EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Aforia Thermal Residences(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Super hotel, la super pret
După ce am plecat de la Edirne (vezi impresii), următoarea oprire în drumul spre Side o programasem la Afyonkarahisar, caruia in continuare o sa-i zic pe scurt Afyon. De ce am făcut aşa şi m-am oprit de două ori? Pentru că pe măsură ce trece timpul, eu nu întineneresc, ci din contra, şi pentru că un drum de 12 – 13 – 14 ore devine destul de solicitant, mai ales că eu sunt singurul şofer. În plus, şi forma mea era mai redusă, din cauză că in 2020 şi în 2021 am mers foarte puţin cu maşina. Pe urmă, m-am gândit să o iau încet şi să mă relaxez cât mai mult, aşa că am împărţit drumul în două etape de circa şase ore şi jumătate şi una de patru ore. Deci, dacă prima oprire am făcut-o la Edirne, a doua pica undeva la Afyon.
Când am început să mă uit după un hotel la Afyon, habar nu aveam că aici este un centru de ape termale şi că mai toate hotelurile de aici sunt orientate spre aşa ceva. Analizând hotelurile din zonă, am hotărât ca Aforia Thermal Residences îndeplineşte cele mai multe din criteriile mele: este un complex recent construit, amplasat chiar pe marginea şoselei D650, oferă nişte apartamente de 50 mp. cu mic dejun inclus la un preţ foarte avantajos (41 EUR/noapte) şi este foarte bine cotat pe booking (nota 9.4) şi pe tripadvisor.
Aşadar, pe la ora 16:15 intram pe poarta complexului. Complexul Aforia Thermal este format din trei blocuri cu cinci etaje cu apartamente şi studiouri, amplasate într-o curte foarte mare. În mijlocul curţii este o clădire fără etaj unde sunt amplasate recepţia, un restaurant şi un bar, o cofetărie, un aprozar şi un lobby. În curte sunt alei, băncuţe, câteva parcări foarte mari, un loc de joacă pentru copii şi nişte foişoare. Mai în spate este o herghelie de cai. Alături, se mai construiesc încă trei blocuri de apartamente care se vor adăuga celor existente, şi care sunt în fază avansată de construcţie şi se pot vedea şi în pozele ataşate.
Tot complexul este foarte frumos şi curat, foarte bine întreţinut, cu multă grijă pentru detalii. Sincer, sunt uimit ce poţi obţine aici pentru foarte puţini bani. Cred că doritorii de tratament balnear şi de ape termale ar putea sa iasă mult mai ieftin şi mult mai bine dacă merg la Afyon decât dacă merg la Olaneşti, Govora, sau în altă parte în Romania.
După ce ne-a fost dat cardul camerei şi un angajat al complexului ne-a condus la cameră, am tras maşina in faţa cladirii, am scos bagajele şi le-am urcat în cameră. Maşina am dus-o în parcare, într-un colţ, cât mai departe de alte maşini. Pe urma, ne-am gândit că ne-ar prinde bine să mâncăm ceva, aşa că am coborât la masă la restaurant. Restaurantul era gol, dar ne-au confirmat că putem comanda şi mânca. În timp ce mâncam noi au mai venit câteva familii, unele cu copii şi o echipă de fotbalişti juniori care era într-un fel de cantonament.
După ce ne-am pus burta la cale, am urcat în cameră, am făcut un duş, am mai cercetat Internetul (care a mers foarte bine) şi am purces la somn. Am dormit foarte bine, patul a fost foarte comod şi a fost foarte linişte.
Când ne-am trezit a doua zi dimineaţă, am constatat că este foarte frig, aşa cum a prognozat Accuweather. Adică, eu cred ca 5-6 grade la ora 08:00 dimineaţa, la jumătatea lui septembrie, înseamna frig. Asta m-a făcut sa verific pe GPS la ce altitudine suntem şi am constatat cu surprindere că suntem la puţin peste 1000 m. Nu mi-ar fi dat în veci prin cap aşa ceva, n-aş fi crezut că Afyon e la asemenea înălţime, aş fi pariat ca e la aceeaşi altitudine cu Bucureştiul.
despre SERVICII
Tot personalul a fost amabil, serviabil şi s-au mişcat rapid şi eficient şi la recepţie şi la restaurant. Păreau şi ca vorbesc engleza, cel puţin ceea ce am spus – puţin ce-i drept – au înţeles. În cameră şi peste tot în complex a fost foarte curat.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Deşi am rezervat un studio de 50 mp., cred că de fapt am primit o suită Junior, de 60 mp. Nu ştiu de ce, poate că pentru că sunt simpatic. Tot apartamentul era mobilat modern, cu mobilă de calitate. În living este o chicinetă dotată cu tot ce trebuie, inclusiv frigider, hotă şi maşină de spălat vase şi o masă cu două scaune. Mai spre geam sunt două canapele extensibile şi o măsuţă. De asemenea, lângă intrare este un dulap în perete, apoi este intrarea în baie. În partea opusă intrării este intrarea in dormitor, care are o uşă culisantă. În dormitor este patul dublu, două noptiere, un fel de birou cu oglindă şi un alt dulap cu uşi culisante. În apartament erau patru perechi de papuci şi patru halate de baie. În dulapul din dormitor era şi un Coran.
Balconul este foarte mare, este lung cat ţine livingul şi dormitorul, şi acolo se găseşte o masa cu trei scaune şi un uscător de rufe. Usa de la balcon si geamul de la dormitor au plase de tantari.
Baia apartamentului este cu totul şi cu totul deosebită. In primul rând, este foarte mare şi în al doilea rând este formată din două incaperi. În prima cameră, care este foarte mare, este vasul WC şi o chiuvetă pusă pe un blat foarte mare, cu multe consumabile, loţiuni şi chestii d’astea. Din această incapere se intră în a doua, în care este un duş, o chiuveta din piatra şi o baie turcească cu apă termală, scufundată în podea.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Cina şi micul dejun le-am luat în restaurantul hotelului. Restaurantul este destul de mare, cu un mobilier în culori optimiste. Cina pentru două persoane, care a fost şi foarte gustoasă, a costat 35 lei. Da, atât mi-a luat de pe card. Am să ataşez şi nişte meniuri cu preţuri, îmi pare rău că nu se văd foarte bine, dar sunt nişte preţuri de tot râsul. Revin iarăşi la ideea că nu se compară ce primeşti în Turcia cu ce primeşti în Romania.
Micul dejun a fost în sistem bufet suedez, cu tot ce vrei. Foarte gustos şi evident, foarte săţios. Toată lumea purta măscuţă când nu stătea la masă.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Nu este cine ştie ce, practic este un câmp gol, pe marginea unui drum drept ca în palmă. Clădirile hotelului se află ceva mai departe de şosea, aşa încât este linişte şi se poate dormi bine.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Nu cred ca acolo există foarte multe posibilităţi de distracţie, dar se poate ajunge uşor la primul mall, care este la vreo trei – patru km. de hotel, sau în centrul Afyonului, care este la vreo 8 km. Aici vor găsi cu siguranţă o mulţime de locuri de distracţie, sau de cumpărături.
Puţin mai înaintea hotelului Aforia Thermal este un alt hotel foarte mare de cinci stele, care este un fel de sanatoriu şi care are centru de tratament balnear. Sunt sigur că toţi care au trecut pe acolo cu maşina în drum spre Antalya l-au remarcat.
Hotelul este excelent şi consider că nota 9.4 de pe booking este pe deplin meritată şi că primeşti extrem de multe lucruri pentru extrem de puţini bani.
Trimis de Yoda in 17.02.22 22:40:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yoda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 38.81661743 N, 30.43959485 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Aforia Thermal Residences, AFYONKARAHISAR" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Da, coordonatele GPS sunt corecte.
Despre sait, eu am folosi mai degraba https://www.aforiathermal.com/en-gb
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii recente (din anul curent sau anul trecut!) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Yoda:
”Despre sait, eu am folosi mai degraba https://www.aforiathermal.com/en-gb
Tx, am actualizat rubrica „site oficial”
@Yoda:
O recomandare excelentă!
Apartamentul arată super, iar preţul este superbun pentru toate cele oferite.
”Deşi am rezervat un studio de 50 mp., cred că de fapt am primit o suită Junior, de 60 mp. Nu ştiu de ce, poate că pentru că sunt simpatic.
Şi mie mi s-a întâmplat deseori în Turcia să beneficiez de upgrade gratuit, nesolicitat dar şi nerefuzat . Probabil şi eu le sunt turcilor simpatică, la fel ca tine
Singurul minus pe partea de cazare eu îl văd în prezenţa acelei chicinete/minibucătării căreia nu-i găsesc utilitatea. Bine că măcar a existat o uşă care să o separe de dormitor
Piesa de rezistenţă o constituie clar minipiscina cu apă termală din baia fiecărei camere, de mare senzaţie şi sigur extrem de utilă pentru a te relaxa după multe ore de condus. Bine, eu calculez distanţa Bucureşti-Afyon fără alte opriri în afara celor inerente prin vămi şi benzinării.
Bănuiesc că a fost deschis în 2019, deoarece în 2018, la ultimul meu drum spre Antalya, nu l-am remarcat, deşi am scotocit şi eu destul pe net în căutare de variante pentru cazările intermediare.
”Cina pentru două persoane, care a fost şi foarte gustoasă, a costat 35 lei. Da, atât mi-a luat de pe card..... Revin iarăşi la ideea că nu se compară ce primeşti în Turcia cu ce primeşti în Romania.
Absolut de acord, raportul calitate preţ este incomparabil. Totuşi trebuie să recunoaştem că încă sunt mulţi cei care nu doresc să facă efortul unui drum până în Turcia şi se mulţumesc cu mult mai puţin, mai prost şi mai scump , însă aproape
O super recomandare, merita luata in calcul. Felicitari, votat cu mare drag.
@nicole33:
”Singurul minus pe partea de cazare eu îl văd în prezenţa acelei chicinete/minibucătării căreia nu-i găsesc utilitatea. Bine că măcar a existat o uşă care să o separe de dormitor
Cred ca acea chicineta a fost facuta pentru ca sunt multi oameni care vin la Afyon la tratament si fac economie la bani, gatind acasa. Sau, poate ca atunci cand au fost facute blocurile nu trebuiau sa fie hotel, ci apartamente de locuit, iar pe parcurs li s-a schimbat destinatia. Am vazut multe asemenea cazuri in Bulgaria (la Obzor, Byala, Primorsko, Sunny Beach) si am si stat in unele. De fapt, cladirile chiar arata a ansamblu rezidential si mai putin a hotel.
Sigur, noua nu ne-a facut nici o trebuinta acea chicineta, doar nu ne apucam sa gatim. Chiar, ce-ar fi fost sa ne apucam sa facem o ciorbita? ????
@Yoda:
”Cred ca acea chicineta a fost facuta pentru ca sunt multi oameni care vin la Afyon la tratament si fac economie la bani, gatind acasa.
Dacă pe voi v-a costat 35 lei cina pentru două persoane şi a fost suficientă mâncare din ce am văzut în poze, nu cred că ieşi mult mai ieftin gătind în cameră, chiar în cazul unui sejur mai lung.
”Sau, poate ca atunci cand au fost facute blocurile nu trebuiau sa fie hotel, ci apartamente de locuit, iar pe parcurs li s-a schimbat destinatia. Am vazut multe asemenea cazuri in Bulgaria (la Obzor, Byala, Primorsko, Sunny Beach) si am si stat in unele. De fapt, cladirile chiar arata a ansamblu rezidential si mai putin a hotel.
Şi varianta cu blocurile este de locuit este plauzibilă după aspectul general. În Bulgaria am văzut destule asemenea construcţii, unele chiar cu destinaţie mixtă, adică cu doar câteva apartamente vândute unor particulari şi restul administrate ca aparthoteluri.
Eu am evitat acest gen de cazare, care mi-ar fi oferit doar un spaţiu de cazare mai generos decât aş fi avut nevoie, însă servicii cu certitudine mai slabe faţă de un hotel cu acelaşi număr de stele.
”Chiar, ce-ar fi fost sa ne apucam sa facem o ciorbita?
Sau sarmale sau peşte?
Aşa aţi fi testat şi eficienţa hotei.
@Yoda: foarte bună și cazarea aceasta. Și fiind și zona termală cred că se poate preta la un sejur de 2-3 zile în drum spre mare.
Am văzut că au și un spațiu de joacă pentru copii. Iar 35 de lei pentru 2 persoane, e mai mult decât foarte ieftin.
@Nicole chicineta poate fi și ignorată, la ce prețuri bune sunt ar trebui să fii nebun să gătești. Dar are si avantaje - poți pregăti laptele pentru bebe sau pentru persoanele cu regim special de masă.
@MarinaCo:
”Și fiind și zona termală cred că se poate preta la un sejur de 2-3 zile în drum spre mare.
Corect. Aş aprecia clar propria minipiscină termală, extrem de utilă pentru relaxarea atât de necesară după un drum de aproximativ 1100 kilometri, însă nu pentru băi termale m-aş opri la Afyon - zonă mult mai cunoscută pentru outleturile sale - un paradis al cumpărăturilor pentru cei pasionaţi
La mine nerăbdarea de a ajunge cât mai repede la destinaţia finală şi a-mi începe vacanţa multaşteptată este maximă şi nu aş întârzia pe drum mai mult decât este absolut necesar. .
Încă nu am ajuns la înţelepciunea de a considera că şi zilele petrecute pe drum fac parte din vacanţă şi le consider doar ca un rău necesar
”Iar 35 de lei pentru 2 persoane, e mai mult decât foarte ieftin.
Şi eu am remarcat preţurile mai mult decât convenabile, încât să nu merite efortul de a găti chiar şi un banal sandviş, iar anul acesta este foarte posibil ca preţurile să fie chiar mai mici.
Eu am apreciat că mie nu-mi este de niciun folos chicineta, lipsa acesteia fiind chiar mai apreciată. Bine că există uşă intermediară pentru a nu adormi şi a nu mă trezi cu ochii în... bucătărie . Desigur, chicineta este avantajoasă pentru alţii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)