REZONABIL
Adresă: Katip Kasım, Güvenlik Cd. No: 41; Coordonate - 41°00' 22.0"N / 28°57' 17.8"E
Un hotel suficient. Așa l-aș clasifica, deși cele patru stele ar fi valabile doar dacă m-aș lovi cu capul de vreo grindă a înghesuitului hotel!
În Istanbul, în cartierul Fatih, un cartier suprapopulat de mici hoteluri (mai toate purtând “prenumele” de Grand - Grand Hotel X, Grand Hotel Y) se află și hotelul Alpinn Due. Având “dimensiunile” de 15 metri pe 6 etaje, este un hotel unde să te oprești doar dacă te-a apucat 12 noaptea pe acolo.
Parcarea? Să fii mulțumit că poți traversa în siguranță îngusta străduță, circulată intens toată ziua!
Recepția - Ca mai toate încăperile din hotel - mică și înghesuită, dar... suficientă. Din ea, avem acces la un lift mic (dar suficient) și - pe niște scări de subsol de bloc - se ajunge la subsol, unde avem sala de mese (că altfel nu pot să-i zic). Mică, mică dar... suficientă. Recepționerii? Digitație, multă, multă digitație! Că engleză... ioc! - din turcescul - defel, deloc, nicicum, nicidecum, nimic, nu.
Camera - destul de înghesuită pentru o cameră de 3 locuri, ce părea aranjată dintr-o cameră de 2 locuri. Deci, o cameră dublă superioară pe post de cameră triplă superioară! O singură noptieră, dulapul fără sertare, doar cu bară de umerașe dar... suficient. Un televizor numai cu posturi turcești - nu că m-aș fi așteptat la posturi românești, dar ceva animate, știri din lume, de-alde astea. Cană de încălzit apă, ceva ceaiuri la plic, ness, zahăr, și... un singur pahar de carton! Presat. Suficient, că eram în familie!
De remarcar faptul că, deși noi ne aranjam patul, în fiecare zi se făcea curat și se aranjau paturile, ca și când s-ar fi așteptat oaspeți noi! Singurul lucru cu plus!
Baia - Da! Singura încăpere decentă ca mărime, unde - la nevoie - puteau să-și rezolve problemele două persoane. Deși camera era aranjată pentru 3 persoane, nu erau decât căte două prosoape și câte două sticluțe cu de-ale spălatului. Dar erau! Era, deasemeni, și feon. Iar cabina de duș lejeră, și cu duș-ploaie. De încercat! Vasul de WC era și bideu în acelaș timp - o dotare frecventă și foarte utilă în Turcia. Am avut papuci și - destul de important - acel prosop marcat cu două tălpi pentru pus pe jos în fața cabinei de duș.
Sala de mese - aflată la subsol, unde se ajunge fie cu liftul (et. -1), fie pe niște scări înghesuite. O încăpere cam înghesuită pentru un hotel cu 6 etaje și destul de multe camere.
Micul dejun a fost... suficient. Sărăcăcios, dar... nu plecai nemâncat de la masă (adică sătul!). Fructe - deloc, nu te așteptai la asta. Cafea... un bol cu ness, și alături un alt bol cu lapte aruncat din avion. Adică praf! Vroiai cafea? Cu plată, atât în sala de mese (că restaurant nu era) cât și în holul de la recepție. 5 euro cafeaua, dar ți se cereau 6, pe motiv că... era altă cafea. Lîngă bufetul cu de-ale cafelei, un sandwich maker. Un salam ciudat stătea alături de o felie de cașcaval tăiată cu laserul - atât era de subțire. Un sandwich cu salam - 3 euro, unul cu cașcaval - 3 euro, iar o combinație din cele două - 4 euro. La comandă - omletă - 3 euro! Deși n-am umblat prea mult prin lume, oriunde exista omletă la liber!
Wifi - Din cele spuse de colegii de grup, funcționa destul de bine.
Nu sunt un fițos, nici un pretențios, dar... mai toate pensiunile de la noi - nu mai spun de alte hoteluri din Macedonia, Grecia, Albania - erau mult peste cele 4 stele ale Hotelului Alpinn Due din Istanbul.
Cum spuneam, un hotel suficient!
Sejururi multe și frumoase!
despre CAMERE & COND. CAZARE
Într-un cuvânt - înghesuit!
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Mic dejun sărăcăcios, cum n-am mai întâlnit!
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Hotel înghesuit, dar cu obiective turistice și mijloace de transport la îndemână.
Trimis de puiutea in 17.04.23 09:04:37
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (puiutea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 41.00587073 N, 28.95481735 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Alpinn Hotel Due, ISTANBUL" (nou-creată pe sait)
@Yoda: Agenția de turism. E prima dată când o pățim cu această agenție, cu care am mai făcut câteva excursii. Ciudat este că au mai fost de multe ori în Turcia, în Istanbul chiar, deci ar fi trebuit să știe și alte hoteluri! Cred că s-au calicit la bani! ????
@puiutea: Da, mi-am cam inchipuit ca agentia a facut alegerea. Eu nu-i inteleg pe cei care isi aleg ei asa o cazare, mai ales pe cei care se duc cu masina personala.
Acuma, banuiesc ca nu ati stat prea mult in camera, iar micul dejun cred ca se poate usor completa, ca la Istanbul gasesti peste tot ceva ieftin si bun de mancare.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
@Yoda: Cei care pleacă pe cont propriu nu consultă AFA! ☺️ N-am stat "decât" 3 nopți, dar - cum spuneam - a fost un hotel suficient. Cât despre mâncare... nu prea mi-e foame când plecăm pe undeva, chiar pe cont propriu fiind, cred că ceva adranalină face să fiu mai interesat de obiective decât de mâncare. Mulțumesc pentru ecou și pentru vot! Toate cele bune!