93832 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Salina Turda

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.06.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
40 lei/adult
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 8
+ COPII: 2 -- varsta: 7; 8

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Spectacol și lumină în subteran: Salina Turda


Salina turistică Turda a devenit un brand turistic românesc după transformarea spectaculoasă prin care a trecut între anii 2008-2010. Fosta exploatare subterană de sare a pătruns în scurt timp în diverse topuri și clasamente internaționale, iar în România se clasează pe locul 2 în topul celor mai vizitate obiective naționale, după Castelul Bran (în 2018: 690.000 vizitatori vis-a-vis de circa 1 milion, inclusiv gratuitățile).

Pe AmFostAcolo s-au scris 57 articole despre „salina Turda”, cele din ultimul an acordând calificative mai slabe obiectivului turistic. În pofida acestui fapt media notelor depășește cifra 9, iar gradul de recomandare se situează în preajma a 93%.

Am vizitat salina și înainte de modernizare, atunci când exista o singură intrare, un iluminat mai deficitar, amenajări minimale, imposibilitatea coborârii în mina Terezia. În această primăvară am avut ocazia să revăd lumea subpământeană de la Turda, total transformată față de ce văzusem eu cu peste 10 ani în urmă. Mie unul mi-a plăcut! În acest articol voi puncta doar câteva aspecte pe care le consider importante pentru cei care vizitează imperiul sării de la Turda.

• Consultați înainte de vizită site-ul web oficial (salinaturda.eu) pentru a fi la curent cu programul de funcționare (L-D: 09.00-16.00), tarifele (tocmai ce s-a mărit prețul biletelor la 40 lei/adult de la 1 mai 2019), modalitățile de petrecere a timpului în subteran, istoria obiectivului.

Biletele se pot achiziționa și online, se oferă pliante gratuite, iar la intrarea nouă există toalete.

• Există două căi de acces în salină: intrarea veche din str. Salinelor nr. 54B (modernizată în anul 2018) și intrarea nouă din aleea Durgăului nr. 7. Țineți cont că galeria Franz Joseph corespunzătoare accesului vechi are circa 800 m lungime, pe când cea nouă doar vreo 200 și ceva de metri (dar și o coborâre destul de lungă la început pe scări). Noi am intrat prin pavilionul nou, modern; dacă dorești te poți plimba pe toată lungimea galeriei Franz Joseph.

Parcarea în zona veche este deficitară, pe când în zona nouă avem la dispoziție trei parcări: una lângă pavilionul de acces (5 lei/zi/autoturism; capacitate redusă – aprox. 100 locuri), una de mari dimensiuni un pic mai sus pe aleea Durgăului (acces cu barieră și bon, 2 lei/oră, capacitate de câteva sute de locuri) și încă o parcare, ilegală, într-o alveolă de pământ situată la coborârea șoselei spre salină. Parcarea aferentă pavilionului de acces se plătește la casa de bilete a salinei, pe când cealaltă parcare are un automat unde se scanează bonul cu cod de bare eliberat la intrare; în apropierea automatului de plată/barierei se află o țâșnitoare cu apă unde te poți spăla/curăța de sare.

• Atenție pentru cei care au probleme medicale incompatibile cu mediul subteran sau stări de claustrofobie, intrarea în salină le poate provoca crize. E posibil să simțiți stări de apăsare, dificultăți de respirație, dureri de cap.

• Toate spațiile interioare sunt iluminate foarte bine, există indicatoare și plăcuțe cu informații turistice. De asemenea, pliantul primit la intrare conține o hartă a complexului subteran care vă poate ajuta. Atenție la suprafețele alunecoase, există din belșug în subteran.

• Deși consumul de alimente este interzis în salină, puteți intra cu o sticluță de apă și cu ceva de ronțăit, mai ales dacă stați mai multe ore. În subteran nu există nici un punct de vânzare alimente ori băuturi. După ce consumați gustările vă rog să aruncați ambalajele la coșurile de gunoi existente.

• În subteran există o toaletă (grupuri sanitare și chiuvete cu apă) situată între baza liftului panoramic și scara de coborâre în mina Terezia.

• Pentru a coborî în mina Rudolf există un lift panoramic (capacitate 7 persoane), dar și două scări de lemn (13 „etaje”) cu sens unic, situate în părți opuse ale imensei săli trapezoidale a minei Rudolf – pe cea de lângă lift se urcă, pe cealaltă se coboară. Din cauza afluxului mare de turiști și a cozilor mari la cele două lifturi noi am folosit peste tot scările. Nu ratați o plimbare pe cele două pasarele care flanchează la înălțime mina Rudolf, senzația e nemaiîntâlnită altundeva!

• Accesul în mina Terezia, loc unde se află lacul subteran, se efectuează cu un ascensor închis de mică capacitate (4 persoane) și pe o scară îngustă utilizată de turiști în ambele sensuri. Atenție, se formează „ambuteiaje” pe scara de lemn și e nevoie de calm și înțelegere (între paliere există spații mici unde poți să staționezi și să oferi/primești „prioritate”).

• În mina Rudolf există un stand circular de unde puteți achiziționa sare sub toate formele și suveniruri sub diverse forme. Am cumpărat un mic vagonet de mină cu un moț de sare (9 lei), iar de la casa de bilete o broșură informativă ceva mai consistentă decât pliantul primit gratis (10 lei). În holul pavilionul de acces se află un automat de unde puteți cumpăra „Salinate”, o gamă variată de specialități tradiționale de porc crud-uscate, maturate chiar în galeriile vechi ale salinei Turda.

• Mina Rudolf concentrează majoritatea activităților ce le poți face în subteran: liftul panoramic, roata, amfiteatrul, terenurile de sport, locul de jaocă pentru prichindei, mesele de biliard, pistele de bowling și cele de golf. Tot aici sunt amplasate bănci și standul de suveniruri. În mina Terezia se află docul de unde poți închiria bărcuțe pentru plimbare pe lacul subpământean.

• Temperatura medie este de 11-12 grade Celsius, ar fi indicat să purtați o jachetă sau hanorac. Dacă te plimbi permanent, urci și cobori scări vei fi mereu încălzit, dar în momentul în care staționezi pe o bancă mai mult timp vei simți răcoarea.

• În salină nu aveți semnal la telefon, nu puteți posta fotografii în timp real pe site-urile de socializare.

Aspectul științifico-fantastic este cartea pe care au mizat arhitecții și designerii care au proiectat timp de doi ani amenajările și sistemele de iluminat din salina Turda. Fiecare din noi apreciază după o scară de valori individuală și propria percepție asupra frumosului obiectivul turistic vizitat. Eu am avut ocazia să văd Salina Turda „atunci și acum” astfel că apreciez în mod pozitiv noua înfățișare a minei de sare. Salina Turda a devenit un fabulos punct de atracție pentru turiștii români și străini și motiv de laudă în presa de pretutindeni. Dacă nu ați vizitat salina vă recomand să mergeți la Turda pentru o astfel de incursiune în subteran – mie mi-a plăcut!

Alegeri inspirate!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 05.06.2019 09:17:11

Validat / Publicat: 05.06.19 10:05:46


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 642


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44300 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[05.06.19 11:16:46]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[05.06.19 12:34:26]
» mesaj pers

   @tata123: Felicitări pentru articol s6i fotografiile minunate!

   Am fost și noi aolo, am folosit scările la coborâre, parcă nu se mai terminau...

   Ai dreptate, după un timp a început s

   să ne doară capul.

   Ecoul de pe lac este spectaculos.

   Salina Turda este un obiectiv spectaculos, musafirii noștri din Canada au venit țintit cu ideeea de a vizita acest obiectiv turistic și au fost foarte impresionați, le-a plăcut mult.

   Călătorii plăcute! Pe curând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Mitica49
[05.06.19 13:58:44]
» mesaj pers

   @tata123: Citind articolul ne-am amintit, cu plăcere, de vizita făcută în 2014, luna lui iulie, în salina Turda. Observ, din fotografiile tale, că există mici schimbări față de anul 2014.

   Frumos articol, un bun ghid pentru amatorii ce doresc să vadă salina, felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[05.06.19 15:32:33]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțumesc pentru aprecieri. Am fost plăcut impresionat de transformarea prin care a trecut Salina Turda, având în vedere că o văzusem și înainte de reamenajare. Străinii apreciază acest obiectiv care este bine promovat peste hotare.

   Chiar dacă sunt și nemulțumiți (dacă nu se face - de ce nu se face? , dacă s-a făcut - de ce s-a făcut așa?) consider că mina de sare din Turda a condus la o creștere spectaculoasă a turiștilor în acea zonă. Și dacă tot ajungi în acest areal geografic mergi să vezi și alte obiective = dezvoltare economică.

   Și eu am preferat scările atât la coborâre, cât și la urcare: am putut face câte fotografii vreau de la diferite înălțimi.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[05.06.19 15:38:23]
» mesaj pers

   @Mitica49: Am mai avut de câteva ori ocazia să vizitez Salina Turda în noul format dar timpul nu era generos cu noi. Abia acum am văzut transformarea și am apreciat ceea ce s-a realizat în subteran. Ideea e să păstrăm, să întreținem și chiar să îmbunătățim toate acele amenajări subterane.

   Am citit că autoritățile doresc extinderea zonei vizitabile prin amenajarea minei Iosif (cea din Sala ecourilor), proiectul fiind deja „pe drum” (turdanews.net/general/gen ... lina-turda.html).

   Mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mihaelavoicu
[05.06.19 15:58:18]
» mesaj pers

   Cu sau fără intenție, reviewul a venit fix de Ziua Mediului!

   Dacă a fost fără intenție, apoi natura a știut să aranjeze așa fel lucrurile, încât nu a pierdut ocazia să-și arate nurii, ca în pozele P06 și P12. Dacă a fost cu intenție, felicitări pentru momentul ales!

   Mina Rudolf poartă cumva numele fiului lui Franz Iosif?

   Cu bine și... cât mai multe vizite prin muzee!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[05.06.19 16:22:46]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumesc pentru ecou, într-adevăr azi e ziua Mediului și articolul s-a potrivit cumva. În salina din Turda se pot surprinde numeroase imagini care ne demonstrează puterea creatoare a Naturii. În ciuda tuturor „eforturilor” noastre de a o distruge, Natura încă este îndurătoare cu noi.

   Cred că mina Rudolf poartă numele fiului împăratului Franz Josef, având în vedere restul denumirilor din salina Turda. Povestea tragică a acestui prinț o puteți lectura aici: stelian-tanase.ro/doua-tr ... ii-cu-habsburgi.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- anamaria_2010
[07.07.19 16:37:06]
» mesaj pers

   Bună. Felicitări pentru articolele complexe!

   Întrebari:

   - Era foarte aglomerat? Am merge în timpul săptămânii (bănuiesc că e mai liber).

   - Văd că ai mers alături de copii. E necesară geacă subțire sau doar un hanorac peste tricou?

   

   Mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[07.07.19 18:55:09]
» mesaj pers

   @anamaria_2010: Mulțumesc mult pentru aprecieri. Încerc să combin utilul cu plăcutul și ineditul. Mă bucur când reușesc.

   1. Este posibil ca în zilele de început ale săptămânii să fie o idee mai liberă salina, dar să nu uităm că ne aflăm în plin sezon de concedii/vacanță. Capacitatea salinei de a primi turiști este destul de mare, dar aglomerația o veți „simți” stând la coadă la cele două lifturi (cel panoramic și cel spre debarcader) ori pe scara îngustă care face legătura cu lacul subteran.

   2. Temperatura în salină e constantă, undeva între 10-12 grade Celsius, fiind necesară o piesă de îmbrăcăminte cu mânecă lungă. Copiii din grupul nostru au intrat inițial echipați cu hanorac și o geacă subțire pe deasupra. Utilizând scările pentru urcare/coborâre și apoi jucându-se permanent s-au încălzit și au rămas doar în tricou + hanorac. Depinde de rezistența fiecărui prichindel la frig/răcoare. Dacă stai mai multe minute pe loc/pe bancă simți cum te „pătrunde” răcoare, chiar și prin hanorac :)

   Călătorii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2019] Bine ați venit la Salina Turda! -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075710">Şterge vot</a></div><span id="v91075710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2019] Bine ați venit la Salina Turda!
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2019] Intrarea modernă în Salina Turda. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075711">Şterge vot</a></div><span id="v91075711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2019] Intrarea modernă în Salina Turda.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2019] Coridor și scări de acces - partea nouă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075712">Şterge vot</a></div><span id="v91075712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2019] Coridor și scări de acces - partea nouă.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2019] Din expoziția interioară - Salina Turda. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075713">Şterge vot</a></div><span id="v91075713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2019] Din expoziția interioară - Salina Turda.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2019] Crivacul - „instrumentul” manevrat cu ajutorul cailor utilizat la ridicarea sării din adâncuri. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075714">Şterge vot</a></div><span id="v91075714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2019] Crivacul - „instrumentul” manevrat cu ajutorul cailor utilizat la ridicarea sării din adâncuri.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2019] După balustradă se află hăul minei Iosif - am citit că va fi amenajată pentru vizitare în viitor. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075715">Şterge vot</a></div><span id="v91075715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2019] După balustradă se află hăul minei Iosif - am citit că va fi amenajată pentru vizitare în viitor.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2019] Sare depusă pe pereții coridorului principal (Galeria Franz Josef) - Salina Turda. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075716">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075716"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075716">Şterge vot</a></div><span id="v91075716" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075716)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075716Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075716MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2019] Sare depusă pe pereții coridorului principal (Galeria Franz Josef) - Salina Turda.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2019] Structura liftului panoramic - Salina Turda. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075717">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075717"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075717">Şterge vot</a></div><span id="v91075717" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075717)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075717Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075717MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2019] Structura liftului panoramic - Salina Turda.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2019] Cele 2 pasarele de lemn suspendate la înălțime deasupra Minei Rudolf. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075718">Şterge vot</a></div><span id="v91075718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2019] Cele 2 pasarele de lemn suspendate la înălțime deasupra Minei Rudolf.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2019] Mina Rudolf - amenajări și lumini. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075719">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075719"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075719">Şterge vot</a></div><span id="v91075719" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075719)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075719Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075719MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2019] Mina Rudolf - amenajări și lumini.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2019] Scările de lemn amplasate în cele două extremități ale Minei Rudolf. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075720">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075720"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075720">Şterge vot</a></div><span id="v91075720" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075720)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075720Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075720MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2019] Scările de lemn amplasate în cele două extremități ale Minei Rudolf.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2019] „Țurțuri” de sare în Mina Rudolf. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075721">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075721"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075721">Şterge vot</a></div><span id="v91075721" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075721)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075721Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075721MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2019] „Țurțuri” de sare în Mina Rudolf.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2019] Debarcaderul fantastic din Mina Terezia. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075722">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075722"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075722">Şterge vot</a></div><span id="v91075722" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075722)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075722Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075722MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2019] Debarcaderul fantastic din Mina Terezia.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2019] Podul suspendat din Mina Terezia. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075723">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075723"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075723">Şterge vot</a></div><span id="v91075723" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075723)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075723Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075723MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2019] Podul suspendat din Mina Terezia.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2019] Privind din Mina Terezia spre Mina Rudolf. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075724">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075724"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075724">Şterge vot</a></div><span id="v91075724" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075724)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075724Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075724MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2019] Privind din Mina Terezia spre Mina Rudolf.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2019] Lemn și neon în Mina Terezia. Pe fundal se observă „cascada de sare”. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075725">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075725"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075725">Şterge vot</a></div><span id="v91075725" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075725)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075725Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075725MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2019] Lemn și neon în Mina Terezia. Pe fundal se observă „cascada de sare”.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2019] Privire de ansamblu asupra Minei Rudolf. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075726">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075726"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075726">Şterge vot</a></div><span id="v91075726" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075726)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075726Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075726MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2019] Privire de ansamblu asupra Minei Rudolf.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2019] Liftul panoramic și deschizătura prin care observăm lacul și debarcaderul din Mina Terezia. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075727">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075727"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075727">Şterge vot</a></div><span id="v91075727" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075727)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075727Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075727MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2019] Liftul panoramic și deschizătura prin care observăm lacul și debarcaderul din Mina Terezia.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2019] Panou informativ; aceeași hartă se află printată și pe pliantul gratuit primit la intrare. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075728">Şterge vot</a></div><span id="v91075728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2019] Panou informativ; aceeași hartă se află printată și pe pliantul gratuit primit la intrare.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2019] Mina Ghizela, amenajată drept bază de tratament. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075729">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075729"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075729">Şterge vot</a></div><span id="v91075729" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075729)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075729Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075729MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2019] Mina Ghizela, amenajată drept bază de tratament.
foto tata123 [05.06.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2019] Bloc de sare - Salina Turda. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.06.19] - <span class="allrVotedi" id="av1075730">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1075730"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1075730">Şterge vot</a></div><span id="v91075730" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1075730)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1075730Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1075730MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2019] Bloc de sare - Salina Turda.
foto tata123 [05.06.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.12535905838 sec