ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2011
DE croc
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: romania
ÎNSCRIS: 19.10.08
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 11 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 4 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Pe mine m-a cucerit - continuare

TIPĂREȘTE

Prima parte o puteti citi aici

- Sami - nu stiu cum sa incep, o sa fac abrupt :). Am fost in Sami de mult ori, o data in prima zi cand cautam cazare, venind din Lassi, a doua oara cand am luat ferry spre Itaca si apoi, de fiecare data cand ajungeam in zona deoarecfe am descoperit o taverna unde se manca super. Inclusiv plecarea spre casa a fost prin Sami, pentru ca am luat ferry spre Astakos, o sa revin. Putinul meu simt de orientare a identificat Sami ca pe un orasel cu doua mari strazi paralele, cea de langa apa cu taverne si cea din spatele ei cu magazine si magazinase de tot felul: suveniruri, carnuri, dulciuri (totul "home made" evident - atentie la acest home made, e o poezie ca si tavernele de familie, in majoritatea cazurilor). Sigur ca sunt si locuri de cazare, mai mari sau mai mici, case ale localnicilor, am vazut o biserica superba, dar totul este concentrat langa apa. Am batut magazinele de mai multe ori in cautare de suveniruri si ulei de masline (home made - de-adevaratelea, am si gasit dar nu in Sami), nu m-au impresionat cu nimic anume - sunt magazine tipice pt zonele turistice, supermarketuri micute, magazine gen plafar (home made insa: D), dar sunt multe, nu pleci cu mana goala sigur.

Mancarea in Sami poate fi si buna si rea, depinde ce nimeresti. In prima noastra zi am ales o taverna (ultima din sir dar nu pot sa zic din care parte ca nu am simt de orientare :), printre putinele sau singura care servea gyros. Eu am luat o salata greceasca, iar sotul si copilul cate un gyros sau ceva carnareturi; am mancat mancarea, nu era stricata, dar de proasta calitate, nu ne-a placut, nu o recomandam. In urmatoarea vizita in Sami insa, am descoprit un alt restaurant in acelasi sir (am foto) unde mancarea este ex-ce-len-ta, este pe locul 2 in topul locatiilor mele de mancat in Kefalonia. Pestele spada, calamarul, caracatita, placintelele, salata greceasca, mielul, aratau superb, erau proaspete si foarte foarte gustoase. Ne-a cucerit acel restaurant cu chelnerul sau in varsta, hatru si bun cunoscator al clientilor. Daca ajungeti in Sami si va e foame nu-l evitati!

Fac aici o paranteza unde vorbesc cu titlu general despre mancare: meniurile sunt internationale cu accent mediteraneean, poti gasi aproape orice la restaurante. In afara de restaurantul de pe Petani (unde daca eram atenta la detalii as fi evitat disconfortul de la masa), nu am intalnim mancare stricata, dar in foarte multe locuri am intalnit mancare ce nu era pe gustul meu sau de-a dreptul prost gatita. Nu mergeti cu ideea inoculata de reclame si prezentari exagerate (cum am mers eu) ca mancarea este "de vis" si nu mancati oriunde pentru ca pana la urma este o zona turistica iar comerciantii sunt comercianti. In plus, trebuie sa cauti foarte mult pana gasesti o taverna cu accente locale mai puternice, ca sa simti gustul traditional al mancarii, nu este suficient sa cobori pe insula si mananci traditional Kefalonian ci ai ceva de cautat.

Ca atare, fiti atenti ce taverna selectati pentru masa (oferta este uriasa) ca sa savurati o masa gustoasa in stil Kefalonian.

- Agia Efimia - am trecut prin ea de multe ori, odata am cautat cazare, iar de cele mai multe ori in tranzit de la Sami spre Assos. Este o locatie draguta, cu multe locuri de cazare asezate in trepte ascendente (pe un delusor), la baza lor este soseaua iar peste sosea marea si plaja (plaja inseamna o chestie ingusta si mica sub parapet, pietroasa bine). Agia Efimia are foarte multe taverne, dar nu am mancat niciodata pentru ca mancam in Sami. Nu mi-a placut Agia Efimia pentru ca faceau plaja langa sosea, pentru ca plaja era ingusta si pietroasa si apa era frumoasa dar fara nimic special, dar este o buna locatie cred, pentru cupluri tinere dornice de distractie si animatie. este o locatia animata noaptea, foarte frumos luminata.

- Argostoli si sudul insulei; cand am plecat de acasa stiam una si buna: vreau sa stau in Assos, iar sudul insulei este cu plaje mai nisipoase dar mai aglomerat pentru ca acolo opereaza agentiile de turism. Cu toate astea am mers intr-o zi pana la plaja Skala, ca sa vad cum este. Am facut aprox 3 ore din Assos si nu a meritat deplasarea din punctul meu de vedere dar le iau pe rand: dupa Argostoli, sunt plaje din ce in ce mai nisipoase, iar in sudul extrem sunt plaje pe suprafete foarte intinse, destul de late si nisipoase, cu priveliste neutra. Drumul este si el tot neutru, mergi prin sate, pe sosea serpuita cu marea in dreapta, nimic spectaculos, noroc cu maslinii, caldura si casele tipic grecesti, ca altfel nu iti dai seama ca esti pe insula. Statiunile din sud sunt foarte foarte aglomerate, cu atmosfera asemanatoare cu a litoralului nostru, foarte multe restaurante (denumite pompos taverne, dar fara specific), multa muzica pe strada de la taverne, aglomerat si cam naucitor. Am ajuns in Skala pe la 14.00 (auto arata 42 grade la umbra) si ne-am oprit sa mancam la un restaurant (Luna parca se chema) aproape de plaja. Fara sa fie stricata sau de proasta calitate, a fost cea mai putin gustoasa si placuta mancare pe insula, pentru ca absolut nimic nu avea gustul mancarii grecesti cu care ne obisnuisem. Pizza copilului (raritate, in nord nu prea gasesti pizza) avea blatul din foetaj de prajituri, nu l-am lasat sa manance, scoicile mele aveau gust de ceapa mai mult decat de scoici, mielul sotului era miel si atat :). Preturile - comparabile cu nordul.

Am plecat pe plaja, care este larga, nisipoasa (amestec cu ceva pietricele, dar nisipoasa in general), cu intrare asa si asa in mare, plaja tipica: ai in fata o imensitate de apa, nu tu o perete de stanca, nu tu o insula vecina, nu tu un perete cu vegetatie, nimic, apa si atat. Culoarea apei este frumoasa dar nu spectaculoasa si este limpede. Aici am vazut podet de lemn amenajat de la intrarea pe plaja pana la apa, am vazut rusi, albanezi si multi multi multi oameni, fata de plajele din nord care sunt linistite si chiar pustii, unele. Parca mi s-a parut si ca este mai cald decat in nord.

Ne-am balacit, am stat la soare, a fost dragut, dar nimic spectaculos, cred ca gaseam atmosfera si apa in multe alte locatii la mare, nu era nevoie sa merg pana in Kefalonia.

- Argostoli - am intrat putin in el, este un oras mare, aglomerat, cu blocari in trafic (sotul identifica stradute si scurta timpul de asteptare, noroc ca locuim in Bucuresti si ne este familiara metoda), magazine multe, de toate felurile, am intrat intr-un spermarket si am concluzionat ca produsele erau diferite fata de orasele de pe continent - multe multe mult fructe de mare inghetate (apropo, sa nu credeti ca mancati fructe de mare proaspete si nici sa nu va doriti ca la caldura de acolo cred ca se strica in cateva ore), pasta de masline la kg, caracatita in otet la kg si o serie intreaga de alte nebunii. Practic Argostoli mi s-a parut un spatiu urban ca oricare altul dar tipic insular: cu strazi mult mai inguste si produse specifice. In rest aveau de toate: banci, telefonie mobila, haine, peco, service, etc.

- Lixouri, ulei de masline home made si restul plajelor vazute, va trebui sa ale grupez in alt review.

Continuarea o gasiti aici


[fb]
---
Trimis de croc in 05.09.11 10:38:57
Validat / Publicat: 05.09.11 12:21:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4337 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (croc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster77
[05.09.11 10:47:28]
»

Mutat la rubrica "Drumetii Kefalonia" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

crocAUTOR REVIEW
[05.09.11 10:53:51]
»

ok, multumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
croc
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kefalonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053155899047852 sec
    ecranul dvs: 1 x 1