acoperite cu zapada. Ca sa ne putem deplasa am inchiriat o masina, 8 zile, 150 euro si a fost cea mai buna alegere. Taxiul este scump, la pornire afiseaza 3,35 sau 3,65 euro si merge o distant fara a taxa, dar dupa…este dezastru. Au mijloace de transport in comun, autobuze, costa 1 euro calatoria, si un trenulet care te plimba prin statiuni, dar trebuie sa te informezi foarte bine de traseu. Exista si autocare gratuite cu diferite destinatii, Siam Park, Tenerife Pearl, dar au anumite ore in care circula.

Cele mai apreciate statiuni din Tenerife sunt: Playa de las Americas, Los Cristianos si Costa Adeje situate in sudul insulei, Puerto de la Cruz in nord si Las Caletillas in est. Majoritatea plajelor naturale de pe insula Tenerife sunt din nisip negru vulcanic, cu un farmec deosebit, accentuat de pietrele vulcanice puse pe post de diguri. Acest nisip este mai greu si mai grunjos, ceea ce inseamna ca nu este ravasit usor de vant, dar se infierbanta foarte tare la soare. Daca insa nisipul negru vulcanic nu va este pe plac, localnicii au investit mult in turism si va pun la dispozitie plaje artificiale cu nisip importat din Sahara si cu nisip "recoltat" de pe fundul marii. Aceste plaje, desi artificiale, se numara printre cele mai frumoase plaje din intrega Europa. In plus, aici aveti facilitati de prima clasa si o selectie impresionanta de sporturi nautice. Cele mai bune plaje de pe insula Tenerife se afla in jurul marilor statiuni de litoral aflate pe coasta de sud - Playa de las Americas, Los Cristianos si Costa Adeje, precum si in nord, in jurul orasuluiPuerto de la Cruz. Coasta de vest a insulei Tenerife este formata in mare parte din stanci abrupte, insa apa marii aici este ideala pentru surfing.

Fiind aproape de cel mai mare parc acvatic, Siam Park, am hotarat sa fie prima destinatie a excursiei. Costul unui bilet este de 30 euro/persoana, iar in combinatie cu Loro Park este 47euro/persoana, cu posibilitatea de a vizita ambele parcuri in decursul a doua saptamani. Parcul este visul familiei Kiessling, care au urmat modelul Loro Parque, dar au vrut ceva diferit în sudul insulei. Membrii familiei au călătorit în jurul lumii, au vizitat 50 de parcuri acvatice şi s-au inspirat din arta şi cultura thailandeză. Au creat figuri şi statui thailandeze în parc. La intrarea în parc te întâmpină cei doi elefanţi albi de piatră ca mai apoi să descoperi iazul cu peşti de toate felurile şi culorile şi te simţi ca şi cum ai pătrunde într-o lume mistică şi fascinantă. Parcul a fost inaugurat pe 15 septembrie 2008 de către prinţesa Thailandei, Maha Chakri Sirindhorn, şi întreaga sa arhitectură poartă semnătura arhitectului thailandez Ruetai.

Situat într-o oaza tropicala care reflectă vechiul regat al Thailandei, vă puteţi bucura de unele dintre cele mai spectaculoase topogane de apa create vreodata de om, din toata Europa, inconjurate de un peisaj mistic cu adevarate gradini florale. La intrarea in Siam Park te intampina cativa lei de mare, care fac tot felul de jumbuclusuri precum niste copii ca sa-ti capteze atentia, ca apoi sa va lasati vrăjiţi de cele mai trăsnite atracţii. Mai Thai River – un fel de râu cristalin pentru leneşii care nu vor să facă altceva decât să se lase purtaţi de o bărcuţă pneumatică în aval – curge liniştit spre ieşirea din parc. Pentru cei cu sânge în vine, care nu pot sta o clipă locului, merită încercată o cursă à la Indiana Jones cu Naga Racer în aşa-numitul Mekong Rapids, iar dacă există iubitori ai forţei centrifuge, The Giant este alegerea perfectă pentru a simţi ce înseamnă să te ameţeşti fără să pui picătură de alcool în gură, în Vulcano există toate şansele să afli cum e să fii cufundat în beznă, în timp ce cu Tower of Power atingi punctul maxim de adrenalină când cazi de la 28 de metri pe un tobogan cu apă vertical. Si cum copilul a fost cel mai plin de viata si cu o adrenalina suficienta, a dat startul la balaceala. Există şi distracţii ceva mai soft ca Lost City unde se pot distra cuminţi şi piticii şi părinţii. Piesa de rezistenţă a parcului o reprezintă însă Palatul Valului (Wave Palace), unde se „fabrică“ artificial peste 42 de valuri de diferite forme şi mărimi, atingând şi trei metri înălţime. Giant, Jungla, Mekong Rapids, Palatul Val, si Raul Mai Thai sunt cu un grad mai scazut de adrenalina, am avut curajul sa insotim copilul in turul lui nesfarsit de zbenguiala. Ne-am distrat și noi, ăștia mari, dar pentru copil a fost de senzație. Lost City, era special amenajat pentru copii de varste mici, care combină mai multe turnuri, care sunt unite prin poduri şi plase, cascade, fântâni pe care le descoperă Hanuman (regele maimuţă).

Un loc perfect este Siam Beach, perfect pentru cei care doresc pur şi simplu să se relaxeze sub palmieri sau umbrelute, sau stand la soare şi se bucură de vederi frumoase din La Gomera şi Oceanul Atlantic. O plaja bine structurata, cu 3 insulite in mijlocul ei, iar atractia principal erau valurile immense produse la fiecare 20 de minute. Plaja are două baruri (Beach si Bar Beach Club) si un restaurant (Beach Club) care oferă o diversitate de mancaruri internaţionale pe care le puteti savura pe terasa După toate excitare de plimbari adrenalina, de ce nu stai pe spate, relaxaţi-vă şi bucuraţi-vă de o plimbare pe cel mai mare râu leneş din lume.

Apele raului Thai Mai, strabate inima parcului, o lungă călătorie va va duce printr-o vegetaţie luxuriantă, cascade spectaculoase şi un acvariu de peşti tropicali şi la final Jacuzzi, pentru a adăuga un plus de relaxare la bucuria şi plăcerea unei astfel de plimbari. Exista si cateva magazine suspendate, asemeni unei piete thailandeze plutitoare, deasupra unui rau lenes, impanzit cu crap Koi, care ofera o priveliste minunata.

La laseara serii ne-am despartit cu greu de aceasta oaza de relaxare si frumusete cu promisiunea de a mai reveni inainte de plecare catre tara. Siam Park este regele apelor!


[fb]
---
Trimis de irinagh in 07.09.10 14:54:53
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6875 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinagh); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 In drum spre vulcanul Teide
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6100 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmaster77
[07.09.10 15:28:33]
»

mutat la "Descopera Tenerife", sters noua sectiune creata.

Maria Smeu
[07.09.10 16:56:31]
»

M-am obisnuit sa te citesc, (si bine fac!) pentru ca pe langa sansa de a vizita "virtual" planeta, tot ce oferi ca informatie constituie, indiscutabil, cultura generala.

Un prim vot mare si sper sa am mana buna!

webmaster13
[07.09.10 20:03:17]
»

sper ca melodia atasata sa fie un plus pentru aceste randuri deosebite!

recul*
[07.09.10 21:05:44]
»

bun si util! nu ca as fi eu cel mai in masura sa isi dea cu parerea, dar mi-a placut! in plus, este o destinatie la care oftez de ceva timp si unde sigur voi ajunge.

Alina Morar
[07.09.10 21:24:02]
»

Tot visez sa ajung si eu candva...

Foarte frumos!

Niste prieteni au fost si mi-au povestit despre aventura lor pe vulcan, prin cate au trecut si ei, nisipul negru, Loro Park sau cum ii spune si altele.

corinne
[07.09.10 21:43:29]
»

O destinatie de vis si impresii frumoase dintr-o vacanta de neuitat .... Felicitari !

Ca fiecare visez sa ajung si eu acolo , dar pana atunci am fost si noi cu tine ...

irinaghAUTOR REVIEW
[08.09.10 07:53:42]
»

Va multumesc pentru aprecieri, si mai ales pentru melodie... se potriveste de minune...

Voi mai adauga un review si despre Loro Park, Pescuit, si castelul San Miguel... si alte impresii si mai ales preturi...

Este o vacanta pe care oricine si-o poate permite cu un minim de sacrificiu, cazare, mic dejun+bilete de avion = 600 euro/persoana. Voi scrie toate detaliile ca oricine sa poata ajunge sa viziteze aceasta insula vulcanica de o frumusete rara.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Phloreen
[19.08.11 13:05:05]
»

Buna ziua!

In Octombrie eu ma voi casatori. La o saptamana dupa, vom fi nasi. Plus inca o pereche ne-am decis sa plecam intr-o "luna" de miere in Tenerife. De fapt fetele s-au gandit la asta, caci spre rusinea mea, nici nu stiam unde e localizat pe harta.

Noi acum suntem inca la inceput, nu stim prea multe si ce am gasit sunt doar informatii relative.

V-as ruga, daca se poate, sa imi spuneti cam la ce cheltuieli ne putem astepta in aceasta calatorie?

Ideea e ca dupa nunta nu stim cum vom sta cu situatia materiala. Noi speram sa nu iesim cu datorii. Si cum avem o raza de speranta ca va fi bine, ne aruncam cu ochii visatori in aceasta "aventura" spre Tenerife.

Am gasit bilete de avion dus-intors cu cca 370E/persoana. Pentru cazare am gasit asa: 1ap cu 150EUR si 2 ap cu 250GBP. Ca sa fim toti multumiti, vom imparti totalul chiriilor la cati suntem, ca sa platim toti egal. Ehhh, sa zic ca pana aici este totul ok.

Ceea ce nu stiu este ce ne asteapta acolo. Ma puteti sfatui cumva?

Astept un raspuns al dumneavoastra!

Multumesc anticipat!

Florin [e-mail: phloreen[at] hotmail [dot] com ]

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinaghAUTOR REVIEW
[21.08.11 15:51:20]
»

In primul rand CASA DE PIATRA! Referitor la Tenerife, este o alegere inspirata, este o insula speciala cu preturi mici. Cazarea la hotel Green Garden Resort & Suites, este super accesibila, cauta pe booking.com, biletele de avion incearca sa le iei cu Iberia, sunt mai ieftine daca puteti sa le cumparati de acum. Mancarea este ieftina in oras, mai scumpa un pic la restaurantele dupa plaja (citeste rewiurile pe care le-am scris, ai acolo detalii, ce sa vizitezi, mancare... distractie... etc) Referitor la ce va asteapta acolo... distractie, plimari si mult soare. Pentru 2 persoane, 1000euro sunt mai mult decat suficienti. Oricum daca mai ai nevoie si de altele iti stau la dispozitie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[25.09.17 21:24:20]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «'Opționale' prin Tenerife» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, corinne, irinagh, Maria Smeu, Phloreen, recul*
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] 'Opționale' prin Tenerife:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071063995361328 sec
    ecranul dvs: 1 x 1