GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Prefata: “ Pentru Parga nu trebuie consiliu de familie, este un must see… Trebuie mers si in Parga si in Lefkada, mai ales ca sunt foarte aproape. Lefkada este putin mai departe, mai obositoare. In Parga, aveti si oras si plaja chiar acolo, iar dupa o saptamana activa in Lefkada, ai unde sa te odihnesti. Garantat n-o sa va para rau “.
Si nu ne-a parut rau, bineinteles.
Multumesc, @motaneata!... pentru toate recomandarile facute si pentru toata straduinta ta, in ceea ce priveste Parga, acest minunat coltisor de pe Pamant.
Si uite-asa am aflat eu de Parga, planificandu-mi vacanta pentru irezistibila Lefkada.
Dupa sejurul minunat si “ alergat “ in Lefkada , am pornit din Nidri (vezi impresii) spre…necunoscuta Parga. Pentru cei care inca nu au ajuns acolo, Parga este un oras intre Preveza si Igoumenitza, la cca 80 km de Lefkada.
Este de fapt o statiune greceasca, superba, cu o pozitie privilegiata. De fapt, asta m-a si atras si “ i-am simtit chemarea “ – pozitionarea sub forma de amfiteatru, labirintul stradutelor, multitudinea de luminite si culori, ce ulterior, ne-au bucurat sufletul si incantat privirea.
De fapt, sa va povestesc, mai intai si cat voi reusi de scurt, aventura virtuala pentru gasirea unei locatii de cazare. Pe cat de simplu pare, la prima vedere, in a gasi o cazare in Parga (fiind o statiune mica), pe atat de complicat s-a dovedit a fi, cand am inceput efectiv cautarea.
Daca m-a atras din start pozitionarea in amfiteatru, la fel de sigur stiam, ca voiam si apropierea de plaja Valtos. Voiam si vedere panoramica asupra orasului, dar si apropiere de plaja preferata, sa nu mai fim nevoiti sa batem km buni de la cazare pana la plaja, asa cum am facut in Lefkada. Voiam o cazare spatioasa, dar si cu vedere spre mare. A…si musai parcare (citisem in rew deja postate, ca exista o reala problema in privinta parcarii, in Parga). Daca o cazare aproape de Valtos, ne-ar fi asigurat vederea catre mare si apropierea de plaja, ar fi compromis vederea panoramica, in amfiteatru a orasului, precum si accesul facil catre port/taverne, etc. Stiu, voiam multe. Grea decizie.
Dificil le-a fost si colegilor @motaneata, @ionescunic sa ma faca sa inteleg, de acasa, pozitionarea orasului in sine, ce-mi ofera o locatie in apropiere de Valtos, ce avantaje / dezavantaje o alta, in oras.
Cum orice lucru inceput are si o finalitate, dupa indelungi cautari, puneri in balanta avantaje – dezavantaje, am ales. Alegerea s-a numit Acrothea Hotel. Inteleapta si fericita alegere s-a dovedit a fi! (in mare masura, tot lui @motaneata ii datorez si asta). Asta a fost varianta scurta. Varianta reala si…lunga, a durat cca 2 luni jumate, mail-uri peste mail-uri, nopti internautice albe, studiere harti, citit impresii, etc. Dar… a meritat.
Hotel Acrothea este situat central, pe drumul principal din Parga, fiind construit in panta, in trepte.
Datorita acestei pozitionari, in trepte, panorama a fost spectaculoasa, oferind o vedere uluitoare a Marii Ionice. Un mare atuu si un prim avantaj.
Hotelul are o arhitectura interesanta ce cuprinde patru cladiri, ce se distinge net fata de celelalte locatii de cazare, atat prin stilul arhitectural, cat si prin culoare. La o prima vedere.
Un al doilea avantaj al acestui hotel, il constituie accesul – prin doua intrari principale: una de sus, de la drumul principal, unde se afla si parcarea (chiar daca are locuri limitate) si cealalta cu acces dinspre faleza, dar cu ceva trepte de urcat. Pentru o locatie de cazare in Grecia, hotelul este destul de mare, cu aprox. 16 – 17 camere, de mai multe tipuri: duble, duble superior cu vedere la mare, duble de lux, suite.
Atentie, insa – nu toate camerele ofera vedere partiala / totala la mare. Noi am rezervat o camera dbl. superior sea view (401), iar vederea la mare a fost uluitoare.
Si eu si sotul, avem un fix cu asigurarea sea view-ului la o cazare. Recunosc. Dar…e uimitor de relaxant, magnific, sa-ti incanti privirea de azuriul/turcoisul marii, savurandu-ti cafeluta inca de la primele ore ale diminetii. Desi din camera noastra vederea catre mare nu era chiar “ nelimitata “, ci putin cam peste acoperisul cladirii din fata, panorama vazuta era uimitoare: verdele-azuriu al marii, insulita cu a sa bisericuta din mijlocul marii, portul, orasul si castelul venetian, in stanga. Iar noaptea, sa privesti toate astea “ imbracate “ in lumini multicolore, era de vis.
Sa revin insa de la “ fixul” meu… fix la camera. Camera 401, cea pe care am ocupat-o noi timp de 5 zile, a fost spatioasa, luminoasa, eleganta. Mobilierul era clasic si elegant – pat din fier forjat, foarte odihnitor, a carui eleganta era data si de cuvertura de brocart, asortata cu perdeaua si draperia. Chiar si corpurile de iluminat erau elegante, fiind confectionate din combinatie sticla + metal.
Exact la intrarea in camera, pe holisor, se afla o minibucatarie camuflata perfect intr-o piesa eleganta de mobilier. Aceasta consta in: plita electrica + hota, chiuveta, frigider si doua rafturi suspendate, pe care erau 2 cani, 2 pahare si tacamuri. Totul era nou si am inteles ca putine camere includ aceasta minibucatarie. Trebuie intrebat proprietarul de acest aspect, atunci cand faceti rezervarea.
Baia ce stralucea de curatenie, era prevazuta cu cada, iar paravanul de sticla era de mare efect. Am gasit: prosoape mari de baie imaculate, papuci de unica folosinta, foehn.
O alta nota distincta pentru acest hotel, a fost servirea micului dejun. Bufetul suedez era la receptie, iar cu tava odata pregatita, puteai sa servesti micul dejun pe una din multele miniterase amenajate ale hotelului. Constructia hotelului in panta, oferea acestor minisepareuri o amenajare in trepte. Putea fi o terasa mai mare sau altele mai mici; mesele aveau blat de marmura, cu scaune albe din imitatie de rachita. La fiecare masa exista si o umbrela mare, alba, ce te apara atat de razele arzatoare ale soarelui, cat si de ploaie (daca ai ghinion, noi am avut intr-una din zile).
Micul dejun a fost variat, foarte gustos si proaspat; au excelat in produse de patiserie, zilnic altele si multe tipuri de paine (sursa – Backery Achilleas din apropiere), precum si placinte aperitiv facute de ei. Mai puteai servi: oua sub diferite forme, kaizer, carnaciori prajiti, salam, cascaval, branza topita, masline, rosii, castraveti, diverse sortimente de ceaiuri (plic), unt, gemuri multe, lapte, sucuri si nelipsitul pepene – galben si rosu. A…cafeaua foarte buna (lucru rar intalnit la greci).
La aceasta locatie, se adevereste zicala: ‘’ omul sfinteste locul “. Intreg personalul e foarte amabil, dar proprietarul Dimitri, e de milioane: o persoana cu mult bun simt, foarte amabil, preocupat permanent sa te simti bine, iti raspunde calm si-ti face recomandari bune la orice solicitare ai avea. Nota 10 – stie sa-si atraga clientii, stie cum sa-si gestioneze afecerea de familie si cum sa faca turistul sa se reintoarca cu drag, acolo (comentariile turistilor pe trip…book, atesta acest lucru).
Iar daca nu stiati, proprietarul de la Acrothea, impreuna cu fratele si tatal lor, detin si administreaza ca afacere de familie si taverna Sakis, aflata sus, in labirintul de stradute, in partea dreapta a castelulul venetian. La taverna Sakis, mesele sunt insiruite de-a lungul strazii, mancarea extraordinar de gustoasa, portii mari si preturi foarte bune. Va dati seama ca este si destul de aglomerat, in unele seri poti astepta 10 – 15 minute pana se elibereaza o masa; dar asteptarea iti e usurata cu un pahar de uzo, oferit din partea casei, de unul din cei doi frati.
Sintetizand, pot spune ca, Acrothea Hotel a fost o locatie perfecta de cazare datorita:
- stilului arhitectural si pozitionarea chiar in “ buricul targului “
- confortul si eleganta camerei, precum si bunul gust in amenajarea tuturor spatiilor
- panorama deosebita
- amabilitate proprietari.
Nu ne-am fi putut dori ceva mai bun de atat. Cu alte cuvinte, a meritat din plin compromisul facut in privinta apropierii de plaja Valtos.
Hotelul are coordonatele GPS: N 39.28372; E 20.40269
Si pentru ca am fost acolo, celelalte locatii de cazare luate in calcul initial, la fata locului, s-au dovedit a fi sub calitatea Acrothea Hotel. Exemplu:
- Marina's House – pozitie foarte buna cu panorama spre plaja Valtos (doar 1- 2 camere), dar foarte inghesuit ca spatiu – camere mici si fara parcare;
- Aleka's Studio si Agnatio Resort – sus pe deal, de partea cealalta a soselei, cu acces f. dificil – in panta abrupta (abia acolo am realizat spusele colegilor motaneata si ionescunic, multumiri, din nou!)
- Idem Letista Apartaments si Katsios Studios
De luat in calcul:
- Pelagos Resort – aflat la cca 200 m de plaja Valtos, ofera vedere spre mare, dar e cam izolat si nu beneficiezi de panorama in amfiteatru a orasului
- Petros Penthouse – in apropiere de Acrothea, cu vedere superba (nu stiu daca de la toate apartamentele).
- The Old Town Hall - mi s-a parut o '' altfel '' de cazare, interesanta - sigur nu are parcare , poate fi o optiune buna, mai ales pentru apropierea de castelul venetian, plaja Valtos , taverne.
Cu siguranta mai sunt, dar va las pe voi sa le descoperiti, apoi ni le faceti si noua cunoscute, aici pe AFA.
Va doresc alegeri inspirate si vacante frumoase!
Trimis de clau.nov in 20.02.14 21:39:22
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (clau.nov); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.28388700 N, 20.40240500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster22:
Da, e corecta pozitionarea
Multumesc si eu
foarte bine scris articolul, spune ne te rugam cate ceva despre plaja
@batman:
Multumesc pentru apreciere, o sa postez un review cu plaje / locuri de vizitat, cat mai curand
@clau. nov: este foarte greu sa rezerv, se pare ca azi 24 febr. e tarziu, mai caut, cat despre ag. noastre, se pare ca nu prea au auzit de Parga..., am ramas setat pe h sol, insa deocamdata nimic, am trimis mail, astept R
Sunt destule oferte pentru Parga si al agentiile noastre, inclusiv aici pe AFA poti cere oferta.
Insa intradevar la Sol nu am vazut. Este posibil si sa nu vrea ei sa colaboreze cu romani.
@batman: despre plaje am scris eu câte ceva. Și alți colegi, doar că la fel, au făcut-o la rubrica adecvată - Descoperă Parga, nu la cazări...
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
@webmaster:
Foarte bun colajul, foarte buna alegerea, acorduri sensibile =
combinatie perfecta cu splendoare in amfiteatru.
Multumesc mult!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2016 Acrothea - 'Vedere de pe deal' — scris în 20.01.17 de mirmicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ