92682 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Cetatea Trascăului [Colțești, AB]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.03.2019
DE
Avatar Dana2008
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Tîrgu Mureş
înscris/ă în 15.06.12
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba


Urmare de aici

Accesul

Accesul spre Cetate se face pe drumul DJ 107M, Buru- Rimetea- Valișoara- Aiud, din satul Coltești, vedeți indicatoare spre aceasta.

Se poate merge cu mașina până foarte aproape de intrarea în cetate, unde vă veti opri pentru ca este rupt drumul, dar puteți parca acolo, este suficient spațiu.

Dacă doriți să faceți o plimbare ușoară, puteți lăsa mașina pe un câmp unde aveți un indicator, cam vechi, pe care scrie că mai aveți de parcurs pe jos 3/4 oră. Traseul este marcat cu triunghi albastru. Drumul nu este solicitant.

Atenție, nu faceți ca noi!

Noi am lăsat mașina în sat și am pornit pe traseul indicat. Pentru ca ne grabeam sa ajungem la ora 14 la restaurantul Conacul Secuiului vezi impresii unde aveam făcută rezervarea și era deja ora 12 jumatate, ne-am gândit, adică eu, să nu mergem pe traseul marcat, ca să scurtăm durata acestuia.

Cetatea se vedea atât de frumos la orizont și părea atât de aproape, încât mi-a venit ideea să atacăm frontal zidurile acesteia, să nu o mai ocolim. Cea mai scurtă distanță este diagonala, nu? Astfel l-am convins pe soțul meu și am pornit în linie dreapta spre Cetate, peste terenuri pline de îngrășământ în care se mai vedeau din loc în loc cartofi, peste terenuri arate pe care erau baloți de paie, peste mlaștini, scaieti și ca să fie mai palpitant, la un moment dat am văzut o turmă de oi și doi câini ciobănești fugind spre noi, lătrând din toate puterile... ei, atunci am început să tremur de frică. Am schimbat unghiul de urcare ca să nu ne îndreptăm direct spre turmă și am scăpat de câini, după ce au fost chemați de cioban înapoi.

Traseul este foarte frumos, am fotografiat într-una Munții Trascăului si Cetatea, care ne înfrumusețau orizontul.

Mai aveam de urcat până la zidurile Cetății, care este construită pe un perete abrupt de stâncă, pe partea pe care doream noi să o atacăm. Ne-am găsit noi să ne cocoțăm pe stânci ca să ajungem în Cetate. Nu am reușit și nu vă recomand să faceți ce am făcut noi… doar este Cetate de apărare, o fortificație abil amplasată și construită pentru a nu putea fi cucerită ușor. Mergeți frumos, în plimbare, pe traseul ușor, marcat, pentru că acesta este cel mai scurt drum spre Cetate.

Așadar ne-am întors pe drumul de la baza și am înconjurat Cetatea până am dat de indicatotul care ne semnaliza direcția spre intrarea în Cetate.

Am ajuns inapoi cu o masina, dupa ce in prealabil ne-am imprietenit acolo cu o familie care a urcat cu masina pana la intrarea in Cetate. Am avut noroc si am ajuns si la masa la timp.

În cetate se poate intra pe două căi: una ușoară, ocolind panta abruptă și alta grea, abordând direct intrarea urcând dealul destul de abrupt. Sunt cărari pentru ambele variante.

Cetatea este frumoasă, chiar dacă a fost distrusă parțial de austrieci în anul 1703, ruinele acesteia impresionează.

Bucăți masive de ziduri groase, turnurile laterale, se poate intra în turn, ruine ale Cetății, bucati de turnuri avariate care se înalță spre cer, arcade, curtea interioară și peisajul care poate fi admirat de acolo de sus, vă vor face să vă bucurați că ați ajuns acolo. Din turnul de nord se mai păstrează azi doar trei etaje din cele cinci construite inițial.

Cetatea este construită la o altitudine de 705 m.

Aceasta a fost restaurată și amenajată cu iluminare pe timpul nopții, traseul spre aceasta fiind semnalizat cu indicatoare.

Nu este apă pe traseu, ar fi bine să vă luați la voi ca să aveți apă la nevoie.

Scurt istoric

Pe o placă comemorativă de pe turnul nordic, cu o înălțime de 20 m, datând din 1832, scrie următoarele: "Cetatea familiei Thorotzkay. Construită de Thorotzkay Ilies, vice - voievodul Ardealului, la finele secolului al XIII -lea. Arsă de trupele generalului Tiege în 1703. Acest panou s-a executat în anul 1832. "

"Cetatea a fost construită în sec. al XIII-lea de către familia nobiliara Thototzkay după invazia tătarilor din anul 1241. În anul 1470 a fost confiscată de regele Matia Corvin și dată voievodului Transilvaniei. În anul 1510 a revenit nobililor din Trascău. În anul 1514 a fost devastată de țăranii conduși de Gheorghe Doja. În anul 1703 a fost distrusă de către trupele imperiale austriece. " sursa Wikipedia.

Recomandarea

Vă recomand o plimbare până la Cetatea Trascăului, pentru peisajele minunate care se pot admira de acolo din Cetate, pentru liniștea de pe drum. Pe lângă Cheile Valisoarei, Piatra Secuiului din Munții Trascăului, puteți observa din Cetate satele Rimetea și Coltești înconjurate de dealurile verzi, parcelele arate, o multitudine de culori foarte plăcute privirii.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Dana2008 in 07.03.2019 11:44:15

Validat / Publicat: 08.03.19 10:57:56


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 273


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[08.03.19 10:52:03]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Cetatea Trascăului [Colțești, AB], RIMETEA [AB]" (nou-creată pe sait)

   --

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[08.03.19 15:27:59]
» mesaj pers

   Foarte interesantă Cetatea Trascăului. Mi-a plăcut chiar și aventura voastră cu traseul direct.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[08.03.19 18:14:44]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: 🤣😂🤗

   Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

   Am ieșit bine, până la urmă. Am văzut Cetatea Trascaului din partea cea mai frumoasă, am dublat timpul de vizită dar am recuperat pentru că ne-am întors cu mașina de la Cetate.

   A fost bine exact așa cum a ieșit vizita.

   Călătorii plăcute!

   Pe curând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dana2008
[11.03.19 21:50:31]
» mesaj pers

   @webmasterX: Este corect.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[40] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058319">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058319"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058319">Şterge vot</a></div><span id="v91058319" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058319)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058319Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058319MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058320">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058320"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058320">Şterge vot</a></div><span id="v91058320" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058320)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058320Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058320MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba<p> aici am ajuns noi in diagonala -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058321">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058321"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058321">Şterge vot</a></div><span id="v91058321" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058321)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058321Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058321MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba

aici am ajuns noi in diagonala

foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058322">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058322"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058322">Şterge vot</a></div><span id="v91058322" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058322)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058322Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058322MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba<p> intrarea buna -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058323">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058323"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058323">Şterge vot</a></div><span id="v91058323" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058323)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058323Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058323MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba

intrarea buna

foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba<p> intrarea -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058324">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058324"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058324">Şterge vot</a></div><span id="v91058324" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058324)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058324Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058324MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba

intrarea

foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba<p> intrarea -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058325">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058325"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058325">Şterge vot</a></div><span id="v91058325" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058325)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058325Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058325MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba

intrarea

foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058326">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058326"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058326">Şterge vot</a></div><span id="v91058326" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058326)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058326Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058326MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba<p> intrarea -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058327">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058327"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058327">Şterge vot</a></div><span id="v91058327" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058327)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058327Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058327MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba

intrarea

foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058328">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058328"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058328">Şterge vot</a></div><span id="v91058328" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058328)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058328Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058328MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058329">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058329"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058329">Şterge vot</a></div><span id="v91058329" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058329)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058329Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058329MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba<p> se poate intra in turn -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058330">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058330"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058330">Şterge vot</a></div><span id="v91058330" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058330)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058330Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058330MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba

se poate intra in turn

foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058331">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058331"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058331">Şterge vot</a></div><span id="v91058331" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058331)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058331Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058331MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba<p> Piatra Secuiului, imagine din cetate -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058332">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058332"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058332">Şterge vot</a></div><span id="v91058332" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058332)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058332Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058332MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba

Piatra Secuiului, imagine din cetate

foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058333">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058333"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058333">Şterge vot</a></div><span id="v91058333" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058333)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058333Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058333MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba zidurile groase ale turnului, placuta comemorativa -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058334">Şterge vot</a></div><span id="v91058334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba zidurile groase ale turnului, placuta comemorativa
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058335">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058335"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058335">Şterge vot</a></div><span id="v91058335" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058335)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058335Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058335MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba<p> interiorul turnului -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058336">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058336"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058336">Şterge vot</a></div><span id="v91058336" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058336)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058336Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058336MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba

interiorul turnului

foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058337">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058337"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058337">Şterge vot</a></div><span id="v91058337" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058337)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058337Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058337MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058338">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058338"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058338">Şterge vot</a></div><span id="v91058338" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058338)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058338Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058338MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba -- foto by <b>Dana2008</b> [uploaded 07.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058339">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058339"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058339">Şterge vot</a></div><span id="v91058339" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058339)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058339Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058339MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [FEB-2019] Cetatea Trascăului sau Cetatea Colțești, din Com Rimetea, jud. Alba
foto Dana2008 [07.03.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[40] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.110243082047 sec