#E#D
94631 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cetatea Trascăului [Colțești, AB]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.07.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 8
+ COPII: 2 -- varsta: 7; 8

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Cetatea Trascău – o drumeție ușoară și un peisaj de vis


Urmare de aici

A sosit sezonul concediilor, vacanța de vară e în toi, plaiurile românești sunt înțesate de adulți care vor să se deconecteze de la problemele viații cotidiane și de copii dornici de aventură. În acest context vă recomand un obiectiv spectaculos prin aspect și amplasament, dar totodată accesibil oricărui gen de persoană.

În minivacanța de 1 Mai am explorat un pic superba zonă Vălișoara-Colțești-Rimetea (vezi impresii) fiind impresionat de peisajele naturale din acest areal geografic. Cheile Vălișoarei și Piatra Secuiului, parte din Munții Trascăului reprezintă un punct de atracție important al zonei.

Acces. În centrul orașului Aiud, lângă cetate, părăsim drumul european și urmăm indicatorul spre localitatea Buru, adică vom merge pe DJ 107M pe o distanță de circa 20 km. Șoseaua străbate zone pitorești și calitatea covorului asfaltic e bună, cu excepția unei bucăți de drum până la ieșirea din Aiud (prin Aiudul de Sus sunt petice și canale denivelate pe o porțiune de 3 km). Cu ochii spre uriașul de stâncă culcat care se ivise în fața ochilor nici nu ne dăm seama când ajungem în satul Colțești, o înșiruire de „bețe de chibrit” într-o cutie (așa par casele privite de la înălțime). Într-o piațetă unde se află biserica unitarinaă și cea reformată virăm la dreapta și ținem stânga până unde se termină asfaltul și gospodăriile.

Traseu. Parcăm autoturismele pe marginea drumului de pământ la umbra unor copăcei și ne pregătim de drum, deja vedem peste culme crenelurile cetății nobiliare. Cei care au autovehicule de teren ori cu gardă înaltă la sol pot merge pe acest drumeag până sub steiul de stâncă pe care e amplasată fortificația, dar pierd farmecul unei drumeții ușoare.

Avem de parcurs circa 1 km cu o diferență de nivel de doar 90 m. Oprindu-ne destul de des pentru a fotografia zidurile cetății și stâncile, înălțimile înconjurătoare, florile de câmp ne-am lălăit vreo 45 de minute pe drum. Există un drum de pământ și o potecă care urmărește curba de nivel, ambele ajungând la cetate. Mica drumeție e relaxantă, ne mai întâlnim și cu alți exploratori atât la cetate, cât și pe traseu.

Vis-a-vis de cetate am observat un deal sub formă de piramidă, foarte clar conturată (aviz colegei @buterfly). Pentru fotografii spectaculoase unul din prieteni a urcat direct printre stânci pe coama abruptă. Noi am preferat varianta mai domoală care înconjoară oarecum cetatea și te poartă pe drumul de acces al căruțelor. Cu cât am înaintat pe înălțime, cu atât ni s-au deschis panorame din ce în ce mai frumoase.

Descriere cetate. La începutul epocii de dominație a familiei nobiliare Thoroczkai, sfârșit de secol al XIII-lea-început de secol al XIV-lea, aceștia ridică mai întâi un turn-donjon, o curte și câteva încăperi anexe utilizate de slujitori. Donjonul era utilizat drept locuință fortificată și punct de conducere politico-administrativă a domeniului. Turnul-locuință avea mai multe etaje, pereții din piatră erau lipiți cu un mortar gălbui și aveau 3 m grosime, iar la primul etaj exista o cisternă de apă săpată în stâncă. Ulterior a apărut turnul de nord, legat de restul construcției printr-un zid de apărare, iar în secolele al XVI-lea – al XVII-lea fortificația a fost extinsă cu clădiri și curtea de vest, plus barbacana (capcană).

Ce am văzut noi? Urcăm pe coama îngustă, probabil pe drumul utilizat în vechime de carele de aprovizionare, în dreapta peretele de stâncă împiedicând orice acces. Închipuiți-vă atacul pieptiș al ostașilor medievali, unii îmbrăcați în zale, alții ținând atât scutul, cât și sabia în mâini – iar de sus ploaie de săgeți, bolovani și poate smoală/apă fierbinte. Înfiorător! . Am pătruns în cetate prin barbacana care protejează intrarea, un spațiu-capcană pentru oastea bucuroasă că a trecut de prima poartă.

Ne plimbăm printre ziduri, prin încăperi și turnuri pe jumătate prăbușite. Vedem lăcașurile grinzilor în pereți, pietrele îmbinate perfect în construcția zidurilor, prin deschizăturile largi ale fostelor ferestre și creneluri admirăm superbele peisaje din jurul cetății. Am poposit circa 40 de minute între ruine, colindând prin toate ungherele și căutând unghiuri cât mai bune pentru fotografii.

Un minus ar fi lipsa oricăror amenajări turistice, nici măcar un panou informativ nu se află lângă cetate.

Scurt istoric. În preajma Dealului Cetății au fost descoperite arheologic vestigii ale unei așezări aparținând culturii Coțofeni. În acest areal geografic au apărut romanii, apoi valurile de slavi urmate de colonizarea maghiară. Zăcămintele de fier existente în zonă au condus către o dezvoltare continuă a mineritului, fapt care a atras forță de muncă germană, dar și românească. La Rimetea s-a cristalizat în acest fel o cultură unică, o simbioză între trei etnii. Dacă la Rimetea mineritul a ocupat primul loc în rândul ocupațiilor, la Colțești activitatea principală a locuitorilor a fost agricultura.

Spre sfârșitul veacului al XIII-lea familia nobiliară Thoroczkai intră în posesia domeniilor din zonă, iar la începutul secolului al XIV-lea Ehellős Thoroczkai, vicevoievod al Transilvaniei, începe construcția fortificației. După circa 150 de ani cetatea este confiscată de voievodul Transilvaniei și, în timp, trece prin mai multe posesiuni, odiseea încheindu-se la 1703 cu distrugerea ei de către trupele austriece venite să înăbușe răscoala lui Rákóczi (așa-numitul „război al curuților”).

Sfaturi. Întregul traseu se desfășoară prin soare, nu există mai deloc copaci unde să te odihnești la umbră, deci ar fi bună o șapcă/pălărie de soare. Nu uitați să luați o sticlă de apă și chiar niște ronțăieli dacă mergeți cu copiii sau vă știți consumatori. În zilele răcoroase sau dimineața ar fi bun un hanorac, vântul bate de multe ori cu putere în vârful stâncilor (cel puțin noi așa am „prins”). De asemenea, atenție la stânci și la terenul neregulat din interiorul fortificației. Nu vă apropiați la maximum de marginile platoului, există pericol de cădere în gol.

În dreptul ultimei gospodării din sat găsiți un chioșc unde se vând răcoritoare, înghețată și ceva ronțăieli, cred. Vis-a-vis localnicii vând uneori și produse tradiționale. Nu cunosc programul de funcționare a chioșcului, deci nu vă bazați pe cumpărăturile de acolo.

Concluzii. Vizita la cetatea Colțești este plăcută, relaxantă, cu grad ușor de accesibilitate. Vă vor încânta peisajele pitorești, panoramele care se deschid spre Cheile Vălișoarei, satul Colțești ori Piatra Secuiului. Recomand o excursie la acest obiectiv istoric, prilej de a ieși în natură.

Alegeri inspirate!

---
Impresii încărcate de tata123 in 10.07.2019 15:35:29

Validat / Publicat: 10.07.19 16:40:01


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 332


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36650 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[10.07.19 19:24:26]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yolanda
[11.07.19 07:47:38]
» mesaj pers

   @tata123: un SB pentru dragon si articol, pentru pasiunea de a descoperi si prezenta frumusetea si istoria acestei tari.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[11.07.19 09:11:43]
» mesaj pers

   @tata123: Da, zona este deosebită, am fost și eu acolo în aprilie anul acesta într-o zi plină de soare și așa ca și tine am mers acolo pentru a admira uriașul culcat dar și satul Colțești. Este un drum ușor și pentru cei cu 60+.

   Mi-a plăcut mult ce ai scris și pozele mi-au adus aminte de frumusețile țărișoarei noastre.

   Când am ajuns sus erau doi tineri asiatici ce stăteau culcați pe pietre și admirau natura!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[12.07.19 09:59:44]
» mesaj pers

   @Yolanda: Am descoperit și încă mai am multe locuri și obiective interesante de explorat în România. Mulțumesc pentru aprecieri.

   @mprofeanu: Zona aceea e atât de pitorească și ofertantă din punct de vedere turistic! După ce am văzut-o mi-am zis că trebuie să revin la Rimetea pentru un scurt sejur. Mi-a plăcut mult și zona cetății Colțești, are acel aer de mister necesar unei imaginații bogate. :)

   @webmaster: Mulțumesc pentru desemnare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2019] „Uriașul culcat” (Piatra Secuiului) de lângă Colțești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084529">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084529"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084529">Şterge vot</a></div><span id="v91084529" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084529)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084529Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084529MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2019] „Uriașul culcat” (Piatra Secuiului) de lângă Colțești.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2019] Pornim la drum și ne apare în față coama de stâncă și crenelurile cetății Colțești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084530">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084530"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084530">Şterge vot</a></div><span id="v91084530" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084530)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084530Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084530MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2019] Pornim la drum și ne apare în față coama de stâncă și crenelurile cetății Colțești.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2019] „Piramida” aflată vis-a-vis de cetate - Colțești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084531">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084531"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084531">Şterge vot</a></div><span id="v91084531" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084531)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084531Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084531MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2019] „Piramida” aflată vis-a-vis de cetate - Colțești.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [MAY-2019] Floricele pe câmpii... lângă cetate. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084532">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084532"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084532">Şterge vot</a></div><span id="v91084532" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084532)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084532Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084532MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2019] Floricele pe câmpii... lângă cetate.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2019] Urmâm curba de nivel spre cetate - pe aici am venit - în zare satul Colțești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084533">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084533"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084533">Şterge vot</a></div><span id="v91084533" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084533)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084533Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084533MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2019] Urmâm curba de nivel spre cetate - pe aici am venit - în zare satul Colțești.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2019] Stâncile răsar din pământ, zidurile urmează conturul stâncăriei... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084534">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084534"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084534">Şterge vot</a></div><span id="v91084534" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084534)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084534Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084534MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2019] Stâncile răsar din pământ, zidurile urmează conturul stâncăriei...
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2019] „Dragonul” stă de strajă în preajma cetății. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084535">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084535"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084535">Şterge vot</a></div><span id="v91084535" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084535)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084535Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084535MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2019] „Dragonul” stă de strajă în preajma cetății.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2019] Ocolim fortificația pentru a ajunge la drumul cel mai ușor de acces. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084536">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084536"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084536">Şterge vot</a></div><span id="v91084536" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084536)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084536Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084536MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2019] Ocolim fortificația pentru a ajunge la drumul cel mai ușor de acces.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2019] Peisaje pitorești în jurul cetății Colțești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084537">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084537"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084537">Şterge vot</a></div><span id="v91084537" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084537)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084537Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084537MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2019] Peisaje pitorești în jurul cetății Colțești.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2019] Peisaje pitorești în jurul cetății Colțești - Piatra Secuiului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084538">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084538"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084538">Şterge vot</a></div><span id="v91084538" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084538)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084538Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084538MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2019] Peisaje pitorești în jurul cetății Colțești - Piatra Secuiului.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2019] În incinta cetății - turnul nordic și zidul de legătură. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084539">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084539"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084539">Şterge vot</a></div><span id="v91084539" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084539)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084539Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084539MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2019] În incinta cetății - turnul nordic și zidul de legătură.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2019] „Ferestre” spre împrejurimi - Cetatea Colțești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084540">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084540"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084540">Şterge vot</a></div><span id="v91084540" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084540)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084540Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084540MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2019] „Ferestre” spre împrejurimi - Cetatea Colțești.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2019] Piatră peste piatră - ziduri și turnuri. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084541">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084541"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084541">Şterge vot</a></div><span id="v91084541" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084541)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084541Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084541MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2019] Piatră peste piatră - ziduri și turnuri.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2019] „Piramida” și Cheile Vălișoarei (în fundal). -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084542">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084542"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084542">Şterge vot</a></div><span id="v91084542" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084542)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084542Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084542MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2019] „Piramida” și Cheile Vălișoarei (în fundal).
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2019] Din turn se poate supraveghea toată zona - Cetatea Colțești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084543">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084543"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084543">Şterge vot</a></div><span id="v91084543" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084543)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084543Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084543MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2019] Din turn se poate supraveghea toată zona - Cetatea Colțești.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2019] Satul Colțești văzut din cetate. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084544">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084544"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084544">Şterge vot</a></div><span id="v91084544" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084544)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084544Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084544MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2019] Satul Colțești văzut din cetate.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2019] Peisaj „medieval” - Cetatea Colțești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084545">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084545"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084545">Şterge vot</a></div><span id="v91084545" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084545)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084545Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084545MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2019] Peisaj „medieval” - Cetatea Colțești.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2019] În interiorul cetății Colțești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084546">Şterge vot</a></div><span id="v91084546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2019] În interiorul cetății Colțești.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2019] Masivul stâncos pe care a fost construită cetatea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084547">Şterge vot</a></div><span id="v91084547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2019] Masivul stâncos pe care a fost construită cetatea.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2019] Panoramă - Cetatea Colțești. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] - <span class="allrVotedi" id="av1084548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084548">Şterge vot</a></div><span id="v91084548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1084548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1084548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1084548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2019] Panoramă - Cetatea Colțești.
foto tata123 [10.07.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2019] Traseu urmat - prelucrare Internet. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 10.07.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1084549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1084549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1084549">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2019] Traseu urmat - prelucrare Internet.
foto tata123 [10.07.19] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.519368886948 sec