90937 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Lovech și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.11.2018
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La pas prin Loveci


Urmare de aici

Mă străduiesc de multă vreme să închei povestirile despre ultimul nostru periplu bulgar, dar timpul și alte preocupări mai importante nu mă lasă. Mi-ar părea rău totuși să nu pun punct măcar impresiilor despre Loveci, micul orășel care mi-a lăsat atât de frumoase amintiri. Pentru că este aproape de România, pentru că ar putea fi un bun loc pentru un popas intermediar în drumul nostru înspre destinații de vacanță mai îndepărtate, cred că o scurtă trecere în revistă a celor mai importante obiective din oraș merită cu prisosință chiar dacă, poate, despre orășelul romantic de pe malurile râului Osam s-a mai scris. Îmi doresc o revenire în Loveci - desigur, cu mai mult timp decât am avut acum - de aceea aș vrea ca rândurile ce urmează să fie un ghid în primul rând pentru mine. Dacă și altora vor folosi, cu atât mai bine.

După două zile petrecute în Plevna și în împrejurimile ei, părăseam Studio Pleven Center cu intenția de a ajunge la Veliko Târnovo unde ne aștepta următoarea cazare rezervată - Guest House Anelim. În dimineața plecării din Plevna, am decis să ne abatem spre sud pentru o vizită în Loveci, orășel care - prin Ghidul Complet Bulgaria pe care îl aveam la noi - ne stârnise dintr-odată interesul.

Cei 37 km au fost străbătuți fără probleme, sistemele noastre de navigație dovedindu-și din plin utilitatea. Nu același lucru pot spune despre ele după ce am intrat în oraș. Voiam să ajungem în Varoșa, pe malul drept al râului Osam, în cea mai veche parte a așezării, cu cele mai importante monumente și cu cele mai frumoase construcții tipic bulgărești.

Străduțele cu sens unic nu ne permiteau accesul după cum ne sugerau aparatele noastre de la bord și - un pic derutați - am încercat să abordăm pe cineva. Dialogul a fost ca vai de el. Noi nu știam bulgărește, interlocutoarea noastră nu știa românește, englezește, franțuzește… Nici gestica veche nu ne-a fost de mare folos. Am înțeles totuși că dacă o luăm cu mașina, ne va arăta chiar ea - interlocutoarea noastră - calea cea mai bună. Am acceptat, dar cum nu era conducător auto și nu cunoștea restricțiile de circulație, femeia ne tot indica străduțe cu acces interzis. În cele din urmă, pe căi admise, am ajuns și am oprit la poalele dealului cu cetatea. După ce ne-am asigurat că nu sunt probleme cu parcarea, ne-am lăsat mașina lângă Galeriile de artă pe care ne-am propus să le vizităm la întoarcere. Hotărâți să ajungem sus, la cetate și la monument, am luat-o pieptiș pe ul. Marin Poplukanov - o străduță pietruită, îngustă și ușor în pantă. Un indicator la stânga, spre ul. Hristo Ivanov-Golemia, ne semnaliza Muzeul Etnografic la care am intrat, l-am vizitat și… deja am scris câteva rânduri astfel încât acum nu voi mai intra în amănunte.

Trebuie să spun totuși că plimbarea pe aceste străduțe mărginite de case vechi, datând din perioada 1850-1870, este ca o vizită într-un muzeu în aer liber. Până a ajunge la scara de beton amenajată pentru urcușul la cetate, treci pe lângă Muzeul Vasil Levski. Dacă intenționezi să-l vizitezi - și bine ar fi s-o faci pentru că aici vei vedea fotografii, hărți și obiecte personale ale eroului național bulgar - trebuie să știi că în intervalul orar 12.00-13.00 muzeul este închis. Și noi l-am găsit închis și astfel, pe lângă vizita la Galeriile de artă, ne-am mai programat o vizită la întoarcere. Aici, la Muzeul Vasil Levski, vei afla că în 1872 Loveci a devenit sediul central al Organizației Naționale Revoluționare condusă de Vasil Levski, liderul revoluției armate declanșate împotriva dominației otomane. În urma câtorva atacuri sângeroase, aici, la Loveci, el a fost capturat și apoi spânzurat de turci la Sofia. Multe amănunte legate de personalitatea lui Vasil Levski, dar și despre evenimentele care au avut loc la Loveci în acea perioadă puteți afla dacă veți vizita Muzeul Vasil Levski din Loveci. Din păcate, toate notițele explicative sunt scrise în limba bulgară ceea ce le face mai greu de înțeles. Nu ne mai rămâne decât să ne completăm informațiile din alte surse.

Biserica Adormirea Maicii Domnului - Успение Богородично - se află câțiva pași mai sus, pe aceeași străduță, pe partea dreaptă. Poarta este larg deschisă pentru oricine, iar în curte, lângă zidurile sobre, de piatră, este o liniște cum n-ai să întâlnești prin multe locuri. Biserica este monument cultural de importanță națională. În casa lui Marin Poplukanov situată în apropiere, sprijinit de patrioții locali, Vasil Levski a pus bazele Comitetului Revoluționar. Când venea în oraș, Levski era găzduit în casa preotului Lukan, pe atunci slujitor al bisericii. Despre preotul Krastyu Nikiforov, și el slujitor al bisericii, în același timp trezorier al Comitetului Revoluționar, a existat suspiciunea că l-ar fi trădat pe Levski care a fost capturat de turci chiar în Loveci. Astăzi se spune că aceasta a fost doar o încercare de defăimare a preotului. Cine știe? Din vremuri tulburi, tulburi sunt și amintirile. În curtea bisericii sunt înmormântați Marin Poplukanov, Velichka Hashnova și alți loiali asociați ai lui Levski.

Despre biserică vizitatorul află că este atestată documentar din 1784, dar sunt presupuneri că ar fi și mai veche. Incendiată în mai multe rânduri de turci, biserica a fost restaurată în 1834. Pictura interioară a fost executată mult mai târziu, în perioada 1924-1932. Icoane din sec. XVIII-XIX, cărți de cult, un iconostas original, splendid sculptat în lemn, lucrare a meșterilor școlii din Tryavna, sunt valori incontestabile care pot fi văzute la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Loveci.

Scara de piatră care duce pe platforma dealului Hisarya este bine amenajată, are câteva coturi cu spații mai largi în care poți poposi pentru a-ți mai trage sufletul, dar și pentru a admira orașul din alte și alte unghiuri, fiecare mai sus decât cel anterior. Începutul lunii octombrie încă împodobea ramurile arborilor cu frunziș bogat ceea ce a făcut ca peisajele surprinse de aparatele noastre foto să fie înveșmântate cu o paletă mai largă de culori, dar și să ne mai ascundă o casă, o turlă...

Cetatea Hisarya este cu adevărat un străjer al orașului. Încă din vremea romanilor ea a vegheat și a apărat așezarea, iar mai târziu - în 1187 - a fost locul unde s-a încheiat Acordul de Pace cu Imperiul Bizantin, moment care a însemnat nașterea celui de-al Doilea Țarat Bulgar. Cetatea a fost una dintre ultimele care au căzut în mâinile otomanilor (în 1446) și păstrează și acum urme ale diverselor stăpâniri, de aceea cred că toți cei care trec prin Loveci merită să facă un efort pentru a ajunge sus, pe deal, și pentru a o vizita.

Monumentul Levski aflat în imediata apropiere a cetății veghează orașul de la înălțime. Este unul dintre simbolurile orașului. Când am fost noi acolo, poziția soarelui a fost nefavoravilă pentru fotografie, monumentul fiind mai bine luminat din spate. Chiar și așa, din fotografii se înțelege că monumentul este supradimensionat. Are 14 m înălțime și a fost ridicat la 27 mai 1965.

Podul acoperit. În Loveci, principala atracție pentru turiști este partea veche a orașului - numită Varoșa - legată de partea modernă printr-un pod frumos, acoperit, singurul de acest gen din Bulgaria. Cred că o vizită în Loveci ar trebui să înceapă cu acest pod original. Pentru că pașii ne trăgeau spre cetatea din deal, noi am încheiat-o cu Podul acoperit - cel care unește vechiul și noul în Loveci, fără îndoială un simbol al orașului.

În câteva cuvinte, istoria acestei construcții originale este înscrisă deasupra intrării. Proiectat în 1874 de renumitul arhitect bulgar Kolyu Ficheto, podul înlocuia punțile din piatră și lemn care fuseseră luate de ape. Podul original nu mai există, el fiind reconstruit de două ori. Ars în 1925, reconstruit în 1931, renovat în 1982 și parțial reparat în 1999, podul actual este realizat din fier-beton și lemn păstrând forma și destinația concepută de Ficheto.

Este o plăcere să te plimbi pe Podul acoperit care astăzi adăpostește magazine moderne de suveniruri. În mijlocul Podului acoperit se află Centrul de Informare Turistică. De acolo am obținut o broșurică informativă ilustrată, cu referiri la cele mai atractive obiective turistice. Și am mai aflat un lucu important, din păcate pentru noi vestea a venit prea târziu. De la Centrul de Informare Turistică se pot achiziționa bilete combinate care permit accesul la toate obiectivele turistice din oraș. Nu am reținut cât costă, dar - cu siguranță - formula este mai avantajoasă. Trebuie însă să ai timp mai mult pentru a izbuti să cuprinzi în tihnă toate obiectivele oferite de biletul combinat.

Pe un deal din partea de est a orașului, Parcul Strateș are o grădină zoologică și un eleșteu cu nuferi mărginit de frumoase căsuțe construite în stilul perioadei Renașterii Naționale. Despre acest parc ne-a vorbit cu însuflețire și femeia care ne-a călăuzit la întrarea în Varoșa, dar și ghidul de la Muzeul Etnografic. Broșura pe care o posed informează că este al doilea Zoo ca mărime din Bulgaria și găzduiește peste 420 de animale și păsări din lumea întreagă. Noi nu am ajuns și acolo. Pentru noi timpul era drămuit, dar dacă rămâneți mai mult în Loveci și mai ales dacă sunteți însoțiți de copii, cred că merită recomandarea.

Peștera Devetaska aflată la 20 km nord-est de Loveci, în nordul satului Devetaki, are 11 lacuri subterane și frumoase formațiuni specifice peșterilor. Locuită încă din paleolitic, în cavernă s-au găsit mai multe obiecte - unelte și chiar tăblițe inscripționate.

Nu am vizitat Peștera Devetaska, dar am amintit-o aici ca important obiectiv de luat în seamă într-o vizită viitoare. Tot broșura de la Centrul de Informare Turistică ne aduce la cunoștință că vizitarea peșterii este posibilă pe parcursul întregului an, dar sunt și perioade în care anumite galerii nu se vizitează. Scopul este protejarea coloniilor de lilieci și a habitatului lor.

---
Impresii încărcate de iulianic in 10.11.2018 17:56:14

Validat / Publicat: 10.11.18 23:10:51


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 853


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  29900 PMA (din 31 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de iulianic? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[50] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2018] Loveci - Cetatea Hisarya, străjer de veacuri al așezării. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030087">Şterge vot</a></div><span id="v91030087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2018] Loveci - Cetatea Hisarya, străjer de veacuri al așezării.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic, două case istorice. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030088">Şterge vot</a></div><span id="v91030088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Etnografic, două case istorice.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2018] Loveci - În Varoșa, Galeriile de artă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030089">Şterge vot</a></div><span id="v91030089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2018] Loveci - În Varoșa, Galeriile de artă.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Vasil Levski, intrarea. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030090">Şterge vot</a></div><span id="v91030090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2018] Loveci - Muzeul Vasil Levski, intrarea.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2018] Loveci - Chipul eroului național la Muzeul Vasil Levski. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030091">Şterge vot</a></div><span id="v91030091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2018] Loveci - Chipul eroului național la Muzeul Vasil Levski.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2018] Loveci - Biserica Adormirea Maicii Domnului, martor al evenimentelor din Loveci. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030092">Şterge vot</a></div><span id="v91030092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2018] Loveci - Biserica Adormirea Maicii Domnului, martor al evenimentelor din Loveci.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2018] Loveci - Lângă Cetatea Hisarya, Monumentul Vasil Levski. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030093">Şterge vot</a></div><span id="v91030093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2018] Loveci - Lângă Cetatea Hisarya, Monumentul Vasil Levski.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2018] Loveci - Podul acoperit cu istoria pe scurt. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030094">Şterge vot</a></div><span id="v91030094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2018] Loveci - Podul acoperit cu istoria pe scurt.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2018] Loveci - Podul acoperit, magazine cu suveniruri. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030095">Şterge vot</a></div><span id="v91030095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2018] Loveci - Podul acoperit, magazine cu suveniruri.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2018] Loveci - Podul acoperit văzut din exterior. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030096">Şterge vot</a></div><span id="v91030096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2018] Loveci - Podul acoperit văzut din exterior.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2018] Loveci - Podul acoperit peste râul Osam. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030097">Şterge vot</a></div><span id="v91030097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2018] Loveci - Podul acoperit peste râul Osam.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2018] Loveci - Sens giratoriu la intrarea în orașul vechi. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030098">Şterge vot</a></div><span id="v91030098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2018] Loveci - Sens giratoriu la intrarea în orașul vechi.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2018] Loveci - Orașul văzut din dealul cetății. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030099">Şterge vot</a></div><span id="v91030099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2018] Loveci - Orașul văzut din dealul cetății.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2018] Loveci - În orașul vechi, zona pietonală de la intrarea pe Podul acoperit. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030100">Şterge vot</a></div><span id="v91030100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2018] Loveci - În orașul vechi, zona pietonală de la intrarea pe Podul acoperit.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2018] Loveci - Lângă intrarea pe Podul acoperit, Hotel Varoșa. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030101">Şterge vot</a></div><span id="v91030101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2018] Loveci - Lângă intrarea pe Podul acoperit, Hotel Varoșa.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2018] Loveci - Zona pietonală și cafeneaua de lângă Podul acoperit. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030102">Şterge vot</a></div><span id="v91030102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2018] Loveci - Zona pietonală și cafeneaua de lângă Podul acoperit.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2018] Loveci - Casă cu turnuleț cu ceas. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030103">Şterge vot</a></div><span id="v91030103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2018] Loveci - Casă cu turnuleț cu ceas.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2018] Loveci - Podul cel nou peste râul Osam. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030104">Şterge vot</a></div><span id="v91030104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2018] Loveci - Podul cel nou peste râul Osam.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2018] Loveci - În partea nouă a orașului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030105">Şterge vot</a></div><span id="v91030105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2018] Loveci - În partea nouă a orașului.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2018] Loveci - În partea nouă a orașului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030107">Şterge vot</a></div><span id="v91030107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2018] Loveci - În partea nouă a orașului.
foto iulianic [10.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2018] Loveci - Tavernă lângă Galeriile de artă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 10.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1030108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1030108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1030108">Şterge vot</a></div><span id="v91030108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1030108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1030108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1030108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2018] Loveci - Tavernă lângă Galeriile de artă.
foto iulianic [10.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[50] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.111144065857 sec