ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.11.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 18 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 12 MIN

40 de platani şi 15 euro

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Pentru a explica titlul, voi începe cu sfârşitul: 15 euro este preţul plătit pe noapte la hotelul din Loutra Edipsou. 3 nopţi – 45 euro.

– Nu se poate, e o greşeală, zice Adrian când îl anunţ, triumfătoare, că am făcut rezervarea în Evia. E 45 de euro de persoană.

– Ba nu, îl contrazic eu. Uite aici, scrie negru pe alb. E pe cameră. Ăştia de la booking dau întotdeauna tariful pe cameră, nu pe persoană.

Evident că am avut (şi de această dată!) dreptate. Nici mie nu mi-a venit să cred, dar preţul era într-adevăr pe cameră.

Cred că aţi înţeles deja că acesta a fost şi principalul argument în alegerea hotelului. În noiembrie 2014, când am organizat concediul de două săptămâni pe care aveam să-l petrecem în septembrie 2015 în Grecia, am început cu rezervarea celui mai important şi lung sejur, cel din Peloponez, şi anume la Villa Manolis din Tolo, pentru care urma să plătim 308 euro pentru 9 nopţi de cazare (34,22 euro/noapte – destul de mult). Cum finanţele noastre erau cam „subţiri”, pentru restul nopţilor (două de tranzit şi trei în Evia) am căutat soluţiile cele mai ieftine. Şi datorită muncii mele asidue (!), într-un final, pentru cele 14 nopţi de Grecia am obţinut o medie de 29 euro/noapte, ceea ce mi s-a părut rezonabil.

În Evia pot însă zice, cu mâna pe inimă, că norocul a dat peste noi. Numele lui (al norocului)? Hotel 40 Platania. Adresa: strada 25 Martiou nr. 66, Loutra Edipsou.

O scurtă digresiune: 25 martie e un nume de stradă foarte comun în Grecia, se întâlneşte peste tot. E Ziua Independenţei, data la care, în 1821, arhiepiscopul de Patras a proclamat declanşarea revoltei antiotomane. E sărbătoare naţională, celebrată cu mare fast. Totuşi ziua naţională oficială a Greciei este 28 octombrie şi se mai numeşte Ziua Marelui „Nu” („Okhi”) sau Ziua Demnităţii: ea marchează data la care, în 1940, la ultimatumul dat Greciei de Mussolini privind ocuparea unor poziţii strategice şi traversarea ţării de către armata italiană, premierul Ioannis Metaxas a răspuns „nu”. După mai puţin de două ore Grecia era atacată şi nevoită astfel să intre în al Doilea Război Mondial. Evident că şi această zi dă numele multor străzi din localităţile greceşti.

Şi o precizare: în afara preţului, în alegerea hotelului au mai contat alte două elemente: 1) faptul că se afla în Loutra Edipsou, deci la numai 26 km de Agios Georgios, un sat pe care doream neapărat să-l revedem, din motivele expuse într-un review anterior (vezi impresii); şi 2) scorul mare de pe booking (aproape 9). Adaug că hotelul are propriul site, în greceşte, engleză, germană, rusă şi slovenă (?), de unde puteţi afla informaţii şi despre oraş şi împrejurimi.

Hotelul este semnalizat chiar de la intrarea dinspre Rovies, dar drumul din şosea e un pic întortocheat din cauza sensurilor unice. Se află în capătul opus faţă de mare, la circa 500 m de ţărm şi în coasta muntelui. Strada foarte largă e în pantă şi până la a ajunge la hotel se trece pe lângă mai multe cafenele, taverne, o brutărie, un magazin cu suveniruri şi îmbrăcăminte şi o agenţie de turism.

Am văzut că strada se termina, aşa că am fost nevoiţi să întrebăm de hotel, pentru că e poziţionat pe colţ şi intrarea e de fapt pe o alee, imediat în dreapta, nevizibilă de pe 25 Martie. 40 Platania are 3 etaje, lift şi 22 de camere, unele duble cu pat matrimonial sau twin, altele cu trei paturi. Aspectul exterior e îngrijit (se vede că e o construcţie nouă) şi pe scările de la intrare sunt aşezate ghivece. Recepţia e suficient de spaţioasă iar în stânga ei se află salonul de mic dejun, care serveşte totodată şi drept lobby, cu câteva fotolii, un televizor cu ecran plat, un şemineu şi decoraţiuni de bun gust.

Am ajuns pe la 3-4 după-amiaza şi am fost întâmpinaţi de un puşti de vreo 14 ani care vorbea binişor englezeşte. I-am arătat rezervarea şi ne-a explicat că au chicinetă (aşa cum ceruserăm noi) numai la camerele cu 3 paturi. Nicio problemă, am replicat. În paranteză fie zis (dar să nu râdeţi de mine!), abia acum, adică la aproape două luni de la sejur, când mi-am strâns de pe birou hârtiile cu notiţe, hărţile, pliantele etc. din Grecia pe care le-am lăsat la îndemână pentru scrierea articolelor pe AFA, am remarcat uitându-mă întâmplător pe rezervare că preţul de 15 euro/noapte includea şi micul dejun! Incredibil! Aşa îmi explic de ce patroana tot insista dimineaţa să ne servească (iar noi o refuzam politicos de fiecare dată). Cum doamna nu vorbea englezeşte, o fi rămas cu impresia că nu dorim să-i gustăm bucatele, când de fapt eu, în prostia mea, eram convinsă că n-avem dreptul la ele... Oricum, am aruncat un ochi pe masa aranjată pentru micul dejun tip bufet şi tot ce vă pot spune e că era plină de platouri cu mâncare, cu toate că în hotel nu cred să fi fost mai mult de 4-5 camere ocupate.

Cât stăteam noi de vorbă cu puştiul, a apărut şi tatăl lui. Ei bine, dacă numele norocului nostru a fost 40 Platania, atunci prenumele s-a chemat Kostas. După ce s-a recomandat drept „ownerul” hotelului şi i-am plătit repede cei 45 de euro („ca să nu se răzgândească” – citat din Adrian), a pornit să turuie despre oraş, să ne recomande să mergem la spa-ul privat din imediata apropiere, la plaja Agios Nikolaos, la tot felul de mănăstiri şi biserici. După aceea, de fiecare dată când ne vedea, ne întâmpina cu „What can I do for you, my friends?” şi s-a dovedit a fi un personaj amabil şi simpatic. Plus un bun negustor, aşa cum aveam să ne dăm seama: îşi conducea cu mână de fier afacerea de familie în care şi soacra avea un mic rol, acela de a supraveghea fluxul de intrări şi ieşiri din hotel de pe un fotoliu din salon. Dar nu întotdeauna era cineva la recepţie şi uşa de la intrare, permanent larg deschisă, dovedea că nu se temeau de hoţi.

Camera în care am stat a fost la etajul 2, avea într-adevăr 3 paturi şi era un pic înghesuită, dar cum n-am prea stat în hotel, nu ne-a deranjat. Şifonierul s-a dovedit încăpător pentru cele 3 nopţi petrecute acolo iar noptierele mai mult decât utile. Am avut şi un televizor mic la care nu prea ne-am uitat – era perioada alegerilor şi se vorbea întruna, dar avea şi nişte canale în engleză. Aerul condiţionat funcţiona dar nu l-am folosit, în schimb am folosit internetul, care mergea cu mare viteză. Chicineta consta din chiuvetă şi un dulăpior, o plită electrică cu două ochiuri deasupra căreia se afla hota, plus un frigider. Nu aveau niciun fel de ustensile de bucătărie când am preluat camera, doar bureţi şi detergent de vase, dar la solicitarea noastră ne-au dat imediat tot ce am cerut: o tigaie, un ibric, pahare, farfurii şi veselă. Baia OK, cu hârtie igienică, foen, săpun lichid, prosoape. Deşi la întrebarea soţiei lui Kostas am declarat că nu avem nevoie de „room service”, după două zile ne-a cerut pe un ton imperativ cheia şi când ne-am întors am găsit cearşafurile schimbate, prosoape curate şi stocul de hârtie igienică împrospătat.

Camera a fost cu vedere în spate, nu spre aleea de intrare în hotel, şi priveliştea nu era prea ademenitoare: aveam în faţa calcanul unei clădiri şi în stânga se vedea muntele. Important e că fiind pe colţ, terasa era foarte largă: pe ea am găsit o masă şi două scaune comode şi acolo am stat de fapt majoritatea timpului, atunci când n-am dormit. Singurul mic incovenient a fost lipsa sforii de atârnat la uscat costumele de baie, dar cum sunt prevăzătoare din fire, plecaserăm echipaţi, aşa că am montat-o rapid. Una peste alta, a fost o cazare în condiţii excepţionale, mai ales având în vedere preţul!

A sosit acum momentul să vă explic de ce se cheamă hotelul „40 de Platani”. Pentru că stimabilul Kostas este şi proprietarul cafenelei şi al tavernei situate peste drum de hotel, chiar pe strada 25 Martie, dincolo de un fel de scuar foarte larg, mărginit de mulţi copaci bătrâni. Nu ştiu dacă au fost număraţi şi rezultatul a ieşit 40, cert e că spaţiul e umbros şi plăcut şi că la el se ajunge trecând peste un pod care traversează... aţi ghicit, un izvor cu apă termală.

Cafeneaua, care avea vreo 20 de mese, se deschidea dimineaţa devreme, aşa cum am constatat a doua zi, când am mers să bem un frappé (1,5 euro) înaintea plecării către Agios Georgios. Deja apăruseră clienţi şi mi-am dat seama că familia începuse ziua de lucru de pe la ora 7-7.30. Şi de terminat, terminau pe la 12-1 noaptea, când ultimii clienţi plecau de la tavernă. E drept că aveau şi vreo 4-5 angajaţi, bucătari şi chelneri, dar să stai în picioare 17 ore nu e deloc uşor. Kostas supraveghea totul de la înălţimea unui birou uriaş, din lemn sculptat, amplasat în faţa uşii dinspre bucătărie, unde avea computerul şi tot felul de hârţoage, semn că îşi desfăşura activitatea de boss în aer liber. Soţia se ocupa de cafenea iar angajaţii de tavernă.

Şi acum, că am ajuns cu povestirea la capitolul „tavernă” (mare, peste 30 de mese), trebuie spus că nu serveau decât salată, tzadziki şi carne la rotisor: pui, porc, berbec, capră, inclusiv kokoretsi. În prima seară, obosiţi după drumul din Tolo şi scăldatul în izvoarele termale, ne-am înfiinţat la tavernă pe la ora 8. Am comandat o porţie de tzadziki, una de salată grecească şi două de kokoretsi, plus o carafă de vin de o jumătate de litru şi o sticlă de apă gazoasă. Ne-a costat 26 de euro, mai mult decât OK, iar chelnerul a refuzat bacşişul. Să-l fi atenţionat Kostas că suntem clienţi ai hotelului? Nu ştiu. Ne-am retras pe la 9-9.30. Adrian a adormit instantaneu, dar nu şi eu. Pentru că imediat după plecarea noastră muzica (înregistrată) care până atunci se auzise în surdină, a fost dată cu volumul la maximum şi de pe terasa camerei, de unde am încercat, fără succes, să descopăr ce se petrecea la tavernă, se auzeau aplauze şi tot felul de alte sunete care mi-au dovedit că acolo se cânta şi se dansa.

Aşa că a doua seară am apărut la tavernă pe la 9.30, oră la care muşteriii serioşi – exclusiv localnici, eram singurii străini de acolo – abia începeau să vină. Terminaseră kokoretsi, aşa că am comandat aceleaşi aperitive şi acelaşi vin ca în seara precedentă, carne de pui eu iar Adrian de berbec. Nota a fost 25 de euro şi din nou ne-a fost refuzat bacşişul, dar adevărul e că dincolo de mâncarea foarte proaspătă şi excelent preparată, ceea ce ne-a interesat pe noi a fost muzica, şi mai ales dansul.

De-a lungul timpului am avut ocazia să asist de mai multe ori la spectacole de muzică grecească. Prima oară s-a întâmplat în 1991 la Atena, în cartierul Plaka, unde am fost duşi la un restaurant elegant de către partenerul de afaceri al cumnatei mele. Acolo aveau şi o scenă, o orchestră de 5-6 oameni şi o formaţie de dans. Ştiţi care e tipicul acestor reprezentaţii: după câteva runde, dansatorii încep să treacă pe la mese şi invită lumea să li se alăture. Totul spre amuzamentul şi buna dispoziţie a audienţei, formată în majoritate din turişti străini.

La Neos Marmaras, în Halkidiki, unde am stat câţiva ani la rând, funcţiona o tavernă unde, o dată pe săptămână, concerta câte un cântăreţ de bouzouki. Angajau şi 3-4 dansatori iar scenariul era cel descris mai-sus. După un timp ne-am dat seama cum procedau localnicii. Unul din ei juca rolul de „antemergător”: sosea la tavernă pe la 8 seara, odată cu turiştii, ocupa o masă mare şi comanda o apă, o bere sau o Coca-Cola de care trăgea până pe la 9.30-10, când veneau ceilalţi. La Neos Marmaras rolul l-a interpretat ani la rând un lucrător de la micul atelier de reparaţii de bărci pe lângă care treceam zilnic în drum spre plajă, aşa că l-am recunoscut. Buuun! După ce se aduna toată lumea la masă, comandau. (Cred că aţi observat că grecii, atunci când merg la tavernă, mănâncă de obicei friptură cu cartofi prăjiţi. Nu i-am văzut niciodată cu farfurii cu peşte sau fructe de mare în faţă – astea sunt feluri prea scumpe pentru a fi consumate la restaurant, mai bine le prepari acasă). După ce îşi puneau burta la cale, timp în care stăteau de vorbă şi râdeau, aşteptând plecarea turiştilor, se apucau şi ei să danseze. Pentru că de asta veniseră de fapt la restaurant: pentru muzică şi dans. Şi n-aveau niciun chef să se amestece cu hoarda de turişti. Aşa că pe la 11-11.30 se ridicau de la mese ca să danseze şi abia atunci începea cu adevărat petrecerea pentru ei.

Ei bine, la taverna 40 de Platani localnicii nu aveau pe cine să aştepte să plece. N-aveau nevoie de muzică live, mergea şi cea înregistrată. Nicio regie aici, nimic turistic, niciun grup de dansatori şi cântăreţi profesionişti, numai „amatori” care se sculau brusc de pe scaun atunci când le plăcea câte o melodie şi se punea pe rotit, bătut din palme, aplecat şi ridicat, câte o femeie singură, câte două sau trei femei, un bărbat singur, doi-trei bărbaţi cu mâinile înlănţuite ca la horă. S-a dansat, mereu cu zâmbetul pe buze, în spaţiul liber din faţa cuptoarelor, printre mesele arhipline, pe podul de peste izvor, în stradă. Toată lumea cunoştea versurile cântecelor şi le fredona sau zbiera în gura mare, fiecare după posibilităţi şi aptitudini. Din gesturile lor răzbătea plăcerea de a asculta muzică alături de rude, prieteni şi vecini, de a cânta şi a dansa, bucuria de a trăi. Şi pe la 12 noaptea s-au urcat mai toţi în kiki car şi au plecat acasă mulţumiţi. (V-am spus în articolul despre Loutra Edipsou că trenuleţul, sau kiki carul, cum îi spun eu, e mijlocul de deplasare prin oraş).

Iar noi ne-am dat seama că asta era de fapt marea afacere a lui Kostas: taverna unde localnicii îşi dădeau întâlnire pentru a se simţi bine împreună.

A fost o seară grecească sută la sută autentică, pe care ne-o vom aminti toată viaţa. Şi încă un „plus” acordat hotelului, pe lângă multe altele.

 

Webmaster, rog ataşaţi următoare ilustraţie muzicală: https://www.youtube.com/watch?v=qJ_bWUwk-eo

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 12.11.15 10:26:08
Validat / Publicat: 12.11.15 17:41:42
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5724 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotelul 40 Platania din Loutra Edipsou, Evia.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 18.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    14 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [12.11.15 17:41:04]
    »

    Foarte bună recomandarea

    -

    Mutat în rubrica "40 Platania Hotel [Loutra Edipsou], EVIA [EUBEEA]" (nou-creată pe sait)

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    alinaro
    [12.11.15 18:11:19]
    »

    @Carmen Ion - Chiar frumos. Să nu mai zic nimic de preț... Iar de seara grecească... nici atât, sunt înnebunită după seri tematice și dansante.

    Chiar nu auzisem de kokoretzi până acum. Oare cât mai am de așteptat până sa ajung din nou în Grecia? Că am fost o singură dată...

    Carmen IonAUTOR REVIEW
    [12.11.15 19:16:58]
    »

    @webmaster - Poziţia este un pic mai la sud de Hotel Kastri şi la sud de strada paralelă cu Kastri.

    Hotelul e clasificat cu 2 stele - îmi cer scuze că am uitat să precizez asta - puteţi face adăugirea, vă rog?

    Mulţumesc.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Carmen IonAUTOR REVIEW
    [12.11.15 19:22:40]
    »

    @alinaro - Mulţumesc pentru vizită, ecou şi vot.

    La Tolo, o staţiune super-turistică, sezonul era pe încheiate şi oferta gastronomică foarte subţire - am căutat kokoretzi sau miel/oaie şi n-am găsit. Cât despre muzică live, nici pomeneală...

    În schimb, la Loutra Edipsou localnicii se distrau pe cinste (şi în fiecare seară), semn clar că n-au nevoie de turişti ca să cânte şi să danseze. Mai mult, turiştii îi încurcă... În locuri dintr-acestea, mai puţin bătute, ai şansa să cunoşti mai bine stilul de viaţă autentic al grecilor şi, în general, al oricărui popor.

    Ai fost o singură dată în Grecia?!! Pe bune? Sunt scandalizată!!!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster70
    [12.11.15 19:55:42]
    »

    @Carmen Ion - Mulţam fain. Am setat clasificarea oficială la "2 stele"

    Am setat deasemenea coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

    Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

    ebirsan
    [12.11.15 20:07:00]
    »

    Asta inseamna să cauți și să găsești Grecia adevărată.

    Povestirea ta mi-a adus aminte (cu nostalgie) de momentele de emotie pe care le-am trait cu prilejul primei noastre vizite în Corfu în 2006.

    Am avut atunci norocul să observăm pe când bântuiam drumurile de altitudine din Corfu un banner care anunța ceva ce semăna a serbare, într-un sat destul de izolat și anonim (Agrafi). Am urcat până în satul cocoțat în vârful unui deal și abia am avut loc să întoarcem mașina acolo unde drumul devenea prea îngust, dar am mai găsit afișe din care am deslușit data exactă și ora serbării.

    Cu toate că distanța din Dassia (unde stăteam) și până la Agrafi era măricică având în vedere aspectul drumului până acolo și că trebuia făcut pe noapte (la întoarcere) ne-am asumat acest lucru și sâmbătă 22 august 2009 pe înserat am ajuns la poalele dealului de unde începea drulul spre Agrafi. Acolo am vazut indicatoare care te îndrumau către o poiană aflată la baza dealului, unde era amenajată o parcare pe iarbă și instalate multe mese de plastic cu tradiționalele fețe de masă de hârtie.

    Am parcat mașina și pt. că eram printre primii veniți am ales o masă mai în margine și mai pe un tăpșan de unde aveam o imagine mai de ansamblu a întregii poiene.

    Organizatorii au văzut imediat că suntem turiști ți ne-au invitat la mesele amplasate mai în centru, dar noi am rămas la alegerea inițială.

    Mai pe scurt, a fost o serbare câmpenească, asemănătoare cu ceea ce macedonenii din Dobrogea organizează din când în când sub denumirea "Fii satului". După numărul mare de mașini și diversitatea numerelor de înmatriculare (grecești) era clar că lumea a venit mai ales din alte zone decât din sat. Noi cred că am fost singurii străini nimeriți acolo.

    Cert este că ne-am bucurat ore în șir de o petrecere cu muzică live, ansabluri de dansuri locale și mai ales de dansurile grecilor veniți special pentru acest eveniment și care evident se cunoșteau toți între ei.

    Atunci am văzut și cât de diferit este folclorul cretan față de cel continental, cu pregnante influențe italiene, urmare a sutelor de ani de ocuăație venețiană.

    Acea seară ne-a marcat pe viață prin pitorescul locului și bucuria oamenilor care au dansat non-stop ore în șir, cu o formație care părea că nu știe ce este odihna, în care totul era autentic, fără clișeele folclorice oferite turiștilor la "serile grecești".

    De atunci, imediat cum ajungem (în Grecia) în zona unde vom sta începăm să căutăm afișe care să indice astfel de evenimente. Din păcate majoritatea lor sunt în august (perioada de concediu valabilă și pentru greci) și cum noi am cam mers numai în septembrie nu a mai dat norocul peste noi.

    Ori cum, pt. cine ajunge în Creta în jur de 22 august (în ziua de sâmbătă din jurul datei respective) poate avea privilegiul să asiste la serbarea satului Agrafi. E aproape pt. cei care stau în Sidari sau Ag. Giorgios (Pagon).

    ebirsan
    [12.11.15 20:20:20]
    »

    Uitându-mă la poze am înțeles de ce probabil cazarea era numai 15 euro/noapte. Proprietarul avea bunsimț și conștient fiind de vederea oferită de pe balcon a stabilit un preț adecvat.

    Noi am plătit la un hotel din Lefkada 120 euro/noapte ca să vedem de pe terasă numai un perete aflat la 7-8 m în fața noastră.

    tripadvisor.com/ShowUserR ... an_Islands.html

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmasterX
    [12.11.15 20:36:59]
    »

    @ebirsan:

    Noi am plătit la un hotel din Lefkada 120 euro/noapte ca să vedem de pe terasă numai un perete aflat la 7-8 m în fața noastră.

    sperăm să găsești timp pentru a scrie impresiile din această destinaţie și în română (pentru cititorii care nu cunosc engleza, de exemplu)

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    dana2104
    [12.11.15 21:15:58]
    »

    @Carmen Ion

    În locuri dintr-acestea, mai puţin bătute, ai şansa să cunoşti mai bine stilul de viaţă autentic al grecilor şi, în general, al oricărui popor.

    Exact acest lucru l-am simtit si eu in cele teri sejururi petrecute in Evia. Cred ca aici, in Evia m-am indragostit iremediabil de acesta tara si mai cred ca Evia trebuie sa ramana asa cum este acum: mai putin promovata, mai "simpla", mai putin atinsa de turismul in masa, mai salbatica... mai autentica. Acestea sunt atuurile ei si de aceea, unii dintre noi (cei care o intelegem) o iubim atat de mult.

    Din pacate (sau din fericire, mai bine zis) aceasta insula nu place oricui. Am citit ca unii n-au vazut in Evia decat saracie, statiuni mici si anoste, plaje neamenajate si pusti... Atat au vazut ei. Eu, ca si tine, am vazut alceva si de aceea, atunci cand citesc despre aceasta insula ma gandesc cu nostalgie la vacantele mele petrecute aici.

    In ultimii ani am fost ''ocupati'' cu descoperirea de noi destinatii, dar sper sa mai am timp sa revin aici macar o data.

    Prima dragoste nu se uita asa usor.

    Carmen IonAUTOR REVIEW
    [13.11.15 09:26:10]
    »

    @ebirsan - De acord: sărbătorile câmpeneşti sunt o bună ocazie de a cunoaşte felul în care se distrează un popor. Bună recomandarea cu 22 august, Agrafi, Creta.

    Mulţumesc pentru ecou.

    Carmen IonAUTOR REVIEW
    [13.11.15 09:28:47]
    »

    @dana2104 - Aşa e, şi eu am simţit Evia ca fiind mai autentică decât - să zicem - riviera Olimpului, Thassos sau Halkidiki. Mulţumesc pentru vizită.

    johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
    [13.11.15 09:41:21]
    »

    @Carmen Ion -

    Bună recomandarea cu 22 august, Agrafi, Creta.

    Corfu, nu Creta, colegul a greșit un pic... când a scris cretan s-a referit la corfiot

    Carmen IonAUTOR REVIEW
    [13.11.15 10:45:10]
    »

    @johnnyredlabel - Aha! Mersi

    ebirsan
    [13.11.15 19:54:05]
    »

    Da, corect, corfiot în loc de cretan, dar și cel cretan are puternice influențe rezultate din perioada ocupației venețiene.

    Să nu uităm că de Grecia (statul) putem vorbi doar de la 1827 încoace, iar sute de ani fiecare insulă a constituit o microcivilizație destul de izolată de restul teritoriului.

    Nu se inventaseră încă liniile de feryboat iar călătoria pe mare în Mediterana era o chestie foarte periculoasă, în special datorită piraților musulmani.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, Carmen Ion, dana2104, ebirsan

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067170858383179 sec
    ecranul dvs: 1 x 1