GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost in Hughada - Hotel Aladin Resort Sea
Ne-am horatarat cam cu 2 luni inainte sa mergem in Egypt. Sotul meu cauta pe o parte iar eu pe alta. La final am comparat ceea ce am gasit si am ales sa mergem in Hurghada si sa locuim intr-un parc imens pe marginea Marii Rosii.
Am plecat cu avionul (TAROM) din Bucuresti si am ajuns in Hurghada pe inserat. Din aer ne-a lasat o impresie de neuitat. Am reusit sa si filmez cateva cadre. Am facut aproximativ 3 ore. Am platit 15 $ viza de intrare. La iesirea din aeroport fiecare s-a indreptat cate un autocar care avea afisat hotelul de cazare. In circa 20 de minute de cursa pe sosea si opriri la alte hoteluri pentru a debarca alti turisti, am ajuns si noi (familia noastra) la hotelul Aladin Resort Sea.
Fiind deja noapte nu am vazut decat o foarte mare si frumos/elegant amenajata RECEPTIE, unde am completat actele de cazare, am primit bratarile pentru all inclusiv si cardurile pentru plaja.
--- compeltare ulterioara, prin Ecou ------------------------
A doua zi am vazut in ce paradis am ajuns. Cand ne-am trezit am inceput sa cercetam practic locul unde am fost cazati in noapte. Ne aflam intr-un parc imens de palmieri,flori exotice,fantani arteziene, toate intr-un super-frumos aranjement. Casuta (bungaloul) unde am fost cazati, este practic o cabana (din caramida) cu o terasa micuta in fata(aferenta cabanei) cu fotolii pe terasa. Am intrat in baza unei cartele de acces.
Am ramas uimita cat de cochet era aranjat interiorul. Pe jos placat cu marmura alba - peste un covoras persan; un frigider plin cu sticle la 1/2 cu apa(apa din Egypt nu este potabila); televizor, 2 paturi super-aranjate, aer conditionat, vitrina cu oglinda, un sifonier cu umerase pentru hainele noastre. In dreapta - o usa care mergea spre o baie foarte mare,estrem de curata,cate 4 prosoape din fiecare (mari,medii si mici), sampoane,sapunuri solide/lichide,oglinda foarte mare,chiuveta cu uscator de maini,o cada mare - dus, WC si cel mai important, un puternic ventilator care pornea odata cu deschiderea usii de intrare in baie.
Aerul conditionat putea fi intrebuintat cu telecomanda mobila ori cu comanda fixa de la pat. Erau aplice peste tot di doua veioze la pat. Cam atat, dar cochet, foarte curat si intim. Nici nu voiam ceva mai mult.
Mergand spre stanga ajungeam cam in 50 m de la cabana, la piscine. Doua piscine, una foarte mare si una mai micuta pentru copii. Cea pentru copii este incalzita tot timpul anului, cealalta este incalzita numai iarna. Ambele in aer liber. De asemenea super curate si o apa limpede-limpede. Pe mijlocul piscinei mari exista cateva mici insutite cu cate un palmier mai mic, flori si busuioc.
Poti sa beneficiezi de sauna, de masaj, fitnes (ultimile doua si pe plaja si la piscina).
Pe plaja nisipul este foarte fin si o curatenie pe care la noi nu o vei gasi nici in 1000 de ani. Din 2 in 2 m sunt ingropate in nisip amfore vopsite in albatru strident speciale pentru gunoi, mucuri de tigari etc. Exista un bar de care cei cu bratara de all inclusiv pot beneficia absolut gratuit.
Mancarea de toate felurile, la alegere. Nu esti servit la masa, esti doar condus la masa apoi te servesti singur din multitudinea de mancaruri gatite, fripturi, salate,omlete, lapte, paine, dulciuri, inchetate, fructe exotice, fresh-uri; bauturi, nici nu stii ce sa alegi. Restaurantul se numeste: AGRABAH. Restaurantele sunt deschise toata ziua pana la ora 22.30. Apoi se deschide discoteca (cu diverse programe artistice) si barul de noapte.
Am uitat sa spun, pe plaja, beneficiezi de totul gratuit, inclusiv saltele si prosoape, dar prosoapele le primim in functie de cardurile primite la receptie. Daca ai pierdut un card platesti pentru el 50 $.
Trimis de Sorrana* in 09.07.10 15:51:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT. A mai fost în/la: Nu am mai fost in Egypt, dar cu siguranta voi revenii de cate ori am ocazia. Am plecat de aici practic cu bateriile reincarcate. Aceasta v-a fi destinatia mea de vacanta si in anii urmatori.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sorrana*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 27.10583300 N, 33.83083300 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Sorrana, review-ul tau e prea brusc incheiat, chiar cand devenea mai incitant -- lucru care ma face sa cred ca a intervenit ceva ce te-a impiedicat sa continui.
Daca asta stau lucrurile, poti continua prin intermediul rubricii "Ecouri" - unde am scris si eu - si ne vom ingriji noi sa alipim eventualele completari la textul initial.
sorrana - asteptam "continuarea".
Vrem mai multe detalii despre hotel, piscine, corali, mancare, bautura, etc
Am incheiat prea repede, deoarece scriu de la birou si am fost chemata urgent la o sedinta. Nu m-am indurat sa nu adaug macar un pic din sfarsit.
Asa cda revin, acum am mai mult timp ca sa pot scri:
- A doua zi, cand...[nota wbm12: text adaugat review-ului]
Trebuie sa inchid, revin maine cu alte detalii. Mai sunt multe de spus. BY.
Sorrana, iti multumim pentru completarile utile! Textul ecoului a fost adaugat impresiilor initiale.
Te asteptam cu interes cu alte completari dar... si cu alte impresii din vacantele tale.
Am plecat acum 1 an intr-o excursie cu autocarul, pana in Elvetia. Partea franceza a Elvetiei, practic statia de oprire la destinatie a fost langa un port de uinde cu vaporasul/barca cu motor/velier, etc, traversai in Franta in 15 - 20 min.
Am vazut toate tarile pe acest traseu, am avut opriri fixe la cate un restaurant - benzinarie din fiecare tara, unde se putea servi masa, un suc, o tigare/cafea, etc.
Nimic nu m-a impresionat decat Elvetia. La granita Sant Margaret (pe acolo am intrat) am fost opriti, s-au facut verificari destul de atente chiar si cu caini dresati.
S-a gasit la o persoana preparate din carne (nu e voie sa intrii cu asa ceva la ei), la o alta persoana s-au gasit doua cartuse de tigari. La mine a gasit printre alte medicamente uzuale, pastile de "preductal" (pentru inima) si o fiola de algocalmin pe care a fost la un pas sa le confiste si sa primesc amenda. Dar le-am explicat in engleza ca pastilele sunt pentru inima, iar fiola in caz de durere de cap/dinti, etc. Nu s-au lasat pana nu au verificat pe calculator si in final fiola au oprit-o deoarece la ei este interzis algocalminul fiole.
Am plecat mai departe. M-au uimit soselele lor (ale elvetienilor) aveau parapeti foarte inalti din plexic (cred eu) concavi in interior pentru a-i proteja pe locuitori din zona, de zgomot, practic zgomotul de pe sosele se rasfrangea in peretii. Ceva foarte ingenios, si asa ceva gaseai pe sute de km. Am trecut pe sub Mont Blanc. Sa vezi ca intrii practic intr-un munte, ca il traversezi prin cel mai lung tunel din Europa, cu ventilatoare de mare putere, atasate pe planseu din 15 in 15 m. Inainte sa intram in tunel, am vazut spre varf ca inca mai era zapada, iar in tunel erau cam 28 - 30 de grade.
Nu mai spun ca si inainte de acest tunel si dupa, mai sunt multe alte tuneluri mici, partial inchise, adica: in dreapta si sus era acoperit, iar pe partea dreapta existau geamuri pentru a fi lumina.
Am ajuns la destinatie intr-o duminica - destul de devreme, in jur de ora 7. 00. Nu m-am putut abtine sa nu merg spre debarcaderul din apropiere. Foarte multe ambarcatiuni mici cu motor, yahturi de la cele mai mici la mai mari, veliere. Toate erau legate la mal. O liniste deosebita, se auzea doar apa clipocind usor.
Am urcat pe podul spre debarcaderul de plecare, nu era nimeni acolo, nici paznic, absolut nimic. Se vedea ca sunt in alta lume, in alta civilizatie. Puteam oricand sa ma urc intr-una dintre ambarcatiuni, dar ceva m-a retinut- nu era frica - era o jena pe care o aveam ca nu este lucrul meu si nu imi permit/ nu am ce cauta acolo.
Dupa 30 de minute in care am stat si am admirat partea franceza, ambarcatiunile si apa, am auzit motoare de vapor (unul destul de mic) iesea in larg.
Am fost la un pas de a ma urca in el, dar am realizat ca nu se poate.
M-am intors la autocar si am plecat la hotelul unde trebuia sa ma cazez. Am ajuns, am dat actele si am primit doua cartele. Am urcat la etajul 1-am folosit una dintre cartele pentru a intra in camera. Ma intrebam la ce o folosi cea de-a doua. Era o camera destul de simpla dar cochet aranjata. Lipsea doar baia.
Am iesit pe hol si din intamplare am auzit pe cineva vorbind romaneste. Am intrat in vorba si am intrebat (printre altele) pentru ce foloseste a doua cartela.
Sunt sigura ca nici nu va da prin cap pentru ce este folosita cea de-a doua: PENTRU CA SA FOLOSESTI BAIA- APA CALDA.
Se intra in baie in baza cartelei de acces, iar apa calda are o gradatie. Asezi cartela in locas dupa care apesi pe un buton si incepe sa curga apa calda pe o perioada destul de limitata. Ei? ce ziceti???
Am mers, am servit masa si m-am culcat. A doua zi am hoinarit prin oras, dar nu vedeam nici tipenie de oameni, iar pe cei care i-am vazut nu mi-a venit sa cred- erau imbracati foarteeeeee simplu, chiar puteai sa spui ca hainele sunt de la second, cu slapi in picioare. Hainele lor din magazine erau la fel, mototolite, de culori searbade, nimic placut, nimic sa-ti atraga atentia. In schimb aveau produse de consum deosebit de ieftine; mi-am cumparat inainte de plecare o cutie de 12 kg cu detergent automat in banii nostrii cam 35 lei, ciocolata elvetiana era foarte calitativa si destul de ieftina, mancarea estrem de variata si ieftina, hainele scumpe si urate.
In schimb era o curatenie exemplara peste tot, iti era mila sa pasesti - parca nu locuia nimeni acolo.
Masinile nu erau deosebite si in nici un caz nu erau noi. Ei sunt oameni reci, nu se viziteaza.
Serbarile lor sunt ocazionale si destul de simple, nu se intalnesc la un gratar, nu sunt asa cum suntem noi. Acolo fiecare vizeaza tot ce tine de el si familia lui.
Intoarcearea a fost destul de obositoare, pe o ploaie ce nu se mai oprea. Am ajuns la vecinii nostrii (nu va spun care, o sa deduceti singutri) unde am fost serviti din partea casei cu cate o portie de gulas.
Va spun ca nu stiti cat de gustos este, nu se asemana deloc cu cel facut de noi. La o masa de 6 persoane a adus cate un ceaun plin cu un polonic in el si paine (chifle). Era ca ciorba, cu multa carne foarte condimentata. Dupa ce am servit masa, am baut aproape un litru de apa si tot as mai fi baut. Am ajuns in Bucuresti. Ploua si aici si era cald. Este placut sa mergi in diverse colturi ale lumii. Daca regret ceva din aceasta excursie (pe cont propriu) este ca nu am trecut in Franta. Puteam sa vizitez putin si acolo si nu ma costa decat transferul cu vaportul (dus-intors).
A fost frumos si aici, dar gandul meu tot la Egypt este. Cu bine.
interesant, dar as vrea sa-ti spun ca AmFostAcolo este diferit de majoritatea celorlalte existente pe net din categoria Traveling (in general forumuri) - pe acest site impresiile si recomandarile sunt grupate in sctiuni geografice si pe rubrici, pentru a fi mai usor de consultat si/sau regasit!
Poti scrie despre "experienta Elvetia" (eventual recopiind textul de mai sus) intr-o sectiune rezervata acestei destinatii - de exemplu aici: click aici
Bravo Sorrana!
Dar unii spun ca o poza face cat 1000 cuvinte!
nu inteleg !! spui ca nu ai fost in Franta !!
dar tot tu spui ca ai trecut prin Tunelul Mont Blanc !!
pai tunelul Mont Blanc este la iesire din renumita statiune de iarna Chamonix , si leaga Franta de Italia !!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)