GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Abraham Hostel(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Abraham Hostel - cazare ieftină și bună în Tel Aviv
Bun găsit!
Doriți să petreceți o săptămână în Tel Aviv/ Israel, bugetul alocat nu este mai mult de 1000 de euro, toate bune și frumoase. Când ajungeți la partea cu cazarea, veți vedea că majoritatea prețurilor se plimbă liniștite pe la 100 €/noapte sau mai mult. Israel are reputație de țară scumpă. Și atunci, jumătate din prețul excursiei îl poate reprezenta cazarea, ceea ce pentru un călător low-budget (și eu), nu este tocmai ok. Milioane de turiști vizitează anual Tel Aviv, deci de înțeles că prețurile sunt mari, inclusiv, cazarea. De cele mai multe ori, tragi la hotel, dar ce faci când ai puțini bani?
Ei bine, pentru asta există soluția hostel. Spre deosebire de hoteluri, aici dormi cu mai mulți inși în cameră, pat supraetajat, camera are diverse configurații. Cum sunteți mai mulți, prețul se împarte cum ar veni. E adevărat, nu ai poate intimitatea, confortul și spațiul date de o cameră de hotel, dar dai puțini bani, și deci ai o grămadă de alte avantaje, te bucuri la fel de mult de destinație, până la urmă asta urmărim, nu? Până acum, am avut și confort.
Astăzi vorbim despre Abraham Hostel, din Tel Aviv. Nu l-am mai întâlnit pe aici, deci posibil să dau eu startul.
De la Aeroportul David Ben Gurion ajungi foarte ușor aici cu autobuzul 445, luat de la Terminalul 3, cost bilet în jur de 5 lei (3,70 NIS), durată, 48 de minute. Te lasă la 250 de metri de hostel, pe Bulevardul Rotschild. Hostelul e pe strada Levontin, nr. 21.
Ar mai fi trenuri: cel care merge spre Naharyia, și oprește la HaHagana, sau la HaShalom, 13,50 NIS o călătorie (de la ultima până la hostel fiind vreo 2,5 km). Fără taxi, costă 45 $ până aici, deci cel mai bine autobuzul. Eu am luat trenul la venire, autobuzul la plecare.
Ora de check-in este 15:00, dacă ajungeți mai devreme puteți lăsa bagajele în camera de bagaje, accesibilă doar cu cod PIN care vi se dă pe un cartonaș, și vă mai duceți prin oraș. Ora de check-out este până în 12:00. Cum eu am uitat să anunț ora de check-out, mi l-au făcut ei automat, strângându-mi lucrurile și ducându-le într-o cameră separată. Totul a decurs ok, nu s-a pierdut nimic, oamenii mi-au dat mesaj pe e-mail înainte în care m-au întrebat la ce oră vreau să plec, altfel se ocupă ei de check-out, dar nu l-am văzut.
Check-in-ul decurge ușor, ți se atrage, atenția că este hostel de nefumători, deci fumezi afară, sau la terasa exterioară de la etajul 3, ți se dă setul de pat (două cearșafuri – pentru saltea și pilotă, plus față de pernă), pe care la check-out trebuie să le aduci înapoi. Ți se dă și prosopul, apoi cartela de acces în cameră. Ajuns în cameră îți iei patul în primire. Oricare este liber, la alegere. Sub pat ai un fel de cutie metalică, destul de spațioasă, în care poți să îți pui lucruri, se poate închide cu lacăt, eu n-am închis-o.
Micul dejun este inclus în preț (cred că la toate camerele, la mine așa a fost, verificați când rezervați), nu m-am bucurat de el decât două zile, întrucât, plecam prin țară la ore matinale, gen 5-6:30, deci nu-l prea prindeam. Este delicios, consistent, diversificat. Din ce-mi amintesc: roșii, ouă fierte, brânză, lapte, cereale cu lapte, ceai, cafea, deci de toate. În plus, hostelul este dotat cu o sală de mese foarte mare, bucătărie la fel în caz că vrei să gătești tu ceva anume, ai frigider unde poți să-ți depozitezi mâncarea proprie, băuturi sau ingrediente, deci confortul de acasă.
Posibilitățile de distracție la hostel, atunci când nu ești plecat în oraș/țară, sunt la fel de multe precum imaginația. La etajul 1, lângă bucătărie și sala de mese, este barul/clubul hostelului, o sală mare, unde se dă discotecă seara. De asemenea, aici au loc diverse ateliere, de pictură, limbi străine, gătit mâncare israeliană, sunt deci evenimente la care puteți participa în schimbul unei taxe de înscriere, situată undeva la 100-180 de lei, în funcție de tipul de workshop. Deci, workhsop-uri, discotecă, lecturi (au bibliotecă), dormit în hamac, cam ce-ți trece prin cap.
Jos, lângă recepție, au un Traveler’s Center, deschis până seara la 21:00, de unde poți cere informații sau rezerva tururi în tot Israelul, plus Egipt (Sinai) și Iordania (Petra). Tururile sunt pentru toate buzunarele, eu am avut două cu ei, sunt servicii excelente. Prețuri pentru toate buzunarele între 200 și 3000 lei, în funcție de ce, unde, durată, cât și cum vrei. Cu ei poți să vezi practic toată țara. Deci, hostelul este echipat cu agenție proprie de turism, Abraham Tours se numește (căutați siteul pe Google).
Camera este ok, am dormit fără probleme în ea, în pat supraetajat, alegând pe cel de jos. Este liniște, nimeni nu deranjează pe nimeni, aveți baie și toaletă în cameră, aer condiționat. Există baie și duș în cameră, sau comun, la capătul fiecărui coridor, deci două variante. Este curățenie, staff-ul în fiecare zi în jur de ora zece efectuează serviciul de curățenie. Pentru mine s-a meritat, și aș reveni aici.
Acum, la capitolul care stă pe buzele tuturor: banii. 6 zile = 509 NIS, adică 629 RON, deci cam 105 lei/zi. Dacă stai să te gândești bine, e o afacere bună. Cazare, ieftină, mic dejun, seara bar cu băuturi la prețuri rezonabile. Cu o cazare atât de ieftină, restul banilor ți-i poți dirija către alte distracții în Tel Aviv, tururi prin țară etc. Acum depinde de percepția fiecăruia, pentru mine a fost de nota 10. E un hostel mare, cu 90 de camere, strada Levontin, nr. 21.
Câteva aspecte din oraș, din împrejurimi:
-preț masă la restaurant 35-40 lei/persoană/cel mai ieftin (vorbesc în lei să fie mai ușor); 1 shekel=1,23 lei (curs Revolut);
-cost bilet de autobuz: 6 lei; mai bine achiziționezi de la șofer un card RavKav, descarci aplicația de pe telefon și încarci cardul (să fie NFC activ pe telefon), și cu 13,50 NIS îți iei un Tel Aviv Area Daily Pass, nelimitat pe toate autobuzele din oraș; nu trișați, sunt controale!
-apă: între 4-8 lei; mâncare stradală: între 10-35 lei, depinde ce și de unde; dulciurile sunt mai ieftine ca mâncarea.
-poți închiria biciclete sau trotinete, orașul fiind bun pentru așa ceva, nu mai știu, parcă 35 lei pe zi bicicleta, n-am folosit.
-cu Google Maps, și Moovit de descurci mai ușor cu privire la transport în comun și ce să vizitezi.
V-am dat o idee de cazare. Sper că prin acest review am acoperit cam toate subiectele de interes cu privire la unitate, cele scrise neavând pretenția de a fi exhaustive, deci orice întrebare este binevenită și voi răspunde în cel mai scurt timp posibil.
Să aveți o zi bună,
Trimis de CristiCrs in 03.01.20 13:46:58
- A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (CristiCrs); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 32.06304850 N, 34.77647250 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Abraham Hostel, TEL AVIV" (nou-creată pe sait)
===
Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.
Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
@webmaster26: Da. Poziționarea pe hartă este ok, corespunde datelor din teren.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@CristiCrs: Este o varianta foarte buna de cazare la un pret foarte mic pentru Israel, doar ca nu cred ca aș putea dormi intr-un hostel cu alte persoane in camera.
Noi fiind trei am avut cazare in Tel Aviv la Hotel Gordon Inn, camera tripla 90 dolari pe noapte, foarte aproape de plaja, aproximativ 100 m. Am sa scriu impresii in curând.
@alinafulg: Da. Fiecare cum se simte ok. Eu călătorind de cele mai multe ori singur, m-am adaptat la dormit mai mulți în cameră, ca-n armată. Este doar una din variantele ieftine, mai sunt și altele ????.
Sună bine și Hotel Gordon Inn, trei inși cu 90$/noapte. Eu cum sunt de unul singur am ales cum să ies cel mai ieftin, cât de cât confort acolo, punând mai mult accent pe locuri de vizitat/distracții. Mulțam pentru comment!
@CristiCrs: Felicitări pt alegere si pt articol.
Cand ai varsta ta, poti dormi oriunde!
In tinerete, pe canf colindam muntii patriei, dormeam in cortul carat in spate sau la refugii alpine. La cabana, la priciuri, era lux!
Acum, la peste 60 de ani, parca nu mai merge oriunde.
E drept ca la varsta asta avem bani mai multi decat in studentie!!!
Vacante minunante sa ai.
@adrianaglogo: Mulțam pentru urare. Deh, profit de vârsta pe care o am, căci mai târziu îmi vine și mie rândul să intru la seniori, 60+ ani . N-am experimentat dormitul la cort încă, dar o voi face.
Călătorii și zile bune!
@CristiCrs: Da! asa este cand esti tanar, am dormit si eu la cort, am dormit in sac de dormit pe holul unei cabane pentru ca nu era nici o camera libera si era deja seara si nu mai puteam pune corturile, dar astea sunt amintirile cele mai frumoase. Acum recunosc cinstit ca as prefera 4-5* ca si eu sunt la categoria seniori >55.
Pe de alta parte, ai mare dreptate, cand esti singur, cazarile sunt scumpe, asa ca faci alegerea care ti se potriveste cel mai bine.
Orice alegere ai face bucura-te de ea. Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulțumesc pentru review, stimate domn!
Profit și eu de anii tinereții, căci la fel ca viața, tinerețea e una singură, nu se mai repetă. Și eu când am să ajung la seniori (50-60+ ani) am să prefer un 4-5*, că deh... nu mai sunt în putere ca acum. Sunt experiențe din care am legat prietenii solide, amintiri de povestit nepoților ș. a. m. d.
O seară minunată, și spor la călătorii!
@CristiCrs: Fac o precizare pt tine: @mishu e o stimata doamna, sa stii! Nu cred ca se supara, dar voiam sa te anunt!!!
@CristiCrs: Nu este prima data cand sunt numit " domn" si asta ma amuza ,
si ca sa fie amuzamentul complet, cea mai simpatica inlatnire, a fost la Targul de Turism intre mine @mishu (Mihaela) si @adrianbogdan (Roxana).
Putem spune chiar ca suntem agenti sub acoperire
@mishu: de adrianbogdan nici eu nu stiam ca e... ea!
Si il (o) citesc mereu!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)