ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.06.2017
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 2 zile
prieteni
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 15 MIN

Kamena Vourla - mare, munte, istorie și ape termale

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Oricine mă cunoaște știe că iubesc Grecia. O iubesc pentru peisajele uimitoare care îți încălzesc sufletul, pentru oamenii calzi și veseli, pentru mâncarea bună și tavernele frumoase, pentru apa cristalină în care te bălăcești printre peștișori, pentru bisericuțele frumoase pe care le găsești la tot pasul, pentru florile frumoase care îți mângâie privirea, pentru... și lista ar putea continua mult. Natura a fost foarte darnică cu grecii, parcă nici un loc nu seamănă cu celălalt, de fiecare dată când alegem o nouă destinație ne întoarcem acasă convinși că am fost în cel mai frumos loc de până atunci. Pentru că asta este Grecia: frumoasă și mereu surprinzătoare, cosmopolită sau rustică și încărcată de istorie. Un lucru este clar: pe noi, cei care o iubim, ne atrage ca un magnet an de an, oferindu-ne amintiri de neuitat.

În luna mai am avut norocul să vizitez din nou Grecia, de data asta combinând locuri pe care nu le-am văzut cu altele în care mi-a fost drag să mă reîntorc. Un circuit Atena – Kamena Vourla – Skiathos, o excursie relativ scurtă, de doar 4 nopți, dar în care am trăit cu intensitate maximă fiecare minut și din care m-am întors mult, mult mai bogată sufletește. Nu poți fi altfel când într-o singură vacanță ai șansa să vizitezi Acropole și Delphi, locuri care te copleșesc și te impresionează indiferent dacă ești sau nu iubitor de istorie, Thermopile cu povestea vitejilor spartani, Kamena Vourla, o micuță localitate rustică, cu un peisaj fabulos și, nu în ultimul rând, micuța bijuterie a Sporadelor, insula Skiathos, verde și cochetă, frumoasă și cosmopolită. Fiecare loc pe care l-am văzut și-a pus amprenta asupra mea și fiecare merită să i se spună povestea. :)

O să încep cu Kamena Vourla, un micuț orășel despre care nu știam mai nimic înainte să plec și care m-a cucerit prin frumusețe și simplitate.

Kamena Vourla – câteva informații generale

Kamena Vourla este un micuț orășel situat în Grecia centrală, în regiunea Phtiotida (Ftiotida), cunoscut în trecut sub numele de Palaiochori. Localizat în golful Malian (Maliac/Maliakis), în vestul mării Egee, la 4 km de Capul Knimis, care separă Golful Malian de Golful Evian și la poalele munților Knimis, Kamena Vourla este traversat de autostrada care leagă Atena de Salonic.

Orașul Kamena Vourla este situat la 170 km nord de Atena și la 150 km sud de Volos și are aproximativ 2700 de locuitori, cei mulți dintre ei activând în turism, având vile și hoteluri, restaurante sau cafenele, restul ocupându-se cu agricultura. De altfel, la ambele ieșiri din oraș se întind, pe suprafețe mari, livezi cu măslini.

Totuși ceea ce face ca acest mic orășel să fie mai aparte este faptul că se află amplasat pe izvoare cu ape termale. În anul 1926, chimistul Michail Pertesis a descoperit că apele termale ce izvorăsc din muntele Knimis au o concentrație mare de radon, care este considerat extrem de benefic pentru sănătate. Însă abia peste mulți ani, în 1930 a fost construit primul hotel în zonă, localitatea continuând să se dezvolte ușor, luând avânt după a doilea război mondial când Kamena Vourla a început să fie căutată și apreciată tot mai mult de către turiști

Cum ajungem în Kamena Vourla

Cel mai bine și mai ușor ajungi în Kamena Vourla cu mașina proprie, fie dinspre Volos sau Salonic, fie dinspre Atena. Cum între Atena și Salonic este autostradă, drumul se parcurge ușor, iar câteva zile petrecute în Kamena Vourla vor fi binevenite pentru relaxare.

O altă posibilitate este să ajungi cu avionul până în Volos sau Atena, iar de aici fie închiriezi mașină, fie te deplasezi cu autobuzul local, aparținând firmei Ktel.

Este însă important de știut că în Kamena Vourla nu există nici un centru de închirieri mașini, așa că dacă vreți să închiriați mașină pentru a vizita împrejurimile (și aveți ce vizita) va trebui să o luați din Atena și să o returnați tot acolo.

Varianta autobuzului local este și ea de luat în seamă, dar asta înseamnă că în Kamena nu veți avea cu ce să ajungeți în multe locuri care ar merita o vizită. Asta nu înseamnă că nu veți putea petrece câteva zile frumoase pe plajă, făcând excursii cu barca sau deplasându-vă cu autobuzul.

Pentru a ajunge cu autobuzul din Atena trebuie să mergeți cu metroul sau cu un taxi în stația Liosion și să luați autobuzul către Lamia (un oraș mare, aflat la 40 km nord de Kamena Vourla), care oprește în Kamena. Biletul costă aproximativ 20 euro de persoană, autobuzele sunt moderne, confortabile și circulă începând cu ora 6.30 până la 21.30. Pentru siguranță există și posibilitatea rezervării biletului, direct pe site-ul Ktel, unde veți găsi și programul autobuzelor.

Unde ne cazăm în Kamena Vourla

Posibilitățile de cazare în Kamena Vourla sunt multe și variate, de la vile simple și micuțe până la hoteluri de 3 sau chiar de 5 stele. Cum întreaga localitate este înșirată pe strada ce o desparte de mare, puteți alege un hotel aflat în apropierea mării, pe faleză sau unul situat pe una dintre străduțele care urcă spre munte. Prețurile sunt bune, mult mai mici decât în alte locuri din Grecia și hotelurile sunt frumoase.

Eu am stat la hotelul Mitsis Galini, un elegant hotel de 5 stele aflat la câțiva metri de mare, cu un centru spa modern, cu servicii foarte bune și cu mâncare excelentă. Pe lângă o frumoasă și imensă piscină cu apă dulce, hotelul mai are altele două cu apă termală, una exterioară și alta interioară. Pentru cei cazați la hotel accesul la piscinele cu apă termală este gratuit, cei din afară putând intra contra sumei de 7 euro de persoană.

Fiind atât o stațiune aflată la malul mării cât și una balneară, Kamena Vourla poate fi vizitată pe tot parcursul anului, astfel că multe dintre hoteluri sunt deschise în permanență, camerele fiind dotate cu calorifere.

La ieșirea din Kamena Vourla înspre Thermopile, chiar pe malul mării, este amenajat pe o suprafață de 140 ha și un camping, care oferă 250 locuri de campare.

Ce avem de făcut/văzut în Kamena Vourla

Deși nu prea mare, micuța localitate aflată pe malul mării Egee și la poalele munților Knimis are foarte multe de oferit turiștilor, pentru că îmbină perfect marea cu muntele și cu apele termale.

Băi termale

Fiind o stațiune cunoscută pentru izvoarele cu ape termale, cei care doresc să facă tratament au la dispoziție atât piscine publice cât și private, cum este cea a hotelului Mitsis Galini.

Izvoarele termale din Kamena Vourla sunt unele dintre cele mai importante din Grecia, datorită compozitiei lor unice, care include minerale rare, sare și radon. Izvoarele termale izvorasc din Muntii Knimis și au diferite grade de radioactivitate: izvoare radioactive, cu hidrogen sulfurat, feruginoase și cu proprietăți cosmetice (Izvorul Aphrodite). Temperatura izvoarelor variază între 35 si 36°C, acestea fiind recomandate pentru diferite afecțiuni ginecologice, ale pielii și rinichilor, precum și pentru reumatism.

În apropiere (la Thermopile) se mai află un cunoscut complex cu izvoare termale. Cele două izvoare principale sunt Leonidas (cu temperatura de 37°C) și Trei sute (cu temperatura de 40°C). Aceste izvoare ameliorează afecțiunile ginecologice, reumatice și ale sistemului nervos periferic.

Plajă și mare

Fiind situată la malul mării Egee, localitatea Kamena Vourla are de-a lungul ei mai multe plaje, unele dintre ele amplasate în centrul orașului, altele în apropierea localității. Plajele din oraș sunt înguste și lungi, acoperite cu nisip amestecat cu pietricele și sunt mărginite de copaci umbroși, iar intrarea în apă este lină.

Plaja Isabella, aflată în dreptul hotelului Mitsis Galini este amenajată cu umbreluțe și șezlonguri și oferă posibilitatea practicării sporturilor nautice. Tot aici este amplasat și un beach-bar.

Plaja El Camino este amplasată în partea vestică a orașului Kamena Vourla, unde se află, de altfel și cele mai multe baruri și taverne. Este o plajă organizată, cu sezlonguri și umbrele și un cafe – bar.

Plaja Agios Panteleimon se află în centrul orașului, vizavi de biserica de la care împrumută și numele. Nu este o plajă organizată, însă este populară atât în rândurile rezidenților, cât și a turiștilor. Este o plajă cu pietricele.

Plaja Asproneri se află la aproximativ 3 km sud de orașul Kamena Vourla și este una dintre cele mai bune plaje din Golful Maliakis. Este o plajă organizată, cu dușuri, cabine de schimb și tavernă.

Plaja Flisvos este situată în nord-estul orașului, cu ape puțin adânci și nisip maro. Se intinde pe aproximativ 800 m și nu este organizată.

Cum Kamena Vourla este situată într-un golf, marea este extrem de liniștită, nu există niciodată valuri.

Locul care m-a impresionat cel mai tare din Kamena Vourla este plaja Lichadonisia, aflată pe una dintre insulele arhipelagului cu același nume, situată la nici o jumătate de oră de mers cu barca. Este un loc de o frumusețe ireală, un mic paradis și de departe cel mai bun loc pentru a petrece o zi de plajă. Dar despre acest mic paradis voi scrie zilele următoare un articol separat. :)

Plimbări cu barca

Oferta de croaziere este destul de bogată, puteți alege o plimbare în jurul arhipelagului Lichadonisia), cu oprire sau nu pe una dintre cele două plaje amenajate pe insulițe, croazieră în insula Evia, în satul Agios Georgios, unde puteți lua masa la o tavernă tradițională sau Kamena Vourla by night, o croazieră în care plimbarea are loc noaptea, de-a lungul tărmului, cu mâncare și băutură (șampanie) incluse.

Cei mai curajoși au posibilitatea de a închiria o barcă cu care se pot plimba în întregul golf, apele sunt deosebit de liniștite și nu există nici un pericol. O barcă cu motor mic, în care încap 4-5 persoane, costă 60 de euro pentru întreaga zi, la care se adaugă costul combustibilului, aproximativ 20-30 euro. O astfel de ambarcațiune poate fi închiriată de orice persoană care posedă carnet de conducere.

Bărcile cu motor mai mare costă mai mult și pot fi închiriate doar de cei care posedă permis pentru a conduce barca.

Plimbare în insulele Skiathos și Evia

Cum orașul Kamena Vourla se află la doar 10 km de localitatea Agios Konstantinos, de unde plecă ferry atât către Skiathos cât și către Evia, cei care doresc pot vizita măcar pentru câteva ore una dintre cele două insule.

Noi am avut ghinion, portul din Agios Konstantinos a fost închis pentru 8 zile chiar în perioada în care am ajuns în Kamena Vourla, așa că am plecat spre Skiathos din Volos, oraș aflat la 150 km de Kamena.

Plimbări pe munte

Cum Kamena Vourla este situată chiar la poalele munților Knimis, iubitorii de drumeții pot face plimbări pe cărări de munte. Muntele este ușor accesibil din partea sudică, cărările nu sunt abrupte, ele putând fi străbătute atât cu piciorul cât și cu bicicleta (de către cei mai experimentați). Am înțeles că traseele sunt marcate iar cei care le străbat vor fi răsplătiți cu priveliști spectaculoase ale mării Egee și ale insulelor Lichadonisia și Evia.

Excursii în împrejurimi

Dacă stai în Kamena Vourla este păcat să te limitezi doar la plajă și mare, pentru că în jur, pe o rază de 40 de km sunt multe obiective frumoase de vizitat:

Castelul din Lamia (40 km), construit în secolul XIII, ce poate fi vizitat împreună cu Muzeul de Arheologie.

Castelul Mendenitsa (26 km), un castel medieval construit pe ruinele unui oraș antic identificat ca fiind Pharygai, adică așezarea homerică Tarphe. Castelul este deschis turiștilor, care pot vizita atât Muzeul Folclorului cât și Muzeul de istorie.

Mănăstirea Metamorfosi Sotiros, (4 km) cunoscută și sub numele de Agia Sotira, situată pe munte, deasupra orașului Kamena Vourla, la 310 m altitudine. Mănăstirea păstrează pictura din secolul XVIII și oferă și o priveliște deosebit de frumoasă asupra orașului, putând face de aici fotografii frumoase cu insulele Lichadonisia și Evia în fundal. Din păcate vremea în mai este capricioasă, chiar dacă am fost norocoși și ne-a plouat doar când eram în mașină, nu ne-am programat bine vizita la mănăstire, am lăsat-o pe sfârșitul zilei, sperând să prindem și un apus spectaculos. Dar ploaia ne-a dat planurile peste cap, combinația dintre un cer acoperit complet de nori și momentul înserării ne-a făcut să renunțăm la vizita la mănăstire.

Thermopile locul în care, în anul 480 î. Hr, a avut loc bătălia istorică dintre spartanii conduși de Leonidas și perșii care îl aveau în frunte pe Xerxes. Cum Thermopile se află la doar 20 minute de Kamena Vourla (22 km) merită o vizită, este un loc care mie mi-a plăcut mult și despre care voi povesti mai pe larg într-un articol separat.

Cei dispuși să facă plimbări mai lungi, pot alege să facă o vizită la Meteora, aflată la 180 km (aproximativ 2 ore jumătate) de Kamena Vourla, Acropole (Atena), situat la 190 km și 2 ore jumătate de mers cu mașina sau Delphi, la care puteți ajunge parcurgând într-o oră și jumătate cei 100 km.

Noi am vizitat atât Acropole cât și Delphi, chiar dacă timpul a fost limitat și le voi descrie în articolele următoare. Însă ambele merită cu prisosință o vizită, sunt locuri impresionante și încărcate de istorie.

Vacanță la ski

Da, chiar dacă pentru noi Grecia înseamnă în cea mai mare măsură soare, mare și plajă, am fost uimită ca în drum spre Delphi să văd crestele munților Parnassus (2457 m) acoperite cu zăpadă. Cred că zăpada a fost ultimul lucru pe care mă așteptam să îl văd într-o vacanță în care am mers pentru soare și mare. :)

Discutând cu cineva din Kamena Vourla am aflat că la doar 85 de km de oraș Vourla se află stațiunea Parnassos, cea mai mare și mai frumoasă stațiune de ski din Grecia. Situată la 1650 m, cu pârtii ce pornesc de la 2250 m altitudine, stațiunea este deschisă din decembrie până în mai, deci cu puțin noroc puteți combina o vacanță la ski cu una la mare.

Iubitorii de ski pot găsi mai multe informații aici.

Stațiunea Kamena Vourla

Deși Kamena Vourla este un oraș cu destul de mulți rezidenți, centrul localității este amenajat în așa fel încât ai impresia că te afli într-o stațiune de la malul mării, aici aflându-se concentrate cele mai multe hoteluri, restaurante și baruri.

Practic zona turistică mi se pare că începe din dreptul hotelului Mitsis Galini și a bisericii Agios Panteleimon. Biserica, aflată pe strada principală, cea care desparte localitatea de mare, este emblematică pentru localitate, fiind primul lucru pe care îl vezi chiar și atunci când te afli în largul mării.

Lângă biserică este un parc de distracții, închis la momentul la care am fost eu, în care cei mici găsesc multe posibilități de distracție, mașinuțe diferite, roată, trambuline etc.

De aici începe zona restaurantelor și a barurilor, unul mai frumos decât celălalt. Partea frumoasă este că deși restaurantele sunt amplasate pe partea dinspre stațiune a străzii, cele mai multe au terase amplasate pe cealaltă parte, în apropierea mării.

Cum Kamena Vourla este situată pe continent, aici prețurile la mâncare și băutură sunt mai mici decât în alte zone (mai turistice) ale Greciei, fiecare fel de mâncare sau băutură fiind cu 1-2 euro mai ieftin.

Este foarte greu să alegi un local, toate sunt frumoase, fiecare are ceva deosebit care să îl scoată în evidență. De-a lungul plajei am văzut terase care au mesele amplasate chiar la marginea nisipului, ceea ce face ca o cină luată acolo, chiar pe malul mării, având în fața ochilor insula Evia, frumos luminată seara, să se transforme într-una extrem de romantică.

Cum noi am avut demipensiune la hotelul Mitsis Galini și ziua am fost plecați, nu am ieșit în oraș să mâncăm, însă am ieșit totuși seara să bem ceva. Am ales cu greu un local, toate ni se păreau frumoase, hotărându-ne într-un final pentru un cafe-restaurant, Asteria. Am comandat câte un pahar de băutură pentru fiecare (eram 5 persoane) și am primit din partea casei două sticle de apă, un bol mare cu alune și fistic și un platou cu gustări (salam, cașcaval, măsline, roșii). Sunt obișnuită cu ospitalitatea grecilor, dar de fiecare dată când primeam ceva din partea casei comandam prânzul sau cina, acum, pentru câte un pahar de băutură mi s-a părut că s-au întrecut pe sine. Aici se puteau servi diferite feluri de mâncare, de la mic dejun care includea și cafea (6-7 euro), sandvich-uri (3-6 euro), feluri principale (6-9 euro) până la diferite deserturi (4-7 euro).

Fiind vorba de un oraș este clar că există și magazine de tot felul, de la minimarketuri care sunt la tot pasul, în care poți găsi aproape tot ce dorești, la magazine de haine și încălțăminte sau farmacii. La intrarea în oraș, cum vii de la Atena, se află un supermarket mare, care are cele mai bune prețuri, iar un altul, puțin mai mic este amplasat chiar în central localității.

Însă lucrul care mi-a plăcut cel mai mult în Kamena Vourla este peisajul, faptul că muntele este atât de aproape de mare. La hotel aveam balconul camerei cu vedere de-a lungul stațiunii, astfel că dacă mă uitam în partea stângă vedeam foarte aproape versantul împădurit, în jur aveam copaci printre care își făceau loc câțiva leandrii cu flori frumoase, păsărele ciripeau încontinuu și puteam să jur că sunt într-o stațiune de munte. Dacă întorceam însă privirea spre partea dreaptă vedeam marea, frumoasă și liniștită. Deosebită și extrem de frumoasă combinația dintre munte și mare.

Un alt lucru care mi-a plăcut mult a fost că pe faleză, la marginea nisipului, erau amplasate din loc în loc bănci, pe care puteai sta să privești în largul mării, admirând insulele Lichadonisia, micuțe și verzi, aflate în apropiere de Kamena Vourla și insula Evia, înaltă și întinsă.

Concluzie

Chiar dacă înainte de plecare nu știam foarte multe lucruri despre Kamena Vourla eram convinsă că o să îmi placă. Combinația dintre munte și mare, dintre verdele pădurilor și albastrul mării este de ajuns pentru ca un loc să îmi ajungă la inimă. Ceea ce nu mă așteptam însă a fost să îmi placă atât de mult cât mi-a plăcut.

Kamena Vourla este o stațiune rustică, liniștită, neatinsă încă de turismul de masă, în care simți foarte bine atmosfera grecească. Este un loc cu multă verdeață, cu peisaje extrem de frumoase, un loc perfect pentru relaxare, în care parcă timpul se mișcă cu o altă viteză.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de Cris in 02.06.17 01:07:10
Validat / Publicat: 02.06.17 02:24:29
VIZUALIZĂRI: 15272INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 64400 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

webmasterX [02.06.17 01:56:14] »

Rog atașarea următorului videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=oYnX3gYpH8k

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.06.17 06:24:08] »

@Cris: Îmi revine mie plăcerea să acord primul vot (prind rar aşa ceva) pentru acest minunat articol despre Grecia, ţara pe care şi eu o iubesc atât de mult şi despre care am scris mult. Sunt încântată să aflu lucruri noi de spre acesastă staţiune care, recunosc, la un moment dat, m-a tentat s-o vizitez, apoi m-am luat cu altele şi am uitat de ea.

Pentru anul acesta am şi eu în plan un loc cu ape termale în Grecia, aşa că mi-a picat bine din punctul de vedere al similitudinii.

Felicitări pentru vacanţă şi să ai parte şi de altele la fel de frumoase!

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [02.06.17 08:03:09] »

@Cris: Mulțumesc că mi-ai redeșteptat cu acest review excelent amintiri frumoase din primul meu sejur la mare în Grecia, din 1992.

Cu un an înainte am făcut un circuit în bătrâna Eladă, cu care ocazie am stat o noapte la Kamena. Și ne-a plăcut atât de mult, încât am hotărât să revenim pentru 10 zile de relaxare totală. Cazarea am avut-o într-o vilă situată chiar în buza muntelui, într-o livadă de măslini, cam la un sfert de oră de plajă, marele necaz fiind însă faptul că trebuia să traversăm șoseaua extrem de aglomerată. Între timp s-a construit autostrada, care nu trece prin localitate, așa că șoseaua din Kamena este acum mult mai liberă, lucru pe care l-am constatat în urmă cu doi ani, când am făcut un scurt popas în stațiune în drum spre Peloponez.

Principalul atu al Kamenei, în afara apelor termale, este așezarea splendidă la poalele munților, iar principalul dezavantaj îl reprezintă plajele cu pietriș și intrare bruscă în marea cu adâncimi mari la mal. În rest, atmosfera plăcută și prețurile decente fac din Kamena o alegere bună pentru un concediu reușit la mare.

webmaster [02.06.17 08:40:53] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

=

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Cris [02.06.17 08:42:08] »

@irinad: Mulțumesc frumos și pentru cuvintele frumoase și pentru urări!

Știu că iubești Grecia, din acest motiv nu mă îndoiesc că vacanța ta va fi cel puțin la fel de frumoasă ca a mea și, evident, abia aștept să citesc ce locuri noi ai văzut, atunci când te vei întoarce.

Cât despre Kamena Vourla, cine știe, poate drumurile te vor purta încă o dată prin apropiere și vei poposi câteva zile. Mie mi-a plăcut mult mai mult decât mă așteptam iar pe Lichadonisia chiar m-am simțit ca într-un colțișor de paradis.

Cris [02.06.17 08:54:05] »

@Carmen Ion: Offf, tare mult mi-a plăcut când am citit că ți-am adus aminte de o vacanță frumoasă petrecută cu mulți ani în urmă.

Acum, că autostrada nu trece prin oraș, șoseaua principală nu este așa circulată, ceea ce mărește farmecul localității, făcând-o mai liniștită.

Pe mine în primul rând m-a fascinat peisajul, muntele înverzit atât de aproape de mare, insula Evia atât de aproape de continent.

Iar în al doilea rând mi-a plăcut că este o localitate liniștită, în care chiar simți că te relaxezi, adică este exact pe gustul meu.

Cris [02.06.17 08:54:31] »

@webmaster: Mulțumesc!

krisstinna [02.06.17 09:42:00] »

@Cris: Excelent!

Citisem despre acest loc, îmi doresc să ajung, e superb muntele îmbinat cu marea.

Mi-e dor de culorile Greciei, de plajele ei, de parfumul ei.

Poate voi ajunge cândva în acest loc, dar nu pentru ape termale de care nu am nevoie, ci pentru frumusețea locului.

Pentru mine nu contează nisipul în Grecia, am făcut plajă și pe pietricele, pe pietre, pe iarbă, a fost bine tot timpul. Grecia înseamnă relaxare și răsfăț vizual, excursii multe, înseamnă încărcare pozitivă.

Mi-ai făcut poftă de albastru, mai am ceva de așteptat, dar am o problemă: nu mă pot hotărâ la ce să renunț, ce să tai de pe listă, totul îmi pare fascinant, abia aștept să mă plimb de dimineața până seara în căutare de minunății grecești.

Super ai descris totul, aștept cu nerăbdare următoarele articole.

Grecia, în fiecare an! Nu voi renunța, chiar dacă se va întâmpla să merg în același loc, tot îmi va plăcea.

Mulțumesc frumos!

krisstinna [02.06.17 09:58:32] »

@Cris: Aaa, ce crezi tu? Aseară am fost la o tavernă grecească, a fost o poezie, a lipsit muzica din cauza unei furtuni violente în localitatea respectivă, unde picase curentul până să ajungem noi și nu știu ce pățise difuzoarele

Am ascultat melodia solicitată de tine, mi-e poftă de ”ducă”.

Mulțumesc!

Cris [02.06.17 10:05:31] »

@krisstinna: Mereu am spus că o vacanță în Grecia este hrană pentru suflet, te întorci de acolo cu sufletul plin de frumusețe și îți dorești să revii mereu și mereu.

Condițiile de cazare sau tipul plajei contează atât de puțin pentru că peisajele sunt de ajuns pentru a te face fericit.

Și noi ne-am plimbat de dimineață până seara, am văzut locuri frumoase și diferite, am în fost în aceeași zi la mare și în inima muntelui, ne-am relaxat pe plajă și ne-am plimbat prin locuri pline de istorie, care te copleșesc. În asta constă frumusețea Greciei și din acest motiv suntem atât de mulți cei care o iubim din tot sufletul.

Sunteți norocoși că aveți taverne grecești aproape de casă, la prima vizită în București voi mânca și eu la una, așa, ca să îmi mai treacă dorul. Cât despre melodie... este preferata mea de mulți ani, o ascult din când în când pentru a-mi mai trece dorul.

Vacanță frumoasă în Grecia, abia aștept să ne povestești la întoarcere, până atunci mi se va face foarte dor de ea.

Dana2008 [02.06.17 22:20:49] »

Frumos articolul! Frumoase fotografii! FELICITĂRI!!!

Și eu sunt convinsă că am fost in cea mai frumoasă vacanță la mare în Thassos.

Cu toate acestea vreau să încerc și alte plaje din Grecia, unde apa este limpede, în culori superbe de la albastru la smarald, unde muntele veghează marea.

Mulțumesc frumos pentru călătoria plăcută prin Grecia!

Călătorii plăcute!

Cris [02.06.17 22:43:12] »

@Dana2008: Mulțumesc frumos, Dana!

Thassos a fost primul loc din Grecia în care ajuns, locul în care m-am îndrăgostit pentru totdeauna de această țară. Și chiar dacă de atunci am văzut multe alte locuri mult mai frumoase din Grecia, Thassos va avea mereu un loc special în inima mea.

Deci începutul l-ai făcut, urmează ca în timp să descoperi alte destinații din Grecia care te vor fermeca. Și de fiecare dată te vei întoarce spunând: a fost cea mai frumoasă vacanță în Grecia de până acum.

Dana2008 [03.06.17 12:19:41] »

Despre piesa de la începutul articolului tău nu am spus nimic!

Este piesa mea grecească preferată!

O am în mașina pe stick.

Pe curând, Cris!

Cris [03.06.17 14:48:16] »

@Dana2008: Mă bucur să aud asta, Dana, melodia este una dintre preferatele mele și o am și eu pe stick în mașină.

mishu [08.06.17 11:06:20] »

@Cris: Offff, un frumos articol din care razbate linistea, caldura sufleteasca, frumusetea naturii.

Pozele care insotesc articolul completeaza din plin tabloul deja desenat in minte.

Coloana sonora te face deja sa visezi iar ecourile colegilor te fac sa plutesti pana acolo.

Un articol care te face sa uiti de ploaia de afara si sa visezi frumos, felicitari, votat cu mare drag.

Cris [08.06.17 17:29:28] »

@mishu: Mulțumesc frumos!

Îți doresc să ai parte de cât mai multe vacanțe minunate!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
irinad, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.120272159576 sec
ecranul dvs: 1 x 1